Genre: Actie / Komedie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Masterminds
"What Would You Do With $17 Million?"
David (Zach Galifianakis) is een nachtwaker die werkzaam is bij een autobedrijf, genaamd Loomis Fargo & Company. Samen met een groep criminelen probeert hij een plan op te stellen om miljoenen dollars buit te maken en de grootste zwendel te bewerkstelligen die Amerika gekend heeft.
David Ghantt
Doug
Cort Chambers
Ken Chambers

schram101
Toch wel een paar aardige grappen in de trailer. Waarschijnlijk alle goede grappen uit de film, dat dan weer wel.

MH040
(...) Waarschijnlijk alle goede grappen uit de film, dat dan weer wel.

Seam
Leuke cast! Ben benieuwd of Hess eindelijk weer een box office hit voor elkaar kan krijgen, die laatste films waren pijnlijk slecht (zowel commercieel als kwalitatief).

Vanaf 8 oktober in de bioscoop (A-film)
Nieuwe trailer geplaatst

Vanaf 8 oktober in de bioscoop (A-film)
Deze release is ivm het faillisement van A-film komen te vervallen.
EDIT: Dutch FilmWorks zou de titel uitbrengen maar dit gaat uiteindelijk ook niet door.

skinny_tie
Op de meest recente releaselijst (01-09) staat Masterminds nu vermeld voor 6 oktober 2016, weer via DFW. Blijkbaar had het eerder niet doorgaan te maken met faillissement van producent Relativity Media.

Nee, dit klopt niet. Staat per abuis nog op de releaselijst (niet meer in Filmdepot).
Had ik eerder vandaag al nagevraagd bij DFW:
De titel is van de releaselijst gehaald; wij gaan 'm uiteindelijk toch niet uitbrengen!
Jij kunt 'm er dus ook uit halen.

skinny_tie

RoFFeL
Wat een geneuzel hier zeg.. het belicht de film echter zeer goed. Anderhalf uur onzinnig geneuzel met hier en daar een best wel aardige grap. Zeker geen hoogstandje, mijn vriendin viel dan ook al snel in slaap. Meer vanwege het feit dat ik geen film kan becijferen zonder hem helemaal af gekeken te hebben, heb ik het wel volgehouden. Net geen voldoende voor mij, dus een 2,5*

Pazmaster
Een grappige komedie met een vrij simpel verhaal maar de humor is wel leuk, en daar draait het tenslotte om. Een aardige cast die ook nog eens leuk speelt en hoewel niet alles even grappig is zitten er toch genoeg geslaagde grappen in waar ik smakelijk om heb gelachen. De zotte humor en de grappige personages (vooral Jason Sudeikis als gestoorde huurmoordenaar) maken dit (voor mij althans) een geslaagde film. Leuk! 3 dikke sterren.

Aardige film over een medewerker bij een geldtransportbedrijf die zich inlaat met de verkeerde mensen. Gebaseerd op één van de grootste geld-diefstallen in Amerika. Uiteraard flink overdreven allemaal, maar de film verveeld geen seconde (de vermakelijke en vaak grappige ontwikkelingen volgen elkaar vlot op). Van de cast valt Kristen Wiig positief op. Niet bepaald origineel, maar met gemak 3.0 sterren.

Vooral dankzij Zach Galifianakis (in de rol van David Ghantt) is dit nog best een vermakelijke Actie / Komedie film, waarbij het absurde verhaal (althans hoe het in deze vorm is verfilmd) ook nog eens gebaseerd is op een ware gebeurtenis, namelijk de "Loomis Fargo" roofoverval, die plaats vond in 1997. Deze roofoverval is één van de grootste die heeft plaatsgevonden in de Verenigde Staten en daarbij werd 17 miljoen dollar gestolen, waarvan er tot heden nog steeds bijna 2 miljoen van vermist zijn. Op het einde van deze film, laat men op een leuke manier zien wat daar eventueel mee gebeurt is.
Het eenvoudige verhaal (draait dus om de "Loomis Fargo" roofoverval) komt wat langzaam opgang en is in eerste instantie ook niet meer dan flauw dan leuk (wel worden de hoofdrolspelers in het verhaal op een leuke manier geïntroduceerd), maar zodra na circa 25 minuten de roofoverval op "Loomis Fargo" gaat plaatsvinden door David Ghantt, wordt het gelukkig allemaal beter en wordt het zelfs vermakelijk en leuk. Vanaf dan gebeuren er ook veel leuke dingen omtrent David Ghantt (zoals zijn tijdelijk verblijf in Mexico na de roofoverval, wordt hij bedrogen door de domme crimineel Steve, slaat hij op de vlucht als hij achterna gezeten wordt door de Mexicaanse politie en een gestoorde huurmoordenaar met de naam Mike, die ingehuurd is door Steve) en valt er ook genoeg te (glim)lachen om zijn onnozelheden (o.a. als hij zichzelf per ongeluk opsluit in de geldwagen).
Wat dat betreft heeft regisseur Jared Hess een goede keuze gemaakt om Zach Galifianakis te casten voor de rol van David Ghantt (die op het punt staat om te trouwen met de aparte en gestoorde Jandice, die o.a. een tube crème "Vagaway" bij zich heeft tegen vaginale jeuk, maar verliefd raakt op medewerkster Kelly), want dit soort rollen zijn hem op het lijf geschreven en dankzij hem is deze film ook vooral genietbaar om naar te kijken.
De overige cast doet wat dat betreft zeker onder voor hem, maar toch vond ik ook de rollen van Kristen Wiig (in de rol van Kelly Campbell, die het lokaas is voor de roofoverval en die net zoals David Ghantt werkzaam is voor "Loomis Fargo" en waar David Ghantt bij eerste kennismaking ook gelijk tot over zijn oren verliefd op wordt. Ze schrijft ook steeds verkort "1-4-3", wat staat voor "I Love You") en Jason Sudeikis (in de rol van gestoorde huurmoordenaar Mike McKinney, die iets gemeenschappelijks heeft met David Ghantt, althans dat denkt hij en daarom vermoord hij hem niet maar raakt hij juist bevriend met hem en helpt hij hem ook) ook nog wel verdienstelijk en leuk, waarbij ik de eerste genoemde altijd wel leuk vindt om te zien in films. Ze is zeker niet de mooiste vrouw, maar toch vind ik haar iets hebben, waardoor ik haar altijd wel leuk vindt om te zien.
Owen Wilson (in de rol van domme crimineel Steve Chambers, die het brein is achter de roofoverval. Hij wordt ook wel Geppetto genoemd, omdat David Ghantt niet mag weten wie hij is. Geppetto komt natuurlijk uit "Pinokkio", en hij was de man die de touwtjes bestuurde van Pinokkio) speelt ook mee in deze film, maar hem vond ik eerlijk gezegd tegenvallen. Wel was het leuk toen hij ging winkelen van het gestolen geld en er o.a. een belachelijke auto, te weten een "Geo Metro", van liet ombouwen met enorme grote wielen.
De film duurt met circa 85 minuten niet echt lang, waardoor hij lekker wegkijkt en na het einde krijg je nog wat weetjes te lezen m.b.t. de "Loomis Fargo" roofoverval en krijg je ook nog wat bloopers te zien. Al met al is dit best een vermakelijke Actie / Komedie film om eens gezien te hebben, vooral dus dankzij Zach Galifianakis, maar meer zeker ook niet.

coumi
Vond hem best leuk, maar kan dat dit komt omdat ik in de juiste stemming verkeerde(lees een melige bui had). Masterminds is een redelijk subtiele komedie rondom één grap(hoe is het mogelijk dat enkele zeer simpele zielen een zo'n geslaagde roof kunnen plegen?), en enkele vaak wat ongeloofwaardige, opzettelijk te dik aangezette personages. Zeker geen film waarbij je constant in een deuk ligt, maar meer eentje die je met een welgemeende grote glimlach kan bekijken. Galifianakis is bijna ongemerkt erg goed voor dit soort films, Wiig geeft aardig tegenspel. De vaak irritante Wilson heeft gelukkig niet zo veel te doen, maar oogt ongeïnspireerd en overtuigt nergens als bad guy. Toch redelijk al met al.

ricone
Maffe komedie die door Z.G wordt gedragen...te weinig briljante momenten om over een top komedie te spreken....al is met bmw door een hek rijden....;-)

Onceuponanytime
Het verhaal op zich is simpel, maar de bijkomende humor maakt het een ontspannende filmavond. Op geen enkel moment verveeld, nog van dat

Madrox
Eindelijk weer eens komedie waar je tenminste echt kan lachen. Minstens 2 momentjes, op zeker. en dat, dat zie je niet zo vaak meer.

Remedy
Droge humor film. Vind ik mega geweldig en eindelijk weer hard gelachen in een film. Maar het is een film die je erg hoog of erg laag beoordeeld.

Noodless
Zeker geslaagd als komedie want er zitten heel wat lachwekkende scènes of situaties in de film. En in dit genre kom je dit niet zo vaak meer tegen tegenwoordig. Daarbij is het verhaal heel leuk en luchtig om te volgen. Ook de cast vond ik hier wel een meerwaarde want ze zetten op een speelse manier hun karakteristieke personages goed neer. Beter dan verwacht. 7/10

tronnie
Lang geleden dat ik zo,n leuke knettergekke comedy heb gezien . Prettig gestoorde geweldige leuke film .

Best leuk.
Het is bij deze films altijd afwachten of je nu met een echte comedy te doen hebt, of één van de subgenres de overhand zal nemen. De laatste jaren veel actie/comedies en dramadies gezien, maar de rasechte comedies zijn eerder dun bezaaid. Zelfs een cast als deze geeft geen enkele garantie meer.
Gelukkig niks van dit alles hier, Masterminds is een eerder simpele film die het beetje romantiek, drama en actie lekker voor in de marge houdt en mikt om luchtige geinigheid om vlot 90 minuutjes te vullen. Heel serieus is het dan ook niet, vooral Galifianakis voelt zich duidelijk in z'n sas. Al zijn de bijrollen ook zeker niet verkeerd.
Zonnig sfeertje, links en rechts een best geslaagde grap en een beperkte speelduur. Maar vooral geen laatste uur dat een stuk serieuzer wordt. De film blijft gewoon 90 minuten onversneden luchtigheid, dat valt absoluut te prijzen.

missl
Film is leuk (afgezien van 2 of 3 poep grappen) blijft deze film de hele looptijd luchtig en vermakelijk. Wat verrassend is, dergelijke films vervallen nog wel eens in of een dramatische of niet grappige toestand.

Daan258
Een redelijke comedy die vooral door Zach Galifianakis het een beetje wist te redden.
Het keek lekker weg maar erg grappig vond ik het niet, gewoon een aardig tussendoortje.
Van te voren de trailer gezien (wat ik totaal niet had moeten doen) en daar zijn helaas dan ook echt alle leuke momenten te zien, daarom had ik de film ook wel iets leuker verwacht.

Dick van Dyke gewond geraakt bij auto-ongeval, Amanda Bynes 'leefde al dagen' op straat | MovieMeter Recap

De tien best beoordeelde films van de jarige Keri Russell (47)

Nicolas Cage te zien als Dracula in nieuwste trailer van ‘Renfield’

Netflix onthult releasedatum 'Rough Diamonds' van 'Fauda'-ontwikkelaars