Genre: Thriller / Actie
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot Criminal
"The mission is in the memories."
In een laatste wanhopige poging om een duivels plan te stoppen worden de herinneringen, geheimen en vaardigheden van een overleden CIA-agent geïmplanteerd bij een onvoorspelbare en gevaarlijke gevangene die in de dodencel zit. Dit in de hoop dat hij alsnog een missie kan voltooien.
Bill Pope
Xavier Heimdahl
Elsa Mueller
Pete Greensleeves

ikkegoemikke
“I don’t remember anything, asshole.
You're confusing me with someone else.”
Jerico Stewart (Kevin Costner) is een gevaar voor onze maatschappij. Als een geketend wild dier zit hij opgesloten in een zwaarbewaakte gevangenis. Een onhandelbaar persoon zonder gevoelens. Een psychopathisch persoon die niet eens het verschil tussen goed en kwaad kent ("You can’t punish someone who doesn’t know he did something wrong"). En dit dankzij zijn moeders vriend die te horen kreeg dat hij niet de vader was en als reactie hierop hem uit het raam van de auto smeet. Het gevolg was een frontaal syndroom, waardoor hij de geschikte kandidaat is om het geheugen van CIA agent Bill Pope (Ryan Reynolds), die tijdens een opdracht dood geëlektrocuteerd werd, ingeplant te krijgen. Want het geheugen van Pope zit vol informatie die nodig is om de Nederlandse hacker Jan Strook (Michael Pitt), ook gekend als de The Dutchman, te lokaliseren voordat hij zijn gesofisticeerde software doorverkoopt aan een geschifte anarchist of de Russen en we dan afstevenen op een mondiale nucleaire oorlog en totale chaos.
Tja, erg geloofwaardig klinkt het allemaal niet. En de film zit ook propvol met compleet absurde dwaasheden zoals het controleren van een GPS op afstand en het manipuleren van surveillance beelden zodanig dat de geheime dienst achter de verkeerde personen aanzit. Ik sloeg telkens deze film over vanwege de aanwezigheid van Kevin Costner. Achteraf gezien vraag ik me nog altijd af hoe ze in godsnaam bij hem zijn uitgekomen. Ik associeer hem altijd met andere films waar hij tussen wolven danst, als bodyguard een popzangeres beschermd en als een soort Mad Max op een onmetelijke oceaan ronddobbert. Zo'n figuur als Jerico Stewart heeft Costner volgens mij nog nooit gespeeld. Maar ik moet alsnog toegeven dat hij het verbluffend goed deed hier. De agressie die Jerico van nature uitstraalt en zijn gewelddadig gedrag wordt door Costner overtuigend gebracht. Zijn optreden tijdens het zich toeëigenen van een bestelbusje (waarbij de eigenaars vakkundig in kreukels worden geslagen), de confrontatie met de weduwe (Gal Gadot) of het intimiderend taalgebruik tegenover een apothekeres zijn enkele voorbeelden. De clash tussen Jericho’s brutale persoonlijkheid en Pope’s meer gedistingeerd gedrag zorgt voor enkele humoristische scenes.
Het deed me eventjes denken aan “The Bourne identity”. In beide films handelt het over iemand die een persoonlijkheidscrisis meemaakt en niet meer weet wie hij is, wat het doel is en waar het eigenlijk allemaal rond draait. Jerico is dan ook een losgeslagen object dat als een olifant in de porseleinkast de binnenstad van Londen onveilig maakt. Het enige waar hij zich op concentreert is de verloren gewaande tas vol geld. Het verhaal op zich zit niet echt ingenieus in elkaar en zal voor wat hoofdschudden zorgen bij vele kijkers. Wat resteert is een pure spionage-actiefilm waar het er nogal heftig aan toegaat.
Buiten Costner zijn er nog enkele zwaargewichten uit Hollywood opgetrommeld voor deze film. Zo is er ook nog Tommy Lee Jones die het personage Dr. Franks voor zijn rekening neemt. Al bij al is deze rol niet echt betekenisvol en heeft hij het blijkbaar met tegenzin deelgenomen als ik naar zijn gezichtsuitdrukking kijk (of is dit zijn standaard uitdrukking?). Dat het aantal rimpels in zijn gezicht gestaag groeit, is een vaststaand feit. Verder is er Gary Oldman als hoofdinspecteur Quaker Wells. Een gelijkaardig personage als Oldman vertolkte in “Batman”, behalve dat Quaker dommer en gevoellozer is. Die wat het meeste tegenviel was Michael Pitt die niet echt klonk als een Nederlandse hacker. Deze vertolking van hem zal me niet zozeer bijblijven als die in “I Origins” of “Rob the Mob”. En tenslotte is er de kortst durende rol die Ryan “Deadpool” Reynolds ooit te beurt viel in zijn gehele carrière.
Ook al is het geloofwaardige in deze film ver te zoeken, is het onderwerp een beetje over the top en wist men niet echt te kiezen tussen SF en een pure actiefilm, toch wist deze film me aangenaam te verassen. Ik heb me eerlijk gezegd geen minuut verveeld. Toegegeven, het was geen nazinderende ervaring. En waarschijnlijk zal ik me er de volgende maand niet veel meer van herinneren. Of ze moesten die herinnering op gelijkaardige manier terug kunnen transformeren. Lijkt me hoogst onwaarschijnlijk.

