• 9.377.389 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Travis Zariwny

Met onder meer: Samuel Davis, Matthew Daddario en Gage Golightly

Plot Cabin Fever

"You can't run from what's inside."

Een groep van vijf afgestudeerden huren een afgelegen hut in het bos. Ze beginnen het slachtoffer te worden van een gruwelijk vleesetend virus dat de ongewenste aandacht trekt van de moordlustige lokale bevolking. Als het virus zich verspreidt onder de vrienden, komt hun ware aard naar boven in de strijd om het virus en elkaar te overleven.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vind deze remake wel aangenaam.....opzich volgt hij gewoon de lijnen van het origineel (meestal met eem remake) alleen dan wat frisser en duidelijk betere gore.

De film komt wat traag op gang en er word een beetje veel geouwehoerd maar de laatste drie kwartier vond ik zeer aangenaam....groot pluspunt vond ik de gore.

Die scene dat de blonde dame afgemaakt moet worden met een schep......heerlijk

Eigenlijk vond ik het maar vreemd dat deze film eem remake kreeg maar hij kijkt stukken beter weg voor de horrorliefhebber....al is de boel natuurlijk wel weer lekker voorspelbaar en cliche als het maar kan.

Ik twijfel tussen een 3 en een 3.5....ik begin maar met een 3.

En die Nadine Crocker......heerlijk

avatar van Kondoro

Kondoro

Cabin Fever

Het is al een tijd dat ik Cabin Fever (2002) heb gezien, dit was rond 2006 toen ik nog een snotneusje was, en dit serieus mijn eerste horror film ooit is geweest, al was dit wel samen met The Mist (2007). Beiden films vond ik destijds super eng en vooral Cabin Fever staat nog wel een tijd in mijn geheugen gegraveerd. Toen ik er achter kwam dat Cabin Fever in een remake aankwam had ik er erg zin in, toen ik hem vandaag zag had ik er nog meer zin in. Al was het wel zo dat ik hem niet spectaculairder vind.

Ik denk dat de meesten die deel 1 al wel eens hebben gezien dat het zeker een bloedbad kan worden, ben er persoonlijk zo af en toe wel eens naar uitgekeken dat er in horror films (met vooral Teen Slaughter Movies) ze constant bij een soort-van tankstation stoppen en daarna in een boshutje gaan zitten op de hei . Dit heb ik zo langzamerhand wel gezien en ik hoop dat ze in de nabije toekomst niet nog meer van dit soort films gaan maken.

Het verhaal is nog wel grappig. Een stel vrienden gaan op vakantie in een bos hut. Er woont ook ergens een man in een tentje met zijn hond pancake. Pancake is getroffen door een nare ziekte, wanneer de beste man eens wil zien wat er met pancake is trekt hij zijn hele hond open. De man krijgt wat bloed in zijn mond en word ook besmet met de ziekte. Hij gaat opzoek naar hulp en word door een tiener beschoten, die vlucht en hij komt uiteindelijk bij het huis aan. Dan zie je de mooie scenes weer dat hij de auto helemaal onder spuugt met bloed, net zoals deel 1. Hij komt na een gevecht in het water terecht en dan begint de narigheid ook bij de vrienden groep.

Zoals tattoobob al vermeldde was de scene met het blonde meisje en de schep.echt mooi. Het verhaal was prima en het concept was natuurlijk herhaald maar toch nog leuk in de remake. Ik kan niet zeggen dat ik Cabin Fever re-make leuker kan vinden dat deel 1. Toch komen er mooie scenes terug en is het weer een heerlijk bloedbad. Acteerwerk kon soms beter maar om deze zo op de middag aan te zetten dan kom je er wel mee door.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een reboot lijkt inderdaad meer een marketing term te zijn. Deze film volgt namelijk in grote lijnen exact dezelfde storyline als de eerste Cabin Fever. Men slaagt er alleen niet in om de beklemmende sfeer en het grotesque van het origineel te evenaren.

