• 9.379.134 stemmen

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot Mrs. Doubtfire

"She makes dinner. She does windows. She reads bedtime stories. She's a blessing... in disguise."

Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire

Miranda Hillard

Lydia Hillard

Chris Hillard

Natalie Hillard

Mrs. Sellner

• 2081 stemmen

Ik zie 't ook niet echt zitten RWL. (heb je reaktie op IMDB gelezen) Met geluk krijgt het sequel alle wind mee; zelfde regisseur, zelfde cast... Ben ergens wel benieuwd.

avatar van RWL

RWL

Regisseur schijnt Bonnie Hunt te gaan worden, maar das ook nog niet zeker. Zij schrijft iig wel het script (ze werkt er niet aan mee, ze krijgt op dit moment als enige de credits als scriptschrijver)

De rest van de cast is ook nog niets van bekend, maar ja, het is ondertussen wel al 12 jaar later. De kids zijn ondertussen al (bijna) volwassen.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

het is al een tijdje geleden dat ik hem zag, 2 jaar ongeveer denk ik, maar herrineren doe ik hem nog goed, vond het een leuke film, en wil hem zeker nog een keer zien!! mara wilson is hier ook heel goed in, net zoals in Matilda

avatar van Flipman

Flipman

'n Sequel voor deze Film zie 'k niet zitten, dit verhaal vind ik wel afgerond. Het zal nooit mijn favoriete Film worden, maar ik heb me er vroeger erg mee vermaakt. Het einde is leuk, niet te zoetsappig, want het past gewoon in de Film.

Robin Williams deed 't leuk, die stemmetjes en zo! 't Leuke aan de Film vind ik dat als je nou eenmaal een goed acteertalent hebt je iedereen voor de gek kunt houden! Dat is geloof ik ook 't punt in "Catch Me If You Can," maar die heb ik nog niet gezien.

Ik geef deze Film 'n drie en 'n half.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Na het herzien van deze film ga ik mijn stem behouden.

Blijft toch goede komedie vind ik.Robin Williams acteert zeer goed en brengt wat leven in het verhaal:-).

Echte aanrader voor wie eens wilt lachen.

soom

Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan in een bijrolletje: Deze film is wel goed uitgewerkt. Mooi drama. Robin Williams heeft in zijn carriere echt wel wat mooie rollen gespeeld, waarvan dit er dus 1 is.

avatar van koreaan

koreaan

Toen ik jong was heb ik deze film ontzettend vaak bekeken.

Robin Williams zette het oude dametje zeer goed neer. Blijft leuk om naar te kijken. Jammer dat veel mensen hier anders over denken.

3,5

Dieptepunt van RW. Ik vind hem zo doorzichtbaar, en word doodmoe van aldie verkleedpartijen, ik weet het het hoord bij de film nee het is gewoon niet mijn ding.

avatar van KLah

KLah

Ik heb deze film vroeger gezien en ik vind hem toppie.

Ik kan de film keer op keer bekijken net als Die Hard, Negotiator en Enemy of the State. Ik heb gewoon iets met deze film

Robin zet een geweldige rol neer en dat is klasse. Hij laat hier zien dat ie goed kan acteren. Leuke familiefilm.

--> 4*

avatar van IcU

IcU

Erg leuke film. Goed gespeelt. Zeker een aanrader als je niets te doen hebt op een zondag middag.

avatar van Moviestar

Moviestar

RWL schreef:

Kids zijn wel weg te werken . Las laatst dat Bonnie Hunt de vrouw van Daniel (Williams) dan zou gaan spelen, en dat Stu en Miranda getrouwd zijn....

Op imdb worden er vele (leuke) ideeen opgegooid.

avatar van ChielB

ChielB

Leuk als je em nog niet kent, maar veel vaker kijken zal ik em zeker niet.

Grappig verhaal, leuk uitgewerkt wel.....prima vermaak.

avatar van mikoz

mikoz

Grappig filmpje , maar een beetje te braaf.

