• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: Brad Peyton

Met onder meer: Dwayne Johnson, Alexandra Daddario en Carla Gugino

Releasedatum: 28 mei 2015

Plot San Andreas

"A rescue pilot survived an earthquake, this is what happens next"

De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar. Californië wordt getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Een SAR-helikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw (Carla Gugino) reizen van Los Angeles naar San Francisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin.

Emma Gaines

Susan Riddick

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

JulieV1995 schreef:

En toch wil ik deze gaan zien in de bios in plaats van op een veel kleinere flatscreen.

Er is toch ook maar één reden waarom je deze film zou willen zien (tenzij je verliefd bent op The Rock, dan heb je nog een tweede), en dat is gewoon kijken naar instortende gebouwen. Niets meer, niets minder. Wat dat betreft heb spijt dat ik 2012 nooit in de bios heb gezien.

avatar van olbo

olbo

Uier schreef:

Het zou mij niet verbazen als er iets van CGI te pas is gekomen bij deze productie.

Tuurlijk niet. Allemaal echt hoor.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Waarom moet de dochter weer van de vader vervreemd zijn? Rampen overkomen alleen maar verscheurde en problematische families, Nutella-gezinnetjes blijven blijkbaar altijd verschoond van onheil.

#nogmaareenseenbroodjehazelnootpastasmeert

avatar van martijnk

martijnk

Lurtz schreef:

2012 deel 2.. En dat lijkt me niet positief..

Precies wat ik ook dacht! Ik las ook dit in een review:

But in San Andreas' case, it ain't over till the American flag is unfurled amid the ruins of California and the words "We can rebuild" are uttered.

Maw. weer een extreem hoog patriottistisch gehalte, een hoop amerikaanse vlaggen en wij zijn de beste blabla

Ik skip deze 100%. Nu ook al nog maar een 6.7 op imdb.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Pfft, bij het bestellen van de kaartjes blijkt die in 3D te zijn. Waarom toch nou?

avatar van linxde1

linxde1

Ach, Dwayne Johnson, een hoop spectakel, bungelen aan touwen. Lukt het? Ja, net op het nippertje en zo een keer of 20. Alleen de klootzak en de zeikerd storten de afgrond in. Lekker verstand op nul net als idd bij de film 2012. Ik hoef ook niet altijd na te denken bij een film.

Hij zal zeker beter dan deze zijn: San Andreas Quake (2015)

avatar van linxde1

linxde1

Kondoro schreef:

Daar heb je gelijk in... Wanneer komt Amsterdam O.I.D. een keer ......

Amsterdam ligt niet op een breuklijn. Dan ligt Loppersum meer voor de hand.

avatar van DiDa

DiDa

Vanmiddag in Antwerpen gezien. Zeer cliché, maar zeer hoog entertainment gehalte. The Rock is goed en de film heeft een lekker tempo, veel actie en goede effecten. Speelduur is niet te lang (zoals bij 2012). Gewoon een lekkere rampenfilm. Zet wel je verstand op nul...

avatar van ipman-99

ipman-99

"The Earth will literally crack and you will feel it on the East Coast." ... " !!!

Blockbuster !!! Emoji!!! 'San Andreas' is de nieuwe spektakelrijkeblockbuster/rampenfilm met coole charismatische spierbundel Dwayne Johnsonalias The Rock in de hoofdrol ! De vaart zit er van bij het begin stevig in en dat komthet entertainment gehalte zwaar ten goede. De actie en effecten was puik werken mag zeker gezien worden.De aardbevingen en al zijn neveneffecten waren visueel een ware lust voor het oog.The Rock gaat samen met zijn ex proberen hun dochter te redden, maar ook zichzelf en uiteraard vele andere ... ! Spannende rampenfilm waar dikwijls de seconde tellen tussen leven en dood.P.S: Kylie Minogue is één van de opvallende namen die hier passeert.

avatar van johnwick420

johnwick420

Vandaag gezien in pathe spui in den haag ik heb heel veel genoten van deze film mooi effecten echt een goeije topper rampen film en Dwayne Johnson goed ge acteert verhaal vondt ik ook goed maar verwacht veel actie en super goeije effect san andreas is een rampen film die heel goed in elkaar is gezet tussen leven en dood 3,5 ster krijg die van mij IMAX 3D WAS SUPER

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Vermakelijke film!! Natuurlijk wel weer veel holywood cliches maar de actie en de effecten maken het zeker goed. Film verveelt geen seconde en is voor je het weet voorbij. Zeker niet 1 van de beste ofzo in het genre maar zeker een film om je met te vermaken. 7/10

avatar van Husseltje

Husseltje

Zojuist de film gezien in de JT bioscoop met het dikke dolby atmos geluid en de D-box sensatie! Wat een vette film en de spanning is continu aan het opbouwen. Zoals wel meerdere al geschreven hebben zit het natuurlijk weer vol met amerikaanse cliches en propaganda.

