• 9.381.546 stemmen

Commando (1985)

Actie / Avontuur | 90 minuten / 92 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 90 minuten / 92 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark L. Lester

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong en Alyssa Milano

Releasedatum: 9 januari 1986

Plot Commando

"Somewhere, somehow, someone's going to pay."

In Commando is Kolonel John Matrix (Arnold Schwarzenegger) gestopt met zijn militaire carrière. Dan krijgt hij bezoek van Generaal Kirby die hem vertelt dat zijn voormalige kameraden een voor een vermoord worden en dat hij zelf ook gevaar loopt. En inderdaad krijgt ook John bezoek, en tot overmaat van ramp wordt zijn dochtertje gekidnapt. Als John zijn kind terug wil zien moet hij de terroristen helpen door de president van Val Verde te vermoorden.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

movie acteurs schreef:

Heb ik allang gelezen. Jij vindt dit niet fatsoenlijk maar wat dan wel?

Films waarin hij laat zien hoe goed hij kan vechten, ik vond dat hier namelijk niet het geval

avatar van Reinbo

Arnold goed kunnen vechten... De man is Bodybuilder..... Beetje vreemd beeld hou jij er op na. Ben erg benieuwd welke films je van hem gezien hebt, want goed vechten heb ik hem nog nooit zien doen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijk

Had hem al een keer gezien en in m'n gedachte was het een prima filmpje. Na vandaag een documentaire gezien te hebben waarin Arnold een grote rol speelt (Over steroïde) kreeg ik toch weer zin in zo'n film en door al die reacties hier krijg je er nog meer zin in.

Hij is beter dan ik me herinnerde, toch een bijzonder geniaal filmpje met geweldige one-liners en heerlijke actie. Arnold speelt (voor zover ik zijn films gezien heb) z'n beste (passende) rol.

Voor foute 80's actie waar de badguys met bosjes neervallen kun je het denk ik niet beter krijgen dan dit.

avatar van yeyo

yeyo

AjaxRulezzz schreef:

Schwarzenegger heeft in tegenstelling tot acteurs als Van Damme en Seagal nooit een gevechtsport beoefent.

Hij kan goed vechten met zijn machinegeweer

JacoBaco schreef:

Volgens mij moest dit toentertijd een hele serieuze film zijn. Komt vooral door de muziek denk.

In ieder geval een stuk meer dan dat wij het nu vinden.

Commando verwerft nu een beetje een culstatus onder veel leden hier op MovieMeter, misschien maar goed ook. Dit soort actiefilms zijn namelijk voor een grote periode heel populair en succesvol geweest vooral in de jaren 80. Misschien is het maar goed ook dat 1 van die films een beetje populair is onder de fans. Zodat het niet vergeten wordt

Enne, een halfje erbij vanwege A&L's geweldige filmpje. Helemaal mijn humor in Commando. Was dit soort scenes al weer bijna vergeten

Deze is ook legendarisch in mijn ogen: YouTube - Commando - Wrong

Kwam niet meer bij

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Maar weer eens een oude Schwarzenegger film gezien en hij was best aardig. De film bevat lekkere actie flink wat humor en is vermakelijk om naar te kijken. Maar het is zeker geen super film vooral de acteerprestaties ergerde is me aan. Die stewarddes was vreselijk. Arnie is natuurlijk geknipt voor deze rol en doet het nog wel aardig.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

rep_robert schreef:

Hij kan goed vechten met zijn machinegeweer

Ja en hij kan ook mensen tot moes slaan met zijn handen, maarja dat was hier alleen het geval in het eindgevecht, voor de rest verveelde ik me gewoon.

avatar van Reinbo

Ik zou 'm nog maar eens herzien als je je gevoel voor humor hebt gevonden.....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Reinbo schreef:

Ik heb ;m in 1985 gezien en moest toen ook al erg hard lachen, of dacht je dat wij toen nog geloofden dat je echt uit een boeing kon springen.... Of een telefooncel uit de grond kon trekken en Tarzan kon spelen in een shopping mall.

En de opmerking "I don't believe this macho bullshit" had toen nog geen dubbele betekenis....

Raw Deal neemt zichzelf al evenmin serieus, net als Death Wish 3. Allemaal uit dezelfde periode.

