• 8.899.614 stemmen

Wild Card (2015)

Misdaad / Drama | 92 minuten / 103 minuten (extended edition)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 92 minuten / 103 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: Joker

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Jason Statham, Stanley Tucci en Sofía Vergara

Releasedatum: 5 februari 2015

Plot Wild Card

"Never bet against a man with a killer hand."

Nick Wild (Jason Statham), wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.

avatar van De wind

De wind

Decec schreef:

Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...

Prima verhaal...

Gokverslaving en drank zijn niets...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Jason Statham, Michael Angarano en Stanley Tucci...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima verhaal? Prima acteerwerk?

avatar van Vergara

Vergara

Deze maar 's opgezet mede omdat ik zag dat Sofia Vergara op de castlijst stond en op MM zelfs bij de eerste drie. Kwam ik even teleurgesteld uit de film.

Simon West vind ik sowieso al drie keer niks. Dat bewijst hij maar weer eens met deze matige Statham (kerst)film zonder al te veel actie. De actie scenes die erin zitten, zijn nog wel te doen. Het verhaal wist me totaal niet te boeien. De personages waren oninteressant evenals de dialogen. De eerste tien minuten van de film waren veelbelovend. Daarna ging het bergafwaarts en dat komt niet alleen door de afwezigheid van Sofia.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Iets minder gegok, gedroom en gezever en een beetje meer actie en het had nog wat kunnen worden.

frans123

Misser van de hoogste plank. Lullig verhaal.Statham zelf houdt de film enigszins staande. 2 sterren

(En is iemand uitgeschakeld als ie een speelkaart in zijn gezicht krijgt???Kom op zeg....)

avatar van Hansopje

Hansopje

Eerste film die ik keek bij mijn Netflix-abo. Serieus aan het nadenken of ik dat abo niet beter weer kan opzeggen. Wat een bagger dit. Belachelijk, onsamenhangend verhaal dat het moet hebben van over the top gevechten. Nee, wel beter gezien van Statham.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Gewoon leuk. Grappig soms en goede vechtscenes. Niets mis mee dus.

avatar van IH88

IH88

“Dyin' ain't so bad. And at least I'll be out of Las Vegas.”

Ook Jason Statham heeft wel eens een mispeer. Wild Card is rommelig en heeft te weinig spanning en actie. En Angarano als side-kick is bloedirritant. Las Vegas en de gokverslaving van Statham zijn ook niet echt interessant. De vechtscènes zijn wel goed in beeld gebracht en de kleine bijrol van Tucci is geinig. Statham zelf brengt altijd iets extra's, maar zelfs dat kan de film niet redden.

avatar van Pim1993

Pim1993

Nul verhaal in, vlakke bende. Wel vermakelijk. Allesbehalve hoogstaand maar puur gestoeld op het Jason Statham-effect. Keek wel lekker weg voor op een vrije middag. Kleine voldoende voor het niet vervelen.

Pim1993 schreef:

Een vijf is onvoldoende....behalve in Belgie....anders zou niemand daar een diploma halen...lol

De wind schreef:

Prima verhaal? Prima acteerwerk?

Prima verhaal...Prima acteerwerk.prima achtergrond muziek..alles halelujah dus??...en toch 1,5 ster...Nou daar is iedereen het mee eens.

frans123 schreef:

Prima verhaal...Prima acteerwerk.prima achtergrond muziek..alles hallelujah dus??...en toch 1,5 ster...Nou daar is iedereen het mee eens.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Magertjes. Enkele goede scenes maar er gebeurt eigenlijk niet zo gek veel, op het einde een behoorlijke scene en in het midden, maar zeker niet één van Statham's betere dit. 2,5*

avatar van des1

des1

Ook weer niet zó slecht... behalve dan dat een ijzervreter die zichzelf in shape houdt haaks staat op het gegeven van een gokverslaafde die dubbele wodka's tot zich neemt. Mannetjesputter vs zielepoot - daar zou geen enkele acteur mee goed uit de verf komen. Statham krijgt nu eens de tijd en ruimte om wat meer van zichzelf te laten zien. Hij had al eerder bewezen moeiteloos overeind te blijven tussen acteurs van reputatie. Belooft wat voor de toekomst. Magere 3*.

avatar van JoeyKijktFilms

JoeyKijktFilms

Redelijke film. Ik vind zelf dat er geen verhaal in deze film zit en dat maakt de film dan wat minder. Wel zat er zeer goede actie in en ook wel spanning! Er zat ook niet echt drama in deze film voor mijn gevoel. Kon me niet echt inleven in de personages die er in de film waren ook.

avatar van jordorientje

jordorientje

Haha Jason maakt elke film leuk. Wat een gozer, ongelofelijk. Z'n uitstraling, z'n stem, z'n accent. Het is gewoon in elke film weer genieten. Ook al zuigt het verhaal, hij maakt serieus elke film leuk. Als er een andere acteur deze rol had gehad, had ik gezegd: wat een k^t film. Want de film zelf was ruk. Maar ja doe Jason erin en je hebt een ruime voldoende. Die actie scenes ook haha geweldig

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Lijkt beetje op wat een actie serie zou kunnen zijn met Statham , en dan een zeer slechte beneden gemiddelde aflevering .

