Tomorrowland (2015)
Met onder meer: Britt Robertson, George Clooney en Raffey Cassidy
Releasedatum: 21 mei 2015
Bekijk via Disney+
Plot Tomorrowland
"Imagine a world where nothing is impossible."
Samengebonden door een gedeeld lot vertrekken een slimme optimistische tiener barstend van wetenschappelijke nieuwsgierigheid en een voormalig kindgenie geteisterd door desillusie op een gevaarlijke reis. Hun doel is om de geheimen van een enigmatische plek ergens in tijd en ruimte te vinden, die in hun gedeelde geheugen onder de naam ‘Tomorrowland’ bestaat.
Frank Walker
Ursula
Hugo
Young Frank Walker
grid8400
Ziet er allemaal mooi uit, maar helaas is er geen keuze gemaakt tussen of een kinder- familie film, of gewoon een sterke S.F. voor volwassenen.
Nu is het allemaal net te braaf. Visueel dik in orde.
3* ik ben hem morgen weer vergeten.
voskat
De eerste vijftien of zo minuten zijn ronduit irritant, grotendeels door de jonge versie van George Clooney. Maar zodra het perspectief verschuift naar dat van Britt Robertson wordt het al beter te pruimen.
voskat
Was er nu wel of niet een toekomst? Want als de Aarde kapot was, dan was er geen toekomst. Een andere dimensie dan? Maar wat willen die überhaupt met de Aarde?
Het draait allemaal om hoop.
Niemand geloofde meer in een goede afloop, dus legde de hele wereld zich neer bij het einde. Maar doordat er uiteindelijk creatieve en slimme mensen een duwtje in de rug krijgen, is er weer hoop dat het niet op het doem-scenario hoeft aan te komen.
Shinobi
"I've figured out why you couldn't make me laugh."
Blijkbaar gebaseerd op de gelijknamige attractie in Disneyland.
Op zich kent 'Tomorrowland' een interessant uitgangspunt, althans pakweg de eerste 20 minuten wordt dit volgehouden. De geïntroduceerde jaren '60 setting werkt namelijk goed middels de Wereldtentoonstelling; het creëert de nodige verwondering bij de kijker.
Helaas vervalt de film na een beloftevol begin in een rommelig geheel waarbij de plotgaten al gauw om de hoek komen kijken. Het is dat de cast nog enigszins de aandacht weet vast te houden, met name Britt Robertson en Raffey Cassidy slagen daar moeiteloos in. Desondanks kan men geen verandering brengen in de - opvallend - trage pacing waarin nagenoeg weinig gebeurt.
Het mag dan ook geen verrassing heten dat de laatste act ontaardt in een clichématig en bovenal zoetsappig gebeuren. Daarbij mag de geforceerde moralistische boodschap niet ontbreken. Het moet zorgen voor een optimistisch gevoel en geloven in je dromen, maar aan mij is dat niet besteed.
Al met al een stuurloze kinderfilm waar jammer genoeg weinig plezier uit valt te halen. Alleen het visuele aspect is nog de moeite waard.
Kleine 2,0 sterren.
arno74
Een wat teleurstellende Disney-kinderfilm. De trailer verschuilt dat wel maar dit is toch een echte kinderfilm. Het Spy Kids-gehalte is hoog, de stijl doet denken aan de (matige) kinderseries van Disney van tegenwoordig. En ook onder kinderfilms is dit geen uitblinker. Het verhaal op zich leek veelbelovend, maar uiteindelijk stelt Tomorrowland (ook in de film) wel teleur.
Om maar een quote uit de film te gebruiken: "It's hard to have ideas - and easy to give up." Op de scriptschrijvers is dat wel van toepassing, ze hadden wel wat meer aan het idee achter deze film mogen werken. Visueel prima, de cast doet het ook aardig, maar het script is zwak. Zonde als zoveel tijd en geld aan cast en visuals wordt besteed terwijl het idee achter de film niet goed is uitgewerkt. De 3D-scènes voelen plichtmatig aan om maar een 3D-effect hier en daar in de film in te bouwen.
Redelijk tijdverdrijf voor kinderen, behalve... de scène waarin het meisje met een honkbalknuppel helemaal losgaat op een andere personage en die compleet aan gort slaat. Dat viel in negatieve zin op en was totaal uit de toon, ik vond zoiets not done voor een kinderfilm. Hadden ze beter kunnen wegknippen. 2,5*
ibendb
Hélemaal niet wat ik verwacht had.