macrobody
Eindelijk een rol voor Kevin Costner waar hij goed uit de verf komt. Normaal vind ik 'm altijd acteren of ie elk moment in huilen kan uitbarsten, maar in deze film speelt ie een onbehouwen crimineel zonder referentiekader van goed en slecht. Daarin was hij wat mij betreft overtuigend. De rest van de cast was ook niet veel op aan te merken. Wat dan weer wel jammer is is dat ze dan geen Nederlandse acteur kiezen voor de rol van Jan Strook die het dan ook op z'n Nederlands kan uitspreken.
Avondje actie dan deze film kijken.

perreke
Keiharde film met een Kevin Costner in topvorm.
Een film die je moet zien.
Spannend en spektakel met een beetje humor

Doorsnee actiethriller.
Veel grote en bekende namen, dat wel. Daar lijkt de film ook genoegen mee te nemen, want erg veel wordt er niet mee gedaan en de meeste acteurs zitten ook in een voor hen typische rol. Vooral Oldman heeft daar onder te lijden, enkel Costner weet vanonder z'n stereotype vandaan te komen.
Plotje is redelijk ridicuul, vooral het wetenschappelijke deel dan. Op zich niet eens zo'n probleem voor een film als deze, ware het niet dat het allemaal toch wel érg serieus en gewichtig is. En het is ook niet dat dit soort films altijd luchtig moeten zijn, maar kom dan niet aanzetten met zo'n debiel verhaaltje.
Actie is verder redelijk, het drama dat er, vooral dan in het tweede deel, bijgegooid wordt is van een opmerkelijk lager niveau. De film duurt ook wel wat te lang en audiovisueel is het weinig bijzonder, maar dat viel ook wel te verwachten.
Al bij al redelijk doorsnee, nog net oké als filler, maar meer is het niet.

PCTERN
Na zijn mislukte blockbusters Waterworld and Postman had ik niet zo'n hoge pet op van Kevin Costner maar hier doet hij het toch aardig goed, in best een aardige rol als botte psychopaat door een hersenbeschadiging.
Hoewel het scenario niet zo origineel is en hier en daar wat ver gezocht (geheugen overzetten in iemand anders) is het toch een degelijk verhaal die de vaart erin houdt maar niet meer dan dat. Ze hebben niet bezuinigd op grote namen zoals Tommy Lee Jones en Gary Oldman. Visueel best aardige film ook.
Tja, met de oogstrelende 'wonder woman' Gal Gadot in een film blijf je ook wel kijken moet ik zeggen, minstens een half puntje extra.

