• 9.372.315 stemmen

Met onder meer: Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Marie-Mae van Zuilen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 16 juli 2015

Plot De Reünie

Na een burn-out keert de 35-jarige Sabine Kroese terug op haar werk. Al bij aanvang blijkt dat ze daar niet langer op haar plaats is. Ze heeft er geen vrienden meer en haar chef behandelt haar allesbehalve correct. Er is echter één lichtpuntje: de ontmoeting met de knappe Olaf van Oirschot, een man die ze zich herinnert van haar tienerjaren. Sneller dan ze zelf wil toegeven, begint ze iets voor hem te voelen. Gevoelens waar hij gretig op ingaat. Sabine probeert haar leven weer op te pakken, maar een aankondiging van een middelbare schoolreünie zet haar leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar hartsvriendin Isabelle. Sabine voelt zich enorm schuldig, misschien zou Isabelle nooit verdwenen zijn als Sabine met haar mee naar huis was gefietst die bewuste dag... Ze begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichter bij het ware, angstaanjagende verhaal van Isabels verdwijning.

Naar het gelijknamige boek van Simone van der Vlugt.

Vanaf 9 april 2015 in de bioscoop (A-film)

EDIT: release verplaatst naar 16 juli

Trailer geplaatst

avatar van Kersje26

Kersje26

Ben hier erg benieuwd naar!

avatar van Grotehaas

Grotehaas

Zojuist gezien, aardige hoofdrollen voor Reuten en Schuurmans, maar de film wordt het meest gedragen door de 2 jeugdigen die hen als als tieners vertolken. Tikje voorspelbaar af en toe, maar goed sfeerbeeld van vroeger, geslaagde muziekkeuzes en een goede regie, dus 3,5 ster waard!

avatar van bart007bond

bart007bond

Aardige film. Beetje vaag. Goede acteerprestaties van Daan en de jonge Isabelle. Boek is wel beter. Was wel blij dat ik wist hoe het boek eindigde. Raar einde. 3.5*.

Meer een tv film dan biosfilm vond ik. Maar met een Pathé kaart is het niet tegen gevallen.

avatar van Superkuuk

Superkuuk

De Carry Slee flashback verhaaltjes met de puberende meisjes was nog leuk om naar te kijken. , en dat zegt al heel veel over deze film. Thekla Reuten ( under acting ) en Daan Schuurmans ( over acting ) spelen hun labiele overgang en of midlife crisis personages heel erg vlak en matig. Vooral de keuze van Thekla om met Daan naar bed te gaan met als gevolg de meest slechte sex scene ooit gemaakt is echt niet te bevatten. gewoon slecht en niet spannend..tip lees het boek...

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Werd best redelijk geacteerd, en een aardig verhaal. Al moet ik wel zeggen dat ik de clou aan zag komen.

avatar van martenaria

martenaria

Zeer matige film. Verhaal is zwak en slecht uitgewerkt. Acteerwerk ook niet al te best. Ben blijven kijken omdat ik niks te doen had, maar heb daar nog spijt van ook.

avatar van stinissen

Een grote teleurstelling..... En inderdaad slecht uitgewerkt had zo veel meer ingezeten.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal van dit ongeloofwaardige kat en muisachtige moordmysterie, waarin werd heen en weer geswitcht tussen verleden en heden, was oppervlakkig, ongeloofwaardig, kleverig en te tam. Het was niet subtiel, geen moment spannend (eerder lachwekkend) en pakte daardoor niet. Bovendien waren de personages vrij vlak en de dialogen armtierig. Ook de cast liet te wensen over.

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatig thriller/drama ....had inderdaad meer in kunnen zitten want de ingrediënten waren aanwezig.

Schuurmans vind ik wel oke als "mafkees"en doet dat zeer aardig en heeft dat ook wel eens vaker laten zien,de rest van de cast is middelmatig en het verhaal is ietswat voorspelbaar.

Net aan geen voldoende maar ik heb mijzelf best vermaakt bij deze film.

avatar van bjerik76

bjerik76

Ik weet nog dat ik op tv de after party na de premiere van deze film was en alle BN-ers vol lof over deze al dan niet geweldige film waren, en ze hem zo enorm spannend vonden.

Helaas konden de gasten/ het publiek van deze film beter acteren dan de acteurs en actrices in de film zelf.

De cast vond ik zeer matig, al dan niet slecht acteren, daarnaast waren ook alle figuranten en bij personages niet echt in hun element en kwam alles enorm gemaakt over.

Het mysterie wat er precies gebeurt was zorgde wel dat ik alles bleef kijken tot het eind, maar al met al was dit na lange tijd weer een van de mindere Nederlandse films die ik heb gezien.

Tsja.... heb hem net "mogen bewonderen".... kan veel zeggen over deze film maar helaas niet dat ie goed was.