Wat overblijft is nog steeds wel cheesy vermaak, maar het ik vind hem lang niet zo goed als de originele film.

avatar van The Oceanic Six

Compleet overbodige reboot of remake, lekker boeiend hoe ze het noemen, van een al niet al te best origineel uit 2002, Cabin Fever (2002). Maar die film was tenminste nog een beetje spannend en shocking. Deze remake is dat, suprise suprise, niet. Wel bloederig (beter dan gedacht), maar spanning en sfeer ontbreken. Schijnbaar hoeft dat niet bij remakes. Of reboots. Geef het maar een naam. En die irritante kneus met zijn wapen was echt heel erg vervelend. Niet al te best dit, al valt het wel anderhalf uur te pruimen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Where to begin... Allereerst stond ik er niet geheel negatief tegenover. Cabin Fever heeft z'n stempel wel op het genre gedrukt destijds, maar meer dan dat was het de voet tussen de deur van Eli Roth. Inderdaad niet de meest briljante regisseur (ik kom zelf niet verder dan 3.5* bij hem), maar wel één van de weinige die tegenwoordig zo'n directe en belangrijke toegevoegde waarde heeft. Zijn Cabin Fever gaf aan de getalenteerde Ti West en (iets minder, maar in zekere zin) de ook getalenteerde Kaare Andrews de kans om met het concept verder te gaan en het eigen te maken. Dat is beide regisseurs gelukt, al bleef de waardering uit.

Daarnaast wordt zijn Hostel vaak in één adem genoemd met Saw, die samen de torture porn (inmiddels aan alle kanten ingehaald qua hardheid, maar destijds een wake up call voor Hollywood horror) een commercieel gezicht gaven. Hostel is van die twee, gek genoeg, het meest nagebootste concept. Low budget horrorland ging ermee aan de loop - zelden met een positieve uitkomst. Last but not least heeft hij met Green Inferno meer gedaan dan het kannibalen genre nieuw leven in blazen (het is te hopen dat dit op wat opvolging kan rekenen), maar vooral de poorten geopend voor fans om zich te storten op het werk van Deodato, Lenzi en andere Italiaanse grootheden die gedurende de jaren 70 en 80 furore maakte met hun jungle shockers.

En dan dit. Een reboot. Hippe term; want remake klinkt zo vies. Wel geproduceerd door Eli Roth, die graag hier en daar zijn naam verleend voor wat goede, makkelijke publiciteit voor zowel hem als de projecten in kwestie. Ook hier zal het ongetwijfeld een financiële reden zijn geweest. Je krijgt meer investeerders als de man van het origineel er achterstaat. Ik betwijfel of hij het eindresultaat zonder enige schaamte heeft kunnen aanschouwen. Het voelt pijnlijk overdone, het is TE gepolijst. Er wordt teveel geprobeerd om iets na te bootsen, in plaats van je eigen flow te vinden. Iets wat je gegarandeerd opbreekt, ondanks enkele aardige momenten. Hoge production value, maar daar valt geen moment van te genieten.

Met een soundtrack die de indruk wekt alsof er elders in het bos een grootse veldslag plaatsvindt en een zielige poging tot comic relief met die cringy nerd en z'n geweertje, is er genoeg om deze film tot op de grond af te branden. Te sneu voor woorden. Identiteitsloze groep jongeren die op de meest vreemde momenten in irritatie ontploffen. Er is geen touw aan vast te knopen waar ze met hun gedachtes zitten. Volstrekt onlogische opeenvolging van dialogen en situaties die niemand ooit zo zou behandelen. Bij Roth's origineel had ik die irritaties nergens, en dat is omdat je daar een regisseur aan het werk hebt die zijn eigen draai heeft gevonden binnen zijn eigen film. Het is hier een TE nauw script, met weinig ruimte voor eigen inbreng. Zinloze, zielloze rebootmake.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Van het origineel was ik al niet onder de de indruk.

Ben absoluut een liefhebber van het genre,en weet dat de meeste liefhebbers het konden waarderen,

maar het was gewoon niet spannend ,,,leuk voor een keertje natuurlijke vanwege de Gore.

Dit voegt echt niets toe,,,alhoewel het origineel mij niet vers in het geheugen ligt , kreeg ik het idee dat het een herhaling van scènes was , die niets toevoegen aan wat we al gezien hebben.

Er staat hier ook als omschrijving horror comedie,,,maar ligt dat aan mij of valt er bar weinig te lachen.

Zoals bij piranha ,of final destination ?

M.a.w origineel niet gezien,,,en toe en viezigheid en geen hoge verwachtingen ?

Te doen.

Voor mij nu dikke onvoldoende .

avatar van Collins

Collins

In een langdradige en vervelende film zien we hoe een virus mensen infecteert.

Een virus, dus. Een virus dat mensen aanvreet. Het is een mysterie dat snel duidelijk is. Verdere mysteries biedt de film niet. Wel veel voorspelbaarheid.

