• 9.374.464 stemmen

Releasedatum: 28 mei 2015

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Good Kill

Een voormalig straaljagerpiloot uit Las Vegas is nu een piloot van een drone. Twaalf uur per dag vecht hij tegen de Taliban met een afstandsbediening, waarna hij naar huis gaat en de andere twaalf uur ruziet met zijn vrouw en kinderen. De piloot begint de missie echter in twijfel te trekken. Hij heeft het vermoeden dat hij meer terroristen creëert dan vermoordt.

Commandant Tom Egan

Airman Vera Suarez

M.I.C. Joseph Zimmer

Lieutenant Colonel Jack Johns

Emily James

Capt. Ed Christie

Trailer geplaatst!

Vanaf 28 mei in de bioscoop (Remain in Light)

John Milton

Toch wel nieuwsgierig waar die drie stemmers deze nu al hebben gezien! Venetië?

Ik ben naar aanleiding van de trailer wel benieuwd. Het ziet er niet heel vernieuwend uit, al is het misschien wel de culminatie van oorlogsvoering op afstand. Maar het worstelen met (schuld)gevoelens en motivatie zal niet fundamenteel verschillen van wat we al eerder in andere oorlogsfilms hebben gezien.

De lyrische blurbs tussendoor laten het heel wat lijken in elk geval, en ik heb me met Andrew Niccols eerste 3 films best vermaakt, zij het in verschillende mate (Gattaca was goed, Lord of War was vermakelijk en S1mone was destijds best intrigerend, al viel de uitwerking tegen).

Ik denk niet dat ik deze persé in de bioscoop hoef te zien, maar ik ga hem zeker kijken.

avatar van schram101

schram101

Ben ook wel nieuwsgierig. Poster is prachtig, Hawke is een fijn acteur maar ben bang voor net wat te veel politiek correcte bullshit.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ethan Hawke gaat in mijn optiek de laatste tijd erg goed, dus ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.

avatar van njirem

njirem

Mooie, ingetogen drama film, met als rode draad de moreel rondom het vanuit de lucht executeren van vermeende terroristen (en hun familie) dmv drones, en de impact die dat heeft op de beul op 7000km afstand (hawke) en zijn collega's/familie.

Geen hoogvlieger maar wel degelijk de moeite waard eens gezien te hebben.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

njirem schreef:

Geen hoogvlieger

Humor.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Bevat als filmisch verhaal veel te weinig om je als kijker te boeien maar is politiek/sociaal het enige juiste antwoord op het zeer kwalijke American Sniper, en dat bovendien op het juiste moment.

avatar van gauke

gauke

Ook al waren er bijtende dialogen, er werd wel erg veel gepraat in dit verder dramatische militairdrama en menselijk karakterportret, van een man die de grond onder de voeten weg voelde zakken. Interessant was de opgeworpen vraag hoe oorlogsvoering er in de toekomst uit gaat zien. Er waren prachtrollen van vooral Ethan Hawke en Zoë Kravitz.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Nogal mager drama (spannend wordt het nooit echt). Het ethische vraagstuk over de collateral damage van oorlogsvoering met drones staat centraal, maar wordt toch wat te weinig uitgediept. Het moraal dat hieraan gekoppeld is, is anderzijds wel evenwichtig en niet te veel aangedikt. Uiteindelijk een aangename, rustige film, maar verder valt er niet bijster veel te beleven. Ethan Hawke is ook niet de meest gepassioneerde acteur.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

schram101 schreef:

Is dat bullshit? Serieus?

Hollywood pulp is natuurlijk veel 'hoogstaander'.

John Milton

Ik heb hem uitgezet, maar kan aan mijn bui hebben gelegen. Daarom geen stem, was nog geen half uur bezig. Wellicht dat ik hem nog afkijk, maar het greep me totaal niet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het verhaal spreekt mij wel aan. Ik zal toch maar eens gaan kijken hoe de film bevalt.

Ethan Hawke zie ik wel graag in films dus laat maar komen.

avatar van broncode

broncode

verheug me sowieso op deze film omdat ethan hawke de hoofrol speelt.

Kan me geen slechte film van hem herrineren en omdat hij altijd de juiste neus heeft voor de juiste scripts ( intelligent,doordacht)

Zijn absolute hoogtepunt in het meesterwerk gattaca met dezelfde regiseur als good kill,al verwacht ik niet het zelfde niveau...

ps heb d'r trouwens eentje gevonden die niet zo goed was:daybreakers...

Maar goed,nog steeds een bovengemiddeld goed gemiddelde...

broncode schreef:

verheug me sowieso op deze film omdat ethan hawke de hoofrol speelt.

ps heb d'r trouwens eentje gevonden die niet zo goed was:daybreakers...

Maar goed,nog steeds een bovengemiddeld goed gemiddelde...

Ik mag hem ook graag zien hoor, vond zelfs Daybreakers een voldoende, maar vond Sinister niet heel geweldig en The Purge lijkt me al helemaal niets. Voldoen die ook aan jouw 'neus heeft voor de juiste scripts ( intelligent,doordacht)'-kwalificatie?

avatar van MevrouwtjeM

MevrouwtjeM

JDSsmetje schreef:

goed om eens te trekken en te strekken in het begin van de film, euhm *rekken

avatar van santaro

santaro

Hmmm twijfel een beetje bij deze, ik vindt dat ethan hawke een beetje zijn beste tijd heb gehad. Maar ga hem toch maar eens proberen

avatar van schram101

schram101

schnoetsz schreef:

Is dat bullshit? Serieus?