Na een half uur twijfelde ik om het kijken te staken, maar het mysterieuze won het van gezond verstand. Daan Schuurmans speelt - wederom - slecht; ongelofelijk dat deze man überhaupt nog gecast wordt voor films.

Reuten doet dan nog een beetje meer haar best er iets van te maken. Evengoed helpt dit niet, de scene dat Olaf (Schuurmans) onder het bed vandaan kruipt is ongeloofwaardig te noemen, zeker wanneer de politie na het kort en klein slaan van Sabine's (Reuten) huis niet veel meer doen dan kijken of het veilig is; onder het bed kijkt men gewoonweg niet en bij zoveel schade is er geen simpele agent die denkt aan sporen.... hahaha

Ga het boek wel snel lezen, in de hoop dat dit wél goed is...

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Lekker mysterieus sfeertje, versterkt door de goede muziek. Ook het verhaal had veel potentie en in zekere mate kon ik me in bepaalde zaken herkennen. Ik zat er dus wel goed in.

Jammer dat je het einde al van mijlenver ziet aankomen; eigenlijk vanaf het begin al. En een trein uit 2012 (NID) in een reconstructie van 1995... details die toch veel afbreuk doen aan de geloofwaardigheid en makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Daan Schuurmans speelde een echte psycho/gladjanus. Ik stoorde me eigenlijk niet aan hemzelf. Het acteerwerk van de rechercheur was wel echt tenenkrommend slecht. Dat deed-ie in Noord-Zuid toch beter.

In principe dus een prima filmpje, alleen helaas niet complex genoeg dat ik echt verrast werd.

Toch heb ik me wel vermaakt. Er zijn slechtere Nederlandse films.

7/10

avatar van madmax2011

madmax2011

doorspoelen die handel

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een slechte film was dit en dat lag niet aan de acteerprestaties, die zijn op zich best OK. Niet om over naar huis te schrijven, maar toch. Dit is een gevalletje van "hoe breng ik op zo'n kunstzinnig mogelijke manier een kutboek tot leven"? Want het boek vond ik ook niks, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke smaak. Volledig de plank mis geslagen. 1 *

avatar van Robertdeniro

Robertdeniro

Rommelig, lastige lijn in het verhaal, traag. Plot niet echt helder, niet goed te volgen als je het boek niét hebt gelezen. Teleurstellende verfilming wat mij betreft.

avatar van Collins

Collins

Film die met een intrigerende verhaallijn bepaalde verwachtingen schept, die vervolgens niet worden waargemaakt.

Het verhaal leent zich uitstekend voor een spannende verfilming, maar van spanning is geen sprake. De gebeurtenissen zijn toneelmatig in elkaar geflanst en worden zo amateuristisch ondersteund door slecht acteerwerk, dat het woord lachwekkend eerder komt bovendrijven dan spannend.

De film speelt zich in het heden en door lange flashbacks in het verleden af. De bedoeling is dat de stukken uit het verleden de motivering van de personages in het heden verduidelijken en die personages meer body verlenen.

Het verleden kenmerkt zich echter door de gebruikelijke puberproblematiek, is daardoor niet bijzonder indrukwekkend en geeft dus weinig gegronde duiding aan de acties in het heden.

Het is te oppervlakkig. Niet indringend en intens genoeg. De personages uit het heden blijven steken in puberaal gedoe en zijn daardoor niet bijster interessant of imposant.

Daarnaast zijn de dialogen zijn ook nog eens van een schaamtevol slecht niveau. Bovendien worden de teksten dermate kunstmatig uitgesproken dat het lijkt alsof ze worden opgelezen. Erg hoor.

De lichtpuntjes komen van de acteerprestaties van de jonge gasten. Die waren overtuigender en meer naturel dan de 'grote namen'. De terugblikken in het verleden zijn daardoor aanmerkelijk plezieriger om te ondergaan dan het bespottelijke gedoe in het heden. Dat zegt genoeg, denk ik.

avatar van Clapboy

Clapboy

Vond vooral de 2 hoofdrolspelers, Daan Schuurmans en Thekla Reuten erg goed acteren, vond helaas de 2 jonge meisjes erg slecht acteren. Vandaar maar 2 en een halve ster.

Wel erg spannend/mysterieus verhaal en vermakelijk, wel de moeite waard.

avatar van 93.9

93.9

Prima Nederlands drama.

Schuurmans viel wat tegen, maar vind ik zo wie zo overschat.

Maar verder film om trots op te zijn.

avatar van frolunda

frolunda

Vage thriller met matig en bij vlagen irritant acteerwerk van de twee hoofdrolspelers.Ik vond de fashbacks uit het verleden nog wel gaan maar verder was dit een warrig en vrij spanningsloos geheel.Niet best.

