• 9.378.566 stemmen

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot Mrs. Doubtfire

"She makes dinner. She does windows. She reads bedtime stories. She's a blessing... in disguise."

Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire

Miranda Hillard

Lydia Hillard

Chris Hillard

Natalie Hillard

Mrs. Sellner

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film heeft grappige momenten, maar meer dan dat toch ook niet. Nogal voorspelbaar en regelmatig overdreven, Williams en Brosnan spelen nog redelijk maar Sally Field speelt tegen het irritante aan.

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Mischien wel de beste film van hem hoewel August RUsh ook erg leuk was en ONe Hour enz. enz. enz. enz. bla bla bla

avatar van Zuzuu

Zuzuu

peruaansefilm schreef:

?

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Vind Sally Field en Brosnan echt slecht en irritant en de kinderen zijn ook niet echt geweldig behalve de kleinste die wel grappig is.

Maar Robin Williams speelt echt geweldig, al die stemmetjes die hij doet en natuurlijk zijn rol als Ms Doubtfire is ook mooi.

avatar van Revolt

Revolt

Een ding vraag ik me nog steeds af; hoe kan het in gods naam dat die Miranda niet doorheeft dat Daniel ms. Doubtfire is? Het is toch duidelijk aan zijn hoofd te zien dat het dezelfde persoon is?

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Revolt schreef:

Het is een film...

avatar van xxxxDorienn

xxxxDorienn

Ik vind het echt een mooie film. Ik heb het niet droog gehouden hoor.

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Gewoon een leuke goeie feel good comedy. Valt niets op af te dingen. De scene in het restaurant kan ik nog altijd hard om lachen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik lees altijd voor het zien van een film de plotbeschrijving en ik vreesde dat dit een en al voorspelbare kazigheid werd waar de moraal met dikke klodders overheen gesmeerd wordt. Wel, in dat werd ik niet teleurgesteld en met het verhaal ben ik niet echt van de spreekwoordelijke stoel geblazen. Het was af en toe zo'n typische tenenkrommende familiefilm, waar maar natuurlijk één einde mogelijk is.

Aan de andere kant vertolkt Robin Williams bijzonder knap zijn dubbelrol en heeft het zijn grappige dingen. Dit soort dingen kan ie gewoonweg goed. Er op instellend met hoe de film verloopt, was het uiteindelijk nog best te doen allemaal. De snelle omwisselingscenes tussen Daniel en Mrs. Doubtfire waren het leukst om te zien.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

robin williams draagt de film, verder kijkt hij wel makkelijk weg

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vond dit toch geslaafd komisch.

avatar van jansma

jansma

Een grappige feel goed movie, vermakelijk, leuk uitgewerkt, voor een gezellige avond zeker een aanrader(mits je hem nog nooit gezien hebt).. maar niet meer dan dat

avatar van tjoppie

tjoppie

Dese geef ik een 5 omdat ik robbie williams hier echt goed is( die behaarde voet

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Weer zo'nn film die ik al minstens 3 keer heb gezien en er op een of andere manier toch niet op gestemd heb. Een aardig simpel verhaal maar goed uitgewerkt en leuke acteerprestaties van o.a. Robin Williams. Over het algemeen vind ik hem niet zo heel goed acteren, maar ik kan er wel naar kijken. Ik kon er soms wel om lachen.

avatar van serpico

serpico

Ik moet alle laagstemmers hier ongelijk geven! Oh ja, natuurlijk is Mrs. Doubtfire een redelijk voorspelbare, Amerikaanse film over Grote waarden met ééndimensionale personages en van aankleding tot opbouw een duidelijk product van de jaren '90, maar wrange uniekheid is ook volop aanwezig!

Allereerst is Robin Williams even briljant als grappig in zijn hoofdrol. Stompzinnig natuurlijk, I'm good at voices, sentimenteel zelfs, maar hilarisch! Het is niet niks om overtuigend een man te spelen die een vrouw speelt en plotseling omslaat in zijn leefgedrag, maar Robin Williams uitmuntende prestatie maakt het de hele film door geloofwaardig. Al het kundig verborgen sentiment wordt ook in één klap aannemelijk en de hele film is ontroerend. Bam! Zo makkelijk gaat dat blijkbaar.

