• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: J.F. Lawton

Met onder meer: Christopher Lambert, Joan Chen en John Lone

Gesproken taal: Engels, Portugees en Japans

Plot The Hunted

"He's trapped in a world where killing is an art and revenge is an obsession."

Tijdens een zakenreis in Japan ontmoet Paul Racine in de bar van zijn hotel de knappe Kirina. Ze maken kennis, gaan nog iets drinken op haar kamer en beleven samen een passionele nacht. Wanneer Paul naar zijn kamer gaat, neemt hij de verkeerde sleutel mee. Hij keert terug naar Kirina's kamer en staat oog in oog met drie ninja's die Kirina koelbloedig onthoofden omdat ze haar beschermheer, de alom gevreesde Kinjo, heeft verraden. Paul wordt ook aangevallen, maar kan op het nippertje ontsnappen. Zijn leven is echter in gevaar, maar hij zweert haar dood te zullen wreken.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik zie Lambert graag maar vond dit een van zijn mindere films.

avatar van DeCol

DeCol

Christopher Lambert, of je die man nou in zijn zwembroek op de noordpool zet of in een bontjas op Hawai, die man heeft altijd dezelfde impressie op zijn gezicht.

Maar over de film.. Het viel enigszins mee. De vechtscenes zijn vrij statisch en sommige personen vallen wel heel makkelijk te prooi van de ninjas. Toch keek het allemaal wel lekker weg. Die Takeda was dan wel weer stoer en ook de dronken zwaardenmaker was best vermakelijk. Het verhaal is natuurlijk heel matig.

Wil je echt goede ninjagevechten zien, moet je American Ninja kijken. Stukken beter dan dit statische gedoe.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Typische jaren '90 aktiefilm gemaakt tijdens de 'glorieperiode' van Christopher Lambert. En net als in 'Highlander' neemt hij het zwaard ter hand, al betreft het deze keer een Oosters samuraizwaard. En het is te merken dat de film in Japan is opgenomen, want de beelden zien er heel netjes uit. Helaas is het verhaal eerder aan de matige kant, al is het een leuke poging de ninjacultuur in het hedendaagse Japan te plakken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet zo slecht vond ik. Nu heb ik wel de DVD van deze film liggen, want destijds was ik best te spreken over deze Lambert flick, die ik persoonlijk nog steeds één van zijn betere vind. Een actiethriller over een zakenman in Japan die na een one night stand getuige is van een moord en daarom ten dode is opgeschreven door een eeuwenoude ninja sekte. Vooral die bloederige scène op de trein maakte indruk. Voor Lambert zelf hoef je het niet te doen, dat weet iedereen, maar het is wel een film die op maat voor hem lijkt gemaakt. Op het ritme van taiko drums neemt The Hunted je wel mee op een vermakelijke trip waar ook wat humor niet ontbreekt.