• 9.372.312 stemmen

Oorsprong: Zuid-Afrika / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Stephen S. Campanelli

Met onder meer: Olga Kurylenko, James Purefoy en Morgan Freeman

Plot Momentum

"The heist gone wrong is not her only problem"

Alex Faraday, een knappe en meedogenloze femme fatale, pleegt met een stel handlangers een grote misdaad. Het gaat echter niet helemaal volgens plan. Alex is getuige van de brute moord op een van haar handlangers door een zeer gespecialiseerd internationaal syndicaat dat op zoek is naar een sleutel. Als Alex probeert te ontsnappen wordt ze gezien door de heer Washington, de knappe, kille en meedogenloze leider van het syndicaat. Vanaf dat moment moet Alex vechten voor haar leven.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ben benieuwd.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Pretentieloze actiefilm die van meet af aan in de hoogste versnelling staat. Het schamele script is, vanzelfsprekend, obligaat en volkomen onwaarschijnlijk. Maar – ook een verdienste – hinderlijk is dat niet; Momentum – what's in a name – dendert gewoon door.

Daar dit dus het soort film is waarbij je alles maar redelijk kritiekloos aanneemt, is die Kurylenko eigenlijk prima als onkwestbare en dodelijke actiedame. James Purefoy vond ik zelfs érg sterk als sadistische sociopaat.

De rest van de types zijn over de top boef, onnozel en duidelijk van B-garnituur. Maar ach, in dit soort films leven deze toch nooit lang.

Ergo, een prima film waar je licht vermoeid, met een half oog naar kan liggen koekeloeren.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Redelijke actiefilm met een goede rol voor Purefoy. Verhaaltje is filnterdun, karakters blijven erg vlak. Kortom, wil je wat actie zien zonder al te veel inhoud, bekijk dit werkje. Blijft dus steken op een onvoldoende.

avatar van filmkul

filmkul

Recht toe recht aan actiefilmpje die wat weg heeft van Salt. Het verhaal kennen we en hebben we al zo vaak gezien. Ook hier verder geen verrassingen. Vanaf het begin is direct raak en gaat de film in de hoogste versnelling. De actie is best aardig maar niet spectaculair. De film bevat enkele spannende scenes, maar echt op het puntje van je stoel, kom je niet. Purefoy zet een aardige rol neer. Doorsnee vermaak. 3.0

avatar van tattoobob

tattoobob

Voor Kurylenko wil ik wel een poging wagen....ik ben benieuwd.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

actiefilm, waarbij tijdens de actie af en toe op de pauzeknop gedrukt wordt en dan een

pseudo intellectueel dialoog wordt gehouden.

gaap gaap, toen die kop van morgan freeman halverwege de film op het toneel verscheen

was het voor mij helemaal gedaan en had ik behoorlijk spijt dat ik eraan begonnen was.

echt allemaal bagger waarin hij verschijnt.

het script is van zo'n domme kwaliteit dat je het gewoon niet snapt.

troep van de bovenste plank

avatar van Barry83

Barry83

Wat een belachelijke bagger film. Verhaal is lachwekkend zo dom en dan nog maar te zwijgen over de acteur prestaties.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Weinig verheffende actiefilm uit de B-serie. Karakters waren maar 'zo-zo', acteerwerk onder de maat en het scenario ook niet al te best. Wat Morgan Freeman hier doet is me een raadsel.

avatar van qwatje

qwatje

Onverwacht lekkere actiefilm, met een aardige cast. Het einde was een beetje balen, niet af. Komt er een deel 2? Verder keek ik hem ook voor Morgan Freeman, maar ja... Dat was wel een beetje een klein bijrolletje. 3*

avatar van Theunissen

Niet meer dan een dertien in een dozijn clichématige doorsnee Actie / Thriller film, waarin de vaart wel hoog is en er ook veel gebeurt en natuurlijk is het ook niet bepaald een straf om 90 minuten te kijken naar de altijd fraaie Olga Kurylenko.

Het eenvoudige verhaal welke zich afspeelt in Zuid-Afrika is eerlijk gezegd flauw en weet ook niet echt te boeien (laat staan dat het ergens spannend wordt), maar omdat het tempo hoog is en er veel doorsnee actie (ook wel pief paf poef actie genoemd) in het verhaal zit, is deze film wel nog vermakelijk en kijkt hij ook wel lekker weg. Het einde daarentegen vond ik wel belachelijk en betekent tevens dat er nog een tweede deel zal komen, waar volgens mij niemand op zit te wachten.