Al met al een geweldige rampenfilm! 8/10

avatar van simonfender

simonfender

Alle cliches waren aanwezig maar ik vind het een knoeperd van een rampenfilm! Geluid perfect, effecten heel erg goed en acteerwerk wat je mag verwachten bij dergelijke films. Mooiste is toch wel om deze film in 3D te zien dan komt alles beter tot zijn recht.

Heb me kostelijk vermaakt, geen moment verveeld!

avatar van schumacher

schumacher

Ondanks de film voorspelbaar is en wat cliche is of zeg maar een beetje veel cliche dan nog kon het de pret niet drukken. Geen saai gedoe, genoeg variatie enz...

Acteurs/actrices waren goed en mooie dames ook .

Zeer vermakelijke film.

avatar van Number23

Number23

''Zet wel je verstand op nul.''

Een advies dat ik vaak heb moeten aanhoren zodra mensen wisten dat ik naar een rampenfilm ging.

Een advies dat ik weigerde op te volgen bij een film als 2012, met als resultaat een (gevoelsmatige) daling van m'n IQ.

Nee grapje, San Andreas is gelukkig stukken beter dan die wanvertoning. Maar een goede film is het ook niet echt te noemen. Wederom veel teveel geforceerde (en daardoor niet grappige) humor, slepend en voorspelbaar familiedrama en hoofdpersonages die niet kunnen sterven. Dwayne Johnson vergeef ik zoiets, de rest niet. Maakt niet uit hoe smakelijk ze er ook uit mogen zien. Mijn god wat is Daddario een lekker wijf. Zou bijna de Percy Jackson-films nog een keer opzetten.

HAHAHA, kijk dat is nou humor!!

avatar van Thunder Road

Thunder Road

Tsja..........

been there, done that maar vooral..........seen that before.

San Andreas is een blockbuster met standaard formule. De ontwrichte familie vormt weeral het drama element, de nadruk ligt duidelijk niet op de duizenden en duizenden anderen die ten onder gaan. Het leed van de algemene massa wordt al snel bijzaak, want onze held moet immers zijn dochter redden. Niet erg, hoort bij de show, is immers een blockbuster en entertainment gaat voor, zou je dan kunnen zeggen.

Daarvoor zou het element drama echter een beetje moeten werken. En dat doet het mijns inziens voor geen meter. Je vraagt je eigenlijk al af hoe een huwelijk met zo'n dijk van een vent überhaupt stuk heeft kunnen lopen. In tegenstelling tot vele andere verhalen is de hoofdpersoon geen loser die boven zichzelf uitgroeit in een noodsituatie, waardoor moeder de vrouw en dochterlief hem met andere ogen bekijken. Nee, de heer Johnson is een stralende held, ik wachtte eigenlijk alleen nog maar op het moment dat hij zijn superheldenpak met cape aantrekt en zonder helikopter verder vliegt.

Begrijp me niet verkeerd, Dwayne Johnson doet zijn uiterste best de pathetische zinnen en one-liners uit zijn strot te wurgen en dat lukt hem aardig. Gugino en Daddario doen ook hun best om mooi, volstrekt hulpeloos en soms ook dom over te komen, alles in afwachting van de sterke arm die hen op het nippertje zal redden. Want daarover bestaat helaas nooit enige twijfel.

De acteurs werken met de mogelijkheden die ze gekregen hebben, het is het script dat niet werkt, want eerlijk: na gevoelsmatig duizend reddingen op het allerlaatste moment interesseerde het me uiteindelijk geen moer meer of het Johnson ook nog zou lukken zijn dochter te redden. Als ze direct daarna tijdens het oversteken door een aanstormende stadbus geplet zou zijn, ik had er geen traan om gelaten. En dan wil ik over patriottisme en pathos aan het eind (waarover martijnk al het nodige schreef) nog niets eens meer wat kwijt.

Is de film dan zo slecht? Nee hoor, als desaster movie werkt-ie wel. Als tussen alle onbenulligheden zoals een gesprek over de diepere betekenis van halssieraden en een irritante cameo van Kylie Minogue het geweld eindelijk weer losbarst, dan gaan de remmen ook los. Het ziet er gelikt uit, het is oorverdovend en je kijkt je ogen uit. Natuurlijk speelt Peyton leentjebuur bij '2012' maar dat doet hij ijzersterk. Het is alleen jammer dat dit te weinig gebeurt. Het gezin Gaines staat centraal en jammer genoeg niet het natuurgeweld. Daardoor lijkt het alsof een natuurcatastrofe er enkel toe dient om een gebroken gezinnetje te kitten. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Als spektakel goed, als drama dramatisch. Daarom dan ook maar de helft van het maximale aantal sterren.

avatar van domi1980

domi1980

johnwick420 schreef:

hoi,

had je een paar wow effecten kwa 3d? want vaak is 3d meer diepte. Zijn maar weinig momenten die ik in 3d gezien hebt waarbij het echt als popout uit je tv komt. doutzen kroes toen in nova zembla was wel erg indrukwekkend. alsof de hand uit der tv kwam. zo moet 3d gewoon altijd zijn.

avatar van clareyboy

clareyboy

Bekeken in Pathe Imax Rotterdam waar het geluid veels te hoog stond.