Mrs. Doubtfire is een film die heel oprecht gelooft in bepaalde onuitputtelijke waarden, zoals liefde voor je kinderen, de onschuld van kinderen en het onstuitbare enthousiasme en levensplezier dat sommige mensen altijd lijken te hebben. Wat de film kenmerkt is dat daar overduidelijk geen familie-waarde tussen zit die het gezin verheerlijkt. Want waar eerstgenoemde waarden inderdaad in het dagelijks leven terugkomen, is niks zo grillig als een gezin. Wat aan de oppervlakte dus een simpele Amerikaanse film lijkt, blijkt gebouwd op veel realisme en vooral op veel humor.

En technisch gezien is alles, script, camerawerk, aankleding, prima in orde. Ook de uitstekende rol van Sally Field en het simpele maar doeltreffende werk van Pierce Brosnan mogen gezien worden.

avatar van Genius

Genius

een vermakelijke film wat een zekere feel good film is.

Leuke fragmenten, ik heb mij toch echt kapot gelachen met die restaurantscene.

Zeker de moeite waard om deze film te kijken als je deze nog niet gezien hebt. Al heb ik de film al wel 3 keer gezien in jaren tijd. 3 sterren voor mij.

avatar van elayz

elayz

Gisteren op tv gezien, was erg leuke humor, alleen verwacht niet dat je anderhalf uur kei hard zit te lachen.

Verder wel oke, 3.5

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Deze film gister gezien. Vermakelijk en soms grappig met een goeie Robin Williams.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Mrs. Doubtfire heb ik heel lang geleden eens gezien. Echter had ik nooit zoveel zin om de film te bekijken aangezien het voorstuk dat RTL4 de hele tijd laat zien erg vervelend overkomt. Maar desondanks een leuke film met Robin Williams en Pierce Brosnan, geweldige scenes tussen die twee . Toch wel vooral onder de scene in het restaurant vaak erg hard moeten lachen. Een leuk, best simpel verhaaltje maar de uitwerking is zeker erg goed.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Hij was er laatst weer op, weer ontzettend hard in een deuk gelegen!

Hij blijft leuk...

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke en zeer gezellige komedie film. Leuk verhaal en ook het acteerwerk is goed. Deze film van Chris Columbus krijgt van mij een 3,5.

avatar van Matthias99

Matthias99

Deze film blijft 1 van de beste komedies die er zijn. Deze avond nog eens bekeken en lig er nog steeds strijk van. Vooral de scene dat hij als mrs. Doubtfire die toezichter over de vloer krijgt en de scene in het restaurant is hillarisch Ik vind trouwens dat de film hier zeer onderwaardeerd is...

4/5

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een perfecte rol voor Pierce Brosnan ook.

avatar van movie fan

movie fan

zeer leuke film om te zien , Robin Williams speeld hier zeer goed in , de rest doet ook goed z'n best en de rol van Pierce Brosnan vond ik ook goed erbij passen , zeer vermakelijk .

avatar van Spetie

Heel lang geleden ooit eens gezien en gisteren dan voor de tweede keer. Het viel me alleszins mee moet ik zeggen. Normaal gesproken vind ik Robin Williams meer irritant dan leuk, maar hier doet hij het gewoon best goed. Het verhaal is voorspelbaar, sentimenteel en bevat de nodige clichés, maar toch werkt het. Dit is volledig te danken aan Williams, die van Mrs. Doubtfire een geloofwaardig personage maakt. Het zou echt een vrouw kunnen zijn! Verder zit er wel aardige humor in, waarbij vooral het pesten richting Brosnan erg vermakelijk is.

avatar van Waku

MissJJ

Erg komische film!

avatar van Navarro

Navarro

Geweldige film! Ik ken de film helemaal uit mijn hoofd, zo vaak heb ik hem gezien, maar ik blijf er telkens met veel plezier naar kijken, elke keer weer.

Er zit veel humor in en Robin Williams doet het geweldig leuk in deze film (normaal gesproken ben ik niet zijn grootste fan).

Ik bescheur me elke keer van het lachen bij deze film.

Alleen Pierce Brosnan vond ik erg tegenvallen. Weet niet precies waarom.

Dit is een film die je keer op keer weer kan kijken (vind ik).

avatar van Sissi78

Sissi78

Deze film kan ik keer op keer kijken!!

avatar van Marlon Aarssée

Marlon Aarssée

Zo ik kan deze film wel 100 keer achter elkaar kijken hij is zo leuk en Robin Williams is echt een genie. super grappige film, mooi gemaakt en leuke muziek

I LIKE THIS MOVIE

echt één van mijn lievelings hahaha