• 9.374.935 stemmen

Abeltje (1998)

Familie / Avontuur | 110 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titels: Abeltje en het Mysterie van Quoquapepapetl / The Flying Liftboy

Oorsprong: Nederland / Luxemburg / België / Verenigde Staten / Duitsland / Spanje

Geregisseerd door: Ben Sombogaart

Met onder meer: Rick van Gastel, Soraya Smith en Frits Lambrechts

Gesproken taal: Nederlands, Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 26 november 1998

Plot Abeltje

Abeltje gaat werken als liftbediende in een groot warenhuis dat in zijn dorp geopend is. Hij is een dromer en vraagt zich af waar de groene knop bovenin de lift voor is. Met de mensen in zijn lift, een meisje dat hij kent, een zanglerares en een vertegenwoordiger in mottenballen wordt hij gelanceerd door het dak van het warenhuis zonder dat ze controle hebben over de lift of weten waar ze terecht zullen komen.

avatar van Quentin

Quentin

Nog in de bios gezien, vond het toen wel leuk, zal nu wel minder zijn ... voorlopig 2,0 *

avatar van ZiZou

ZiZou

Leuke film mischien voor de kinderen onder de 12, maar op mij maakte het geen indruk. 2*

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

zovaak gezien op tv, dan nog thuis op video en dan nog veel gezien. hij werd elke keer slapper en slapper en slapper... 1.5*

Rick van Gastel kan echt niet heel erg goed acteren vind ik!

avatar van Sannepan

Sannepan

Toen ik 10 of 11 was, vond ik dit nog wel een leuke film, maar nu vind ik dit behoorlijk slaapverwekkend. Rick van Gastel kan inderdaad niet acteren en voor de rest wordt dit verhaaltje nergens echt leuk. Het boek was veel leuker.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Vroeger eleens gezien, toen al niet erg boeiend,

Stem: 2#

Als ik hem nu weer terug zou zien, komt mijn stem ermee overeen.

erg zwak en onboeiend.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vind Abeltje juist een geslaagde hollandse familiefilm. Het bevat wat saaie momenten, maar het verhaal is echt geweldig leuk. En leuk is gewoon hét woord om te beschrijven.

Beter dan gemiddeld.

soom

de soundtrack van Trijntje Oosterhuis is geweldig. Ricky van Gastel is goed als abeltje en johnny, en soraya smith is geweldig, maar toch is het een beetje minder. omdat het een kinderfilm is.

avatar van gotti

Wat is toch een beetje minder?

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond 'm vermakelijk, maar misschien moet ik 'm nog 'n keer zien.

Voorlopig 'n twee en 'n half.

gotti schreef:

Wat is toch een beetje minder?

sommige dingen zijn een beetje vaag aan deze film.

avatar van gotti

De film vaag? Je bent zelf een beetje vaag bezig volgens mij...

soom

Oh, waarom dan? Ik vond een paar dingetjes wat vager aan de film, maar verder was het wel een mooie film. Ik zou wel willen weten, waarom ik dan vaag ben..

avatar van gotti

Je bent vaag, omdat vaag zo'n vaag begrip is.

soom schreef:

maar toch is het een beetje minder. omdat het een kinderfilm is.

Nogal een stupide opmerking imo.

avatar van MovieMeid

MovieMeid

Een prachtig film, ontroerend.

Ik kijk er nog steeds naar.

Ik krijg er niet genoeg van.

4 sterren!

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vind er geen reet aan.

saai verhaal, ik lag er nooit versteld bij.

1,5

avatar van Hilarious

Hilarious

Ik heb hem ondertussen al 100 keer gezien. De eerste keren zijn leuk. Maar dan kon ik hem echt al heel vanbuiten.

avatar van lowhusky

lowhusky

leuk voor kids maar ik vond het niks waard

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

En vanaf heden, is het verboden cider te drinken! En toen ging het fout. Er zijn sommige delen waarbij ik echt in een deuk lag, ik was toen ik hem zag ook pas 12 jaar, maarja.

avatar van dafoefan

dafoefan

Best een vermakelijke film.

Maar ik denk dat als Annie M.G. Schmidt nog geleefd had dat ze hem niet goed had gekeurd. Ik vond hem in ieder geval best wel leuk! Maar het is ook wel erg lang geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb. 2,5*

avatar van Gammala

Gammala

Wel leuke film als je een jaar of zes bent.

Leuk verhaaltje, leuk geacteerd, niks meer

Een 2.5

avatar van 606

nee niet mijn film

geen verhaal en acteerwerk ook niet al te best.

avatar van MoviePom

MoviePom

GEWELDIGE FILM!!

Deze film heb ik zooooooo vaak gekeken toen ik een jaar of 8, 9 was. En het boek heb ik 2 keer gelezen in die tijd.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. ja ik vond hem erg grappig vooral die tump was erg grappig weet even ze echte naam niet die haaien waren wel erg nep

avatar van jayytjee

jayytjee

vroeger was dit wel leuk maar nu is het minder.

verhaal was wel grappig maar verder niks bijzonders

2,5

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Toen ik jong was vond ik deze film echt geweldig!

Nu is hij, ook al heb ik hem al een tijdje niet gezien, nog steeds leuk!

avatar van raymon

raymon

Abeltje

Abeltje is een hele leuke kinderfilm die jong en oud niet verveeld. De acteurs doen het prima Rick van Gastel doet het leuk als abeltje. Vond Soraya Smith wat slecht vooral soms door haar tekst. De rest van de cast, Frits Lambrechts, Marisa van Eyle en Annet Malherbe doen het geweldig vooral Annet Malherbe speelt haar rol goed.

De special effects van Abeltje zijn voor tegenwoordig natuurlijk echt slecht maar voor 1998 voor een jeugd film en dan nog ook is een Nederlandse zijn ze wel aardig en leuk om te zien.

Het camerawerk in abeltje is goed en is heel vlot door de snelle montage alleen vond ik dat de film soms op slecht matriaal is geschoten voor de scenes in nederland.

Voor de rest is Abeltje een leuke, groot opgezette jeugdfilm met leuke special effects!

4**** verdiend!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

'no comment'

wie noemt zn kind nou Abeltje?

avatar van lowhusky

lowhusky

eindelijk geef je een 1 aan een film die het verdient.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Leuke Jeugdfilm die ook spannende momenten kent. Lekker vlot gaat en niet saai is. Goede special effects.

5*****

avatar van raymon

raymon

moviegirl2 schreef:

'no comment'

wie noemt zn kind nou Abeltje?

zie jij de film vanuit het punt van een kind, want tja als jij b.v 14 ben en jij geeft een cijfer voor die leeftijd zou ik de film ook een 1 of 2 geven maar ik beeld me dan in als of ik een kind was van tja 8/9 en dan is de film heel spannend, ben ik dan de enige die dat doet of niet???