• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Kim Ho Kim, Chantal Janzen en Jennifer de Jong

Gesproken taal: Kantonees, Nederlands en Engels

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Fighting Fish

A-Ken is een mysterieuze vreemdeling uit Hong Kong die zoekt naar de toedracht van de moord op zijn broer. Jennifer (Chantal Janzen) en A-Ken (Kim Ho Kim) ontmoeten elkaar als hij net in Nederland is gearriveerd. Niet alleen is in de Chinese onderwereld niets zoals het lijkt, maar ook hun relatie wordt hen door zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur niet in dank afgenomen.

avatar van pjotr

pjotr

Braindead natuurlijk!!

avatar van mister blonde

mister blonde

obviously.

als je goede vechtscenes wil zien, moet je naar die dominee kijken. 'i kick in name of the lord!' of zoiets....

avatar van Ramon K

Ramon K

Wouter schreef:

Ook over deze film?

JUIST alleen over deze film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

mister blonde schreef:

I kick arse for the lord

Zombie McGruder schreef:

Tien punten voor degene die weet uit welke film mijn nick komt !

Braindead natuurlijk, een van de leukste films allertijden voor mij.

Goede tips geef je betreffende het filmfestival, die stonden op mijn lijst, en ik wil ook graag Zatoichi zien, lijkt me ook erg goed.

Ramon K schreef:

JUIST alleen over deze film.

En dat gezeur over mijn posts moet eens ophouden, ik heb

please.

mister blonde schreef:

obviously.

Wow cool idee, ik vraag me sowieso af waarom Jackson toen na Braindead geen spin-off heeft gemaakt met Devenie in de hoofdrol, iets als "The Holy Zombie Arse Kicker returns" of zo..

avatar van Ramon K

Ramon K

En dat gezeur over mijn posts moet eens ophouden, ik heb

ook over heel veel andere films gepost, ik moet toch zelf weten waarover ik post? Of moet ik dat eerst aan jou vragen? Ik ga echt niet voor jou bijhouden waar en wat ik post, dus relax een beetje please.

Hoezo? Ik geef alleen maar aan dat ik jou en Jantje binnen een paar uur op twee fora deze film heb zien promoten. Jantje deed dat op beide fora op zeer schreeuwerige en idiote wijze. Die kon totaal geen kritiek verdragen. Ik houd daar niet van dus dan meld ik dat. Waar je verder post en bij welke films........daar heb ik totaal geen benul van. Doet er verder ook niet toe.

avatar van Wouter

De filmkrant brengt op het IFFR een dagkrant in. Mijn hemel wat sabelt men deze film neer.

'Te slecht'. 'Kneuterig' 'allerbarmelijkst steenkolenengels'. En meer van zulks.

avatar van neo

neo

Ja heb ik net ook gelezen met als mijn favoriete zin: ''Als Fighting Fish kunstzinnige pretenties had zou je die rare opeenvolging van schijngevechten misschien nog kunnen interpeteren als een Brechtiaanse vervreemdingstechniek...''

avatar van Ericinho

Ericinho

Als ik naar een film ga, interesseert het me weinig dat de betreffende productie uniek is in het land van herkomst. Noch, dat een van de acteurs met Jacky Chan heeft gewerkt, noch dat een van de actrices een talentvolle musicalster is en er ook nog erg fijn uitziet.

Wel dat de film gewoon erg matig is, het acteerwerk weinig verheffend en de vechtscenes niets bijzonders.

Dan kom ik toch gewoon uit op een al erg milde 1.5*... ondanks dat dit Neerland's eerste martial arts film is... want dat is niet relevant.

avatar van Reinbo

De Zeemeerman is binnenkort zijn eerste plaats kwijt!

Ik heb afgelopen donderdag Fighting Fish gezien en het is misschien wel de slechtste Nederlandse film ooit; een flinterdun verhaal, saaie gevechten die saai in beeld zijn gebracht en vaak nog onderbelicht ook, er is geen enkel origineel shot of gedachte te vinden in de hele film en alsof dat nog niet erg genoeg was zet Chantal Janzen een acteerprestatie neer waarvan ik zeker weet dat elke half opgeblazen opblaaspop het nog beter had gedaan. Dit leidde dan ook tot een aantal (onbedoelde) lachsalvo's. En dan is er nog een hele knullige eindscene met een zakmesje.....

Alleen Jennifer de Jong weet zich staande te houden in deze prul en vooruit het gevecht tussen de charismaloze hoofdpersoon en Ron Smorenburg is nog net om aan te zien, maar dat komt vooral vanwege de laatste.

avatar van fathi ovz

fathi ovz

ik denk dat het een gevaarlijke film word egt waar maar ga eerst naar shouf shouf habibi dan pas komt deze aan de beurt ik hoop dat het een leuke actie film is en vreselijke gevaarlijke stunts heeft

fathi ovz schreef:

ik denk dat het een gevaarlijke film word echt waar ......ik hoop dat het een leuke actie film is en vreselijke gevaarlijke stunts heeft

Dat gaat tegenvallen.....