Aardige film over een criminele gevangene die in verband met staatsveiligheid gedwongen wordt mee te werken aan een experiment. Het gegeven met de brein-overdracht is wel leuk, echter het plot daarom heen is een stuk minder boeiend. Hier en daar behoorlijke ver gezocht, maar het kijkt wel gemakkelijk weg. Kevin Costner zet zijn personage vermakelijk neer in een toch wel a-typische rol voor hem.

missl
Costner zit goed in zijn rol, ik zie hem graag meer in dergelijke rollen ipv die flauwe jankfilms. Deze film is te ongeloofwaardig maar kijkt wel lekker weg en is nergens saai. Echter geen hoogvlieger. Het plot wordt door de brein verandering te makkelijk want ineens kan alles zonder uitleg.

ronnieboy
Waar blijft die Bluray ? Duurt weer een eeuwigheid voor dat ie bij ons te koop is !

martijn011
Wat me tijdens het kijken van deze film opviel was de aanwezigheid van een absolute sterrencast. Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds en Kevin Costner hebben hun sporen wel verdiend in Hollywood. Helaas kon alleen laatstgenoemde me bekoren, de rest speelt op de automatische piloot of hun karakter had niet meer te bieden. De rol van Gary Oldman was zelfs enorm slecht, al had hij ook de grootste clichérol die je aangeboden kan worden.
Het verhaal is belachelijk, hoe verzin je het. Het is natuurlijk enorm moeilijk om wat nieuws te verzinnen, vooral in het actiegenre, maar dit is totale nonsens.
De schurken zijn meer storend aanwezig dan dat ze angst inboezemen, ook dat was niet best.
De film kent af en toe best een aardige actiescene, er gebeuren af en toe dingen die je niet aan ziet komen, dus helemaal drama was het ook niet.
Wel een onvoldoende, kleine 2.5*

W.V.
Ongeloofwaardig verhaal, maar het valt inmiddels ook niet mee om iets nieuws te verzinnen, maar wie weet is dit idee over tientallen jaren wel werkelijkheid geworden, aan het begin van de vorige eeuw keken mensen je ook meewarig aan als je het over ruimte reizen had, ik bedoel maar. Maar nu is het niet geloofwaardig. Het is alleen aan Costner te danken dat de film nog wat body krijgt, ik heb nooit goed begrepen waarom hij altijd zo wordt afgekraakt op zijn acteren, toegegeven, hij slaat soms de plank mis, maar hij heeft toch ook goede rollen neergezet. In deze film is hij de enige die overeind blijft en dat is jammer want zeker Jones had veel meer met zijn rol kunnen doen, nu liep hij rond of hij kort voor iedere opname sessie botox injecties had gehaald en aan de figuur van Oldman kreeg ik direct al een geweldige hekel, als dat ook de bedoeling was van zijn rol dan zijn ze er in geslaagd. Nee Costner blijft stoer overeind in dit dunne verhaal en wekt gedurende de film steeds meer sympathie op, daarom scoort deze film bij mij nog een voldoende.

Katniss
De actie was goed. Maar dat ryan zo een kleine rol heeft, wou het al bijna uitzetten. Ik wist nie meer wie goed en slecht was, de agenten hadden schijt aan de vrouw en het meisje. Als je de wereld wil redden oke..maar het had anders gekunt. Iemand die empathie vermogen kan over nemen.. echt niet. En het einde dat hij alles herinnert. Als vrouw zijnde lijkt het me te pijnlijk om er deel van uit te maken van een vreemde die alle herinneringen heeft. Niet een orgaan maar alle herinneringen. De slecherik van badboys vond ik ook niks...zelfde karakter...Leuk keer gezien te hebben, leuk kevin weer eens te zien, ?maar thats it.

Mercurio
Wat doen deze grote namen in deze middelmatige actiefilm? Ik dacht telkens, misschien had Ryan Reynolds' personage nog iets kunnen toevoegen als hij er langer in had gezeten.

Rodger
Aardige actie film, niet meer en niet minder.
keek aardig weg, met een minder geloofwaardig verhaal.
3.0 *** toch wel

