• 9.377.249 stemmen

Alternatieve titel: Viceworld

Geregisseerd door: Brian A. Miller

Met onder meer: Thomas Jane, Bruce Willis en Ambyr Childers

Plot Vice

"Where the future is your past."

Op een luxe resort in een dystopische toekomst worden rijke en beroemde gasten in de watten gelegd door kunstmatig gemanipuleerde medewerkers. Wanneer door een storing een staflid haar eerder weggevaagde herinneringen herbeleeft besluit ze wraak te nemen op degenen die haar hebben geschaad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van filmkul

filmkul

Matige sci fi actie film. Het verhaal is niet origineel en wordt rommelig uitgewerkt. De spanning en logica ontbreken. Het tempo is verder goed. De actiescenes matig tot slecht. De acteerprestaties zijn ook niet bijzonder, met name Jane zet een slechte rol neer. 1.5/2.0

avatar van Brabants

Brabants

Na het zien van deze film kun je niet anders dan toegeven dat het faalt op alle fronten. Het ergste is het verhaal wat zo zwakjes is uitgewerkt, dat het geen voedingsbodem is om het überhaupt actie of sciencefiction te mogen noemen. Visueel stelt het niets voor en tot zowat het einde valt er vrij weinig te beleven. Ook is het acteerwerk zéér belabberd en daarom past Bruce Willis prima in het plaatje met zijn carrière, die meer uit B-films bestaat dan iets anders.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Ik heb met ongeloof zitten kijken naar dit drama... wat een lachwekkend, niet overtuigend, Total-Recall/ Source code/Edge of Tomorrow achtig aftrekseltje van een flut film.

Het leek wel jaren tachtig ... maar dan uit geldgebrek en slechte regie i.p.v. retro.

Bruce Willis is hiermee tot een volledig ongeloofwaardig BV-tje verworden.

Bah.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vreselijk. Slecht acteerwerk, lelijk en vooral heel vermoeiend gefilmd, rommelig gebracht en zeer saai. Maar vooral enorm zouteloos, waarin je merkt dat de acteurs er geen zin in hadden en muziek en beeld volstrekt inspiratieloos zijn. Nauwelijks uit te zitten. 0,5*.

avatar van pmeester

pmeester

JAWN Zonde van mijn tijd. Lachwekkend bijna als het niet zo bedroevend was.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Ik begrijp deze lage scores echt niet, dit is een van de beste en meest originele scenarios voor een sf-actie film die ik in lange tijd gezien heb. Het idee van een luxe resort waarin je je grillen kan botvieren zonder dat je vervolgd wordt is uitstekend bedacht, Toegegeven Bruce Willis is niet prominent aanwezig en de jaren beginnen ook voor hem te tellen en Thomas Jane is misschien niet de beste keuze als anarchistische detective maar voor de rest heb ik mij echt geweldig vermaakt met deze film, het einde van de film is ook prima gevonden. Voor mij mag er gerust een Vice 2 komen en gezien de slotscene zit die kans er dik in. 4,5 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Redelijke film. En snap echt niet waarom veel mensen hem zo laag cijfer geven. Oke, de "bad guys" schieten wel erg slecht. En we zien maar weinig van de wereld waar de A. I. leven. Maar verder is het best wel spannend.

avatar van blurp194

blurp194

Ongegeneerd kijkvoer.

Helemaal fris is het gegeven misschien niet, er wordt nogal leentjebuur gespeeld bij een paar bekende voorbeelden. Maar het is ook niet zo eenvoudig om in het SF-genre echt vernieuwend te zijn. Erger is wel dat Bruce Willis als publiekstrekker op de poster staat, maar nauwelijks in actie komt - en dan nog op de automatische piloot.

Maar toch is het eigenlijk niet een heel onaardig filmpje. De onbekende acteurs doen hun werk behoorlijk, het verhaal zit hier en daar nog wel wat spannend in elkaar ook, en het is niet slecht gefilmd. Geen topper vanzelf, maar best een aardig stukkie kijkvoer.

Doorsnee scifi.

De film wordt in ieder geval niet geholpen door z'n cast. Willis is gewoon zichzelf, dat wat verveeld airtje heeft hij eigenlijk altijd en dat gaat hem ook gewoon het beste af. Geen probleem mee. Maar Jane is een compleet nontalent en Childers kan best ook maar een andere job gaan zoeken. Kans verkeken denk ik.

Visueel aardig al blijft het toekomstbeeld eerder beperkt. Verhaaltje is vooral een doorslag van wat een 20-tal jaar geleden hot was. Nu het hele AI/robot gebeuren weer wat dichterbij komt zie je plots weer een hoop films die ermee aan de haal gaan. Wel positief is dat het geen typische "oh noes, AI" filmpje geworden is, maar het eerder de wat overtrokken angst van de mensheid zelf in de schijnwerpers zet. Dat zie je toch niet zo vaak.

Verder degelijk genrewerk, maar het stijgt nooit of nergens uit boven zichzelf. Duurt gelukkig niet al te lang en het tempo is ook wel in orde, dus een beetje scifi liefhebber zal hier best mee uit de voeten kunnen, maar veel mee dan dat is het niet.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Ik vrees dat geen enkele film deze abominabel slechte creatie kan verstoten van de eerste plek in de top 10 van “Meest te vermijden films 2015”. Na het bekijken van rampzalige films zoals “The Cold light of Day”, “ Fire with Fire”, “Red 2”, “The Prince” en “A good day to die hard”, hoopte ik de oude Bruce Willis weer te zien. Wat een ontgoocheling echter. Ik ben er zeker van dat er bejaarden zijn die meer animo vertonen dan Willis hier laat zien. Hij is dan wel bekend door zijn nonchalante houding en koelbloedigheid in eerdere films, maar de desinteresse die hij hier toont en het totale gebrek aan gezichtsexpressies gedurende de hele film (zelfs tot op het laatste fragment) tart alle verbeelding.

Lees verder hier ...

avatar van clubsport

clubsport

een behoorlijk matige b prent ook wat special effects betreft

het verhaal had wel wat in zich maar de uitvoering was niet best

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur/SF/Thriller film..

Goed verhaal..

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Bruce Willis...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Robert Jansen

Robert Jansen

Slechte film ! Leuk, heel leuk gegeven maar gaat ten onder aan acteurs uit de The Bold And The Beautiful categorie, helaas. Bruce Willis moet wel heel erg om geld verlegen zijn geweest om hier aan mee te doen. (Maar liever nog Willis op een slechte dag dan Jeroen Krabbé op zijn beste dag ! ) Veel piefpafpoef waarbij machinegeweerschutters het afleggen tegen een pistolero die door al die rondvliegende kogels toch maar mooi niet geraakt wordt. Zal wel aan zijn coole lucifer tussen zijn tanden liggen. Realy Guys? Dat is toch zóóóó passé. Neh, dan zie je weer waarom Westworld nog steeds een topfilm is.