Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Anthony DiBlasi
Met onder meer: Juliana Harkavy, Joshua Mikel en J. LaRose
Plot Last Shift
"All Hail the King of Hell"
De agent Jessica Loren heeft de opdracht gekregen te wachten op een team voor schadelijke stoffen, zodat zij chemisch afval uit het arsenaal van het station kunnen halen. Maar wat Jessica niet weet is dat de sekteleider John Michael Paymon rondspookt op de afdeling, sinds hij en twee van zijn volgelingen zelfmoord pleegden een jaar geleden.
Jessica Loren
Steve Loren
Bio Clean
Daan258
Toffe poster.
Ik ben altijd van de sekte films. Hoop dat dit wat gaat worden.
DevilsAngel
Heeft me aangenaam verrast. Einde was wel wat voorspelbaar maar zaten toch aardig wat schrikmomentjes in de film. Spannend van begin tot einde.
Chelsea94
Misleidende poster, geen idee wat het pentagram er op doet. Ik had er echt totaal iets anders van verwacht.
Film is niet slecht en kent spannende momenten, het eind is allemaal wat vaag
Leuk om eens te zien, maar niet meer dan dat.
Flat Eric
Het begint spannend maar halverwege wordt het hide and seek verhaal een beetje een herhaling van zetten.
De geesten zien er wel angstaanjagend uit op een gore manier. Make up en effects zijn dan ook goed gedaan.
nostalgius
Een ideale setting, benauwende sfeer en goed getimede jumpscares maken dit tot een pareltje van een horrorfilm. Last shift vernieuwd nergens, maar voert voornamelijk goed uit.
Tonypulp
Cool! DiBlasi ontstijgt met zijn Last Shift eindelijk(!) de middenmoot. Zowel Dread als Cassadaga waren weinig bijzonder. Ook hier hier lagen de verwachtingen niet al te hoog, maar hij bewijst meer in huis te hebben. Vooral het eerste uur vond ik genietbaar. Lekker onheilspellend. Geïsoleerde locatie, continue verstoord worden door geluiden in de verte... het werkt! Daarna werkt het zich volgens het boekje af, maar weet het nog enkele malen effectief te worden met wat naargeestige make-up sfx. Ben om die reden ook wel benieuwd geraakt naar zijn Most Likely to Die (2015) , die meer de klassieke slasher kant op gaat.
Richard_Voorhees
Mij weet hij toch nog niet helemaal te overtuigen. Cassadaga schiep van te voren wat verkeerde verwachtingen door over-the-top artwork, maar ook deze film weet me niet helemaal te boeien. De scares zijn hier en daar inderdaad nog best effectief door degelijke make-up fx.
Het verhaal is alleen wat standaard en de geïsoleerdheid van de locatie kwam niet goed op mij over. Daarnaast vind ik het lame dat ze ervoor gekozen hebben om het hoofdpersonage continu te doen geloven dat die Monica van de telefoon nog echt leeft. Verder komt het drama element dat in Cassadaga wat meer op de voorgrond stond hier ook weer in terug in een wat minder overtuigende versie (die telefoongesprekken met haar vader).
Visueel is de film nog best sterk, maar het lukte bij mij niet om de film ergens ook echt angstaanjagend te maken.
Wel moet ik zeggen dat er in vergelijking met Cassadaga vooruitgang te zien is, dus wie weet is zijn volgende prent wel raak.
DutchTakeshiro
Aardige horror. Last Shift weet op een punten te verrassen en weet zich zo te onderscheiden van een ontelbare hoeveelheid genregenoten die heel snel in de vergetelheid raken. Last Shift is een zo goed als onbekende film, eentje die vrij snel langs je heen zal gaan door de beperkte promotie en dergelijke. Ik ben blij dat ik het per toeval langs zag komen. Last Shift biedt namelijk genoeg, om zelfs horrorfanaten zoals ik, een mooie avondinvulling te geven.
Er wordt prima geacteerd, niemand acteert onder de maat. Uiteraard zijn de personages totaal oppervlakkig en cliché maar dat komt in dit geval niet door de acteurs. Juliana Harkavy weet zich goed staande te houden. De film schittert voornamelijk door de uitstekende locatie: een zo goed als verlaten politiebureau. De sfeer zit er daardoor meteen in.
Last Shift kent genoeg schrikeffecten om zelfs de ervaren kijker te kunnen vermaken. Tel daarbij op enkele onvoorziene gebeurtenissen en je hebt gewoon een prima horror. Naar mijn mening is de locatie uniek (verbeter me als ik het fout heb), en dit alleen al zou je interesse (als horror fan) moeten wekken.