Zo van : wat moeten we nu eens verzinnen .

Dit blijkbaar . Door wat actie scenes nog een beetje de moeite waard , en West weet nog steeds hoe je dingen mooi in beeld kan brengen . Maar de man heeft meer in zijn mars .

Maar doet eigenlijk geen echte moeite meer dit nog te bewijzen .

Want de volkomen inspiratieloze shit die hij ook hier weer eens laat zien , doet je verbazen dat hij ooit con air heeft gebracht .

avatar van flurk

flurk

een van zijn mindere films toch

avatar van Daan258

Daan258

Helemaal niet zo slecht als vele doen zeggen.

Je moet gewoon geen Statham film verwachten met nonstop actie. Van de vore wist ik dat dit niet zo'n film zou worden dus is het mij goed bevallen.

Het is een film die heerlijk wegkijkt en ook zeker niet weet te vervelen, ondanks dat er niet echt verhaal is zit. Je kijkt eigenlijk mee in het leven van Nick, een gokverslaafde die zijn geld verdiend om ingehuurd te worden om bepaalde klusjes uit te voeren. Doordat de film zich ook afspeelt in Vegas zorgt dit gelijk voor heerlijk mooie beelden, veel kleuren en een lekkere soundtrack.

Er zit dan misschien niet heel veel actie in de film, maar hetgeen wat er dan wel in zit is dan wel gelijk KEI HARD en fantastisch in beeld gebracht.

Ik had absoluut een veel slechtere film verwacht vanwege de reacties.

Zeker wel een 3,0* waard.

avatar van blondegod8

blondegod8

Erg lage waardering heeft deze film. In mijn ogen onterecht maar 100 mensen, 100 meningen

Film kijkt lekker weg, een paar lekkere actie scenes (maar verwacht hier niet al teveel van) en toch wel wat spanning.

Alleen het einde viel mij wat tegen ...... had nog wel een beter einde verwacht.

Dikke 3,5*

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Een film uit honderden. Niet vervelend om naar te kijken, maar morgen al weer vergeten... Alleen het verhaal is al zo beknopt en nietszeggend (en dan vooral het personage van Michael Angorano).

avatar van Antinous

Antinous

Slappe film met een flut verhaal en een hoop gepraat zonder al teveel actie. slechtste Statham film die ik gezien heb. alleen het einde was wel goed toen hij damarco te grazen nam.was ook mooi in beeld gebracht,.dat ik hem nog uitgekeken heb is niet voor het einde maar puur om 1 ster te kunnen geven want deze hele film bij elkaar gezien is niet meer waard dan dat... deze film kan je wat mij betreft dan ook beter overslaan.

avatar van Kooiker

Kooiker

Het is een wat vreemde mengeling van een vechtfilm en een verhaal over gokkers. Waarom stoppen ze niet met gokken als ze voldoende geld hebben. En een beetje filosofie van de koude grond. En daarmee is het dus niet veel . Laat Jason gewoon vechten en doe niet iets quasi diepzinnigs.

avatar van Film Pegasus

Doorsnee actiefilm, maar je krijgt wat je verwacht met Jason Statham in een rol die op zijn lijf geschreven is. Good guy, bad guy en wat knockpartijen met tussendoor de nodige oneliners. Niets speciaal, maar als je houdt van het genre is dit best genieten. Regisseur Simon West maakt wel meer van dit soort films en doet dat niet slecht.

avatar van stratmans

stratmans

goeie grappige actiefilm, niets speciaals

avatar van ILDIB

ILDIB

Beetje van alles wat. Goed slecht leuk onzinnig maar wel vermakelijk genoeg en paar mooie scenes

avatar van Shadowed

Shadowed

De combinatie tussen actie-icoon Jason Statham en ervaren actieregisseur Simon West belooft een sterk uitgewerkte film, maar in het geval van Wild Card is niets minder waar. Met name het verhaal zelf hangt als los zand aan elkaar en lijkt het script tijdens het transportatieproces een aantal pagina's te zijn kwijtgeraakt. Met name de slotfase heeft eronder te lijden, maar gelukkig kijkt het overige gedeelte verdienstelijk weg. De rol van Statham is overtuigend, de setting heeft een zekere charme en het zijplot rondom Dominik Garcia levert ideale actiemotivatie op. West concentreert zich in deze film wat minder op over-the-top scenario's en hoopt vooral met geloofwaardigheid te scoren, maar die keuze pakt weinig verstandig uit. Dat neemt niet weg dat de 92 minuten in vlot tempo voorbijrazen en de visuele opmaak van West overtuigend is. Typisch kijkvoer dat je binnen een week of 2 weer bent vergeten.