Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Robin Williams, Cuba Gooding Jr. en Annabella Sciorra
Releasedatum: 17 december 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot What Dreams May Come
"After life there is more. The end is just the beginning."
Na de dood van hun twee kinderen wordt het leven van Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie er niet makkelijker op. Vooral Annie heeft het erg moeilijk met het verlies. Wanneer Chris ook nog eens komt te overlijden arriveert hij bij de hemel, waar hij Albert ontmoet. Hij ontdekt dat de hemel nog opmerkelijker is dan hij ooit had kunnen denken. De dood van Chris is echter de druppel voor Annie, die zelfmoord pleegt en daardoor in de hel belandt. Wanneer Chris hier achter komt probeert hij de ziel van zijn vrouw te redden.
Chris Nielsen
Mrs. Jacobs
Stacey Jacobs
Angie
neo
Al vele mensen aangeraden, en hoe goed of slecht ze de film ook vinden, het verfspektakel maakte op iedereen indruk.
Rodolpho Dolce
De mooiste film die ik ooit gezien heb. Vooral het concept 'je creeert je eigen hemel' sprak me erg aan. Weken lang heb ik nagedacht hoe die van mij er zou uitzien. Bovendien ben ik een liefhebber van liefdesverhalen. Deze emotionele rollercoaster is 5* meer dan waard
Leepje
Super mooie film, diepgaand verhaal, mooi gefilmd.
Heb zeker zitten genieten.
VS60*
Voor een film die totaal buiten mijn interesses valt qua onderwerp & genre, vond ik het een verassend 'leuke' film om naar te kijken.
Het hele idee hoe de hemel eruit zou kunnen zien vond ik zeer origineel.
Ik geef deze film een 3,5*, maar dit zou makkelijk hoger kunnen zijn als deze film mij vanaf het begin af aan al zou trekken wat het genre betreft.
Natas04
Mooi gemaakt deze film.
Maar ondanks het prachtige verfspektakel vond ik de film toch wat voorspelbaar.
Verder mooi verhaal en lekker wegkijken op een doordeweekse filmavond.
De film krijgt van mij 3*
Castor Troy
Kleurrijke film die me ergens heel erg verveelde, maar ook weer erg aanspraak, dus niet echt super, maar zeker niet slecht, het thema is natuurlijk ook moeilijk uit te beelden.
veron35
Dit waren echt de mooiste decors die ik oot gezien heb. Echt schitterend. Ook een mooi verhaal. Iets te christelijk naar mijn smaak, maar goed.
Rik^
Geweldige film. De eerste keer dat ik m zag moest ik er nog wel een beetje inkomen, maar nu weet ik m echt goed te waarderen! Het verhaal is imo erg sterk en aangrijpend.
Thomas83
Ontroerende film. Het verhaal wordt amper opgebouwd. Chris en Annie ontmoeten elkaar en worden verliefd, later hebben ze dan samen kinderen, die gaan dood en dan gaat 4 jaar later Chris ook dood. Dat gaat allemaal zo snel dat ik het persoonlijk best lastig vond om me al helemaal goed in te leven, de liefde binnen het gezinnetje te voelen, en dus ook al het grote verdriet. Daardoor werkt de ene emotionele scene wat minder goed bij me dan de ander.Maar de acteerprestaties zijn vrij goed, en dat helpt wel.
De decors in de film zijn prachtig. Surrealistische kleurige schilderijen. Helaas heb ik wel vrijwel altijd het gevoel tegen schilderijen en computer-effecten aan te kijken.
Toch blijft de film visueel prachtig om naar te kijken met al die kleuren. De muziek is wel wat saai, weinig origineels.
De dromerige sfeer in de film spreekt me wel erg aan. De flashbacks, dialogen en monologen vind ik ook mooi.
Op een gegeven moment wordt de film wel wat saai en langdradig, naar mijn smaak. Dit vooral doordat we de karakters zo slecht leren kennen.
Al met al wel een mooie en originele film. Een dikke 3* vind ik hem wel waard.
Zuzuu
Ik vond de film heel goed, vooral de special effects waren fantastisch!
*4,0*
wicomave
Erg mooie en ook geloofwaardige film, ondanks het onalledaagse gegeven.
Ik waardeer hem met 3,5 ster
Gielieo
FANTASTISCHE FILM
knap geacteerd, een liefdesverhaal dat zijn weerga niet kent
deze film raakt je tot in het diepst van je ziel. Jammer van de bijzonder lage klassering hier op moviemeter, deze film verdient minstens een vier.
AANRADER VOOR IEDEREEN
ozifreaxx
Eén van de mooiste films die ik heb gezien,
helaas ben ik thuis de videoband kwijt, =(.
De decors in de film zijn prachtig. Hoe ze die schilderij
in het echt hebben uitgebeeld is geweldig.
Een erg mooie en geloofwaardige film, alleen
de rol van Cuba Gooding Jr. Ik weet niet
of het nou echt geschikt voor hem is,
nu dat we daar over beginnen wie zal er
wel geschikt voor zijn?