Raffael77
Niet onaardige kleine film die wel een heerlijk creepy sfeertje had en toffe geluidseffecten die goed werkte.
knusse stoel
Op de hoes hierboven ziet het er een beetje gemaakt uit terwijl het in de film goed overkomt. De grimeur heeft zijn best gedaan en dat is te zien, goede effecten en aardig gespeeld. Persoonlijk houdt ik meer van de omgeving van een huis of boerderij maar hier is gekozen voor een bijna leegstaand politiebureau. De spanning komt naarmate de film vordert en een paar zaken had ik graag anders gezien maar alla, je kunt niet alles hebben.
Het einde had ik anders ingevuld, in deze film eindigt het nogal vervelend voor de hoofdrolspeelster en zo blijf je als kijker met enigszins een rotgevoel zitten.
Antonev
Aardige horror, die helaas toch wat vlees op de botten miste. Het geheel ziet er prima uit, het verhaal is best interessant en er wordt prima geacteerd. Toch voelt het allemaal wat mager aan. Gelukkig zit er meer dan voldoende spanning in, dat maakt het allemaal weer aardig goed. Al met al dus een leuke verassing.
tattoobob
Ik vond zijn debuutfilm Dread een lekkere horrorfilm...ik ben benieuwd.
cor1946
Afgekeken maar hoe verzin je het om zo'n film te maken, slaat nergens op en niet een keer geschrokken en dat wil ik met zulke films.
broncode
Uitstekende horror film vooral vergeleken met grote hoeveelheid bagger die in dit genre gemaakt word.
D'r zitten een paar goede jumpscares in en degehele film kent een onderliggende intensiteit die de gehele film naar een hoger plan stuurt.
Overgins vind ik Juliana Harkavy net iets te licht voor deze rol.
comely
Ik vond het wel een spannende sfeer hebben, maar het verhaal was zo zwak.
Een vermakelijke mysterieuze Horror / Thriller die met minimale middelen is gemaakt en die zich lekker wegkijkt.
Zo bestaat de cast eigenlijk maar uit één hoofdrolspeelster te weten Juliana Harkavy (in de rol van beginnend politieagente die een nacht moet passen op een verlaten politiestation, die zijn namelijk verhuisd naar een andere locatie, omdat een ontruimingsteam in de nacht nog langskomt om het chemisch afval, o.a. gebruikte injectienaalden voor drugs, te komen ophalen) en speelt het hele verhaal zich af op een verlaten leegstaand politiestation waar het spookt (o.a. via het meubilair en personen die opduiken en niet echt blijken te zijn) vanwege sekteleider John Michael Paymon die samen met twee vrouwelijke volgelingen zelfmoord (opgehangen via lakens) pleegden in het politiestation precies één jaar geleden.
Ondanks het eenvoudige verhaal wist de film me zeker te vermaken en was hij eigenlijk ook wel boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Ook is de film geregeld wat spannend en zitten er aan paar aardige schrikmomenten in. Ook met de uitvoering van het verhaal zoals de vaart (er gebeuren genoeg vreemde en mysterieuze dingen) en de sfeer zit het wel goed en soms is de film ook wat creepy. Zo vond ik de scene met de persoon die over de vloer schuift als een zak en dan opeens op een onnatuurlijk manier begint overeind te komen best creepy en het zag er ook best gaaf uit. Ook de misvormde vrouw die rondkruipt bij de kasten en de persoon (sekteleider John Michael Paymon) op de poster waren creepy. Het einde van het verhaal vond ik overigens best goed en eigenlijk ook wel verrassend, ondanks dat het misschien wel voorspelbaar was.
Het hele verhaal wordt gedragen door hoofdrolspeler Juliana Harkavy die het verdienstelijk deed en die opzicht ook een prettige verschijning was om circa 80 minuten naar te kijken. Dat was min of meer ook van toepassing op de ietwat rubensachtige rondborstige Natalie Victoria (in de rol van straatprostituee Marigold), die in één korte scene eventjes was te bewonderen. Zoals eerder gezegd, bestaat de cast in wezen maar uit één hoofdrolspeelster en hebben alle andere personen (velen als spoken) maar een hele kleine rol in het verhaal.
Gewoon een degelijke vermakelijke Horror / Thriller die leuk is om eens gezien te hebben en meer ook eigenlijk niet. Daarvoor is het verhaal gewoon niet heel bijzonder. Deze film heeft wel mijn interesse gewekt om een eerder film "Dread (2009)" van deze regisseur te gaan bekijken en dan vooral omdat ik regelmatig de termen "ziek" en "smerig" zie voorbij komen en daar houd ik wel van. Die twee termen zijn bij deze film overigens niet van toepassing.
