Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 90 minuten / 92 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark L. Lester
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong en Alyssa Milano
Releasedatum: 9 januari 1986
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Commando
"Somewhere, somehow, someone's going to pay."
In Commando is Kolonel John Matrix (Arnold Schwarzenegger) gestopt met zijn militaire carrière. Dan krijgt hij bezoek van Generaal Kirby die hem vertelt dat zijn voormalige kameraden een voor een vermoord worden en dat hij zelf ook gevaar loopt. En inderdaad krijgt ook John bezoek, en tot overmaat van ramp wordt zijn dochtertje gekidnapt. Als John zijn kind terug wil zien moet hij de terroristen helpen door de president van Val Verde te vermoorden.
John Matrix
Jenny Matrix
Cooke
Lawson
Leslie
Matrix: Where is she, Sully?
Sully: Kiss my ass!
Matrix: I can't hear you!
Sully: I'll say it a little louder, get fucked!
Matrix: [holds Sully upside-down over a cliff by his leg] Listen, loyalty is very touching. But it is not the most important thing in your life right now! But what IS important is gravity! I have to remind you Sully, this is my weak arm!
Sully: You can't kill me Matrix! You need me to find your daughter!
Matrix: Where is she?
Sully: I don't know. But Cooke knows, I'll take you to where I'm supposed to meet him!
Matrix: But you won't.
Sully: Why not?
Matrix: [holds the hotel key he stole from Sully that Cooke is staying at] Because I already know. Remember, Sully, when I promised to kill you last?
Sully: That's right, Matrix! You did!
Matrix: I lied.
[Matrix releases Sully, who falls to his demise]
Cindy: What happened to Sully?
Matrix: I let him go.
Beste conversatie ever. Shakespeare zou er trots op zijn geweest!
Van de week nog op youtube gekeken die scene, behoorlijk geniaal inderdaad
IcU
Zo'n boeiend en origineel verhaal is het nu ook weer niet. Althans, niet voor een remake...
yeyo
Remake Commando in de steigers - FilmTotaal filmnieuws
Ongelooflijk

Hoe zinloos.
Klinkt vreselijk.
thunderball
Of die eikel van Avatar en Clash of the Titans.
Totaal geen charisma, maar een tweede Arnold is er zo gauw ook niet te vinden.
Mister_Movie
Remake: kansloos
Amen
Vooreerst bestaat er geen vervanger voor Arnie, de stijl van deze film kan je noch overdoen noch evenaren. Bovendien is het verhaal zo belachelijk eenvoudig dat je daar ook maar weinig mee kan.
En toch... willen ze 't eens proberen: mij niet gelaten.
mikey
Bovendien is het verhaal zo belachelijk eenvoudig dat je daar ook maar weinig mee kan..
Karl van H.
Een goeie remake van deze film is gewoon onmogelijk (om niet te zeggen totaal overbodig), punt uit. De filmische belichaming van de jaren '80 kun je onmogelijk overhevelen naar de jaren '10.
Ze schijnen overigens enkel het uitgangspunt te nemen van een ontvoerde dochter van een ex commando, verder gaan ze er een totaal andere kant mee op. Wordt dus niet echt een remake.
- 2005 stemmen
Die scene dat hij en die vrouw tegen die paal aan botsten. Ik heb zelden zo gelachen!
YouTube - Commando (1985) Part 5/9 (HQ)
0:54
Geweldig hoe slecht sommige scenes zijn!
Niets slechts aan, top komedie.
deGVR
Arnold Schwarzenegger: Geef die man een geweer en hij schiet 'm leeg op een manier dat zijn spierballen t.a.t goed in beeld zijn. (Of ja, hij schiet 'm niet leeg, want dat is blijkbaar onmogelijk! De kogelriemen groeien aan waar je bijstaat en clips vullen zichzelf op miraculeuze wijze)
Alleen die Bennett was zó ongeloofwaardig met z'n dikke pens, pornstach. En dan z'n outfit. Met die maliënkolder om z'n pens te verbergen.
En dan laat het verhaal, zonder enige schaamte die dikke bierpenzenist bijna Arnold in elkaar slaan.... Als je Commando ergens hebt liggen ofzo dan moet je nog een keer die scene kijken dat de dochter van Arnold net ontvlucht is uit dat huis en Bennett door die houten planken voor dat raam heen valt. En let dan vooral op hoe galant en soepel hij over dat toch wel erg lage hekje gaat...
Geniale poster!
De film vorige week nog is een keer herkeken. Wordt leuker met elke kijkbeurt!
- 2005 stemmen
Niets slechts aan, top komedie.
Hahha. Ik denk niet dat het heel grappig bedoeld is. Maar het is wel een vette film.
Justinw
Juist wel, deze film is gewoon een over-the-top actiefilm die daarom grappig is.
Nand
Je weet gewoon waar je aan begint als je deze film gaat bekijken... It's the cream of the crop of action flics.
Die one liners e.d. zijn wel grappig bedoeld hoor. Dus je kan het wel enigzins een beetje als een actie/komedie beschouwen
Lexcoaster
Matrix: Where is she, Sully?
Sully: Kiss my ass!
Matrix: I can't hear you!
Sully: I'll say it a little louder, get fucked!
Sully: You can't kill me Matrix! You need me to find your daughter!
Matrix: Where is she?
Matrix: But you won't.
Sully: Why not?
Sully: That's right, Matrix! You did!
Matrix: I lied.
[Matrix releases Sully, who falls to his demise]
Cindy: What happened to Sully?
Matrix: I let him go.
Zoals Reinbo al zei, een geniale converstie!
Geweldig moment in de film!
Hm.. ik weet het niet
. Bij Pulp Fiction staat ook Misdaad/Comedy. Totale onzin als je het mij vraagt. Er blijft toch een verschil tussen een film met grappige stukjes en een comedy. Maar dat is mijn mening maar. Shoot me. Jullie vallen trouwens wel iedereen aan die de film kut vindt
. Ik geef nog een voldoende iig.
Commando is algemeen een actiefilm, maar wel 1 met zoveel humor, oneliners en knipogen dat je het gerust ook komedie zou mogen noemen als subgenre.

Jonah Hill haast onherkenbaar in aankomende AppleTV-film 'Outcome'

‘Pillion’ van Harry Lighton weet critici te overtuigen en behaalt een 100%-score op Rotten Tomatoes

'Wuthering Heights' verovert de bioscoop: zó stream je de andere verfilmingen

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

Rocky
Drama / Sport, 1976