Hollywood pulp is natuurlijk veel 'hoogstaander'.

Uh, dat zeg ik niet. Vermakelijker over het algemeen wel ja.

Plot klinkt wel aardig.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Interessante film, gebaseerd op waargebeurde feiten, over hedendaagse oorlogvoering en een voormalig straaljagerpiloot die vanuit z'n luie stoel in Las Vegas de Taliban bombardeert. Zijn geweten begint te knagen en dat zorgt ook thuis voor problemen. Echt spannend wordt het nergens, maar dat kijkje in de moderne manier van oorlog voeren vond ik erg interessant. Verder wordt er ook prima geacteerd.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Sterke film met een sublieme Ethan Hawke. Lees mijn complete review op Filmdomein.

Sneak Review: Good Kill | Filmdomein

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Sterke non Hollywood film. Kritisch op het onderwerp, wat vol-ko-men terecht is, uiteraard.

avatar van james_cameron

Boeiende, strak geregisseerde (anti-)oorlogsfilm met een fraaie rol van Ethan Hawke als uitgebluste en uitgerangeerde piloot die de hele dag niets anders doet dan drone-bombardementen uitvoeren vanuit een bouwkeet in Las Vegas. Gelukkig niet al te moralistisch; wel lekker cynisch en voorzien van inktzwarte humor. De impact op het thuisfront wordt daarnaast geloofwaardig in beeld gebracht. Zou een interessante double bill kunnen vormen met het thematisch verwante American Sniper.

avatar van madmax2011

madmax2011

vond hem goed maar soms ook een beetje saai

avatar van filmkul

filmkul

Rustig voortkabbelend drama. Aardig om te zien hoe oorlogen op afstand plaatsvinden. Het sociale aspect aan de film wordt aardig uitgewerkt door Niccol. De film heeft een matig tempo, maar wordt nergens echt saai. De settings zijn goed gevonden (woestijn vs nieuwbouw Las Vegas). Hawke en Jones acteren verder prima. Leuke soundtrack. 3.0/3.5

avatar van sperwer 27

sperwer 27

Een film die een andere werkelijkheid toont. Een werkelijkheid die je niet kent.

Een manier van oorlog voeren die je perplex achterlaat.

Iemand in de film zegt dat oorlog nooit eindigt.

Hoe gaan we daarmee om?

Sterke prent. Aangrijpende Ethan Hawke.

avatar van Waku

Waku

"American Sniper" maar dan liquidaties van een nog grotere afstand.

Ook in deze "Good Kill" gaat het om de persoon achter de trekker.

In dit geval de trekker van een drone raket.

Degelijke en geloofwaardige rol van Ethan Hawke.

Boeiend oorlogs drama.

avatar van stinissen

Mooie ingetogen film met een magistrale Ethan Hawke als de gebroken uitgerangeerde piloot . Het laatste wat hij deed zou ik persoonlijk ook gedaan hebben. Ook was het mooi om de seksuele spanning tussen Hawke en Zoë Kravitz werkelijk te voelen. Verder zag het er visueel erg goed uit en de rest van de cast was ook prima.

avatar van broncode

broncode

John Milton schreef:

ik lees tussen de regels door dat ik hier te maken heb met een pedant ,intellectueel mannetje die weleens in de bmw van zijn vader mag rijden.

Als je een mening hebt over mijn smaak moet je eerst de films zien ,en niet bevooroordeeld andere je intellectuele mening op leggen...

Jij vond daybreakers wel aardig maar gattaca heb je niet gezien,anders zou je die wel aanhalen in je reactie.

Jammer dat ik je geen waardige gesprekspartner vind,want je hebt wel de potentie in je om het te bereiken,maar daar moet je eerst voldoende ervaring voor hebben en die heb je helaas niet.

Geniet van je bacootje vanavond!

broncode schreef:

Geniet van je bacootje vanavond!

Echt, wat de hel...

Gefeliciteerd met de meest misplaatste reactie in de tijd dat ik op MovieMeter zit.

Het was een serieuze vraag, geen pedante insinuatie, ik begrijp niet waarom je zo extreem gepikeerd reageert. Je leest dat bericht helemaal verkeerd.

Bovendien legde ik geen mening op, ik deelde mijn eigen mening, een verwachting over een nog niet geziene film en ik stelde je een oprecht geïnteresseerde vraag. ik gok dat die vraag in jouw ogen neerbuigend moet hebben geleken, it wasn't.

Verder had je in tien seconden tijd kunnen achterhalen dat ik Gattacca wel degelijk gezien heb, meerdere keren zelfs.

Jammer dat ik geen volwaardige gesprekspartner voor je ben. Ik zal er hard aan gaan werken, hopelijk bereik ik ook ooit jouw niveau. Geef je even een seintje?

Serieus man. Ik begrijp dat de intonatie bij een geschreven bericht soms enigszins verloren gaat, maar de manier waarop jij op een goedbedoelde post reageert, gaat alle perken te buiten.

P.S. ik weet niet waar jij pedante intellectuele mannetjes BaCo's ziet drinken, maar ik ben wel benieuwd