Robin Williams en Annabella Sciorra vind
ik toch wel zeer geschikt voor deze rol,
Ze komen toch wel geloofwaardig over.
Het blijft toch wel één van de mooiste films,
alleen de score hier is toch wel te laag
deze verdient toch wel een 4,0* of een 5,0!
=)
gondwana
Robin Williams is zo'n schitterend acteur...
+ prachtige decors en goed verteld.
enkel einde is wat zwakker.
fritsje
SUPER FANTASIEVOL EN MOOI VERFILMD.Jammer dat hij is afgeslacht in de filmpers , natuurlijk tranentrekkertje maar deze bezorgde mij echt tranen en dan ben ik wel nuchter genoeg om mij niet snel door sentiment te laten inpakken!Ik hoop wel dat het zo werkt in het hiernamaals ,lijkt mij een stuk gezelliger en toffer als in de christelijke hemel of het islamitisch paradijs(bah , 70 maagden moet je voortdurend weer duidelijk maken hoe het moet en wat je het lekkerst vind). 4.5*
Baklap
Ik sluit me aan bij de vorige 3 posters... en geef er een dikke 4 aan mee.
DragQueen
Schitterende prent, met een erg sterk verhaal. het is een concept dat niet alledaags te noemen is. erg origineel uitgewerkt, en voortreffelijk acteerwerk van williams. dit is natuurlijk een kei van een acteur, en dat laat hij weer zien. hij zit erg geloofwaardig in zijn rol. ook de bijrollen van o.a gooding, zijn erg goed. verder zijn de special effects verbluffend goed, en is de hemel ( iets wat moeilijk vorm te geven is ) erg sterk uitgewerkt. met name het schilderij-thema. erg sterke film, die van mij een dik verdiende 4,5 sterren krijgt. ps: ik vindt dat de film hier toch een wat lage score heeft. deze verdiend absoluut meer.
Saldek
Lage score zeg. Wow! Ik vind het namelijk een prachtige film. Hoe mooi de gedachten en overtuiging van de schrijver in beeld worden gebracht, dat het zich van religie heeft gereduceerd naar menselijk geloof, verlangen, wilskracht en natuurlijk dromen. Het heeft mij ten zeerste weten te roeren. Ik geef het een 4.5 ster. Maar omdat ik de score zo onrechtmatig laag vind gooi ik er een 0.5 extra tegenaan. Laat ik even gek doen: 5 *.
tonniedorrie
Ik vind het een zeer fantasievolle film en erg kleurrijk , alleen vond ik de karakters niet goed uitgewerkt met name die van de kinderen, en verder vond ik het als je er over nadenkt het verhaal heel raar in elkaar steken , want wat was het moeilijke om zijn vrouw terug te halen , vond dat er hele saaie stukken in zaten dus alleen omdat ik de decors zo mooi vond en vol fantasie een 3*
chemdennis
Dit waren echt de mooiste decors die ik oot gezien heb. Iets te christelijk naar mijn smaak, maar goed.
Ik denk dat een Christen maar wat graag zo'n inzicht wilde hebben op dit gebied!!! Laat je niet misleiden door 'de omgekeerde kerk' (het plafond van een kerk wat in de film een vloer voorstelde) in haar hel. Dit is puur spiritueel in mijn ogen...
chemdennis
Een prachtige "tranenTrekFilm"; met zeer veel diepgang. De oplettende kijker zou een paar hele mooie spirituele inzichten kunnen ontvangen!
donna1980
Ik voel me vereerd dat ik wat kleur aan kan brengen in deze grijze brij van lofzangen. Ik vind het de irritantste film ooit. Robin Williams met zn eeuwige traan op zn wang en zijn sentimentele gejengel. En die verf...so lame.
prospero
Prachtige film !! Giga tranentrekker want ik hou het echt niet droog. Het verdriet op Robin Williams gezicht is met geen pen te beschrijven...
CeeKai
idd een pracht van een film...
Wie deze film onder de 3.5 quoteerd kent er volgens mij niks van.
Deze film behoord zeker tot mijn top 10.
CeeKai
blijkbaar moet je de film nog eens herbekijken...
boeliebab
Brullen, brullen brullen op het eind. Geweldige film met geweldige special effects. Heb het idee van het creeeren van je eigen hemel van deze film overgenomen.
Mescaline
Leuke en erg mooi gemaakte film.
Goede acteurs en een boeiende verhaal lijn..
De reden dat ik deze film geen 4.. maar 3,5 sterren geef heeft er mee temaken dat er teweinig diepte gang zit in de karakters.. het verhaal is iets tesnel opgebouwd.. en zorgt er dan voor dat je niet echt heel veel meeleeft met de personages(Behalve met robin williams dan)
3,5 sterren
picesof69
Ik vond het een boeiende film, met een thema die me erg aanspreekt.
Vond het een lieve & ontroerende film.
De beelden / plaatjes / spec. effects waren ook mooi.
Wat ik eigelijk miste om het voor mij ècht een topper te laten zijn is verrassing cq onvoorspelbaarheid e/o schok.... maw; hij "greep me niet bij mn strot.
Toch wel 4* waard wat mij betreft.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Good Will Hunting