menu

Roxanne (1987)

mijn stem
2,72 (315)
315 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
107 minuten

geregisseerd door Fred Schepisi
met Steve Martin, Daryl Hannah en Rick Rossovich

De brandweercommandant zit opgescheept met een stel idioten en een te grote neus. Hij wordt verliefd op de mooie Roxanne Kowalski. Zij valt echter op een zeer onzekere brandweerman. De commandant schrijft namens deze brandweerman brieven aan haar en doet zelfs het woord een keer. Roxanne denkt nu dat ze verliefd wordt op de brandweerman terwijl ze eigenlijk valt voor de woorden van de commandant.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=sUgPNU_mRLQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Jordy
2,5
Jaren geleden mocht ik (als zoon van een brandweerman) gratis naar een voorpremiere, en vond het toen redelijk vermakelijk. Later nog eens een keer op TV gezien: een paar grappige momenten, maar niet echt speciaal. Hou het op 2 en een halve ster.

3,5
vic
aah kom op mensen. Dit is gewoon een hele leuke film. Steve martin is perfect in deze rol. Zijn timming en humor geven deze films iets extra's

3,0
Hij heeft toch ook 3 sterren.

FisherKing
Ja vond deze zeer genietbaar. Ik moet toegeven dat Daryl Hannah daar ook een rol in speelt. De scene in de kroeg is zeer geinig als hij alle vooroordelen met zijn neus bekend maakt :'Pornographic: Ladies and gentlemen, introducing the first man who can please two women at the same time! '

3,5
Omdat het nog nergens staat, is het wel goed om even te melden dat het scenario geinspireerd is op het toneelstuk Cyrano de Bergerac, van Rostand. De omschrijvingen van zijn eigen neus in verschillende stijlen - waar FisherKing er een van citeert - is bijvoorbeeld qua idee regelrecht uit het stuk (geschreven rond 1900).
Gerard Depardieu heeft de 'echte' Cyrano gespeeld. Op film, bedoel ik.

avatar van Mindflight
2,5
ik vond het een beetje aan de slappe kant... wie valt er nou op iemand met een mega neus??

ik vond het een beetje aan de slappe kant... wie valt er nou op iemand met een mega neus??


Eh.... daar gaat het toch over?

Enne.. zegt Cyrano de Bergerac je iets?

avatar van petey
3,5
ik vond het een beetje aan de slappe kant... wie valt er nou op iemand met een mega neus??


Misschien de essentie van de film gemist???

4,0
leuke film, met een goede rol van Steve Martin.
ook de locatie waar de film is opgenomen is prachtig, ergens in canada, geloof ik.
3.5 sterren

avatar van pascal83
1,0
zelfs voor steve martin is dit heel erg, die man heeft gewoon een patent op het krijgen van irritante rollen (naar mijn mening natuurlijk).
of ligt dat aan de goede man zelf ?

4,0
You hate 'm or you love 'm. Dat ligt aan de goede man zelf of beter gezegd: aan jou. Want dit is gewoon een erg leuke film met een erg leuke rol van Martin.

4,0

2,5
Hoogtepunt is de scene waarin Steve alle grappen die ooit over zijn neus zijn gemaakt opdreunt, Voor de rest kon de film mij niet zo heel veel boeien... 2.5* toch wel.

djelle
Redelijke komedie. Niet een van mijn favorieten, maar toch ook van mij zeker een 2,5.

avatar van Pistons
4,0
Heel charmant, hartverwarmend en goed verhaal met puike acteerprestaties en dito cinematografie.

avatar van Purmerend
3,5
Leuke film, al zou ie zijn neus niet in andermans zaken moeten steken.

avatar van Norma
2,0
Flauw...

Ik kan Martin doorgaans best waarderen, maar met die ontzettend neppe neus, mega flauwe grapjes hierover en de clou met het brievengedoe gingen me al vrij snel vervelen. Steeds weer meer van hetzelfde werd over de totale speelduur uitgesmeerd, waardoor Daryl Hannah's interesse in die zogenaamd fysiek aantrekkelijke dombo alleen maar onbegrijpelijker werd.Ik vond er al met al maar bar weinig grappigs of charmants aan.

3,0
vermakkelijke film zo op een doelloze zondagmiddag

3,0
Geen hoogstaande komedie, maar wel een vermakelijke film. Gewoon leuk om een keer te kijken zonder al te hoge verwachtingen en je zult een leuke film zien.

3*

Dick2008
Nu ik deze film gezien heb, herken ik wel wat stukjes eruit van vroeger. Ik vond het waarschijnlijk toen ook al niet leuk.
Wat mij betreft compleet mislukte film. De neus van Martin zit er nog niet eens slecht opgeplakt, alleen wat overdreven groot en voor de rest is zijn gezicht in orde, beetje raar. Bovendien wordt je er meteen mee geconfronteerd zonder verdere achtergrondinformatie. Waarschijnlijk haalt hij daar zijn kracht uit. Flauw gedoe, beetje Quasimodo-achtig excuus in een film die verder helemaal niet leuk is. 1.0.

avatar van Lord Flashheart
2,0
Niet mijn acteur, niet mijn soort humor.

