• 9.376.855 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Geregisseerd door: Brett Leonard

Met onder meer: Denzel Washington, Kelly Lynch en Russell Crowe

Plot Virtuosity

"Justice needs a new program."

Parker is een gewezen politieagent en zit een 17 jaar opgelegde straf uit wegens doodslag op Matthew Grimes; de moordenaar van zijn vrouw en kind. Hij en zijn medegevangene John Donovan worden als proefkonijnen door de overheid gebruikt om een virtual reality systeem te testen dat dienst moet gaan doen als opleidingscentrum voor agenten van Los Angeles. Tijdens een virtual reality sessie gaat het tweetal op zoek naar SID 6.7, een door de computer gegenereerd figuur die uit een compositie van 183 karakters van 's werelds beroemdste en gevaarlijkste seriemoordenaars bestaat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lt. Parker Barnes

William Wallace

John Donovan

avatar van Blindfold

Blindfold

Waarom schrijf je toch overal van die megaverhalen mr Bstard?

avatar van neo

neo

aardig science fiction werkje

avatar van vic

vic

ik vodn russell crowen erg cool als bad guy. Denzel zet gewoon zijn normale rol neer die hij in elke film neerzet en het blijft goed

davidov

ook al heb ik het niet zo op russell crowe, ik moet zeggen dat ik dit misschien wel zn leukste rol vind (dit en LA zijn de enige rollen waar ik heb echt kon verdragen....master and commander was net te doen )

film zou eigenlijk 2.5 van me moeten krijgen maar ik doe er een half puntje bij omdat ik in het bijzonder heb genoten van de verfrissende en toch een piep klein beetje wel originele villain die crowe neerzet (villains zijn cool )

met zn mooie paarse pak 3*

avatar van jassonn

jassonn

Sommige stukken in deze fim zijn echt te dom voor woorden,waardoor hij ook best wel weer leuk is.Vooral Russell Crowe is erg cool bezig.

Denzel Washington vond ik echt minder in deze film.

Voor de dames die Russell eens in z'n blote r**t willen zien is dit een regel rechte topper . 3*

Trouwens Davidov,volgens mij was het een blauw pak en geen paars pak

jassonn schreef:

Denzel Washington vond ik echt minder in deze film.

Trouwens Davidov,volgens mij was het een blauw pak en geen paars pak

hmm ook niet een beetje paars? paarsblauw? hmm ik word ook weer een dagje ouder

maar je bescrhijft de film prima...tis een beetje een B film...ik had al hier wat anders geschreven maar ik herhaal jou en mezelf alleen maar nothing left to say

avatar van bennie jolink

bennie jolink

wat een domme prutsfilm.....je kan echt zien dat russell crowe nog aan het leren is om te acteren......wat slecht gedaan zeg.......wat motiveert een regisseur nou om zo'n wanproduct te maken? en wie betaalt dat allemaal? en waarom?

davidov

goed was hij zeker niet maar er zaten wel een paar geinige ideen in verwerkt.

avatar van mikey

mikey

Film uit virtual reality tijdperk, zonder breedband. Glasfiberman speelt hele gevaarlijke spelletjes met de wrong guy: Denzel!! yeah. 1.5

avatar van Bananas

Bananas

Iedereen krijgt van mij een 1 voor het maken van een film en dan 0,5 bij deze voor enkele goeie ideeën.

Echter het verhaal was zelfs voor sci-fi ongeloofwaardig en ik heb gelachen om de situaties en niet genoten van de acties of gebeefd van de spanning. Het budget was er wel voor aanwezig als ik de specials en de acteurs zo beoordeel.

Je vraagt je inderdaad af hoe de acteurs deze film bij de premiere beleefd hebben. Het woord 'schaamte' komt bij me op.

avatar van Phoenix

Phoenix

Precies. Wat een bagger en dito effecten. Russell Crowe is belachelijk.

avatar van bisse

bisse schreef:

als in 1 + 0,5 = 1,5

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik vond dit weer een zeer goede film

Russel was beter dan Denzel hier

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mooie film, met twee acteurs uit mijn acteur top 10 in actie. Dus deze film kon ook gewoon niet tegenvallen.

3,5

sinterklaas

Goeie SF film Kwam in 2004 op tv op veronica een dag na de film Virus. Maar deze was ook erg goed. Met mooie decors en wapens. Denzel Washington deed het

Gewoon eens kijken deze film, is zeker de moeite waard.

