• 9.373.111 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Walter Lang

Met onder meer: James Stewart, Barbara Hale en Natalie Wood

Plot The Jackpot

"He had a wife, two kids, a home of his own, a job with a future and then POOR JIMMY WON THE $24,000 RADIO JACKPOT!"

Bill Lawrence wint vele prijzen op een radio-show en is de koning te rijk. De vreugde is maar van korte duur want wanneer de belasting aanklopt moet hij alle prijzen zien te verkopen.

William J. 'Bill' Lawrence

Pete Spooner

Fred Burns

avatar van clubsport

clubsport

Aardige komedie over een gezin dat een grote prijs wint via de radio maar ze krijgen alles in nutteloze prullaria

uitgekeerd waar ze dan ook later nog eens belasting over moeten gaan betalen .

Nu moeten ze proberen om alles te verkopen om hun belastingschuld te kunnen afbetalen .

Stewart doet het wel weer aardig als komedie acteur die over de rooie gaat als zijn hele wereld op zijn kop staat

door alle gekkigheid die zijn gezin overkomt maar het is allemaal net wat te gezapig en voor je gevoel wat te vergezocht .

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Leuke komedie waarbij het licht absurdistische van de Catch 22-omstandigheden er voor zorgen dat ik me niet al te zeer hoef te vereenzelvigen met de wrange financiële perikelen waarin de Lawrences terechtkomen. De film deed me af en toe denken aan Mr. Blandings builds his dream house met Cary Grant van twee jaar eerder, en eigenlijk zou Grant ook best de hoofdrol van The jackpot voor zijn rekening hebben kunnen nemen, hoewel dat nú niet goed meer voorstelbaar is omdat James Stewart zich hier die rol zo eigen heeft gemaakt. Leuke bijrol van Alan Mowbray als de chique binnenhuisarchitect, en als Stewarts dochtertje zien we Natalie Wood vóórdat ze oogverblindend mooi werd.