Ik was een jaar of 10 toen ik hem zag en ik vond het een hardcore actiefilm. De daadwerkelijk humor ontging mij toen een beetje. Nu zie ik de film als 1 grote goede grap. Maar toch lijkt de film zich op de 1 of andere manier serieus te nemen, maar zoals ik al eerder aangaf, wellicht komt dat alleen maar de soundtrack van James Horner.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Ik vond deze vroeger best leuk en grappig. Maar nu ik hem weer laatst op TV keek, vond ik hem helaas minder.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dan had je afgelopen vrijdag gewoon even je dag niet.

avatar van Peter Ho

Peter Ho

JacoBaco schreef:

Dan had je afgelopen vrijdag gewoon even je dag niet.

jah

toen was ie idd op tv.

avatar van Thorak

Thorak

Vrijdag helaas ook op tv gezien. Zo goed als ik deze film ooit vond, zo slecht vind ik m nu. Een gemiddelde B-film is nog beter dan dit. En ik dacht tot donderdag eigenlijk dat dit zo'n beetje Schwarzenegger's beste film was. Oke na Terminator uiteraard.

avatar van HAL-LO

HAL-LO

3 sterren omdat het toch een klassieker onder de B-films is. Maar echt heel goed is tie natuurlijk niet.

Leukste stukje vind ik trouwens als hij rozen gaat snoeien met z'n M60 machinegun.

avatar van jordandejong

jordandejong

Trouwens ook een geweldige entrance van Arnold in deze film. Boomstam op de schouder en een kettingzaag in de hand. En dat gewoon lachende zonder enige moeite.

Jammer dat hij met ouder worden zijn lichaam heeft verpest.
Hij heeft het niet bijgehouden zoals Stallone dat heeft gedaan.

Dat is een voorbeeld.

avatar van rep_robert

Ja maarja, hij acteert niet meer. Politieke functie, dan zou ik me ook niet meer gemotiveerd voelen om fit te blijven. Bovendien begint de leeftij nu ook mee te tellen he

jordandejong schreef:

Jammer dat hij met ouder worden zijn lichaam heeft verpest.

Hij heeft het niet bijgehouden zoals Stallone dat heeft gedaan.

Schwarzenegger heeft hartoperatie gehad, dus is het logisch dat hij niet meer traint zoals vroeger. Gisteren nog een interview met hem gelezen waarin hij zegt dat hij geen opgepompte spierbundel meer wil zijn. Elke morgen om half zes traint hij iets meer dan een half uurtje op de hometrainer en af en toe heft hij nog wat gewichten, maar niet meer zo fanatiek als vroeger.

En Stallone ziet er misschien wel goed uit, maar hij is ook geen goed voorbeeld. Wat slikt en spuit die kerel allemaal om er zo uit te zien?

rep_robert schreef:

Ja maarja, hij acteert niet meer.

In datzelfde interview zegt hij ook dat hij terug meer wil acteren als de juiste films zich aandienen.

Hij kan niet meer herkozen worden als gouverneur en hij zegt dat hij niet van plan is om senator te worden. Zich inzetten voor het milieu en een hervorming van het Amerikaanse kiessysteem zijn zijn andere plannen.

avatar van Justinw

Justinw

Inderdaad eens met Nomak, Arnold heeft zijn tijd gehad. En als hij nu flink zou gaan trainen verpest hij zijn lichaam juist. Stallone traint veel maar ik weet 99% zeker dat er ook middelen aan te pas zijn gekomen.

avatar van domkey

domkey

Waar Humo niet goed voor is !

domkey schreef:

Waar Humo niet goed voor is !

Inderdaad, Humo is

avatar van The Almighty

The Almighty

Nomak schreef:

Nou volgens mij gebruiktte Arnold in zijn goede tijd ook middeltjes...

avatar van Justinw

Justinw

Dat kan zeker zijn, maar we hebben het over wat goed voor je lichaam is. En ik vind dat Arnold het wat dat betreft beter doet dan Stallone. Maar ben wel heel nieuwschierig naar The Expendables.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Bigger, Stronger, Faster* (2008)

Past wel bij deze discussie, zie je het gebruik van vooral Arnold veel in terug komen.

The Almighty schreef:

Nou volgens mij gebruiktte Arnold in zijn goede tijd ook middeltjes...

Uiteraard, en dat hoor je me niet goedpraten.

En je kan toch niet van Arnold verwachten dat hij na een hartoperatie op zijn leeftijd ook nog eens allerlei ongezonde middeltjes gaat gebruiken om er gespierd uit te zien.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Jeugdsentiment en daarom een 3.5.

Foute kerels, nog foutere acties, domme grappen en een veel te brede Arnie.

Maaruh....was dit niet de film waar de meeste filmdoden ooit in vallen? Gepleegd door een en dezelfde man natuurlijk...

avatar van The Oceanic Six

Nee, dat was Hot Shots part deux

avatar van rep_robert

Hielden ze daar de score ook niet bij? Of was dat zo'n fuck aflevering van South Park ?

avatar van The Oceanic Six

avatar van rep_robert

haha ja, wat lame ook die scene.