• 9.375.227 stemmen

Met onder meer: Kim Ho Kim, Chantal Janzen en Jennifer de Jong

Gesproken taal: Kantonees, Nederlands en Engels

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Fighting Fish

A-Ken is een mysterieuze vreemdeling uit Hong Kong die zoekt naar de toedracht van de moord op zijn broer. Jennifer (Chantal Janzen) en A-Ken (Kim Ho Kim) ontmoeten elkaar als hij net in Nederland is gearriveerd. Niet alleen is in de Chinese onderwereld niets zoals het lijkt, maar ook hun relatie wordt hen door zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur niet in dank afgenomen.

Jordy

Voor bovenstaande discussie is het misschien interessant te weten dat jantje21 en Ronsmoor dezelfde persoon zijn, stemmen zijn verwijderd

avatar van Cheiz

Cheiz

jantje21 schreef:

Trouwens zombie ik denk dat FEESTJE een betere film voor je is, dan kan je je blikje bier weer opentrekken en verder zeiken...doei !

Zie mijn vorige bericht.

avatar van wackyboy

wackyboy

Moet Zombie zich al zorgen gaan maken om zijn neusharen?

avatar van jantje21

jantje21

Ik denk dat er tussen de recencisten gewoon een stel sukkels zitof dat het makers zijn van andere films om hunzelf hoger dan FF te zetten. Ik wil echt weleens weten wie sommige mensen echt zijn !!! Misschien is er ook wel een pR actie voor fighting fish aan de gang, kan ook dan zou ik ook wel willen weten wie het zijn. (Van ROn weet ik het nu, die is heeel eerlijk geweest) ZO HOOR JE NOG EENS WAT !!

avatar van Cheiz

Cheiz

Jordy schreef:

Dit zegt meer dan genoeg, ik ben alleen benieuwd of de persoon die zich voordoet als Ron S. ook daadwerkelijk Ron S. is.

avatar van jantje21

jantje21

We werken op hetzelfde bedrijf (websoft) maar we zijn wel andere personen dus ik weet niet waar je het over hebt Jordy !!!

Ronsmoor

Ik ben zeker ron smoorenburg en mijn maatje zit ook op het forum, misschien omdat we via 1 netwerk zitten !!! Om te bewijzen dat ik het ben ga naar: www.ronsmoorenburg.nl of een website die voor vrienden is en wat ik alleen kan weten www.ronsmoorenburg.nl/newsletter En als men het echt niet gelooft stel dan maar een vraag, maar ik hoop wel een positieve !!!

Jordy

Het is wel goed. Nog 1 bericht of stem van "jantje" en jullie zijn beiden geband. En nu weer over de film, in plaats van dit kinderachtige gezeur.

Ronsmoor

Ik zal vragen of hij niet meer wil berichten !!

Jordy

bericht verplaatst naar verhaal vechtfilm

Ronsmoor

Dank je ik denk dat dat goed is

Groetjes

Ron SMoorenburg

avatar van Diesel

Diesel

Jordy schreef:

Ach, wie weet zijn het twee vrienden en hebben ze zich aangemeld op dezelfde computer. Hoeft toch niet perse dezelfde persoon te zijn?

Net zoals ik en chiquita, ze is mijn zus, en we hebben dezelfde computer gebruikt om aan te melden.

Dat mag toch wel Jordy?

avatar van i.d.

i.d.

Wat jammer is dat zowieso al weinig genrefilms gemaakt wordt op NL bodem en voordat het uit is al afgekraakt wordt. Bekijk hem eerst voordat je kritiek geeft. Hoe mensen erop reageren lijkt me duidelijk waarom er weinig genrefilms zijn in the NETHERLANDS!!

Ik denk wanneer je hem gezien hebt dat je wel iets POSITIEF eruit kan halen bv. "martial scenes" voor de liefhebbers. Ik ben van mening dat ze in andere landen wel wat toleranter zijn voor genrefilms.

Je moet LEF hebben om zo'n film te maken in NL.!!!

i.d. schreef:

Wat jammer is dat zowieso al weinig genrefilms gemaakt wordt op NL bodem

Helemaal eens. Ik hoop dat FF dan ook een goede film is, want een slechte genrefilm maakt het alleen nog maar lastiger voor volgenden.