De film is niet spannend. Dat is ook lastig als de ontwikkelingen voorspelbaar zijn. En helemaal lastig als alle mysterie bij aanvang al is verdwenen.

Geen mysterie en geen spannende scenes. Er is vreemd genoeg wel bombastische muziek die de "spannende" scenes begeleidt, maar in een film zonder spannende scenes is die muziek doelloos en werkt enkel op de zenuwen.

De vele bloederige taferelen werken ook niet bepaald spanningverhogend. Alleen bij het eerste bloed is er even sprake van een shockeffect. Daarna maakt het vloeien van bloed al snel weinig indruk meer. Door het matige verhaal ontbreekt elke inleving met de personages en een beetje bloedvergieten kan dan gemakkelijk zonder emotie worden gadegeslagen.

Over personages gesproken. Zelden een film gezien met zo'n hoge dosis aan belachelijkheid en ongeloofwaardigheid.

Vervelende film. Ik had nadat alle mysterie was weggegeven nog wat hoop op een psychologisch steekspel. Op een dubbele bodem of leuke twist. Maar nee, het blijft gewoon bij een virus dat mensen infecteert. Meer is het niet.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik had geen idee dat dit een remake was. En niet eens zo'n hele beste. Na 3/4 film besloot ik te gaan slapen. Toegegeven, het was een flinke tijd geleden dat ik het origineel heb gezien dus regelmatig kwamen er dingen terug naar boven, maar dat maakte me alleen nog meer overtuigd dat ik beter het origineel had kunnen kijken. Het acteerwerk was niet eens zo heel slecht, de personages daarintegen werken enorm op je zenuwen (Die kneus, mijn hemel wat een vreselijk kereltje). De dialogen gaan ook werkelijk nergens over. Gebrek aan sfeer werd gecompenseerd met bloed, iets wat in mijn ogen niet werkt. Normaliter heb ik geen problemen met remakes, maar dan liefst wel met een béétje spanning, sfeer en personages die je niet na enkele minuten zelf al om het leven zou willen brengen.

avatar van renzoroy

renzoroy

Nou vond ik het derde deel Patient Zero (wat een prequel is) al niet zo (1 was zeker leuk, 2 ook nog wel) en nou zou er een vervolg op patient zero komen, maar nee. Uiteindelijk schrappen we dat plan en besluiten we een remake te maken van het origineel.. Dan zitten er ook een aantal scenes in die echt niet kloppen, zoals Karen die Paul smeekt om haar te doden. Paul heeft een seconde daarvoor een hond dood geschoten. Daarna richt hij zijn wapen op Karen en dan doet het geweer het ineens niet. Ik als kijker dacht dat de kogels op waren. Verder kijkt Paul ook niet naar het wapen waarom die het niet doet, dus ja dan ram je een schep in Karen's mond, ze leeft nog steeds dus dan steek je haar in de fik... Ok... maar dan ziet Paul, Bert liggen en die wordt neergeknald door de 3 mannen van het tankstation. Paul wil terugschieten, maar ja, dat wapen deed het niet. Gelukkig attendeert 1 van de 3 mannen hem er op dat de safety er op zit. Paul zegt bedankt en schiet ze alle 3 neer... Dus nadat hij die hond neerschiet zit ineens de safety er op?? ok beetje lomp. Voor de rest is deze hele remake gewoon het origineel, alleen dan met een nieuwe cast en oh ja, de agent is nu een agente... Nee, dit is weer een onnodige remake die het al niet te hoge niveau van het origineel niet haalt...

avatar van coumi

coumi

Op het eerste gezicht merkwaardig dat Roth besloten heeft als producent mee te werken aan een remake van zijn toch nog niet zo heel oude film. Maar anderzijds was hij wellicht niet helemaal tevreden over het eindresultaat van 2002, want ondanks het toch originele uitgangspunt, was dat destijds zeker niet één van zijn beste films. Het beste wat je van deze nieuwe versie kunt zeggen is dat het in ieder geval een eigen interpretatie is en niet geheel risicoloos de eersteling volgt. Voor de rest is dit een luguber maar erg bloederig verhaal, waarin de schokeffecten in het laatste half uur het gebrek aan een fatsoenlijke spanningsopbouw blijkbaar moeten compenseren. Tot overmaat van ramp zijn de nevenrollen opgevuld met personages die meer ongeloofwaardig en dwaas zijn dan dat ze angst aanjagen: een geile vrouwelijke politieagente, een joch dat iedereen die hem benadert meent te moeten bijten, een aantal lokale inwoners die de indruk wekken een tik van de molen te hebben gehad.....te veel van het slechte. Conclusie: De 2016 versie heeft een paar viezige momenten die je bijblijven maar in zijn totaliteit word ook bij deze remake het potentieel niet goed benut. Mijn glaasje water zal me er niet minder om smaken. Uiteindelijk Iets minder dan de film die Roth zelf regisseerde. Over 14 jaar nog maar een remake van de remake?

avatar van IH88

IH88

“It's in the water!”

