Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Robin Williams, Cuba Gooding Jr. en Annabella Sciorra
Releasedatum: 17 december 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot What Dreams May Come
"After life there is more. The end is just the beginning."
Na de dood van hun twee kinderen wordt het leven van Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie er niet makkelijker op. Vooral Annie heeft het erg moeilijk met het verlies. Wanneer Chris ook nog eens komt te overlijden arriveert hij bij de hemel, waar hij Albert ontmoet. Hij ontdekt dat de hemel nog opmerkelijker is dan hij ooit had kunnen denken. De dood van Chris is echter de druppel voor Annie, die zelfmoord pleegt en daardoor in de hel belandt. Wanneer Chris hier achter komt probeert hij de ziel van zijn vrouw te redden.
Chris Nielsen
Mrs. Jacobs
Stacey Jacobs
Angie
Fabian123
Tot driekwart heel erg mooi. En toen moest er blijkbaar een Hollywood-einde aan gebreid worden, jammer. Heeft iemand het boek gelezen?
Lauwie
Dit was echt zonde van mijn dinsdagavond... Had na al die positieve reacties en hoge waarderingen meer verwacht.. mijn bescheiden mening: saaie langdradige film waar geen einde aan komt
Nath__19
goeie film!! alleen raad ik je aan om hem op dvd te kijken want zit je er net in komt die *** pauze weer...
elandenburg
Bizarre film, ben best fan van zowel Robin als Cuba Jr en daarom is het nog wel aardig om naar te kijken. Maar als dit hemel en hel moet voorstellen? Nee ik vind het geen goede uitwerking. Wel mooie effecten en beelden.
The One Ring
Schitterende film. Om naar te kijken althans. Voor een deel. Nou ja, slechts enkele scènes. En zelfs dan is het concept nog beter dan de uitwerking. Mij spreekt het idee van een persoonlijke hemel voor iedere persoon wel aan. Ik weet niet of dat al eerder ergens bedacht is, maar er valt genoeg leuks mee te doen in een film en Williams' verfwereld is in ieder geval erg uniek en interessant om naar te kijken. Jammer dat de film daar wat blijft hangen en we niet een hele verzameling persoonlijke hemelen te zien krijgen.
De Hel is echter een heel ander verhaal. Het zal wel persoonlijk zijn, maar zodra je de Hel gaat uitbeelden ben je wat mij betrefd haast verplicht om een van de meest nare plaatste bedenkbaar te creëren. In wat lichter werk waar de Hel maar een bijrolletje speelt neem ik wel genoeg met een donker hol met wat brandende kraters, maar What Dreams May Come komt niet met iets beters aanzetten, zelfs al vermijden ze dát cliché wel. Vreemd is de keuze om ineens die gezichten in de grond van de Hel tot 'comic relief' te maken. Iets wat verder totaal niet in de film voorkomt, maar uitgerekend in de Hel wel. Verder vond ik het er gewoon niet bijzonder uitzien die hele Hel. De kerk op z'n kop was nog wel aardig, maar meer niet.
Visueel weet deze film op zich nog best te scoren, maar op andere vlakken? Hadden thema's als dood, het hiernamaals en eeuwige liefde nog vervelender uitgewerkt kunnen worden. Al vanaf de openingscredits, toen er nog niets aan de hand was, was deze film al sentimenteel en bevond het geheel zich in een wat al te dromerige waas. Daar komt het nooit over heen. Het is een erg manipulatief verhaal dat concepten als Hemel en Hel wel heel makkelijk verandert in brevedigende ideeën, waardoor er eigenlijk nauwelijks drama is (had iemand serieus gedacht dat Williams zijn vrouw niet uit de Hel zou krijgen?). Het voelt me allemaal wat te simpel aan en op de een of andere manier gaat dit nou net over thema's die ik niet graag versimpelt zie worden.
Voeg daar onhebbelijke acteerprestaties van Gooding Jr. en Sciorra aan toe en een Williams in het soort rol waarin ik hem niet graag gecast zie en je hebt toch vooral een vervelende filmavond, die alleen boeit door enkele mooie beelden en leuke concepten. En een gekke cameo van Werner Herzog, dat kan ook nooit kwaad.
Rebel80
niet geschikt voor de landmacht
Zidaan
Ik vond dit geen fijne film. Hij keek gewoon niet lekker weg qua verhaal en acteer prestaties. Maar de special effects hebben hem voor mij in dit geval altijd gedaan.
Bramm14
Kan me hier alleen maar bij aansluiten, en dat terwijl ik de acteurs normaal gesproker erg graag zie
Mister Onserious
Een zeer sterke film, er wordt goed geacteerd en de effecten waren prachtig, je kunt lovely bones wel met deze film vergelijken.
