• 9.375.400 stemmen

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot Mrs. Doubtfire

"She makes dinner. She does windows. She reads bedtime stories. She's a blessing... in disguise."

Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire

Miranda Hillard

Lydia Hillard

Chris Hillard

Natalie Hillard

Mrs. Sellner

avatar van Jordy

Jordy

Braaf verhaaltje, en dit is weer typisch zo'n film waarin ik Williams niet echt kan uitstaan: 2 sterren.

avatar van neo

neo

vond em vroeger wel leuk,maar nu vind ik deze echt bagger.te kinderachtig

avatar van gizzmo86

gizzmo86

ik ben nu de vroeger van jou!!! dus ik vind hem wel leuk... 4 ster hij is erg goed voor een komedie vind ik

lindastuurman

Dit is DE film van Robin. Hij heeft hem deels geschreven, zijn productiemaatschappij heeft het project uitgewerkt en je kan goed zien dat Robin er hard voor gewerkt heeft. 3 maanden lang, elke dag 3,5 uur make-up. Hij maakt de film zeer geloofwaardig, je ziet dat Robin eronder zit, maar mensen die hem niet zo goed kennen, zouden hem ziet herkenne. ook is de film in de goede satd opgenomen, San Francisco. Ik vind het echt een topper. Bij de DVD zitten trouwens geweldige extra's.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Linda, ik ben het met je eens. Deze film van Williams is gewoon erg goed. Zeker de moeite waard 4*

avatar van tom

tom

vond et niet egt grappig, verhaal ook niet egt geweldig, opzich wel goed idee, maarja dat zegt nog nix.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Blijft grappig, alleen vroeger vond ik em leuker.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Hilarische komedie met een geweldige verhaallijn en een fantastische rol van Williams.

inmiddels goeie kerstfilm 3.5

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik heb Robin Williams nog nooit leuk gevonden. En in dit niemendalletje is hij dan ook zeer op zijn plaats. Flauwe humor, kleffe toestanden...Tien keer niks dus.

Bovendien ook nog eens met Sally Field.

Maz

FisherKing

Ik heb Robin Williams nog nooit leuk gevonden.

avatar van EmDee

EmDee

Waarom kijk je dan?
Jij kijkt toch ook wel slechte films?

FisherKing

Ja, Helaas Maar als er een acteur in voorkomt die ik haat; ga ik toch gewoon niet kijken. ( resultaat is dan meestal wel bekend, en zo voorkom je wat ergernis )

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Waarom kijk je dan?

Onverbeterlijke optimist en filmliefhebber. Dus kijk ik naar films in de hoop dat 'ie eindelijk iets goeds laat zien of dat de andere acteurs en/of het verhaal voldoende zijn om de tekortkomingen te maskeren.

Of zou het gewoon een vorm van massochisme zijn?

Er is maar één acteur waarvan ik voortaan absoluut weiger nog een film te kijken: Sylvester Stallone. En die beslissing heb ik pas genomen na Driven. Dat was voor mij het absolute dieptepunt.

FisherKing

Of zou het gewoon een vorm van massochisme zijn?

heb ik ook wel

avatar van gimli f

gimli f

Da's niet OK, FK! Kan gevaarlijke situaties opleveren hoor. Pas je wel een beetje op?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

één van Robin Williams' betere komische rollen !

***' 3,5 op 5 ***'

avatar van as

as

Braaf, braaf, braaf.

Makkelijk om zieltjes mee te winnen.

avatar van Moviestar

Moviestar

Beste film ooit gemaakt en dan ook nog met topacteur Robin Williams in de rol van z'n leven. Een lekkere familiefilm om heerlijk bij te lachen. Hier kunnen vele films en acteurs wat van leren!!!! jammer dat 5* het hoogste is.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Beste film ooit gemaakt

yeah right....

Moviestar schreef:

Kijk, met Moviestar kan ik praten!!!

[offtopic]Even over wat je zei bij Insomnia...dat is z´n derde bad guy rol (sorry ik ben nogal precies wat dit soort dingen betreft). Death to Smoochy was z´n 2e[/offtopic]

avatar van EmDee

EmDee

lindastuurman schreef:

Kijk, met Moviestar kan ik praten!!!
Hij staat anders niet op 1 in jouw top 10!

EmDee schreef:

Hij staat anders niet op 1 in jouw top 10!

Och... De acteur waar ie het over heeft wel...of telt dat niet dit keer?

avatar van gotti

Moviestar schreef:

He moviestar, ben je soms famillie van Linda?

avatar van GerwinF

GerwinF

gotti schreef:

He moviestar, ben je soms famillie van Linda?

Dubbele persoonlijkheid mischien? (2 accounts) Nee, ik denk gewoon 2 Die HArd RW-fans, kan toch?

GerwinF schreef:

Nee, ik denk gewoon 2 Die HArd RW-fans, kan toch?

ehm.. heeeel moeilijk voor te stellen!

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

tovenaar schreef:

ehm.. heeeel moeilijk voor te stellen!

Onderbouw dat eens, Tovenaar. Ik kan het me best wel voorstellen.

tovenaar

een s..m..i....l..y.. heet zo iets.. smily dus. Fijn dat je daar zo heftig op in gaat. Good job Pinky.

tovenaar

Maar oke, ik wil er ook nog best serieus op in gaan hoor, als je dat wil

Fan zijn van Robin Williams kan ik me inderdaad moeilijk voorstellen. Daarvoor is hij te onevenwichtig geweest in zijn filmkeuzes. Dat RW er fan van is, daar weet ik van hoe dat komt, niet dat ik het dan 100 % kan begrijpen, maar oke . Maar anders? Neuh.. gaat er bij mij niet zo in.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jesus zelfs met smiley begrijpen ze t nog niet... ironie en sarcasme zijn echt voor maar weinig mensen weggelegd.