Ik las enkel kritiek van mensen die hem gezien hebben.

Die snap ik niet.

avatar van IamBernie

IamBernie

Misschien omdat ze bij voorbaat al af worden gedankt als films zoals "Adrenaline" ?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

wackyboy schreef:

Haha, grappig. Ik krijg hier echt het idee dat wat mensen zich hebben aangemeld om de film te pluggen.

Inderdaad ja... krijg ik erg de kriebels van. Zeker als ze vervolgens alle negatieve punten afdoen met: "Ach, jij hebt er gewoon geen verstand van". Hoe meer betrokkenen hier komen melden dat dit zo'n fantastische film is, hoe minder trek ik krijg om em te zien moet ik zeggen.

Sjoerd schreef:

Heb er ook m'n twijfels over ja. En helemaal van mensen die kritiek op hun film krijgen en dan zeggen 'wij creeren tenminste iets' ipv op de bank hangen.

avatar van Wouter

Dat laatste vind ik best valide, hoor.

Het is sowieso knap dat deze film gemaakt is, ook al zou het niet gelukt zijn.

Mwa, beetje amateuristisch hoor, sorry.

Natuurlijk moet je respect hebben voor mensen die iets creëren, maar dan mag je toch nog wel kritiek hebben op een film? Wanneer makers daarover gaan zeuren bekruipt me het gevoel van een zwaktebod.

Anders zou elke vorm van kunst door iedereen maar meteen mooi gevonden moeten worden.

Maar goed, beetje offtopic allemaal.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Wouter schreef:

Dat laatste vind ik best valide, hoor.

Het is sowieso knap dat deze film gemaakt is, ook al zou het niet gelukt zijn.

Knap dat er een Nederlandse martial arts film is, ben ik met je eens (het is dan ook echt de eerste). Maar ik vrees met grote vrezen voor het resultaat.

avatar van Ramon K

Ramon K

Tweede keer dat ik Vince en Jantje op een forum tegen kom. (ook al op Fok). Jantje is nog net zo schreeuwerig en irritant zie ik wel. Jammer. Krijg een vieze smaak van dat eenduidige gepromoot. Ikzelf zie graag insiders op MM, maar wel insiders die daadwerkelijk wat te melden hebben. En voor 'knap dat Nederland eens een martial-arts-film levert' koop ik absoluut niks.

avatar van as

as

I could not agree with you more

avatar van pascal83

pascal83

vince schreef:

Verhelderend? Het is de visie van Zombie Mc Gruder. Maar ik vind het verhaal over die gestoorde professor en die makreel zeker vermakelijk!

Hoopgevend zul je bedoelen

ronsmoor schreef:

Ik heb mijn hele leven al getraind op filmvechten etc..

Ik kom nu al niet meer bij ...

Het ergste is als je weet dat je bepaalde trappen gewoon zelf kan maar dat ze voor 1 a 2 trappen een dubbel gebruiken omdat het op dat moment sneller werkt...

We hadden het toch over een film ...

Jackie heeft gelukkig gezegd dat ik een ster kan worden als ik meer ervaring opbouw... Dat heb ik afgelopen jaren gedaan.

Wij doen tenmisste ons uiterste best en zijn dag en nacht bezig om daar iets aan te doen en dan zeg ik letterlijk dag en nacht, dus een beetje waardering zou wel leuk zijn.

Awww ... ziele piet ...

Jantje21 schreef

Misschien is er ook wel een pR actie voor fighting fish aan de gang

Heb er geen moment aan gedacht

Ach ja ... ik heb tenminste kunnen lachen , jammer dat ik niet iedere dag bij de berichten van deze film kijk.

avatar van SSeagal

SSeagal

.......dit eh....(zweet, zweet)....lijkt me wel een geinige film voor een keertje.....:D o-)

avatar van Hobbes

Hobbes

Ronsmoor schreef:

Ik vind wel dat men negatieve dingen moet kunnen zeggen.

Toch denk ik dat Nederlanders overal wel ergens op te zeiken hebben terwijl ze zelf helemaal niets presteren.

