Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Hugh Grant, Jeanne Tripplehorn en James Caan
Releasedatum: 18 november 1999
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Mickey Blue Eyes
"A romantic comedy you can't refuse"
Een Engelse veilingmeester krijgt steeds meer met de maffia te maken wanneer hij er achter komt dat de vader van zijn vriendin een maffiabaas is. Wanneer één van de peetvaders besluit om de schilderijen van zijn talentloze zoon via het veilinghuis te verkopen gaat de FBI zich ermee bemoeien.
Michael Felgate
Carol the Photographer
Angel
Ritchie Vitale

Dk2008
Ik vind Hugh Grant geen slechte acteur maar heb het evengoed toch wel met hem gehad. Deze film kan ook uit het lijstje van favoriete films. Heb deze nou 3 keer gezien, maar een beetje favoriete film hoor je toch keer op keer te kunnen bekijken lijkt me.
Mij valt op, misschien niet na één keer kijken, dat die vrouwelijke tegenspeelsters in de Hugh Grant romantische komedies vaak helemaal niet zo goed zijn gekozen, zodat de chemie dan ook niet overtuigend is. De scripts van die films zijn trouwens ook niet erg geweldig. Hugh Grant doet wel zijn best, zoals vaker, maar het is toch vooral door James Caan, dat dit nog een redelijk leuke film blijft. Het samenspel tussen Grant en Caan is dan ook veel beter dan die tussen Grant en Tripplehorn. Ik vind het dan ook grotendeels meer een komedie dan een romcom.
De eerste 20 minuten zijn echt wel slappe hap. Daarna kent de film leuke gedeelten, zoals met die oude vrouw die het schilderij wil kopen tijdens de veiling. Toch is de film heel wisselend, dat komt door de rest van de cast. Sommige spelers doen het leuk, andere doen zo flauw en overdreven.
De laatste 20 minuten zijn de beste. Dat is meestal zo met dit soort films, erg voorspelbaar allemaal. Beetje rommelig wel met wat ze allemaal willen maar zo'n scène dat ze samen in het toilet zijn blijft natuurlijk wel geinig. Aan het eind toch ook een vrij sterk moment zodat je even op een dwaalspoor wordt gebracht.Tripplehorn wordt "doodgeschoten". 3.0

tommykonijn
Ongeveer 2,5 jaar geleden zag ik deze film. Ik kon me herinneren dat ik hem nou niet echt fantastisch vond maar ik wilde hem nog eens zien en bekeek hem dus nog eens. Hij blijkt veel leuker dan de eerste keer dan ik hem zag. De film bevat sterke grappen in mijn ogen. Hugh Grant speelt leuk, zoals hij eigenlijk altijd wel doet. Zodra hij gangster moet gaan doen en zo ook probeert te praten vond ik echt heel erg leuk. Vooral bij die bediende in het restaurant:
Waitress: And how would you like that cooked?
Michael Felgate: Ree.
Waitress: Excuse me?
Michael Felgate: Rah.
Waitress: Raw?
Michael Felgate: Rahr.
Waitress: Rare? And to drink?
Michael Felgate: Bee.
Waitress: Beer?
Michael Felgate: Yah.
Waitress: You talk funny.
De film bevat nog enkele van dit soort scenes (en waarbij hij kennismaakt met gangsters) en die vond ik allemaal best leuk. Jammer dat het cliché liefdesverhaaltje ook weer aan bod moest komen maar gelukkig is dat geen groot minpunt. Leuke persiflage op de maffia films iig die ik vast nog wel eens vaker zal zien.

Dk2008
Maar het is toch een romantische komedie, een subgenre die volgens een bepaalde structuur wordt gemaakt. Ik vind deze juist door het gangsterverhaal nog niet eens zo heel cliché.
Ik vind het dan ook grotendeels meer een komedie dan een romcom.

Angelo2
Leuke erg vermakelijke film. Net zoals Analyze this een knipoog naar de maffiafilms met dit keer een romantisch tintje.

jipt
Best geinige grollen film met een hoop Soprano acteurs en mobster grapjes die niet altijd even geslaagd zijn. Film wist helaas nergens te verrassen. 2,5 / kleine 3*

Ad Murck
Een flauwe film met zwakke acteurs en een flauw script. Engelse humor, maar dan van de soort waarvan ik hooguit een glimlach op de lippen krijg. Hugh Grant is eigenlijk het enige pluspunt.

Panta Rei
Veel te flauw en doorzichtig. Helaas ook zwaar over the top.
Dat is net het leuke van deze film. Je moet Hugh Grant niet in een serieuze rol of film willen zien.

Robertdeniro
Leuk, Hugh Grant in vorm. Gewoon anderhalf uur met de kinderen (niet te jong) lachen!

Fran
- 1953 berichten
Tja, ik weet het niet. Aan de ene kant vind ik het wel een leuk verhaal en ook de gehele italiaanse maffia familie vind ik erg grappig en goed weergegeven. Maar echt hilarisch word het nergens. Zelfs de bruiloftscène kon me niet zo boeiend. Het keek wel leuk weg maar echt spannend of grappig werd het daar ook nergens. En om daarbij Hugh Grant weer hetzelfde truckje te zien doen die hij in bijna al zijn films doet .... wordt het er voor mij niet echt beter op.