Zelden zoveel irritante personages bij elkaar gezien als hier. Meh.

En die hele crux... zooooo dom.
Alsof een lichaam tijden lang in de zeestroming aan zo'n beeld blijft hangen
Hahaha. come on.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Gatver. Een film bezaaid met vervelende personages, met een over-acterende Daan Schuurmans - die ik normaal erg leuk vind - als dieptepunt. Film kon me niet boeien, vond het niet spannend, terwijl ik bij het vergelijkbare Daglicht aan het scherm gekluisterd was.

Al eerder genoemd maar té stom: in een flashbackscene van 1995 een hyper-moderne trein gebruiken. Productionele zwakheid, had op een station gedraaid waar ze oudere treinen gebruikten of had een oudere trein ingezet.

Ik miste de Thekla Reuten uit In Bruges.

En kan iemand me het einde uitleggen?

avatar van Theunissen

Nederlandse films in combinatie met mij, gaan vaak niet goed samen en helaas geldt dat ook weer voor deze slechte Thriller / Drama film, waarbij het draait om een gebeurtenis in het verleden (namelijk het jaar 1995, waar het verhaal zich ook gedeeltelijk afspeelt middels flashbacks) en wel om de verdwijning van Isabelle (gespeeld door Daantje Idelenburg), die een goede vriendin was van hoofdrolspeelster Sabine Kroese (gespeeld door Thekla Reuten). I.p.v. dat het verhaal op het einde duidelijkheid geeft omtrent de situatie van Isabelle, wordt het eigenlijk alleen maar onduidelijker en denk je op het einde "waar heb ik in hemelsnaam naar zitten te kijken".

Het verhaal weet nauwelijks te boeien (laat staan dat het ergens spannend wordt) of te vermaken en dat komt mede omdat de cast slecht acteert en met name door de vreselijke Daan Schuurmans in de zeer overdreven (praat ook soms met verschillende stemmetjes) gespeelde rol van Olaf, die het voorzien heeft op Sabine Kroese. Deze laatste wordt gespeeld door hoofdrolspeelster Thekla Reuten, die me ook nauwelijks kon bekoren en zeker wel eens beter heeft gespeeld. Haar twee hoogtepunten in het verhaal waren voor mij de scene waarbij ze onder de douche staat en je haar billetjes wat kan zien en als ze haar jurkje langzaam omhoog trekt voor een gluurder, die ze aan het ondervragen is om erachter te komen wat er met Isabelle is gebeurt. Die gluurder volgde vroeger ook altijd vanuit zijn bestelauto (één hand aan het stuur en de andere hand in zijn broek) de fietsende Isabelle, die het eigenlijk wel leuk (ze pareerde er soms mee) vond dat ze begluurd werd door hem.

Naarmate het einde nadert denk je dat de aap uit de mouw komt en er komt ook een bekentenis van iemand m.b.t. Isabelle, maar die bekentenis wordt vervolgens als ongeloofwaardig afgedaan door een rechercheur, waardoor er uiteindelijk geen duidelijkheid komt omtrent Isabelle, terwijl het juist voor de hand lag (althans als je beelden mag geloven waarbij Sabine Isabelle aan het verdrinken is in de zee) en het ook best logisch was. Al met al gewoon een slechte Nederlandse Thriller / Drama film, die het kijken eigenlijk niet waard is.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Menno Meyjes is een vrij grote naam in de filmwereld, zo werd hij in 1986 genomineerd voor een Oscar voor zijn script voor Steven Spielberg’s The Color Purple. Dit is overigens niet de enige grote film waar hij het script voor schreef. Zo was hij ook verantwoordelijk voor het verhaal van Indiana Jones and the Last Crusade en Ricochet. In zijn laatste jaren over de grens had hij al wat vingeroefeningen gedaan betreft het regisseren en toen hij in 2013 terugkeerde naar Nederland. Hier ging hij aan de slag met Het Diner, waarvoor hij zowel het script schreef als op de regiestoel plaats nam. Dit smaakte naar meer, want ook voor De Reünie nam hij deze duobaan op zich. Dit keer baseerde hij zijn script op het boek van Simone van der Vlugt.

In de hoofdrol zien we Thekla Reuten, die eerder met Meyjes samenwerkte voor Het Diner. Ook Reuten boekte flinke successen over de grens, zo opende De Tweeling vele deuren en was zij onder andere naast George Clooney te zien. De laatste tijd speelt zij echter vooral op Nederlandse bodem, zo zal zij dit jaar ook nog te zien zijn in de film Schone Handen. Naast Reuten zien we Daan Schuurmans, eerder ook te zien in Het Diner. Natuurlijk maakte Schuurmans naam met vele televisieseries en de nodige pulpfilms als Costa en Volle Maan, maar de laatste jaren is hij vooral te zien in het serieuzere werk. Zo ontving hij lovende kritieken voor de titelrol in de serie over Prins Bernhard en was hij te zien als actieheld tegen wil en dank in Bellicher.