Tomorrowland (bij ons uitgebracht als Project T) is een Sci-Fi-filmpje gebaseerd op de gelijknamige zone in Disneyland. Een erg leuk uitgangspunt en een goeie cast schepten relatief hoge verwachtingen, maar deze zijn amper ingevuld.
Te beginnen bij het begin: Het eerste stuk met een jonge Frank Wilder was erg interessant en wonderbaarlijk. Jammer genoeg werd dit niveau niet behouden en wisselen we naar de kant van Casey. Op zich ook interessant, maar het tempo is niet al te hoog en ik zat constant met de vraag waar de film nu heen wil, want het was allemaal best rommelig. De film voelde ook niet als geheel aan, maar eerder losse scènes aan elkaar geflanst zonder enige verwantschap. Ik vond het best jammer ook dat uiteindelijk uitkomt dat de pin slechts reclame is en dat Tomorrowland niet echt zo is. Zonde, want ik wilde meer van deze wereld zien. Ik wilde verbaasd worden door de technologie. In tegenstelling daarvan kregen we een andere dimensie, nog in de maak, met inspiratieloze robots en personages. Ook had ik niet het gevoel dat ik naar een good guy vs. bad guy-film aan het kijken was, want dat verwachtte ik net wel.
De cast is min of meer goed. Raffey Cassidy vond ik enorm schattig en leuk. Britt Robertson zorgde voor het optimisme in de film, en dit doet ze ook goed. George Clooney en Hugh Laurie, de grote namen, vond ik echter tegenvallen. Clooney komt amper uit de verf en heeft geen diepgang en Laurie heb ik steeds gezien als House met een vreemd pakje aan. Jammer, want beide acteurs zie ik graag spelen.
De special effects zijn dan weer uitmuntend, want Tomorrowland ziet er geweldig uit in al haar pracht en glorie. Jammer alleen dat ze niet honderd procent tot hun recht komen door het rommelige verhaal. Brad Bird heeft me al bekoord met M:I - Ghost Protocol en The Incredibles, maar hier ben ik nu best teleurgesteld in hem.
Tomorrowland is niet meer dan een standaard familiefilmpje. En als je een volledige science fiction-film verwacht, kom je bedrogen uit want dat heeft deze film niet te bieden. Erg zonde. 2,5*
John Lee Hooker
Ik vond hier niks aan. Het hele uitgangspunt (een andere wereld betreden met behulp van een button) kon me eigenlijk al gestolen worden en het kleine jongetje irriteerde me mateloos door zijn laffe uitstraling en vervelende manier van praten. George Clooney begin ik ook een beetje zat te worden; hij is een soort Nicolas Cage (iemand waar het eveneens altijd vaag blijft wat er in zijn hoofd omgaat) maar dan een stuk langzamer en saaier. Het feit dat er twee titels zijn genaamd 'Tomorrowland' en 'Project T' weerkaatst voor mij een gebrek aan overtuiging; ik vind een pakkende titel (zonder alternatieven) best belangrijk. De 130 minuten in deze kinderachtige sci-fi duren erg lang en ik raad het iedereen af om er aandacht aan te schenken.
Petina
En toch ga ik lekker kijken...
joolstein
De film begint met Clooney die in de camera praat. Dit werkt erg slecht en is zeer verwarrend. Zo erg dat het de hele film niet meer goed komt. Alles blijft vaag en rommelig. B.v. Wanneer de clip/button als eerst wordt gebruikt zien we dat virtueel en werkelijkheid gelijk zijn. Maar later is dit niet meer! Dit vond ik zo vreemd!! Niet dat het allemaal nu zo heel slecht is! Nee, er valt wel zeker ook te genieten. Zoals de futurische stad ( wat gedeeltelijk dus Valencia blijkt te zijn)En als de robots binnenvallen bij het huis van Clooney En dan het einde dit was wel een heel erg zoetsappig Disney gebeuren. Oke, de film moest goed aflopen maar dit einde is te....!
Kortom prachtig vormgeven, heerlijk cast maar een slecht uitgewerkt verhaal met een boodschap en met rommelig scene`s
Daenelia
Prima film, niets mis mee. Eindelijk een Disney film die niet het publiek als leeghoofdjes ziet, maar mensen die over simpele dingen best zelf kunnen nadenken.
Het verhaal werd duidelijk gepresenteerd, terwijl er toch een soort van reveal was aan het einde. Doordat het begin van de film niet bezwaard werd door lange uiteenzettingen over het hoe en waarom, was het makkelijk te genieten van de effects en het leuke spel.