frans123
Net aangeklikt op Netflix.....uiteenlopende commentaren...Ben geen Costner fan maar een man van Netflix beval mij deze aan, na mijn opmerking dat Netflix zoveel rommel heeft...cheers...Ga kijken ( van het verhaal begrijp ik al niks...) Later meer.....Tnx moviemeters
Nou de film gezien...viel dat tegen zeg!! Maar ja, Costner he??? Dan weet je dat, nog nooit een goede film van hem gezien . en zal ook nooit komen.. ( o ja 1...maar weet de titel niet meer) Je gaat klaar voor de film zitten, grote namen...kom maar op..Ik zit al op het puntje van mijn stoel.....Maar kort. Het wordt snel een koude douche...Beetje overacting van Costner soms, wat niet bij hem past...Het verhaal weet niet te boeien, even de basis vergetend van een overplaatsing van een dode cIA agent op een misdadiger..... ( ja even slikken)Maar het wordt nog erger..er is een Heimdahl, badguy, ook nog een Dutchman ( ja ja )...en zelfs de Russen worden opgetrommeld, om het om een echte film te laten lijken.........And most of all, er komt wat melodramatische romantiek ( ja ja , onze ongevoelige held krijgt een traan in zijn oog)......met een zeer mooie Jill, dat ziet onze held wel zitten en slaagt er nauwelijks in zijn erectie te onderdrukken......De film zwabbert tussen actie, thriller, drama, SF, romantiek en nog wel wat genres. Wordt de film daar beter van ???Natuurlijk niet. Het verhaal is kl.ten en zwabbert, de (goede) acteurs hebben er niet zo'n zin in (ja logisch met zo'n script) en zetten hem op de auto piloot..dan is er nog een constant schreeuwende CIA baas ( weet de naam van de acteur niet....lol) Als je goed op let zitten er wat onlogische dingen in...Het einde zie je van ver aankomen.......echter, we zijn er nog niet...Bij de eind scene wordt Jill naar het strand gebracht, waar Costner staat...op een 100 meter.Jill met kind stapt er uit ...naar Jericho toe De chauffeur ( KGB.????..hahah...dat kon allemaal in die film) van de jeep pakt zijn machine geweer......Waarom zou die dat doen??/ (Btw...de film begint ook met die scene en sniper...) Omdat Costner spontaan de zee in gaat zonder zwemdiploma??? We zullen het nooit weten,maar hopen dat Jericho en zijn stuk nog een lang en gelukkig leven hebben samen...en.....met Emma...En ik was blij dat de film afgelopen was...Nooit meer Costner.

Agent47
Nette actiefilm.
Een film waarbij van alles wel wat aan bod komt om een actiefilm voldoende te laten scoren.
Goede cast. Jammer dat Reynolds een korte rol had. Dit had naar mijn mening wel wat uitgebreider verwerkt kunnen worden in de film. Costner heeft het prima gedaan. En Oldman heeft een rol neergezet wat bekend bij hem is, niets meer en niets minder.

nathaniel177
Laatst op bol.com bestelt omdat het mij wel een interessant verhaal leek. Had niet een hele goede film verwacht vanwege de lage recensies. Ben toch best verrast. Nog best wel een redelijke film met een redelijk goed verhaal, en ook gewoon goed geacteerd. Had wel wat meer actie in gemogen. Begon nog best sterk, en werd daarna wel wat minder. Inderdaad wel jammer dat reynolds zo'n korte rol had maar dat stond in het script. Ik heb in ieder geval het gevoel dat er iets in deze film mist. Iets waardoor het een veel betere film zou kunnen zijn.

jippie2010
Een film die aan twee genre-omschrijvingen niet genoeg heeft. Voeg gerust SF en Drama toe, het heeft van alles wat. Als thriller vond ik het niet sterk genoeg. De plot in interessant en origineel te noemen, maar de uitwerking is op sommige momenten matig. Costner daarentegen speelt een overtuigende rol, waardoor het element drama wel redelijk uit de verf komt. Helaas blijft dat wat onderbelicht zodat de film in zin geheel geen hoogvlieger is. *3.0

umbra
Zeer vermaakt met deze thriller-actiefilm en met de beeldschone Gal Gadot Zat wat vanalles in, voldoende spanning, geen tijd voor verveling. Kevin Costner is ook top in z'n rol als Jerico.

Onceuponanytime
'Grote namen' in de cast, maar het verhaal geeft ondanks de actie geen lovende woorden. Uitgekeken en daar zal het bij blijven…

woeler82
Vandaag gezien op veronica
In het begin vond ik het een prul film , tenminste daar leek het op
Op het einde toch een puike film die ook herbekijken waard is.

Lavrot
Een film op de leest gesneden van de Bourne-reeks. Veel achtervolgingen, google-maps kaartjes met aanwijzer, geheugenproblemen, stoeipartijen en vanzelfsprekend de CIA en wat Russen. Desalniettemin een sentimenteel draadje waarin Costner de intermenselijke kant mocht uitventen, wat hij niet onaardig deed. Uiteraard had deze film weinig om het lijf, maar als eenmalig kijkvermaak kan ik hem van harte aanbevelen.