Gebeurt eigenlijk te weinig in om echt amustant te zijn ,

Je kijkt er wel makkenlijk doorheen moet ik zeggen.

• 2081 stemmen

Vind ik wel erg kort door de bocht gezegd.

• 2081 stemmen

Ik blijf dit echt een geweldige film vinden. De omschrijving Komedie / Drama hier is volledig terecht. Hoe je het ook bekijkt, dit is en blijft een film over een keiharde scheiding. De uitwerking met een vrouwelijke Robin Williams is echter komisch. Het is verbluffend hoe ze hem zo als vrouw konden neerzetten. De inzet voor die rol straalt elk moment van hem af. Het bewijst dat hij zowel drama als komedie prima aankan. Ik begin Williams steeds meer te waarderen.

Sally Field en de kinderen doen het verder ook prima, erg belangrijk natuurlijk. De rol van Pierce Brosnan mag ook niet vergeten worden. Het is vooral erg komisch en genant hoe schofterig Williams hem behandeld. De scène in het restaurant vond ik wat dat betreft nog wel het meest komisch.

Verder zit de hele film vol met humor, komisch ongemakkelijke situaties, geweldige dialogen en een leuke ontknoping. Het einde is gelukkig ook niet zo afgezaagd 'vader en moeder komen uiteindelijk weer bij gelukkig elkaar'.

Ruime 4 sterren...

avatar van Benja

Benja

Ik heb er gisteren erg hard om moeten lachen. 3 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

U-96 schreef:

had er nog eens bij moeten komen. je kan moeilijk ontkennen dat het eind niet vreselijk moralistisch is.

soom

Je kan moeilijk ontkennen dat het eind niet vreselijk moralistisch is.

Wat is er nou moralistisch aan het einde? Het is een behoorlijk sterk einde.

Na een goede film is het einde zeker weten erg goed.

Volgens mij is er niet echt iets moralistisch aan.

avatar van mister blonde

mister blonde

als ik je dat uit moet leggen betekent het of dat je de betekenis van het woord 'moralistisch' niet kent of dat je een andere film hebt gezien.

mister blonde schreef:

Ik heb geen andere film gezien. Maar ik snap niet echt wat er moralistisch is aan het einde. Ze ziet mrs Doubtfire die over familie praat. Wat is daar moralistisch aan?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond deze film toen ik jonger was echt geweldig ik moest er zo om lachen, nu is t wat minder!!

maar wel een leuke familie film

avatar van BlueSword

BlueSword

het zelfde, toen ik deze voor het eerst zag vond ik hem zo grappig!

nu inderdaad wel een stuk minder, pasgeleden nog gezien btw.

3.0* omdat ik er eerst super veel om gelachen had.

avatar van bert_vl

bert_vl

Een leuke film voor kinderen

avatar van Guyke

Guyke

Geen grootse film. Een puur commerciële productie met alle gebruikelijke ingrediënten. Het verhaal is erg voorspelbaar en de grappen zijn meestal nogal flauw. Dat alles opgediend met het nodige sentiment, om de soap-kijkende huismoeders een plezier te doen.

Een man die zich verkleed als vrouw werd reeds in de tijd van Mozart gebruikt (Cosi fan tutte) en toen was er al de kritiek dat verkleedpartijen afgezaagd waren.

Een niet onaardige familiefilm maar zeker niets meer.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

leuke familie film!

Heb er vroeger enorm om kunnen lachen maar nu vind ik hem niet meer zo!

avatar van haai

haai

Echt leuke familie film, kan er nu nog wel om lachen

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

leuke film, vroeger was hij grappig maar na een paar keer de film te zien hebben vind ik het niet meer zo grappig.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Nu val ik wel helemaal omver

Mrs. Doubtfire 2

• 2081 stemmen

Onnodig wellicht, maar ik ben toch wel benieuwd.

avatar van Remi

Remi

Hoe kan er nou een vervolg komen op 'Mrs. Doubtfire'?