Film komt vrij snel opgang met reddingsacties van the Rock. Mooie beelden dit dat.

Moest 45 minuten in de film naar het toilet. Niet meer afgekeken.

avatar van jgbteg

jgbteg

erg voorspelbaar

avatar van Pluisje94

Pluisje94

Ik heb in tijden niet zo´n goede en vooral spannende film gezien. Heb hem vandaag gezien in 3D bij Pathé Spui, was echt super! Ik snap de matige waardering persoonlijk dan ook niet. Wat mij betreft een aanrader! 5 sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This whole chunk of land will be decimated."

Op voorhand niet veel van verwacht, maar uiteindelijk best een leuke verrassing geworden.

'San Andreas' volgt eigenlijk het bekende stramien binnen het genre van rampenfilms; vader die tegen alle verwachtingen in zijn gezin moet redden te midden van alle noodlottigheid. Het clichématige familiedrama dat daarbij om de hoek komt kijken, mag vanzelfsprekend niet ontbreken.

Alleen jammer dat er op momenten iets te veel afgeweken wordt van de ramp, wat de pacing niet echt bevorderd. Hierdoor krijg je als kijker te maken met vlakke personages die veelal ongeïnspireerde dialogen bezigen. Op zich doet de cast het wel redelijk, met uiteraard spierbundel The Rock die het niet onaardig doet als redder in nood en de lieftallige dames Carla Gugino en Alexandra Daddario die het leed verzachten.

Desondanks vergeet je de langzame punten al gauw zodra de chaos en destructie weer in de spotlight staan, deze worden namelijk vrij spectaculair in beeld gebracht. Het zorgt voor een aantal nijpende situaties die elkaar soms in rap tempo opvolgen. Hierbij is de CGI naar behoren, al hadden bepaalde dingen net iets scherper gemogen. Dat er geregeld een loopje wordt genomen met de geloofwaardigheid mag de pret zeker niet drukken.

Al met al een aardige rampenfilm die volop vermaak biedt. Wel had het hele gebeuren iets ingekort mogen worden om het beter behapbaar te maken.

3,0 Sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Drie woorden: Holy fucking shit!

San Andreas leek mij een 13-in-een-dozijn filmpje à la 2012: oppervlakkig, braaf en ongedurfd. Maar wat zat ik verkeerd. Ik verwachtte een standaard Hollywood popcorn-filmpje, en dat is het min of meer wel, maar dit is redelijk andere koek. Waar 2012 te lang uitrekte, heeft deze film een enorm vlotte vaart. Noem het een roller coaster, want je hebt amper tijd om te ademen.

De openingsscène alleen al was een klap (letterlijk) in mijn gezicht. Ik zag het helemaal niet aankomen en was voornamelijk geschokt. Misschien ligt het aan mijn persoonlijke emotionele crash van de voorbije weken, maar de hele film zat ik met m'n handen voor mijn mond te kijken, tranen in m'n ogen uit medeleven en verbazing. De ene ramp volgt op de andere en de scènes ertussen storen niet echt, want soms moet je even bekomen. De cgi is geweldig en brengt de rampen goed in beeld. Ook is het realisme hier steeds best dichtbij gebleven, want waar 2012 zijn hoofdrolspeler met een limousine door instortende gebouwen doet rijden, doet San Andreas hetzelfde, maar met een helikopter. De film is ook erg bruut, sommige stukjes zijn erg bot en je verwacht ze ook niet.

Het acteerwerk is niet speciaal, maar ook niet slecht. Gewoon zoals het moet. Jammer genoeg zijn de typetjes wel bekend en ietwat afgezaagd. De chemie tussen de acteurs is er echter wel waardoor de filmrelaties min of meer geloofwaardig overkomen.

San Andreas is een bovengemiddelde blockbuster geworden waarvan ik lang heb moeten van bekomen. Een dikke 4*.

avatar van Mathias9956

Mathias9956

Ik vond het een zeer goede film, maar ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor zulke films. De special effects waren zeer mooi alsook de spanning van begin tot eind was zeer goed.