Geweldig dat Clooney de jongere acteurs zo lekker tegengas gaf en dat het nergens saai of creepy werd. Je kon merken dat hij de jonge acteurs serieus nam. Nergens kwam het over als super-vaderlijk of neerbuigend.
Het is een ode aan science fiction op vele momenten, niet alleen aan wat men nu onder science fiction verstaat, maar ook wat science fiction was in de Golden Era of Science Fiction. Toen lag inderdaad de nadruk meer op het optimistische en niet op het apocalytische.
Normaal ben ik vrij allergisch voor 'films met een boodschap', maar op deze manier mag het vaker.
Feed de right wolf.
mcdaktari
Best een leuke film voor alle leeftijden. Visueel is het prachtig maar dat kun je ook wel verwachten van de Disney studio's. En ondanks het toch behoorlijk naar een kinderfilm neigt te gaan, vond ik het van begin tot einde toe best om te doen. Al bij al weer een redelijke Disney erbij.
johnhendrikos
Wat een enorme teleurstelling was deze film zeg. Het was niet eens een film ( kom ik later op terug).
Visueel en acteerwerk allemaal prima. Verhaal waardeloos. Oh pas toch op want anders gaat het slecht met het mileu, kom we moeten allemaal techniek enzo gaan studeren....
Dit was meer een reclamefilmpje voor techniekstudie dan een leuke film ( nu dus op teruggekomen).
Milieu moralistisch geouwehoer bah.
Waardeloos.
johnhendrikos
Het feit dat er twee titels zijn .
Dat was meer juridisch vanwege een belgisch dansfestival wat ook tomorrowland heette.
schumacher
Matige kinderfilm.
Kan het wel begrijpen deze in de top dacht ik stond van slechtste films.
Visueel was het enige die ik wel fun vond, voor de rest is er niks aan.
Pazmaster
Familiefilm, daarom ook vrij kinderachtig, maar toch best vermakelijk. Er wordt goed gespeeld en het ziet er allemaal best redelijk uit. Verhaal is matig maar het kan er allemaal nét mee door, daarom nét aan ☆☆☆
John Lee Hooker
Nouja dan hadden ze dat beter van tevoren kunnen bedenken.
IH88
Every day is the opportunity for a better tomorrow
Tomorrowland is een fantasierijke film over twee personen, Frank (George Clooney) en Casey (Brit Robertson), die beide in aanraking komen met een andere dimensie genaamd Tomorrowland.
Frank is de "grumpy old man" die vroeger als klein jongetje door een meisje, genaamd Athena, in aanraking is gekomen met Tomorrowland maar is verbannen door ene Nix (Hugh Laurie). Athena wil nu jaren later Casey rekruteren omdat ze iets in Casey ziet wat haar erg belangrijk maakt. Athena zelf is ondertussen ook verbannen. Casey is een slimme, vindingrijke positivo die geen idee heeft wat haar te wachten staat maar wel nieuwsgierig is. Samen met Athena zoeken ze Frank op omdat hij de enige is die een manier weet om in Tomorrowland te komen. Ze worden constant achterna gezeten door hilarische robots met een prodent reclame glimlach. Clooney en Robertson hebben gelijk een lekkere chemie als kibbelende, ruziënde Frank en Casey. De jonge actrice Raffey Cassidy steelt echter de show als Athena. De dialogen tussen de drie zijn bij vlagen erg grappig en de film is hier op z'n best. Wanneer de film zich verplaatst naar de andere dimensie wordt het allemaal wat serieuzer en de science fiction krijgt de overhand. In de toekomst kijken, een portaal naar de aarde, vechtrobots. Het is allemaal leuk gevonden maar echt spannend wil het niet worden. De worsteling van regisseur Bird komt hier om de hoek kijken. Hoe kan ik kinderen en volwassenen allebei tevreden houden? Antwoord: dat kan je niet. Tenzij je hoofdpersoon Simba of Nemo heet natuurlijk.
De twee boodschappen die Bird de kijker wil meegeven ("wees goed voor de aarde" en "blijf ten alle tijden dromen") zijn door hem op een kundige, leuke manier in de film verwerkt. De film heeft alleen wat problemen om een balans te vinden tussen (kinderlijk) vermaak en serieuze sf-actie met een boodschap. Gelukkig ziet de film er visueel prachtig uit, zijn de dialogen erg sterk en hebben de acteurs chemie en zichtbaar lol in hun rol.
