• 9.374.003 stemmen

Virus (1999)

Sciencefiction / Horror | 99 minuten

Genre: Sciencefiction / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Japan / Frankrijk

Geregisseerd door: John Bruno

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, William Baldwin en Donald Sutherland

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 10 juni 1999

Plot Virus

"Life on earth is in for a shock."

Een dodelijk, buitenaards virus infecteert de crew van een Russisch schip, waardoor iedereen ziek wordt. Wanneer zij door een groep Amerikanen midden op zee gevonden worden, probeert het virus zich verder te verspreiden. De aliens zijn niet erg vriendelijk: hun doel is om de Aarde te overheersen door het menselijk ras uit te roeien.

avatar van Jordy

Jordy

Belachelijk slechte film, met slecht acteerwerk, slecht verhaal, belachelijke special effects, enzovoorts. Anderhalve ster.

avatar van neo

neo

deze film is gewoon 1 grote rip-off

rip-off waarvan?

avatar van neo

neo

om maar eens ff wat te noemen: the terminator,the abyss,aliens...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ben het volledig eens met Neo, vind hem trouwens superslecht, robotten met mensenstukken! ha

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ik vond deze film zo lachen dat ik 'm kocht !

Ik kon er best om lachen !

Was maar 6 euro. Ik vind hem eigenlijk wel slecht maar ja. Echt zo'n film van, we moeten perse een film maken.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het begint allemaal nog wel aardig, maar daarna wordt het in sneltreinvaart slechter en slechter, om slecht, nee... héél slecht te eindigen! Eigenlijk best lachwekkend dat een team mensen hier serieus een film van heeft proberen te maken... 1 ster voor de 'aardige' special effects.

avatar van darkcity

darkcity

Zo slecht was ie nou ook weer niet, hij was best vermakelijk. en de special effects waren goed ! Het acteren en het verhaal daarentegen was minder, maar het eind was wel mooi.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

AAAAAAAAAARRRRRRRRGHHHHHH !!

wat een marteling, stop, stop !!

' 0,5 op 5 '

Tony

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Natuurlijk is dit een rip-off van verschillende films, maar het is allemaal best vermakelijk als je er naar de juiste manier naar kijkt. Wat hadden jullie dan verwacht toen je het verhaal op de cover las?

Pulp die er best ingaat bij de B-film liefhebbers, en scream-queen Curtis is back!

avatar van Sjan

Sjan

Op de All night horror show gezien. Toen vond ik het wel een aardig filmpje met een paar leuke momenten, maar echt goed was ie niet te noemen, 2.5*

avatar van as

as

Laat John Bruno zich nou maar weer lekker met efecten bezighouden zoals hij hiervoor deed want een goede film maken kan hij niet.

Wat een RIP-OFF, aan alle kanten. Nergens echt boeiend aan het worden.

1 FUCKING * voor wat aardige efecten hier en daar.

avatar van blitzwingz

blitzwingz

Het is alweer en hele tijd geleden dat ik hem heb gezien, maar ik weet nog wel dat ik me redelijk heb vermaakt. Gewoon niet al te serieus naar kijken denk ik.

avatar van nirvana

nirvana

ik vond hem nog in orde.

avatar van Dragon

Dragon

Ondermaats met een slechte verhaalopbouw en slechte acteerprestaties, zeker van Sutherland. Wel enkele mooie special effects (half mens, half robot-creaties) maar de film is te routineus en komt vaak amateuristisch over. **

avatar van pitchfork

pitchfork

vermakelijke film, maar natuurlijk niet echt goed. Het is inderdaad een ripoff en personages zijn nogal vlak.