Onnodige remake met aardig wat gore, maar weinig spanning. De acteurs zijn van de D-garnituur, en spelen personages die je zo weer bent vergeten. Een echte final girl (or boy) miste ik wel. Het is nu echt een afstreeplijstje. Maar ieder personage gaat wel op een vieze en brute manier dood, en dat is altijd een pluspunt in dit soort films. Een klein pluspuntje.

Heh.

Een film waarbij de waarom-vraag toch wel sterk overheerst. Het origineel was 14 jaar oud toen deze uitkwam, het verhaal was amper onderscheidend en dit type horror is momenteel ook niet meteen echt hot. Niemand die op deze film zat te wachten denk ik.

Maar Roth zelf zag het wel zitten, want hij treedt hier aan als executive producer. Dit is dus niet achter zijn rug gemaakt omdat hij ooit slordig was met de rechten, maar gewoon met z'n volle medewerking. Het maakt de film er alleen maar vreemder op. Jammer is vooral dat ook naderhand niet echt duidelijk wordt waarom deze film nu juist gemaakt is.

Het voegt namelijk bitter weinig toe aan het origineel. Er is nog steeds een cabin en nog steeds wat fever, maar met cabin fever heeft het nog steeds helemaal niks te maken. Het duurt ook aardig lang voor er eindelijk wat gebeurt, de film is verder redelijk braaf, jeugd is vooral irritant en de regie laat sterk te wensen over.

Hier en daar een redelijk bloederige scene, daar moet deze Cabin Fever remake het van hebben. Aardig als je het origineel nog niet gezien hebt en een film van 14 jaar oud té oubollig vindt denk ik, maar verder zeker geen verbetering van het origineel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Half.

Een remake die eigenlijk precies hetzelfde is als het origineel. Het blijft een wat dubieuze keuze vanuit de filmmakers om dit soort projecten aan te gaan. Het voegt namelijk bitterweinig toe aan het origineel, behalve dat regisseur Zariwny beschikt over minder creativiteit en meer bloed, al is dat ook niet zo veel meer uiteindelijk.

Wat moet ik er dan eigenlijk nog over vertellen? Alles is namelijk echt precies hetzelfde maar dan overgegoten met een filter die iets moderner oogt, een bos dat net zo saai lijkt te zijn en tieners die andere namen betreffen maar als personages nog steeds hetzelfde effect delen: dat ze allemaal makkelijk te vergeten zijn. Ben er vrij zeker van dat geen enkel personage me zal gaan bijblijven hier.

Gelukkig heeft Zariwny zijn horror wel aardig onder de controle en schroeft het geweld wat op. Er zitten best wel wat smerige beelden tussen die het waard zijn. Ook duidelijk iets duurder opgezet, want het oogt allemaal net wat moderner en gelikter dan de andere films uit de reeks (met de uitzondering van deel 3, maar dat was dan ook een heel ander soort film).

Het acteerwerk is niettemin best aardig, ondanks mijn eerder gegeven kritieken. Ik kan de nieuwe cast die hier hun werk doen best waarderen. Richting de finale heerst er ook een best aardige flow omdat het geweld elkaar aardig goed aan weet te vullen. Film moet het echter hebben van hetzelfde probleem als deel 1, en dat is de tergend lange inleiding. Het punt is dat de iets serieuzere toon van Zariwny ervoor zorgt dat het nu nog wat minder te behappen valt.

Als de film van Roth niet bestaand was ben ik er zeker van dat deze film hoger had gescoord. Voor nu is het een film die er best aardig uitziet, maar een saai middenstuk kent en te weinig toevoeging aan de reeks. Had dan liever een vierde deel gezien met een compleet andere setting, want dit oogt inderdaad wat doelloos. Buiten het feit dat het voor meer geld moest zorgen uiteraard.