Degene die deze film vooral aantrekkelijk maakt om naar te kijken is Olga Kurylenko in de rol van overvaller (daar opent de film ook mee) Alex Farraday. Ik heb best een zwak voor haar en ik zie haar dan ook graag in films. Vanwege haar heb ik ook deze film ook bekeken en buiten dat ze zoals gewoonlijk er zeer fraai uitzag, speelde ze ook best verdienstelijk en deed ze het als femme fatale en actievrouw zeker niet slecht. De slechterik Mr. Washington in deze film gespeeld door James Purefoy deed het ook best verdienstelijk, maar hij was wel behoorlijk stereotype en cliché. De overige cast bestaat eigenlijk alleen uit figuranten en de rol van Morgan Freeman, als Amerikaanse senator, in het verhaal stelt eerlijk gezegd weinig voor en hij is in totaal ook maar een paar minuten zichtbaar in beeld. Ongetwijfeld zal hij in het vervolg een grotere rol spelen, tenminste als hij zich daarvoor nog laat strikken.

Al met al gewoon een aardige Actie / Thriller film, die leuk is om eens gezien te hebben en dan vooral vanwege Olga Kurylenko. Vooral vanwege haar krijgt deze film van mij nog een kleine voldoende.

avatar van Raffael77

Raffael77

Kurylenko is altijd leuk om te zien maar dat maakt deze film niet beter. Ook Purefoy komt over als zijn rol in The Following en dat is toch beschamend.

Voor de rest is de film b segment en gelukkig dat de vaart er in zit anders was dit een een halve ster geworden.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Zwak......

De regie wil het flitsend maken maar maakt er een potje van. Acteerwerk is niet veel, Kurylenko voor de looks maar verder kan ze beter wegblijven van het witte doek.

Erg standaard waarbij het script in een dag lijkt te zijn geschreven. Alles hebben we al duizend keer gezien en beleefd. Kortom een Hollywoodprulletje.

avatar van cor1946

cor1946

Best een aardige actie film, Purefoy was weer goed bezig.

avatar van N_SANE

N_SANE

Vrij standaard filmpje, prima om een regenachtig dagje zometeen in de winter mee door te komen. Heb mezelf op aardig wat momentjes moeten inhouden, omdat ik mezelf dan weer ergerde aan gebeurtenissen of de manier van acteren. Maar al met al kom je er wel doorheen en is het prima om eens gezien te hebben. Al scoort het m.i. geen voldoende. Leuke dame overigens om te zien en de goede Engelse stem van de badguy vond ik ook cool!

avatar van Collins

Collins

Lekkere actiefilm die rechttoe rechtaan en met veel vaart in het verhaal tot het einde toe voortdendert. Nog eens extra voortgestuwd door flitsend camerawerk met veel dynamiek en snelle beeldwisselingen in de actie- en andere scènes.

Het verhaal kent weinig nuance en heeft eigenlijk niet veel om het lijf. Geen ingewikkelde subplots of dubbele bodems. De film heeft duidelijk niet die pretentie. Bovendien heeft de film zo'n hoge snelheid, dat er simpelweg geen tijd is voor overbodige onzin.

Purefoy is perfect gecast als sluwe, emotieloze, maar wel humoristische badguy.

Kurylenko is niet alleen prettig om naar te kijken, maar overtuigt zeker in haar rol als alleskunnende actiedame. Die blik......heerlijk!

Het einde van de film lijkt een opening naar een vervolg. Tja, ik had liever in een half uurtje extra film een afgerond geheel gezien.

avatar van tal1b

tal1b

verrassende goeie film! met een leuke hoofdrol Subtiele humor, fijne actie, genoeg spanning, en een leuke hoofdrol

avatar van peterjohn

peterjohn

Afrader...Met zo'n groot film aanbod tegenwoordig, zou ik zulke bulk niet koekeloeren. ( Ik hield het na een kwartier voor gezien, geen stem derhalve.)

avatar van keimpeS

keimpeS

Het begint met actie en eindigt met actie, veelal ongeloofwaardig, weinig verhaal en in het begin soms onnavolgbaar. Toch heb ik wel een zwak voor dit soort films (Hitman Agent 47, Colombiana etc.) en mooie vrouwen zoals Olga Kurylenko dus toch nog 2,5 ster..

avatar van Noodless

Noodless

Collins schreef :

Purefoy is perfect gecast als sluwe, emotieloze, maar wel humoristische badguy.