Wel leuk om eens te zien, maar daar is alles dan mee gezegd.

avatar van SSeagal

SSeagal

Gewoon een keertje geinig om te kijken....**1/2

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

vette 'cenobites'

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Special effects waren in orde en de make-up effecten waren zelfs goed te noemen. Het acteerwerk was slecht en het verhaal ronduit belachelijk. Ik ken weinig films waarin zoveel anticlimaxen voorkomen. Die kapitein bijvoorbeeld, je verwacht een vette showdown maar 1 granaat maakt er al een einde aan. Dat lijkt me toch niet de bedoeling. Nergens wordt het spannend en het naar het einde toe leek het er steeds meer op of ze er geen zin meer in hadden. Het wordt erg afgeraffeld 2*

[edit]Nee fuck it, toch maar een 1,5. Verrekte luie filmmakers.[/edit]

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Obiwannes schreef:

robotten met mensenstukken! ha

dit is helemaal niet gek

er zijn nu ook al robots met insecten delen bijv.

avatar van Epitaph

Epitaph

Lekkere pulp

avatar van Vinco

Vinco

Zker wel een super strakke film!

Heerlijk die spanning!

avatar van alexis

alexis

interessant onderwep wat leuk wordt uitgewerkt in de film die nog best ook wel spannend is

**1/2

avatar van maurice74

maurice74

Sutherland als een soort kapitein Haddock die met buitenaardse wezens praat, terwijl de alles wetende Jamie Lee Curtis (Kuifje?) hem probeert tegen te werken in de strijd tegen de indringers. Een soort Aliens, dus. Maar dan met robots op een boot.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

zo slecht vond ik hem niet , veel jatwerk dat wel, maar hij was vermakend genoeg.

avatar van Ericjuh

Ericjuh

gemiddelde ster staat nu op 1,97..

zelf snap ik dit niet helemaal. dit is een aktie film. In deze film vind je geen goed verhaal. Ook zul je genoege moeten nemen met B acteurs !

ook dit geval weer. Deze film moet je gewoon op een vrijdagavond opzetten, zak chips d'r bij.. veel bier of cola en gewoon kijken.. Vooral bij deze film niet diep gaan lopen zoeken en ik weet zeker dat mensen dit een leuke film gaan vinden (als je van aktie houd).

Zelf heb ik wel wat met gevechten tussen robots en mensheid. Zelf ben ik fan van quake en vind ik terminator ook leuk. Ook in dit geval gaat het om een gevecht tussen robots (virus) en de mensheid. zitten paar leuke stukken tussen onderandere het eerste moment dat een mense omgetoverd word tot een robot .

kad eerste deze film gehuurd in de videotheek, maar jaar geleden keer gekocht op dvd

ik doe gewoon 3 ster!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was echt cool. Was in 2004 op tv op veronica en heb hem gezien maar hij was gewoon leuk en spannend. Lekker goor hoe ze laten zien dat demonische machines die gewone mensen ombouwen tot monsters lekker die hersentjes eruit ploppen en dat je al die ingewanden op de werkbanken ziet liggen Maar ook geweldig was de termietbom(bestaat die wel)die zo die monsterlijke kapitein een weg door zijn huid vrat en dan nog door een paar muren achter de kapitein Ja echt kijken deze gewoon te leuk.

4,5 als ik hem niet snel op dvd koop word ik gek

avatar van metaledje

metaledje

2 sterren? holy CRAP, en films zoals scream en wrong turn behaalt nog de 3 sterren, deze film was zeker wel goed, hoe die robot loopt te klooien met dat mensenvlees, cool man!!!!! ik ben echt geschokt naar deze score, jami lee curtis, william baldwin en donals sutherland zijn echt niet slecht te noemen en vooral niet in deze film

avatar van thunderball

thunderball

ik heb deze ooit als sneak preview gezien, dus wist van te voren niet wat je te zien zou krijgen:

in een woord BAGGER!

echt verspilling van talent,geld en tijd.

Om over mijn eigen tijd en geld nog maar te zwijgen, dat dit door een filmstudio goed gekeurd is om te maken is mij een raadsel!

Alleeeen voor gestoorde geesten!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Dit is ruk met de grote R.