Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Peter Paul Muller, Chantal Janzen en Frank Lammers
Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels
Releasedatum: 2 september 2004
Plot De Dominee
In het nog redelijk naïeve Nederland van het hippietijdperk in de jaren zeventig, hebben harde criminelen zich ontfermd over de opbloeiende hasjhandel. Klaas, zoon van een gevoelloze maar financieel zeer geslaagd zakenman, besluit zich ook geheel te wijden aan deze gemakkelijke geldmachine. Hij wil de grootste zijn voordat de hasj gelegaliseerd wordt, wat volgens hem nog maar enkele jaren zal duren. Bovenal wil hij rijker worden dan zijn gehate vader. Samen met kickbokser Adri en zijn grote liefde Annet lukt het hem de hasjhandel in zijn greep te krijgen.
Klaas
Jutka Djindiz
Vader van Klaas
Aunt Jet
Tuurlijk niet.
Matig gedicht, btw. Leg mij dat 'geschuwd als het aas dat stinkt' maar uit en zeker in combinatie met 'hou ik mij lachend groot'.
Rijmelarij is het, meer niet.
Art
Tuurlijk niet.
Rijmelarij is het, meer niet.
Het is een van de betere gedichten van Slauerhoff. "In memoriam mijzelf" moet je in zijn geheel lezen en kom dan tot de ontdekking dat het meer is dan rijmelarij
Phooze
Hij werd vermeden/in de steek gelaten, maar hield zich groot. Ik vind het best duidelijk
Ik geloof je meteen. Dacht dat het op Bruinsma sloeg en dan dekt het de lading niet. Moet het maar eens helemaal lezen, idd.
Diesel
Ik zal het je piekfijn uitleggen Wout.
De gedicht is geschreven door Slauerhoff en is Klaas Bruinsma op het lijf geschreven. Als iemand 'door vijanden omringd' werd, dan was het Klaas Bruinsma wel, en ongetwijfeld hield hij zich 'lachend groot' toen zijn beschoten 'lijf voor driekwart dood' was.
cornelis
En dat, beste Diesel, is nou wat we bedoelen met een geromantiseerd beeld ergens van.
Diesel
Wout en cornelis, de onafscheidelijken...
Stephan
Wout en cornelis, de onafscheidelijken...
LOL
Soms zie ik ze in de montagekamer samen achter één toetsenbord zitten.
"Schuif 'es op..."
(tikketikketik...)
Cornelis
"Nu ik!..."
(tikketikketik...)

cornelis
De truc zit 'em in meerdere toetsenborden, en voor ieder een goede MM-verbinding.
Redlop
Door vijanden omringd
Door vrienden in den nood
Geschuwd als het aas dat stinkt
Houd ik mij lachend groot
Al is mijn ziel verminkt
Mijn lijf voor driekwart dood
Matig gedicht...Rijmelarij is het, meer niet.
Jij kent je klassiekers!
donnie B.
dacht ik al, heb hem net al gekeken. ziet er strak uit!! nog ff 6 weekies wachten..
cornelis
Volslagen niet-spannend. Hoop gedoe, te weinig suggestief.
Ritmisch ook nogal wankel.
Lelijke titels en slordige mix doen me vermoeden dat het geen affe versie is.
IMO, dat is.
donnie B.
Volslagen niet-spannend. Hoop gedoe, te weinig suggestief.
Ritmisch ook nogal wankel.
Lelijke titels en slordige mix doen me vermoeden dat het geen affe versie is.
IMO, dat is.
cornelis
Ja. Maar Webby vroeg waarom ik die trailer slecht vond. Dat leg ik dan uit. Dat kan zomaar gebeuren op fora als deze.
Ik had het dan ook over de trailer, het was geen analyse van de film. Zie de posts hierboven. Zo onduidelijk is dat toch niet?
Slechte trailer zeg. Zag 'm net op de Dominee site. Een zooitje is het. En nog slecht gemixed ook.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Simon
Komedie / Drama, 2004