Na twee Steve Martin films achter elkaar + de films die ik in het verleden van hem heb gezien, kan ik die conclusie wel trekken. Het lijkt me best een aardige vent, maar de hele tijd die slappe grijns en z'n zwijmelige manier van acteren roepen bij mij continu wrevel op.

Roxanne is een moderne adaptatie van Cyrano de Bergerac; het verhaal over een man met een wanstaltig grote neus waar iedereen wel bekend mee is. Ben er zelf nooit zo van onder de indruk geweest: ken tientallen films/verhalen over mensen met veel ergere handicaps die desondanks zich kunnen te redden of zelfs succesvol weten te worden. Maar enfin, het zal in de tweede helft van de 19de eeuw wel veel stof hebben doen opwaaien.

Van het verhaal was ik dus ook niet zo onder de indruk en dan blijft er eigenlijk weinig van de film over. Tenzij je van flauwe romantiek én Steve Martin houdt, is dit een echte afrader. 2**

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een brandweerman met een grote neus die hierdoor onzeker is over vrouwen. Een moderne bewerking van Cyrano de Bergerac, en de film is dan ook op het best tijdens deze scenes. De humor is wat aan de flauwe kant en over het geheel te langdradig. Ondanks dat Steve Martin niks verkeerds doet is 3.0 sterren net wat te veel.

avatar van Onderhond
0,5
Wat een draak van een film.

Martin is sowieso al wat een vervelend figuur, maar zo erg als hier heb ik hem denk ik nog niet gezien. De film hoort dan te gaan over het innerlijke wat telt, verbeeldt door de grote neus van Martin, maar ik zat me eigenlijk nog meer af te vragen wat hij zag in Daryl Hannah. Kudos dat ze haar een nog lelijkere vriendin gevonden hebben.

De humor is echt zo belabbered dat het compleet vervelend wordt. Het romantisch misverstand is eerder genant, die poëtische tekstjes kunnen écht niet en er is gewoon absoluut geen enkele chemie tussen de twee. Na een half uurtje zat ik me dan ook echt af te vragen waar ik naar zat te kijken.

Voor een luchtige en zonnige film is het verrassend onkijkbaar, zelfs dat sfeertje weet niet eens wat positiefs te brengen. Afschuwelijke film dit, echt alles gaat fout, niks is leuk of grappig en Martin lijkt er alles aan te doen om het zo irritant mogelijk te maken. Of is het toch Schepisi? Nog niks van hem gezien, maar leek me als regisseur ook niet bijster veel toe te voegen.

0.5*

KillerPony 3000
Onderhond schreef:
Of is het toch Schepisi? Nog niks van hem gezien, maar leek me als regisseur ook niet bijster veel toe te voegen.
Fierce Creatures is een redelijke komedie op zijn naam vind ik (met vlagen vrij geestig zelfs). Al is dat ook daar niet echt vanwege zijn bijdragen als regisseur, eerder dankzij het verdienstelijke schrijf en vertolkingswerk van John Cleese. Tenzij je niks kan met Cleese, zal die misschien ook voor jou beter vallen.

avatar van Filmkriebel
3,0
Geen grootse film maar wel met enkele grappige scènes (vooral de slapstick met de pompiers); de 20 neus grappen en de romantische monoloog onder Roxannes venster zijn dan weer sterke staaltjes standup comedy ... Steve Martin is helemaal niet mijn favoriet acteur. Man With Two Brains blijft nog altijd één van de slechtste film die ik ooit heb gezien. Hier valt hij nog te pruimen. In Roxanne wordt de humor vermengd met een naieve romantiek; het werkt niet steeds goed door de karakterloze personages, maar is bij momenten wel hartverwarmend. Wie vertrouwd is met het toneelstuk Cyrano de Bergerac, zal hier een originele moderne versie in herkennen want het is in wezen identiek hetzelfde verhaal.

3,5
Martin in een voor hem typische rol als excentriekeling met een vlotte babbel. De dialogen zijn vaak grappig in een charmante film vol leuke karakters, waarin het moraal gelukkig veelal achterwege blijft.

avatar van tommykonijn
3,0
Deze mag wel in het rijtje van meest bizarre films die ik gezien heb. Eigenlijk heb ik er het complete speelduur lang over gedaan om te wennen aan Steve Martin met zijn (aanplak)neus en uiteindelijk is het niet gelukt. Wat een gezicht... Gelukkig neemt de film zich totaal niet serieus en lijkt geen gebaar te groot, waardoor het wel heel vermakelijk blijft. Zeker Martin zelf leeft zich helemaal uit in zijn rol en zijn lange monoloog in het café is niets minder dan briljant. De uitkomst van de 'love triangle' tussen hem, Rick Rossovich en Daryl Hannah zie je natuurlijk al meteen vanaf het begin aankomen, maar toch is het grappig geschreven. Wat het verloop van het verhaal betreft is dit niks nieuws onder de zon (en een typische 80's komedie), maar de frappante invalshoek en de levendige bijdrage van Martin maken het zeker de moeite waard.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 11:18 uur

geplaatst: vandaag om 11:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.