ILDIB
Dikke 3.5. Fijne film met fijne acteurs. Verhaal ook behoorlijk alhoewel t spionage plot wat slap is. Maar prettig om costner in zon rol te zien. Wonderwoman is altijd prima.

xxERWINxx
Vandaag bekeken, best wel een goede thriller / actiefilm!
Een beetje kruising tussen The Bourne identitiy en Desperate Measures , een film waarbij de hersens van iemand wie dood is wordt geplaatst in een crimineel die in de gevangenis zit om zo o.a geld op te sporen en de klus te klaren.
Goed verhaal dus en goede en spannende actie!
Veel bekende acteurs zag ik voorbij komen in deze film, actie zat het ook wel goed.
Einde was ook erg geslaagd!
3.5 sterren!

Rakkerrr
Aardig gegeven, leuk uitgewerkt. Alleen wel wat onwaarschijnlijk, want in het ‘echt’ zou je hiervoor natuurlijk nooit zo’n gewetenloze schurk uitkiezen.
Veel grote namen erin met een a-typische rol voor Kevin Costner die dat hier goed doet. Reynolds altijd leuk, Oldman hysterisch zoals we hem wel vaker hebben gezien en Jones iets te veel op de automatische piloot. En dan natuurlijk nog Gal Gadot : wat een prachtvrouw is dat toch.
Grappig (en apart) dat een film met zoveel Amerikaanse sterren in Londen speelt. Da’s weer eens wat anders.
Leuke plotwending om uiteindelijk de echte schurk uit te schakelen, maar het einde was wel iets te makkelijk : veel te Amerikaans en feel-good. Jammer.

Robert-01
Avondje actie dan deze film kijken.
Idd, een film met een miljoenenbudget, maar geen Nederlandstalige acteur of ook zelfs maar niemand die in 2 minuten googlen uitzoekt hoe je Jan Strook in het Nederlands uitspreekt.

mrklm
Bill Pope [Ryan Reynolds] is een CIA-infiltrant die op het punt staat de beruchte hacker The Dutchman [Michael Pitt] te ontmaskeren wanneer zélf wordt ontmaskerd door de Spaanse anarchist Xavier Heimdahl [Jordi Mollà]. De reddingsactie van de Britse CIA-baas Quaker Wells [Gary Oldman] komt te laat om Bills leven te redden. Maar wacht! Dr. Franks [Tommy Lee Jones] is er recent in geslaagd om het geheugen (!) van het ene zoogdier te transplanteren in dat van een andere. Komt ooit uit, want zo kan de CIA toch nog gebruik maken van Bills geheugen om de terreurplannen van Heimdahl en The Dutchman te voorkomen. Weet je wie een ideale kandidaat zou zijn voor die transplantatie? Een gewelddadige gevangene zonder moreel besef [Kevin Costner] natuurlijk. Bespottelijk uitgangspunt voor een bizarre misdaadthriller met ondankbare, routinematige rollen voor Oscarwinnaars Jones en Oldman, maar Costner weet er wat van te maken en de scènes met Gal Gadot (als Popes weduwe) bieden aardig wat respijt waardoor dit toch nog een acceptabele popcornfilm wordt.

Roger Thornhill
- 2072 stemmen
Een film met een uitgangspunt dat nog (letterlijk) fantastischer is dan Face/off, maar waar verder weinig tot niets mee wordt gedaan, met diverse grote (en dure) acteurs in amper uitgewerkte bijrollen, zodat de producers uiteindelijk opgescheept zaten met een zeer dure dertien-in-een-dozijn-actiefilm. Alleen het sterke spel van Kevin Costner en zijn scènes met Gal Gadot maken dit nog een beetje de moeite waard, maar op het einde bleef ik toch zitten met het gevoel "was dit nou alles?"

Maker 'The West Wing' geeft scripts door AI geen kans: "Scripts van mensen zijn beter"

Hoe een oude monsterfilm de inspiratie vormde voor één van de meest geprezen romantische films ooit

Ben Affleck en Matt Damon deelden als tieners bankrekening: "Als één van ons maar geld had"

Drie van de beste Netflix Original-films die je op de dienst kunt vinden

Shot Caller
Misdaad / Thriller, 2017