De Reünie is een on-Nederlands goede film geworden geworden. Het verhaal steekt erg goed in elkaar, wat nog eens wordt ondersteund door het prima acteerwerk van de gehele cast. De mensen van de casting verdienen ook een dikke pluim, want de acteurs die gecast zijn voor de flashback scènes lijken erg op Reuten en Schuurmans. Vooral Marie-Mae van Zuilen is prima op haar plaats als jonge Sabine. Dit maakt het dat de tijdschakelingen soepel en vlot verlopen zonder dat het ook maar één moment storend werkt. Maar ook op details in de aankleding is goed gelet. Zo is het erg leuk om hier wel gele Heineken kratjes te zien, die passen bij het tijdsbeeld van 1995 (het jaar van de verdwijning van Isabelle). Dit in tegenstelling tot wat we zagen in het onlangs verschenen Kidnapping Freddy Heineken. Maar ook de muziek, verzorgd door onder andere Moby, is volledig in dienst van de film.

Als we dan toch een punt van kritiek moeten noemen is dat de film wat warrig opent. Gelukkig wordt dat vrij snel recht gezet, maar wat dan volgt is een stormvloed aan plot twists waarbij de kijker net iets teveel op het verkeerde been wordt gezet. Zo denk je continu de dader aan te kunnen wijzen, waarbij de vork dan vaak net weer wat anders in de steel blijkt te zitten… of toch niet. Dit gaat vrijwel de gehele film zo door, waarbij Meyjes gelukkig weet te voorkomen dat het storend wordt. Wat dat betreft is de film nagelbijtend spannend. Het zorgt er uiteindelijk wel voor dat je het einde misschien niet direct ziet aankomen, en deze voor sommige kijkers wellicht zelfs verrassend is te noemen, maar het toch ook niet ondenkbaar is dat dit bij sommige kijkers toch één van de vele scenario’s is die wel door het hoofd heeft gespookt.

De Reünie is een ijzersterke nagelbijter geworden van Nederlandse bodem, waarbij de de cast zonder uitzondering een sterke performance neerzet. Ondanks het pakkende verhaal wordt je als kijker net iets teveel op het verkeerde been gezet, maar het einde is zeker verrassend te noemen. Ook het camerawerk van Sander Snoep verdient een speciale vermelding, zo krijgen we met regelmaat camerastandpunten te zien die we in Nederlandse films niet gewend zijn. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de hand van scriptschrijver en regisseur Menno Meyjes is duidelijk terug te zien in de film en we kunnen dan ook met gemak stellen dat Meyjes na Het Diner opnieuw een prima film aflevert.

avatar van rox91

rox91

Slechte verfilming, herkenbare punten zijn weg Waar zijn de zilvergrijze ford Ka van Sabine en de zwarte peugeot van Olaf? En zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen.. verhaal komt heel warrig over en ze hadden er veel meer uit kunnen halen. Boek is veel beter

avatar van LPMM

LPMM

Waardeloze film. Nu kan ik niet beoordelen in hoeverre dat met de kwaliteit van het vehaal van Simone van der Vlught te maken heeft, maar de film is in ieder geval slecht. Zelden heb ik zo'n wazig verhaal gezien en zelden in combinatie met een wel heel overdreven onrealistische ontknoping. Bij het bekijken van dit soort films verlies ik mijn volledige vertrouwen in de Nederlandse film. We moeten het al afleggen op basis van acteurs (minder keuze, de betere acteurs gooien het op een carrière in hollywood) of budget, maar blijkbaar schort het ook aan degelijke regiseurs en scenaristen. Ik vind dan ook dat ik redelijk coulant ben met het geven van 2*. De enige reden hiervoor is, dat ik niet weet hoe het boek was. Als het boek namelijk al slecht en wazig was, is het voor de cast en crew ook moeilijker iets goeds uit de filmversie te halen.

Als je deze film nog niet hebt gezien, NIET DOEN! Het is echt zonde van je tijd.

avatar van Gish

Gish

Met het verhaal is eigenlijk weinig mis, best wel spannend.

Helaas zijn de acteurs slecht geregisseerd (of gewoon uit zichzelf waardeloos)

Hoewel ik Thekla Reuten normaal nog wel hoog heb zitten, zakt zij hier door het ijs.

Daarnaast heb me voor de zoveelste keer verbaasd over de onverstaanbare en slecht lopende dialogen. Men zegt altijd dat het bij Nederlandse films niet aan de techniek ligt maar dit is gewoon slecht gedaan.

2 magere sterren

avatar van missl

missl

Rommelig en afstandelijk verhaal.