4,5

avatar van dafoefan

dafoefan

Een hele aparte, maar wel hele goed film.

Zeer goed geacteerd door Denzel Washington en Russell Crowe, hij vooral.

Eng gezicht heeft Crowe in deze film.

Ik houd anders niet zo van SF-films, maar deze vond ik heel erg goed.

avatar van papaEd

papaEd

Ik zie nu pas dat Crow erin mee speelde kon toen al goed acteren. Voor mij is deze film 3.5* waard,zeker gezien de spec effects.

avatar van dafoefan

dafoefan

Van 3,5* naar 4,0*

avatar van djelle

djelle

Ietwat vreemde doch sfeervolle Science Fiction actiethriller waarbij een virtuele bandiet uit een computersimulatiespel erin slaagt om -met behulp van een of andere computerfreak- in het echte leven te stappen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk. Het script zit verrassend goed in elkaar, de wapens zijn cool, de actie is goed bezaaid, de decors zien er best goed uit en we zien Denzel Washington weer heel degelijk spelen in een rol die je niet meteen van hem zou verwachten. Niet echt spannend, wel erg sfeerrijk en vermakelijk. Russell Crowe is wel een minpuntje, en ergens heb je steeds de indruk dat iconen als Stallone, Schwarzenegger of Van Damme hier meer op hun plaats waren geweest om de hoofdrollen te vervullen en de amusementswaarde naar een hoger niveau hadden getilt. Een vrij maf SF-plotje als dit is sowieso beter af met wat meer lompheid, oneliners en droge humor.

sinterklaas

Inderdaad djelle, gewoon een must voor elke dvd-verzamelaar. (die van SF houd.)

PS: Vond Crowe niet zo slecht hoor.

avatar van djelle

djelle

Tja, ik vind het sowieso niet echt een acteur met veel talent, maar hier als bad guy kon hij me in het geheel niet overtuigen. Normaal kan ik me daar nog makkelijk overheenzetten bij dit soort films, maar hij mist -veel belangrijker- vooral ook de uitstraling vind ik (komt niet goed over als 'slechterik').

sinterklaas

Ach... het is ook omdat ik Crowe niet zovaak in films heb gezien.

avatar van Mescaline

Mescaline

Hele leuke film die vermaakt van het begin tot het eind.

Vond zowel Denzel als russell erg goed acteren.. denzel zet weer een overtuigende rol neer en zeker ook russell die op een grappige en ook vrij overtuigende manier een bad guy speeld.

4wel verdiende sterren voordeze film die doet waarhij voor gemaakt is namelijk puur vermaak.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een film die laat zien hoe je een goed concept helemaal om zeep kan helpen door ongeinspireerde acteurs. Prima actie en effecten maar wat slecht geacteerd. Kan hier niets meer over verzinnen. Oh ja, wat vreselijk slecht geacteerd.

2,0 sterren

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Is deze film niet ongelovelijk gedateerd? Ik bedoel dat ze in 1995 zelfs dachten dat we tegenwoordig in vliegende auto's zouden vliegen etc. En dat virtual reality (een typisch woord uit de jaren 90) helemaal 'cool' zou zijn.

Ik ga deze film zeker vanavond kijken, maar ik vraag me af of het niet tenenkrommend wordt.

avatar van Munters

Munters

Wat ik niet snap aan deze film is hoe SID6.7 weer in de virtuele wereld terechtkwam.

Ineens was het gewoon zo. Heeft iemand een idee?

avatar van garlic senior

garlic senior

Niet bepaald goede film, Russel Crowe speelt erg slecht en komt niet echt overtuigend over als bad-guy. Het einde is verwarrend en daarnaast heel simpel. Denzel deed het iets beter, maar was verre van indrukwekkend.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mescaline schreef:

Hele leuke film die vermaakt van het begin tot het eind.

Film voor de 2de keer bekeken samen met een maat..

Overdreven actie scenens maar wel erg vermakelijk..

Denzel en russel acteerde zeer goed.. russel zelfs nog iets beter!

stem blijft staan op 4

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Grappig om te zien, toch alweer zoveel jaar vóór de Matrix.. heeft een erg gelijkend thema en zelfs de vormgeving is zo nu en dan treffend. Deze film doet ook denken aan DejaVu van 2 jaar terug waarin ook Denzel speelt in een erg gelijke rol en met ook al zo'n maf script.. echt goed is het niet natuurlijk, maar er is best een uurtje of twee bij uit te houden.