Het verhaal was uiteraard cliché maar daar kijk ik niet meer naar, in deze film vond ik het zelf niet storend. Het is voor de verwoestingen dat je gaat toch? En die hadden duidelijk de overhand dus daar zit het wel goed.

Waarom toch een half punt eraf? Ik ben niet zo voor het aspect patriotisme, en dat was helaas wel vaak te vinden, vooral op het einde. Waar ze bij de heropbouw een enorme Amerikaanse vlag laten rollen, bah

Voor mij een meer dan geslaagde film, veel beter dan 2012

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Met het gevaar als een puberjongen te klinken: fuck-ing vet!

Ik, als rampenfilmliefhebber, keek al een tijdje uit naar deze film, en je kan wel zeggen dat ik op mijn wenken bediend werd. Dit moet wel de spectaculairste (natuur)rampenfilm zijn die ik ooit gezien heb. Blij ook dat ik besloot om 'm in de bioscoop te gaan zien, want normaal doe ik dat eigenlijk nooit. Draagt toch wel erg bij aan de kijkervaring. Het 3D was wel weer jammer, het zorgt ervoor dat het allemaal wat lastiger te zien is en niet zo heel prettig wegkijkt, en ik blijf het eigenlijk een soort attractiepark-gimmick vinden. Hoop dat de hype over niet al te lange tijd weer overwaait.

Maar goed, de film zelf is natuurlijk grotendeels wat je van een rampenfilm kan verwachten. Verhaal, personages, zijplotjes, humor, romance, allemaal matig, maar wat mij betreft zijn dat niet de dingen waarvoor je een film als deze gaat kijken. Dat doe je toch vooral voor de effecten en het spektakel, en daar lijkt deze film me echt ruimschoots in geslaagd. Hij doet wat hij moet doen; entertainen en verbazen, en daarom vind ik het altijd wat jammer en flauw dat dit soort films toch eigenlijk zelden op een wat hogere beoordeling kunnen rekenen. Kan me slecht voorstellen dat je verveeld en kritisch naar een film als deze gaat zitten kijken, maar goed, ik ben er dan ook een echte sucker voor, en kan ongeloofwaardige dingen altijd wel door de vingers zien.

Dat schip tegen de Golden Gate!
Al die instortende gebouwen!
Die helicoptercrash!
Die tsunamigolf met die bootschroef!
De borsten van de hoofdrolspeelster!

4,25*, misschien dat ik 'm nog verhoog naar 4,5* als ik besluit dat de entertainmentwaarde (en de effecten) dat gewoon verdienen.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: San Andreas (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Altijd leuk als een film je verwachtingen overtreft. San Andreas is geen topfilm, maar wel één van de betere in zijn genre. Het script stelt niet veel voor, maar je gaat natuurlijk naar disasterfilms voor de vernieling. De special effects zijn uiteraard spectaculair en de film is één grote rollercoasterrit. Het acteerwerk is nog wel redelijk overtuigend voor films als deze, vooral The Rock en Paul Giamatti zijn best goed, maar op emotioneel vlak is er niet veel nieuws. San Andreas is voorspelbaar en zit propvol cliché’s, maar is echt enorm entertainend en gewoon FUN!! … Een typische (verstand-op-nul) popcornfilm.

avatar van dimi303

dimi303

Vergeet 2012 en The Day After Tomorrow en ga naar San Andreas. Volg al geruime tijd alles wat beeft op deze planeet dus genoten van deze film al moet je er veel ...... bijnemen.

avatar van grid8400

grid8400

Heerlijk filmpje hoor. Ziet er allemaal goed uit en gaat in een lekker vlot tempo allemaal. Leuk!

avatar van egelhunter

egelhunter

Wil je een film zien met spektakel, special effects en goed geluid? Dan ben je aan het goede adres. Het ziet er allemaal erg vet uit. Zeker voor mij leuk omdat ik zelf oa op de Hoover Dam heb gestaan en in LA en SF ben geweest. Allemaal leuke erkenning dat in deze film allemaal naar de klote gaat.

Het verhaal is prima voor een rampenfilm en zelfs The Rock acteerd prima.

avatar van geminy

geminy

Spektakelfilm, 107 minuten knallen. Schitterende special effects. Voor een goed verhaal hoef je hier natuurlijk niet heen te gaan. Popcornvermaak, geweldig in Imax. Heb genoten!

avatar van cartman442

cartman442

1 woord . Wauw

heb letterlijk met open mond in de bios gezeten

het ziet er ongelooflijk realistisch uit allemaal

dit is een film die je MOET zien

Je moet niet denken dat het allemaal hetzelfde is als al die andere films ,

dit is een groot spektakel!

Veeeeeel BETER DAN 2012

Zoiets mag vaker in de bioscoop komen.

nogmaals . Wauw wauw wauw