Lekker makkelijk is dat. Als je films maakt (en dan maakt 't niet uit of je 't voor de film doet of voor 't geld) ben je bezig met het maken van een vorm van kunst. En in dit geval kunst voor een publiek. En als jij je kunst aan anderen laat zien dan vraag je automatisch op een reactie. En die kan ongelofelijk negatief zijn. Deal with it.

Dan denk ik dat jij in een compleet verkeerde wereld/scene bezig bent.

Ik meen het !

ik ook.

Ik zou die zombie of hoe heet ie graag eens persoonlijk ontmoeten.

Want? Omdat hij kritiek heeft op de film? Hij heeft hem gezien en hij levert kritiek. Dat jou dat niet zint: jammer dan. Hij onderbouwt z'n mening erg goed en valt niet terug op hysterisch geschreeuw of andere aandachtsstoornissen, maar legt duidelijk (zonder persoonlijk te worden) hoe hij vindt dat de vork in de spreekwoordelijke steel zit.

Dat is zijn goed recht.

avatar van SSeagal

SSeagal

o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-) o-)

Vreeeheeedddeee op aarde..

Ramon K schreef:

Tweede keer dat ik Vince en Jantje op een forum tegen kom.

Ook over deze film?

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Lieve schatten,

Wat een stukje tekst al niet teweeg kan brengen! Voor Jantje en Ron: waarom zijn jullie toch zo boos? Dat is toch helemaal nergens voor nodig? Ik geef mijn mening... soit. Meer is het niet. Misschien ben ik gewoon wel een stomme eikel hoor, kan best. Maar Ron, als je daadwerkelijk verder wil komen in die wonderlijke wereld die film heet, zul je - in jouw geval - niet alleen "dag en nacht" moeten trainen, zoals je dat zo mooi omschrijft, maar ook om moeten leren gaan met kritiek. Soms zal die gegrond zijn (ik vind eigenlijk dat ik best redelijk ben geweest wat dat betreft) en soms is 'ie ook echt ongegrond. Hoe dan ook, you're just gonna have to deal with it, zoals ze in Amerika zeggen. Als je dat niet kunt, kan ik je bij deze aanraden om donderdag de 29e geen dagblad open te slaan, want ik vrees dat niemand echt positief zal schrijven over FF.

En ja, ook ik vind het knap dat er in Nederland eens wat anders gemaakt wordt dan de eeuwige psychologische drama's en van boeken en oude tv-series afgeleide familiefilms. Maar dat neemt niet weg dat ik geen voorstander ben van de 'grootste gemene deler'-strategie, die eerder door Adrenaline en Soul Assasin werd gebruikt. Het ziet er allemaal zo geforceerd simpel uit, terwijl ik het idee heb dat er véél meer in had gezeten.

Waarom kan het in het buitenland wél? Breng vanaf volgende week eens een bezoekje aan het IFFR - en dan niet alleen om FF te bekijken natuurlijk ! Kijk bijvoorbeeld eens naar Ong-Bak: Muay Thai Warrior van Prachya Pinkaew, ook niet doorspekt met een briljant verhaal, maar wél indrukwekkend. Of breng een bezoekje aan de Franse lowbudget horrorfilm Haute Tension, of het Japanse horrormysterie Doppelganger van Kiyoshi Kurosawa (geen familie) - zelf ook aanwezig op het festival.

Het kan dus wel, maar nogmaals; ik denk niet dat Fighting Fish voor Nederland 'the way to go' is. Er had veel meer ingezeten dan een film die enkel bestaat uit dialogen als "Hallo, ik kom uit China", gevolgd door "O, laten we naar buiten gaan om te vechten" - "Okee dan" (enigszins gesimplificeerd, maar daar komt het helaas wel op neer). Ron, je had betere dialogen in Engine Trouble ! (ja, ik ben een van die drie mensen die 'em gezien hebben, haha)

O ja, ik ben niet vier weken per maand ongesteld, hooguit drie.

Nu ga ik maar weer eens een blikje bier open trekken en op de bank hangen. Je moet toch wat doen op een zaterdag...

Ik vind dit een mooie en respectvolle post. Ben het volkomen met deze user met de aparte nickname eens.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

kappeuter schreef:

Tien punten voor degene die weet uit welke film mijn nick komt !