Verhuiskaartje
Erg kinderlijk verhaal maar wel leuk uitgevoerd, een 3/5 vanwege het feit dat het wel origineel was
en ze de afgelopen tijd veel slechtere films hebben gemaakt in Hollywood.
andijvie
Een heerlijke familiefilm. Prachtige fantasy / sf. Heerlijk acteren. Fantastische cast. Gewoon een juweeltje om te zien. Tuurlijk cliché, but who cares ... lekker weg zwijmelen.
weerwolf79
Het is heel erg mooi gemaakt, het acteer niveau is goed, alleen het verhaal is wel heel erg zwak.
bawimeko
Ik vond dit na alle matige/slechte recensies een behoorlijk prettige film. De 'hand' van Incredibles-regisseur Brad Bird is wel erg herkenbaar in de actiescenes. Echt knallen doet het nergens, maar er zijn geestige momenten en de visuele effecten zijn prachtig.
Normaal gesproken schrijf ik meestal bij een film welke ik bekijk een uitgebreide review. Maar bij deze film wil ik het eigenlijk kort houden omdat ik het maar een kinderachtige bedoeling vond waarbij ik regelmatig ook niet te focus kon houden op het verhaal en ik er andere dingen bij ging doen.
Toegegeven, visueel (prachtige beelden, decors en aankleding) en qua effecten ziet het er allemaal mooi uit, maar dat is ook helaas het enige goede aan deze film. Sowieso duurt deze film met ruim twee uren veel te lang, maar bovendien is het allemaal zeer kinderachtig en flauw en het hele verhaal was ook totaal niet boeiend. Ook zit er hier en daar wat humor in verwerkt, maar die is ook helaas zeer kinderachtig en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de actie die erin zit. Zelfs de cast vond ik matig en dan met name George Clooney in de rol van Frank Walker. Hij speelt wel pas in de tweede helft van het verhaal een actief rol. De kinderen die een hoofdrol spelen vond ik vrij irritant, maar Raffey Cassidy (in de rol van Athena) leek nog te beschikken over acteertalenten en ze zag er ook leuk uit.
Kinderen zullen dit waarschijnlijk een leuke, interessante en boeiende film vinden, maar aan mij was deze kinderachtige bedoeling met een boodschap duidelijk niet besteedt. Toch maar een kleine onvoldoende en dat is vooral te danken aan het visuele aspect.
filmkul
Aardige fantasie film met een boodschap. Wel gericht op de jongere doelgroep. De film begint wat traag en komt moeilijk op gang. Na een halfuur gaat hij in de versnelling en begint het best wat te worden. Visueel ziet het er allemaal fraai uit. Met name de 2 jonge acteurs zetten prima rollen neer en beloven wat voor de toekomst. Clooney draait op routine. Een iets korte speelduur door het begin wat te korten had wellicht een half sterretje extra kunnen opleveren. 2.5/3.0
Biosguru
Hihi, Disney had in ieder geval wel voldoende fantasie om 2 concurrende animatie studio's bij de HUAC aan te geven als zijnde commies. Opgeruimd staat netjes.
Ik heb ondanks dat ik met mezelf had afgesproken dat ik hem af zou zetten na de eerste Coca Cola consumptie toch doorgekeken. Je hebt van die films waar je na 5 minuten al weet dat er opzichtig Cola in voorkomt.
Over dat Cola drinken, de hoofdrolspeelster drinkt achter elkaar twee cola's, je ziet hem al aankomen, die gaat een boertje laten. Ik heb het weeë gevoel dat het zo in het originele script stond. Maar dat 1 van de advocaten of brandconsultants van Disney of premiumpartner Coca Cola toen bedacht dat het als merk niet geasocieerd wilde worden met zoiets plats als boeren. Vervolgens is er met Bird onderhandeld en is er een compromis gekomen. De boer wordt gesuggereerd en is uit beeld gelaten, hij is niet te horen.
En dat lieve kijkbuiskinderen is waarom we geen leuke dingen kunnen hebben.
Had meer ingezeten het is allemaal net iets te braaf , echt weer Disney.
Intelligente maar wel wat chaotisch uitgevoerde SF-familiefilm, boordevol interessante ideeën en sublieme special effects. De doelgroep van de film laat zich lastig bepalen, waarschijnlijk één van de redenen dat dit geen succes is geworden. De film is te complex voor kinderen en qua toon wellicht iets te melig voor volwassenen. Aan het spektakel ligt het in ieder geval niet; visueel is de film overweldigend en een lust voor het oog. De cast is ook prima.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen