• 9.369.514 stemmen

Geregisseerd door: Wiebke von Carolsfeld

Met onder meer: Molly Parker, Rebecca Jenkins en Stacy Smith

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot Marion Bridge

Agnes (Molly Parker), een aantrekkelijke jonge vrouw met een getroebleerd verleden, keert terug naar haar geboortedorp Cape Breton, om met haar twee zussen te zorgen voor hun ernstig zieke moeder. Onmiddellijk bij aankomst al vangt een kat en muis spel aan tussen de door familiegeheimen uit elkaar gegroeide zussen. Meteen ook wordt duidelijk dat Agnes zich sterker en gelukkiger voordoet dan ze werkelijk is. Met haar terugkomst wil Agnes eindelijk afrekenen met een aantal pijnlijke zaken uit het verleden. Maar in het huis vol familiegeheimen heeft haar extreme zelfdestructieve gedrag aanvankelijk net het tegenovergestelde effect. Achter Agnes' worstelingen met de drank gaan namelijk veel grotere kwellingen schuil. Net zoals er achter de bitsheid van haar zus Theresa een enorme verslagenheid schuil gaat om haar mislukte huwelijk. Zoals ook hun jongensachtige zus Louise zich achter de TV verschuilt bij gebrek aan een echt leven. Toch zet Agnes' pijnlijke speurtocht uiteindelijk een aantal gebeurtenissen in gang waardoor alle drie de zussen zichzelf en elkaar terugvinden.

FisherKing

Erg sterke film, Molly Parker speelt de sterren van de hemel.

Echte debuut van Wiebke von Carolsfeld, een Canadese die eerder veel edit-werk gedaan heeft.

Het in principe vrij simpele verhaal wordt met veel effect verteld, met herinneringen aan de Bronte sisters en Gilbert Grape. Vooralsnog een 4 maar aftrek vanwege slecht einde met slechte muziek (naar mijn mening)

Een raadsel trouwens dat deze film in 2002 Toronto niet gewonnen heeft, veel beter dan the Magdalene Sisters, vind ik

avatar van sydney

sydney

Toen ik het verhaal bij de film hier bij MM las, vond ik het niet indrukwekkend genoeg om de film te gaan kijken. Gelukkig dat ik ook ff naar de user comments bij IMDB was gaan kijken. Alleen maar positieve verhalen. Na het zien van de film kan ik het alleen maar beamen. Een drama zoals een drama hoort te zijn. Een verhaal dat beetje bij beetje wordt onthuld, zonder dat het de vaart verliest. Verder goede humor, boeiende dialogen en een verrassend plot. Zo een paar kreten om de film te beschrijven.

****½

P.S. i.t.t. wat het verhaaltje je boven doet geloven is het absoluut geen "vrouwen" film

sydney schreef:

Klopt, Alleen duurt het lange tijd voordat de eerste man in beeld komt (zo'n uur of zo), en die is dan ook nog eens stomdronken.

avatar van troy31

troy31

mooi, zeer goed gespeeld. 4 sterren

troy31 schreef:

mooi, zeer goed gespeeld. 4 sterren

Da's wel een hele coole omschrijving troy

Vertel effen wat jij de beste actrice vond en zo. en misschien ook nog eens iets over de film wellicht. Wil je misschien Jos-achtig worden ?

avatar van troy31

****

Ericinho schreef:

Sterke revanche van Parker na het met cliches behangen Men with Brooms

****

Ik had Molly Parker nog nooit gezien, maar hier maakt ze inderdaad indruk; zal ook wel met de uitstekende regie van Wiebke von Carolsfeld (een naar Canada geëmigreerde Duitse)

Film blijft bovendien hangen, ik verhoog naar

4,5

avatar van Bloompje

Bloompje

Sterk debuut. Molly parker speelt heel erg goed inderdaad. 4sterren.

avatar van sydney

sydney

Jammer dat de film nog door zo weinig mensen is gezien. Ligt de film niet uitgebreid in de videotheken dan?

'Vrij onbekende film', dat is het vooral vermoed ik. Ik huurde de film 'gewoon' bij MovieMax.

avatar van 93.9

93.9

Voor mij een typische 3 sterren-film.

Het werkelijk tenenkrommende einde met afschuwelijke countrymuziek en ook nog eens vals gezongen was voor mij bijna reden voor een halve punt aftrek!

93.9 schreef:

Voor mij een typische 3 sterren-film.

Waarom ?

Had ik eerst ook, maar allah, daar ben ik wel overheen gestapt...

avatar van 93.9

93.9

Drie sterren-film is voor mij er een die ik graag gezien heb.

Mocht ik zo'n film missen is ook geen ramp.

Er ontbrak iets aan deze film.

Wat is moeilijk uit te leggen.

Tuurlijk het acteren is heel goed in deze film, maar dat is voor mij zo-wie-zo een vereiste.

avatar van henkula

henkula

Er is niets mis met de muziek aan het einde, ik ben trouwens wel een voorstander van licht gitaar werk tijdens een film als deze, beter dan die eeuwige piano.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooie film over een familie met zijn problemen, maar het nam je nergens echt mee de hoogte in. niet al te veel emotie (voor mij dan) prachtige acteurs! viel mij op dat er op een paar bijrolletje na geen mannen mee deden, maar het er wel veel over ging. veel zuster en moeder dochter drama dus. een mooi verhaal in een goeie lengte.

Molly was erg goeden mooi (heb een zwak voor mooie vrouwen met grote neuzen) , en ook was er verder geen slechte actrice te vinden.

wel was de cover niet echt uitnodigend, en had veeeel beter gekunt. dus laat hem daarom niet liggen. zoek je een mooi verhaal? die rustig voortkabbelt? kijk deze!! 3.5. dat halfje komt door Polly

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie ingetogen dramafilm met een goede opbouw en realistische dialogen. Ondanks een zwaar thema wordt het nergens sentimenteel, cliche of klef, en dat is knap gedaan. De interactie tussen de zussen vond ik natuurlijk en boeiend.