Helemaal mee eens. 6,5/10

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Gemiddelde maar zeker geen onaardige actie film,

Het tempo is snel, en dat houd de film ook de hele speeltijd vol.

Kurylenko is heerlijke Eye Candy.

En purefoy is een bad Guy uit het boekje,en heeft een leuke rol.

Goede 3 ster

avatar van schumacher

schumacher

Meer dan degelijke aktiefilm, geen saai gedoe, gaan mee die banaan.

Zeker een aanrader om eens gezien te hebben.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Tja ... meest tegenvallende van afgelopen maanden. Onwaarschijnlijk slap aftreksel van het vele betere GI-Joe-girl actionmovies zoals Colombiana of Hanna...

En dan die pakjes in het begin van de film... ik ben even kwijt hoe die kinderserie ook alweer genaamd was in de jaren 80... 's morgens vroeg op fun-factory waarbij een stel helden in van dit soort pakjes tegen reuze robots enzo moesten vechten (geen cartoon). Ze sprongen over elkaar heen met acrobatische salto's enzo. Weet iemand dat nog? Wie het weet graag even posten vanuit nostalgisch oogpunt.

Freeman moest de film een beetje opkrikken maar het afbreken van zijn imago is evident het gevolg.

avatar van Waku

n8n

Wat een schijtfilm

avatar van broncode

broncode

Verwachte een doorsnee aktie film zoals d'r vele gemaakt worden en uiteindelijk in de vergetelheid raken, maar deze film geeft toch net iets meer.

Orginele vondsten, lekkere knokpartijen, soms wat sadistische vermaak en vooral een goede baddie:James Purefoy.

Daarnaast is Olga Kurylenko een aangename verschijning om te zien.

Het einde eindigden met een mogelijk vervolg op deze film en ik zeg laat maar komen, heb mezelf prima vermaakt.

avatar van blurp194

blurp194

Momentje.

Een beetje onevenwichtig, deze film. Het verhaal is veel te onwaarschijnlijk, maar wel voldoende om het zaakje op gang te brengen - en waar het om gaat is overduidelijk om Kurylenko in staat te stellen een rol als beginnende actieheldin te spelen. Dat gaat haar overigens erg goed af vond ik, en zolang ze in beeld is vallen de foutjes in het plot meteen een stuk minder op. Purefoy vond ik dan weer knap onvoldoende, als bad guy miste ik toch teveel de overtuiging en de sinisterheid. Teveel automatische piloot en te weinig aandacht, zo kwam het op me over.

Het hangt dus allemaal wat veel aan de verschijning van de mooie Olga, dus. Waarmee het natuurlijk lang geen goede film wordt, maar als kijkvoer voor een verloren momentje ruim goed genoeg.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het begint best leuk maar al snel kom je erachter dat het om een niemendalletje met een simpel en nogal standaard verhaaltje gaat. Er zit wat vrouwelijk schoon in maar het acteerwerk vond ik niet echt denderend, het kan ermee door maar meer ook niet. Laat je ook niet misleiden doordat de naam Morgan Freeman vermeld wordt want die heeft slechts een kleine bijrol van enkele korte scènes. Deze film moet het hebben van de actie. De vaart wordt er wel lekker in gehouden, en het ziet er best redelijk uit, maar echt spectaculair wordt het nergens. Het einde vond ik ook teleurstellend, met een soort van cliffhanger, maar betwijfel of er ooit een tweede deel komt en als deze er wel komt dan ben ik deze prent allang weer vergeten. Deze film kun je wat mij betreft gerust overslaan, zoiets als dit hebben we al honderden keren gezien, en veel beter ook.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Nobody saw your face and I shot that dumb prick.

So if I get popped, I go down for the job and a murder.”