Want het zijn allebei kei goeie films, en het verhaal-type is hetzelfde.
vanzelfsprekend
Mooie film.
Mooi verhaal.
Ik ga het nog een keer kijken op de televisie.
jan01
Nou ja, twijfel twijfel. Toch uiteindelijk vond ik het een goede film die je een beetje aan het denken zet. Ik heb er met plezier naar gekeken. Niet aanbevolen voor een 2e keer...
garlic senior
Het idee van de film is leuk, de beelden zijn mooi en er is duidelijk aandacht besteed aan de special-effects. Helaas zijn dit dan ook de enige punten waar deze film echt in uitblinkt. De acteurs zijn namelijk niet bijzonder, er word veel ingespeeld op sentiment en de film had een stuk meer mystiek kunnen gebruiken.
Vooral de hel kwam nogal kitscherig over (al werd het in de film niet zo genoemd, maar het is er duidelijk op gebaseerd). De sfeer in dit gedeelte had een stuk sterker gemogen, want nu is de omgeving slechts mooi qua special-effects en niet qua sfeer. Een overtuigend grimmige sfeer zou het tweede gedeelte van de film alleen maar goed gedaan hebben.
De cameo van Werner Herzog vond ik dan wel weer erg grappig en het basisidee dat je als het ware je eigen wereld maakt is een interessant idee. Maar de uitwerking hiervan had een stuk beter gemoeten want films die te maken hebben met sentiment, voorspelbare wendingen en zoetsappigheid zijn er al meer dan genoeg. Een film met een uitgangspunt als deze verdient een meer originele uitwerking.
88Fabian
Deze film heb ik heel lang geleden gezien,vond het toen der tijd heel mooi,mischien ga ik het vandaag herzien.
Tanjaaa0309
Deze film is al voor de 3e keer op rtl 8 gekomen in een korte tijd, ken de film onderhand wel uit mijn hoofd
moviechick-99
deze film is echt TE GOED om maar 3.17/5=6.34/10 te hebben het is minstens een 8 waard ik hoop dat als er een hemel is die net zo mooi is als hier in deze film
Leland Palmer
Een film die eigenlijk nooit mijn interesse heeft gehad, maar dankzij een gemaakte vergelijking met 'The Lovely Bones' heb ik deze film toch maar een keer opgezet.
Robin Williams is absoluut geen favoriet van me en de verwachtingen waren niet echt hoog, maar toch wist de 1e helft van de film mij behoorlijk te verrassen. Vooral visueel schitterend; wat een prachtige beelden zeg. Bijzonder fraai gemaakt allemaal.
Helaas zakt de film na het nieuws dat Williams z'n vrouw zelfmoord heeft gepleegd totaal in. De ene boodschap lijkt nog onnozeler dan de ander, de beelden van de hel vallen vreselijk tegen en het verhaal kon me totaal niet meer boeien, omdat het gewoon veel te voorspelbaar was en vol met vervelende scénes en dialogen zat. Helaas.
Ik ben echt niet vies van een staaltje melodrama, maar het (vreselijke) sentiment in deze film kon me totaal niet bekoren - regelmatig (zoals het einde dat het gezin weer samen komt) zelfs vreselijk tenenkrommend en eigenlijk gewoon lachwekkend. Daarnaast kon ik Williams ook weer eens absoluut niet waarderen met z'n (halve) gejank steeds.
De 1e helft was geweldig, de 2e helft bij vlagen vreselijk. Niet meer interessant, onsamenhangend en te uitleggerig allemaal. Ik kan hier geen voldoende aan kwijt.
DwarreI
Wow, waarom kom ik -als visuele trip fanaat- er NU pas achter dat deze film bestaat, hier ga ik als een idioot achteraan!
DwarreI
Het eerste deel is visueel inderdaad prachtig, hemels mooi zelfs, maar de overdaad aan dialogen wordt na een tijdje ronduit storend en doet deze film uiteindelijk totaal de das om. Als de regisseur wat meer de belevingskant was opgegaan en ons wat langer ononderbroken in hemel en hel liet rondzwerven -en hierbij wat zaken aan interpretatie over had gelaten- dan was dit naar mijn idee een veel prettigere kijkervaring.