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Zag pas een tv-spot voor deze film. Dat geeft de term steenkolen-engels een nieuwe dimensie, zeg. Ron Smoorenburg (geloof ik) zegt: "Meepie it was samwan hie noew." (in 'echt' engels: "Maybe it was someone he knew").

avatar van roda

roda

zag vanmorgen een vechtscene uit de film bij Goedenmorgen Nederland, die zag er zo slecht uit, werkelijk met geen pen te beschrijven zo slecht.

en dan zei die gast ook nog eens dat ze daar maanden over gedaan hebben om die scene te maken.

avatar van Quido

Quido

ja idd Bjorn,...heb ik ook gezien . Werkelijk niet te beschrijven hoe slecht. Maar ach ja... ik wacht maar eens tot ik de hele film gezien heb voor ik um al gelijk helemaal af begin te kraken.

avatar van Biosguru

Biosguru

he! wat een misser deze film, het tempo klopt voor geen meter! en er is buiten de vecht scenes om, helemaal niks aan gedaan om de kijker te boeien, had chantal janzen die motor fiets laten rijden dan hadden we in ieder geval nog een paar leuke scene's gehad (die ook nergens op geslagen hadden maar in ieder geval leuk waren). Erg jammer van de moeite allemaal, ik had nog gehoopt dat het "leuk" slecht was maar dit is saai!

Bereal

Ik vond dit dus echt een hele goede film. Men moet niet vergeten dat het een martial arts movie is. Daar moet je niet heen gaan met vantevoren de verwachting te hebben een film te gaan zien met een super verhaal erin. Ik vond het een leuk verhaal hebben, daardoor was er bij de gevechten zeker geen sprake van zinloos geweld. De vechtscenes waren super. Geen enkele scene was met een computer bewerkt, dus elke acteur had dus echt die martial arts capaciteiten. Choreografisch gezien zaten die scenes goed in elkaar. Je kon zien dat er veel naar Hong kong films was gekeken, maar toch hadden de scenes hun eigen stijl. De hoofdpersoon vocht telkens met een bepaalde arrogantie die ik perfect in die film vind passen. Ik denk dat wij als Nederland heel trots op een film als deze mogen zijn. Ik wacht in ieder geval op deel 2 en natuurlijk op de DVD

avatar van starbright boy

Bereal schreef:

Ik begrijp niet waarom dat niet zou kunnen. Waarom geen martial arts film met een superverhaal?

Ik heb deze film niet gezien trouwens.

Bereal schreef:

Ik vond dit dus echt een hele goede film.... Ik denk dat wij als Nederland heel trots op een film als deze mogen zijn.

Hé be real!

[nasale stem]How I could Just kill a man![/nasale stem]

Ik heb slechts enkele fragmentjes en de trailer gezien, maar wat ik me nou afvraag: waarom trappen ze steeds zo in het luchtledige ? Ik bedoel: de tegenstander wordt nooit geraakt lijkt het wel. Er wordt steeds een afstand van 30 cm gehouden.

Dat maakt dat het er al snel erg knullig uit ziet. Op deze manier oogt het meer als ballet, en dat lijkt me niet de bedoeling.

avatar van Quentin

Quentin

Dat deze Romeo & Juliet in Nederlandse notendop (Shakespeare moet onderhand misselijk zijn van het gedraai in zijn graf) vervolgens geen greintje originaliteit kent en de hakki-takki-partijen nog saaier zijn dan een swingende aflevering van 'Nederland Zingt', was een fikse en vileine verrassing.

Bron: dvd-zine.nl

:d

Bereal

Jullie zijn duidelijk geen bekende met artial arts films. Maar dat maakt verder niks uit. Ieder zijn eigen mening. Ik heb in ieder geval met veel plezier naar die film gekeken. En kappeuter dat jij die scenes als een vorm van ballet ziet denk ik dat de acteurs moeten opvatten als een compliment. Want vechten is niks anders dan dansen. Je beweegt op je eigen interne ritme en op het ritme van je tegenstander. NEt zoals dansen. Maar ga de hele film maar eens kijken en je zal sterk onder de indruk zijn van hoe mooi martial arts kan zijn

Ik heb verscheidene martial arts films gezien hoor. Films waarin de tegenstanders niet voor spek en bonen vechten, maar rake klappen uitdelen tijdens het hele gevecht.

Bereal

en nu heb je slechts enkele fragmenten gezien. Lijkt me niet echt voldoende om daarmee een oordeel te geven over de scnes. In deze film is geen gebruik gemaakt van een computer bij de scenes. Dat betekent dat de acteurs ook echt die moves in huis hebben. Maar kappeuter, welke martial arts films heb je dan allemaal gezien

Ok, ik heb slechts fragmenten gezien inderdaad. Dat er geen computer effecten gebruikt zijn betekent toch niet dat de gevechten softie moeten zijn ?

Ik heb tig martial arts films gezien. Wil je dat ik ze allemaal opnoem ?

Kung-fu Kapp

Klinkt goed.