Momentum” is een wervelende, actierijke misdaadfilm, voorzien van politiek gekonkelfoes en een professionele, vrouwelijk vechtmachine die al haar tegenstanders hardhandig aanpakt. Dit is weeral de zoveelste actiefilm die spectaculair overkomt maar waar je je na een tijdje niks meer van herinnert. Dat men er in geslaagd is om Morgan Freeman te strikken voor een onbeduidende rol , zorgde er niet voor dat dit een magistrale of gedenkwaardige film werd. Zijn bijdrage stelt totaal niets voor. Hopelijk verzeilt Freeman niet in het Willis-Cage straatje. Dat zou een spijtige zaak zijn voor zo’n talentvol acteur.

Alex (Olga Kurylenko) is een dievegge die samen met haar kompanen een bankoverval pleegt in Zuid-Afrika (en dit in “Tron”-achtige, futuristische kostuums). Deze overval eindigt op een fiasco nadat één van de bendeleden door het lint gaat, vermoord wordt en Alex haar identiteit bekend raakt. Wat ze niet wisten is dat er tussen de buitgemaakte diamanten ook een USB-stick zat, dat redelijk waardevol is voor een Amerikaanse, corrupte senator (Morgan Freeman). Die stuurt dan ook een resem huurmoordenaars, onder leiding van Mr. Washington (James Purefoy), die iedereen die niet wil meewerken aan hun zoektocht, onbewogen liquideert.

’t Is een no-nonsense film met een reeks goed gechoreografeerde scenes die elkaar opvolgen in sneltreinvaart. Een vermakelijke film met een vrouwelijke actieheld in de hoofdrol waar je met een verstand-op-nul naar moet kijken vanwege het gebrek aan enige logica (de achteruitrijdende wagen in de parkeergarage was compleet belachelijk). Het einde voelt onbevredigend aan en is duidelijk een aanzet tot een vervolg, wat er hoogstwaarschijnlijk niet gaat komen want echt succesvol was deze film niet. Echt memorabel is het dus niet. Het enige wat ik me nog levendig kan herinneren is dat Kurylenko gezegend is met een hemels uitziend achterwerk dat dan ook meermaals prominent in beeld komt. Haar gelaatsuitdrukking daarentegen is bijna identiek aan haar parmantige prachtbipsen. Namelijk onbewogen strak. De enige die zich echt zichtbaar vermaakt heeft in deze film is Purefroy. Zijn vertolking als de bikkelharde, koelbloedige Mr. Washington die tijdens ijskoude liquidaties nog de tijd vindt om een grappige opmerking te maken, is bij momenten (Euh ja) best wel schitterend gedaan. Ook de interactie tussen de twee tegenstanders is soms boeiend.

Als je dus eens zin hebt in een razendsnelle, zinderende actiefilm, dan kan “Momentum” wel voor kortstondig vertier zorgen. Het zit propvol vechtsequenties, achtervolgingen en een waaier van rondvliegende kogels waarbij Kurylenko haar atletisch gebouwd lichaam in alle bochten wringt. Een oppervlakkige film goed om een regenachtige dag door te komen.

avatar van IH88

IH88

Momentum

Een aardige rechttoe rechtaan actiefilm die doet wat het moet doen en verder zonder pretenties in volle vaart op zijn doel afgaat, zoveel mogelijk actie en vechtscènes aan elkaar vastplakken met lekker veel suspense. Het eerste gedeelte met de bankoverval en het gedeelte in het hotel zijn het sterkst en er wordt een sfeer van paranoia gecreëerd waarbij niemand elkaar vertrouwd en er nauwelijks ruimte is om adem te halen zo snel gaat alles.

Daarna wordt meer een spelletje "wie is er slimmer"en ontwikkeld het verhaal zich tot een standaard thriller met de bekende elementen. De film bouwt wat rustmomenten in waardoor wel heel duidelijk wordt dat het verhaal weinig voorstelt. Maar gelukkig is Olga Kurylenko een prachtige actrice en een sterke femme fatale /actieheldin die haar mannetje staat en de film op prijzenswaardige wijze draagt. Purefoy schmiert er op los en speelt de standaard bad guy maar voegt gelukkig ook een portie humor toe aan zijn rol. Over de andere personages ben je zo uitgepraat (zelfs Freeman) want die stelde niet veel voor. Momentum ben je zo weer vergeten maar met de vette actiescènes en Kurylenko is het allemaal wel uit te houden. Waarom de film een open einde heeft weet ik niet maar ik had liever een afgerond verhaal gezien.