Misleidende poster, geen idee wat het pentagram er op doet.
joolstein
Aangenaam verrast!! Alle ingrediënten waren aanwezig voor een standaard Horror! En toch kwam de film met spanning en gore boven de middelmaat uit! Het was gewaagd om een zo goed als onbekende hoofdrolspeler Juliana Harkavy ( wat series waaronder een kleine rol in the Walking Dead) deze rol te laten spelen. Wonderwel doet ze het perfect! Nu werkt de sfeer van het leegstaand politiestation ook erg mee! En een paar goede jumpscares en zeer overtuigende geesten doen de rest!
Rickyman
Prima horrorfilmpje, die continu de spanning erin hield en mysterieus blijft tot het eind. Soms zelfs angstaanjagend, al blijft het allemaal wat wazig.
De vorige films van deze regisseur zaten ook aardig inelkaar, Cassadaga en het beetje misselijk makende Dread.
misterdhdh
Vermakelijk filmpje, leuk om eens te bekijken, maar echt blijven hangen zal deze last shift niet doen. De ideale locatie en verhaal om er iets spannend van te maken, maar echt spannend vond ik het nooit worden, en dit voelt toch wat aan als een gemiste kans. Verhaal op zich is niet echt origineel maar de uitwerking is wel goed. De voor mij onbekende hoofdrolspeelster deed het wel goed en met overtuiging, bovendien was ze nog een mooie verschijning om naar te kijken. Natuurlijk doet ze vaak domme acties, maar dat is in zowat elke horrorfilm. Mysterieuze verhaaltje is wel goed, en het bijverhaaltje met die geheimzinnige telefoons van dat meisje vond ik wel een meerwaarde voor de film. Soms iets teveel clichés (stoelen opeen kasten open en dicht, ...), maar het blijft toch wel leuk om naar te kijken en echt vervelen doet het niet, al was het soms eerder naar de saaie dan naar de leuke kant. Zo spijtig dat de film niet enorm spannend is, want er zat toch meer in. Ook wat meer schrikmomentjes was leuk geweest, ben misschien één keer lichtjes geschrokken, spijtig anders had ik waarschijnlijk enorm genoten van dit filmpje als het allemaal wat spannender was. Einde vond ik wel geweldig, ik hou van slechte eindes, waar je toch met een ongemakkelijk gevoel achterblijft en dat is met dit einde wel gelukt. Leuk om dit redelijk onbekende filmpje eens te bekijken, heb me wel vermaakt maar zoals ik al zei zat er nog veel meer in.
3/5
***
Elineloves
Best aardig.
Donker, onheilspellend en een goede spanningsopbouw. Juliana Harkavy is zeker niet vervelend om naar te kijken en komt ook vrij geloofwaardig over in een verhaal waarin je toch tegen een aantal clichés aanloopt. Van veel dialogen moet de film het duidelijk niet hebben maar de sfeer is sterk, juist door het isolement waarin ze zit.
Met name de telefoongesprekken tussen haar en het meisje waren goed, al had je wel al een idee hoe de vork in de steel zat, je bleef geboeid kijken. Naar het einde toe werd het helaas wel snel minder. Het creepy, onderhuidse gevoel dat vooral de eerste helft zo sterk was, verdwijnt. Volgens mij begrijp ik het ook niet helemaal, maar ach, zo blijft het wat langer hangen.
HALVE TAMME. (moderator series)
''All hail the king of hell.''
Aardige cast, prima acteerwerk, griezelig script en een creepy sfeer die
uitermate goed wordt vastgelegd.
Last Shift (2014) is voor mij een zeer aangename verrassing geworden
die ik zeker een tweede bezichtiging waard vind voor in de toekomst.
3 solide sterren van mijn kant.
tattoobob
Lekker hoorrrrrr.
Heerlijk freaky filmpje is dit zeg.
Gedurende de gehele film is de spanning voelbaar en word er gebruik gemaakt van goede geluiden en visueel leuke dingen.
Echt heel origineel is de film niet maar alles word gewoon top neergezet en door het gebruik van goede en strakke make up kom ik al een ster hoger uit dan menig ander horrortje.
Kijk deze film in het pikkedonker met het geluid hard aan want dan komt deze film het beste tot zijn recht.(net als alle andere horrors)
Ik betrapte mij er meerdere keren op dat ik het best een spannende film vond....helemaal top dus
Corcicus
Vrij efficiënte horrorfilm die soms zelfs eng uit de hoek kon komen. Bij wijlen iets te druk en één of twee keer een tikkeltje te onnozel, maar voor het overige zeker een kijkbeurt waard. Sowieso onderhoudend en boven de middelmaat. 6.5/10.

Final Destination: Bloodlines
Horror, 2025