• 9.377.371 stemmen

The Ring Two (2005)

Horror | 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)

Genre: Horror

Speelduur: 110 minuten / 128 minuten (unrated versie)

Alternatieve titel: The Ring 2

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman

Releasedatum: 17 maart 2005

Plot The Ring Two

"The dead don't sleep."

Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.

avatar van startel

startel

lijkt me zo'n mooie film de vorige was ook goed en ik heb de trailer gezien hij was super

avatar van mutsieputs

mutsieputs

HELP! Heb de trailer in de sneak gezien....

Ben normaal gesproken een dame die 'enge' films niet zoveel doen.

Maar voor The Ring maak ik een uitzondering.

En nu komt er ook nog een vervolg.....

Ben benieuwd of ik hem in de bios durf te kijken of dat ik moet wachten tot er een dvd is.......

avatar van gaborroos

gaborroos

Nou een ding weet ik zeker zodra i uitkomt in de bios ga ik er heen. ziet er creapy uit man en ik dat deze nog wel zeker beter kan zijn!!!

avatar van movielauxje

movielauxje

zo'n goede trailer kben echt wel benieuwd

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ga zondag 13 maart naar de voorpremière in Pathé Groningen.

Erg benieuwd of dit het niveau van de eerste weet te halen.

avatar van Syt

Syt

Voor de liefhebbers: De Pathe organiseert in een aantal steden een Ring-marathon op 16 maart.

avatar van akkkia

akkkia

hmm trailer viel best tegen..

na eerste deel, misschien immuun geworden?

Naomi Watts

In de scoop gezien gister. Het is een beetje allemaal weer van hetzelfde als deel 1. Samara is weer hartstikke irritant ook net als deel 1. Wat mij ook mateloos kon ergeren was dat Dr. Temple Rachel ervan beschuldigde Aidan te mishandelen en dat alles ook daar echt op wees (Rachel had last van depressie) en tuurlijk geloven artsen weer niet in paranormale gebeurtenissen. Op zich geen punt maar in hoeveel films in dit al gezien geweest? Teveel!

Het plot werkte voor mij gewoon niet, het plot had te irritante aspecten. Mijn grootste ergernis was toch het personage Carol Breyer.

Aidan schijnt in dit deel opeens zich vreemd te gaan gedragen (al vond ik Aidan zich in deel 1 al raar gedragen, wat niet verduidelijkt werd, misschie neen gebrek aan acteertalent of het lag aan dat demonhoofd) en schijnt steeds meer als Samara te worden (nee he dan hebben we er straks twee!!) Het ik-ben-vermoord-dus-nu-neem-ik-op-iedereen-wraak plot komt mij ook wat TE vaak voor.

Na al dat gekraak van mij nu de positieve punten: Naomi Watts... ze deed het weer overtuigend. Dat is meestal in dit soort films erg overbodig, al is dit meer een norm geworden omdat elke hoofdrolspeler het altijd erg beroerd doet, Naomi Watts zorgt ervoor dat de normen voor een horrorfilm best hoger ingestelt mogen worden. Ze deed het weer voortreffelijk. Petje af voor haar consistente hoge niveau wat ik bijna nooit meer zie.

Toch heb ik mij erg vermaakt, denk voornamelijk door Naomi. Ook deze Watts film scoort geen onvoldoende. 3*

avatar van hellboy

hellboy

hy is vrij triest de film is nu voorspelbaar dus niet leuk meer

avatar van Goodfella

Goodfella

@ Naomi: In de scoop gezien

Tja, die Ring-franchise begint een parodie op zichzelf te worden zo. Had gehoopt dat Nakata de film van wat frisse impulsen kon voorzien, maar eigenlijk is het nog suffer dan het eerste Amerikaanse deel. Vooral de scène met de CGI-herten was werkelijk te stom voor woorden. Niet spannend én niet scary, net als de rest van de film eigenlijk (en ik ben best schrikkerig aangelegd ). Ook de slotscène waarin Samara als een veredelde Gollum tot tweemaal toe uit de put kruipt is ronduit lachwekkend .. dan is er toch écht ergens iets mis gegaan

Als drama uiteindelijk zelfs nog beter dan als horror/thriller, maar daarvoor was de persoonlijke gesteldheid van Rachel weer te beroerd uitgewerkt. Was boeiender geweest als je als kijker écht aan haar geestelijke gesteldheid kon twijfelen.

Paar pluspuntjes zijn er trouwens ook wel. Het is alleen even zoeken, maar de omhoogvallende waterdruppeltjes in de badkamer en de (weliswaar wat flauwe, maar bij gebrek aan beter best geinige) 'is alles een droom?'-suggestie scoren nog wel wat puntjes.

Goodfella schreef:

@ Naomi: In de scoop gezien

Ja dat is weer iets van onze plaatselijke bioscoop. De scoop is een voorstelling voordat hij in de sneak preview te zien is, als hij in de sneak preview komt uiteraard.

avatar van Tuning bastard

Tuning bastard

Geen idee wat ik van The Ring 2 moet gaan verwachten. Of hij is helemaal bagger, of hij gaat er met een hele mooie voldoende vandoor.Het eerste deel vond ik een beetje matig omdat je eerst drie kwartier moest wachten neer dat de film een beetje spannend begon te worden.Daarom hoop ik ook zo dat The Ring 2 beter is. ik hoop het in ieder geval wel.

Zelf vindt ik Samara in deze film er mooier maar minder eng uitzien omdat ze nu echt veel meer op een mens lijkt wat er toch iets te natuurlijk uitziet.

Ik zie eigenlijk nog amper dat het een meisje is (of ben ik nou kippig). De trailer staat me zeker wel aan en ik hoop dat de spanning een stuk hoger ligt dan bij het eerste anderhalf durende deel.

Ik ga er waarschijnlijk 19 maart heen, graag zou ik hierbij ook in contact willen komen met mensen die dus ook filmgek zijn en die dus vooral veel te zeggen hebben over the ring en the ring 2.

Ik w8 op jullie reactie. Greets>> Tuning bastard

avatar van Nieke

Nieke

De trailer voorspelt voor mij al niet veel goeds.

Waarom een super verhaal ontkrachten met een sequel?

Stiekem wachten we er allemaal op, maar onze honger is veel te groot om gestild te worden, of het moest al een super film zijn.

Eigenlijk nog nooit meegemaakt, dat ik na een sequel kan zeggen: deze was nou zelfs nog beter.

Als je op je honger blijft zitten, dan blijft de eerste -en enige- film mooi, spannend, griezelig, ... en wat nog meer.

Ik wacht tot ik deze kan huren, ben bijna zeker dat ik teleurgesteld de cinema uit zou komen

avatar van Goodfella

Goodfella

Nieke schreef:

Waarom een super verhaal ontkrachten met een sequel?

Waarom een weinig bijzondere film (weliswaar met een aantal briljante momenten) remaken?

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

Shimizu's stijl was nog te herkennen in de remake van The Grudge, maar dit Amerikaanse vervolg had net zo goed door een Amerikaan gemaakt kunnen zijn. Wellicht dat Nakata nieuwsgierig was naar de ervaring om een Amerikaanse studiofilm te regisseren, het script kan in ieder geval niet de motivatie zijn geweest. De mythe van de videoband gaat uit het raam en de slotconclusie deed me herinneren aan een uitspraak van m'n moeder die ik regelmatig te horen kreeg: "ben je soms in de kerk geboren?". Niet spannend, vlak geacteerd, oninteressante personages en opzichtige cgi-effecten.

avatar van Jordy

Netherlands 17 March 2005

USA 18 March 2005

opvallend

Dat is echt opvallend...

Maar ik heb deel 1 ook gezien Deel 2 moeten we ook zien natuurlijk...

avatar van jassonn

jassonn

Gebeurd wel vaker, niks bijzonders meer

avatar van stan

stan

maar ik snap niet dat er nu al gestemd is de film is op 17 maart in de bios en in amerika een dag later zelfs dan is het toch onmogelijk om gestemd te hebben ?? of is er een andere mogelijk zijn om hem te zien??

Naomi Watts

Ik heb the Ring Two in de scoop gezien. Anderen kunnen hem ook al in de sneak preview gezien hebben.

avatar van Vera

Vera

Weet niet wat ik ervan moet denken..misschien moet ik de film maar gewoon zien.

Ik weet alleen niet of het nou een goed was om een 2e deel te maken..

avatar van Vera

Vera

idee)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vanmorgen in de bios gezien en door beeldmateriaal en trailers van deze film waren de verwachtingen niet echt heel hoog. En inderdaad, The Ring Two is zo'n typisch vervolg dat The Ring simpelweg overdoet. Alle elementen die het eerste deel zo interessant maakten zijn teruggebracht, maar toch een heel stuk minder sterk uitgevoerd. Zoals Goodfella ook al zei, het lijkt erop dat de film meer naar de drama gaat en het hele horror/ thriller genre is op sommige momenten ver te zoeken.

Goed, de film kent een aantal prima schrikeffecten, maar echt effectief eng of sfeervol wordt dit vervolg nergens. Verder deed Watts het weer prima, maar ik miste in dit vervolg toch een Cox of Henderson. Watts droeg de film alleen op haar schouders en daar had ze duidelijk moeite mee. Gelukkig weet de uitstekende muziek en een paar prachtige beelden nog wel voor enigszins wat sfeer, maar daar is het wel mee gezegd.

Voordeel van de twijfel, 3 hele kleine sterren.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Als ik naar de budget van die film kijk schijnt hij heel duur te zijn. Dus hopelijk word het een goed vervolg op het 1ste deel.

avatar van morpheus

morpheus

Prijs en kwaliteit hebben niet een al te hoge correlatie in de filmbusiness.

avatar van SigaretBurns

SigaretBurns

stan schreef:

of is er een andere mogelijk zijn om hem te zien??

Persvoorstellingen, sneak previews, distributeursdag, etc.

avatar van stan

stan

oww oke nu snap ik het dank je wel!

avatar van ilko

ilko

Met andere woorden is Ring 2 bagger , nou leuk om te weten scheelt me weer 9 euries

avatar van stinissen

Eerste half uur twee aardige schrik effecten om daarna als een nachtkaars uit te gaan.

David Dorfman speelt als de zoon van Naomi Watts zeer slecht en je krijgt dan ook geen enkele band met het kind.... Het lijkt wel of hij de hele film moet poepen, zo een gezicht trekt het mannetje de hele film door.

Ik vind dat we nu maar het hoofdstuk Ring moeten afsluiten , want met de minuut wordt het plot ongeloofwaardiger. . 1.5*

avatar van Guardian667

Guardian667

Ben gisteren bij de marathon geweest the ring 1 en daarna the ring 2.

ik moet zeggen ik vond deze toch goed gemaakt

ik zat helemaal in de film.

het stukje met de elanden vond ik wel een beetje apart.

verders deed de film me ook veel denken aan Dark Water.