Filmfan74
Er zit geen greintje geloofwaardigheid in deze film, en toch blijf ik hem leuk vinden. Er zijn weinig films die mij hardop aan het lachen krijgen, maar bij deze lukt het meerdere keren. Ik ben sowieso dol op de humor van Hugh Grant, maar dit verhaal heeft zoveel over de top standaard mafia figuren en generalisaties dat ik het hilarisch vond. Het is geen dijenkletser, maar wel gewoon erg leuk. Verstand op nul en lekker wegkijken.

missl
Hugh Grant komt met zijn babyface terecht in een mafia familie. Wat een miscast. Moeilijk te beoordelen, het kabbelt maar wat voort, beetje humor, beetje drama, misdaad, er is van alles wat, best vermakelijk doch geen echt goede film.

Matige film waarin een man erachter komt dat de vader van zijn verloofde tot de mafia behoord. Een leuk gegeven voor een comedie, echter is de humor wellicht wat te subtiel hier waardoor het wat saai overkomt. De hele mafia-casting is goed gedaan.

benni
Lekker filmpje voor op een maandagavond , na een lekkere Italiaanse maaltijd

IH88
“Note to self... rent Goodfellas, Casino, Godfather 1, 2, 3.”
Redelijk. Als maffiakomedie is Mickey Blue Eyes best geslaagd, maar als romcom werkt de film totaal niet. Dat komt omdat er meer chemie is tussen Grant en Caan, dan tussen Grant en Tripplehorn. Er zitten wel wat grappige momenten in de film, en het maffiagenre wordt leuk op de hak genomen. Het is soms ontzettend makkelijk en inspiratieloos, maar een klein glimlachje kon er wel vanaf.

Tommy De Vito
Moa, ik geef deze film echt net een voldoende. Waar Analyze This gewoon ge-weldig was (ook een maffia-comedy), komt deze film niet in de buurt van AT.
Uiteraard is dit een compleet ander verhaal met andere acteurs in de hoofdrol, maar toch. Zo zien we de halve familie van The Sopranos voorbij komen. Ook had ik veel meer verwacht van Caan. Hij speelt mij te licht voor zijn doen. Grant zit zoals altijd wel prima in zijn vel als het op comedy en romantiek aan komt. De film kent heus leuke momenten, dialogen zijn te pruimen en de film kijkt ook prima weg.
Voor een avondje film is deze Mickey Blue Eyes prima te doen! 3*

Dk2008
In het verleden te snel achterelkaar gezien, dit natuurlijk omdat ik toen nog niet zoveel dvd's had en daarnaast een heleboel romcoms heb gezien die vaak toch minder waren dan deze waardoor dit genre ging tegenstaan. Veel mensen zullen Notting Hill (die ik verder voor gezien hou) de beste vinden voor mij is dat deze. (Vanaf 2012 sloeg Grant een andere koers in om van het romcom-imago af te komen)
De dvd is naast de film verder karig. De soundtrack bestaat uit veel oude bekende nummers. Het eenvoudig misdaadverhaal is toch goed bedacht en verwerkt in deze romcom. Die helaas wel steeds meer verandert in een misdaadkomedie. De bruiloft aan het einde duurt hierdoor te lang, jammer, maar verder toch prima vermaakt. Combinate Grant en Caan (vaak goed in dit soort rollen, Honeymoon in Vegas, Viva Las nowhere) is leuk. Tripplehorn valt vaak uit haar rol.
Een aantal leuke gedeelten, in Chinees restaurant, oude dame tijdens veiling, Grant's gangstertaaltje en aan het eind bloedzakjes/toilet.
We belanden in het verhaal dat Grant als Michael en Tripplehorn als Gina aan het moment zijn toegekomen om te trouwen. Maar vreemd is dat ze elkaar wel al een tijd kennen maar niet op de hoogte zijn van de vader van Gina. Hier en daar wat mindere momenten maar vaak toch best grappig en daarom voldoende voor mijn favorietenlijst.
Michael is veilingmeester (en wees) en Gina lerares. Omdat haar vader Frank Vitale (weduwnaar)(Caan) lid is van een maffiabende wil ze liever niet met hem trouwen. Maar Michael laat zich niet kennen en valt zelfs in de gunst van Frank, hierdoor raakt hij verstrikt in maffiapraktijken omdat baas van de bende oom Vito via Michael schilderijen verkoopt om te witwassen. Zo raakt Michael steeds meer in de problemen en de kans dat het goed komt tussen hem en Gina wordt steeds kleiner. (De titel slaat op Grant, die de naam toegekend krijgt door Caan.)

teigertje
Een hele amusante en leuke en grappige komische romantische film.
Over een veilingmeester die wil trouwen met zijn vriendin.
Echter wist hij niet haar familie van de mafia is.
Waarin hij beland in hachelijke situaties.

'Vikings'-acteur Travis Fimmel terug in trailer Netflix-serie, 'Jiskefet'-acteur Michiel Romeyn: 'VPRO niet geïnteresseerd in terugkeer' | MovieMeter Recap

Netflix deelt eerste volwaardige trailer voor langverwachte 'La Casa de Papel'-spin-off 'Berlín'

Tiffany Haddish reageert na arrestatie voor rijden onder invloed: 'Ik ga hulp zoeken'

De tien best beoordeelde films van de jarige Karen Gillan (36)

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004