Vanwege de fenomenale special effects zeker geen spijt dat ik deze film opgezet heb, maar meer dan een krappe voldoende kan ik hier echt niet van maken..
snoes92
Ik vond het niet echt een leuke film. Waarom precies kan ik niet helemaal zeggen maar het kon mij gewoon niet boeien terwijl het concept van het verhaal leuk bedacht is. Ik heb hem in 2 x gezien omdat ik beide keren in slaap viel.
tommykonijn
Poeh.. Een beetje lastig te beoordelen, deze. Ik heb ooit eens een groot gedeelte gezien toen ik nog wat jonger was, maar toen snapte ik de film totaal niet. Gisteren dan toch maar een herziening gegeven. In het begin lijkt de film een sterke kant op te gaan. En zodra Williams in ''zijn hemel'' terecht komt, ziet het er echt prachtig uit. De felle, mooie kleuren spatten van het scherm af (letterlijk als Williams in de bloem knijpt) en het geeft een mooi uiterlijk aan de film. Ook zijn weerzien met de Dalmatiër en het optreden van Gooding Jr. was leuk.
Op het moment dat Williams naar de hel gaat vind ik het allemaal een beetje minder worden. De beelden zijn niet meer zo mooi als in het begin en de film dreigt vaker zijn interesse te verliezen. Er zitten ook een paar debiele, vage en erg vreemde scenes in die, zoals ik net al zei, niet zo interessant waren. Het einde lijkt eerst goed te gaan worden, maar blijkt dan best wel dom (naar mijn mening).
Een film met ups en downs. Het werd al voor me gezegd maar ik vond de eerste helft beter dan de eerste. Maar die eerste was dan wel weer erg sterk. Het acteerwerk was redelijk, maar niet bijzonder. De filmscore vond ik dan wél weer erg mooi. Hij zou 3 sterren hebben gekregen als die tweede helft wat beter was geweest. Voor nu houd ik het even op een:
miss_efron
Een gewoonweg prachtige film!
Met deze film krijgen we een kijkje in het hiernamaals volgens de regisseur.Wat er echt hierna is weet niemand dus daar heeft iedereen een andere mening over.
Ik vind het gewoon prachtig!Man sterft,vrouw pleegt zelfmoord en hij gaat haar halen in de hel.De hemel is hierin prachtig voorgesteld zo mag het er van mij ook uitzien!
Echt een geweldige film!
5/5!
JanLo
De hemel is een ander soort van hel !
Ik vind de film niet onaardig, maar ik vind het wel een erg sombere film.
kanjertje
Wat vind iedereen zo goed aan deze film.
Heb hem toevallig voor de 2de maal beginnen te kijken en weerom na een half uur stop gezet.
Wat een fantasie, wat een zever en nooit wist ik of het nu echt was, gedroomd of het zich in de hemel afspeelde.
Neen liever een echte realistische film voor mij.
BBarbie
Film kon mij niet bekoren.Wel kleurrijk, maar iets te zweverig naar mijn smaak.
RagnöroK
Helemaal mee eens. Geweldig verhaal over 'ware' liefde die Williams voor z'n vrouw heeft en letterlijk 'to hell and back' gaat voor haar. Boeiend van begin tot einde met erg goed acteerwerk van Robin Williams.
jumpstylemovie
Damn mensen, 3.19? Ik dacht altijd dat hier een 2,45 stond ofzo. Dat had ik nog wel kunnen begrijpen. Een aantal maanden terug zag ik de trailer van deze film voorbij komen en toen was mijn interesse gewekt. Ik heb hem nu gezien maar hij viel mij tegen. Het mooie aan de film is natuurlijk het verhaal waar ongelofelijk veel potentie in zit. Het mooiste was toen hij in een zijn hemel terecht kwam die bestond uit de schilderijen van Annie. Prachtige special effects!
Maar Robin Williams lijkt een verschrikkelijke miscast te zijn voor deze film. Hij irriteert me keer op keer. Hetzelfde geld voor Cuba Gooding. Vreselijk
En er zit zulke vreselijke, kleffe drama in.
En dan had je nog de belachelijke scenes waarin zijn kinderen opeens al die tijd vermomd bleken te zijn als andere familieleden / kenissen. Ik vond het best slecht, eerlijk gezegd. Ik heb hem niet eens helemaal afgekeken. Ben toen gebleven bij het stuk dat hij zijn vrouw ziet in hel... was niet bepaald benieuwd hoe het afliep.
Zeer veel potentie maar het is eigenlijk een misbaksel van een film geworden.
host
Ja - Verhaal met potentie, prachtige special effects maar toch... bij herziening minder dan de eerste keer, want dan gaan een paar dingen erg irriteren en is het me allemaal wat te klef, wat tè. En het einde... jammer. Een film over hele grote zaken mag gewoon niet zo simpel zijn.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus