Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Leprechaun II
Geregisseerd door: Rodman Flender
Met onder meer: Warwick Davis, Charlie Heath en James Lancaster
Plot Leprechaun 2
"This time... luck has nothing to do with it."
Op de 1000e verjaardag van de Leprechaun kan diens bediende onder Leprechauns juk uitkomen door te helpen bij het verkrijgen van een bruid. Helaas viel de keuze van de gnoom op zijn dochter en door haar te redden van dat lot vervloekt hij zijn nageslacht: op de 2000e verjaardag zal de Leprechaun de mooiste dochter van het nageslacht tot zich nemen. Dit blijkt Bridget te zijn en als de Leprechaun haar ontvoert, is het aan haar vriendje Cody om haar te redden.
The Leprechaun
La femme au foyer
Tourist's Girlfriend
African American Leprechaun
Chainsaw
De eerste Leprechaun was flauw, maar af en toe nog best geestig. Deel 2 is eigenlijk meer een herhalingsoefening. Soms leuk, maar vaak ook niet.
2 sterren.
Leuk filmpje, maar wel met een lage kwaliteit. Deel 1 was veel beter.
pompoen
Deel 2 is veel beter dan nr 1.
Dit deel is echte horror, de andere is het meer een mix van komedie en horror ala chucky in child's play 4 en 5.
dr channard
inderdaad pompoen beter dan deel 2. Vooral de scene waarin die ene met hem lacht en dan wraak neemt. Ik zei echt: yes yes yes...
N811
Het enige positieve aan deze film kan ik mededelen dat die kabouter best wel grappig is. Of is idioot nou het goede woord.
film88888
Ja wat kan ik zeggen?. De film had inderdaad hele vermakelijke stukken, en dan weer een slecht, en zelfde verhaal zoals de vorige. De acteurs bakken er niks van, maar om eens om een andere soort horror te kijken is het best leuk. Davis is eigenlijk wel belachelijk dus verdient hij deze rol. Een 3,0 Mischien is deze leuker als deel 1.
psycholamp
- 1960 berichten
Irritant kutwezentje die Leprechaun. Daardoor ook geen leuke film. Ergernis volgt op ergernis. Geen aanrader voor horror-fans.
Visculmania
Na Leprechaun gekeken te hebben moest ik deze natuurlijk ook zien. De film mag er best wezen maar het is en blijft gewoon 100x niks.
hellblazer93
Geen horror, maar als komedie ook niet helemaal geslaagd. De film is voor eens redelijk vermakelijk, maar ook niet meer dan dat. Voor volwassenen zeker niets aan. Ik heb deel 1 nooit gezien, maar als ik de reacties hier zo lees geloof ik dat dit gewoon hetzelfde is, maar dan minder leuk.
2 sterren. Geen aanrader voor horrorfans
BrS
Een super slechte film natuurlijk.
Maar als je er van houdt dan is t zeker leuk, als je deel 1 leuk vond, vind je deze ook leuk, mits je van een beetje herhaling houdt.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik had hem ooit al eens gezien, maar vanavond heb ik hem dus terug gekeken. De Leprechaun reeks is een matige reeks, maar wel een aanrader voor jonge kinderen die gewend willen geraken aan het horrorgenre of voor de volwassenen die af en toe een verstand op nul filmpje appreciëren.
Deel 2 is zonder twijfel leuker dan deel 1. Originele moorden, een variatie aan settingen en een verdere uitdieping van de clichés en mystiek van de Leprechauns zorgen dat dit deel leuker wordt. De acteurs van déél 1, waaronder Jennifer Anniston hadden wel meer een solide acteerstijl.
De oneliners van de Leprechaun verschillen nogal qua sterkte, maar de humor in dit deel komt vooral van de nevenfiguren ( dit in tegenstelling tot deel 1 waar de humor vooral van de kabouter zelf moet komen). Zo vond ik de nonkel en die zwerver best vermakelijk. Voor de rest niet een volledige herhaling van deel 1 vermits het nu vooral om "de bruid" gaat, iets wat niet in zijn voorganger tersprake kwam. Verder zijn er natuurlijk wel de herkenbare verhaallijnen zoals de ontbrekende munt.
Ik heb er mij goed mee vermaakt. Degelijke opvolger!
Niet echt beter, niet echt slechter.
Zwaar B-film materiaal dat alleen gered zou kunnen worden door een monster met enig charisma. Jammer genoeg is het boutertje echt irritant van begin tot eind. Er gaat ook nooit echt dreiging vanuit en zijn sterkte lijkt sterk afhankelijk van de filmwetten. Alles kan zolang het maar niet te erg is voor de hoofdpersonages, die moeten namelijk wel winnen.
Moorden in dit filmpje zijn trouwens wel iets origineler dan in de eerste, maar de gore blijft van een belabberde kwaliteit. Vaak is er ook gewoon helemaal niks te zien (de gouden tand).
Soundtrack, het visuele, acteerwerk ... allemaal zinloos om wat over te zeggen want het is allemaal even belabberd. Droevige bedoening die enkel de setting wat verandert tov deel 1, maar verder helemaal niks toevoegt.
Weinig zin in deel 3 maar wel benieuwd wat ze met "space" en "in da hood" gaan presteren.
yeyo
De 3de vind ik eigenlijk de sterkste. Deel 4 heb ik nog niet gezien, maar "in da hood" is bijzonder teleurstellend. Zelfs voor de Leprechaun-franchise waar je sowieso al niet veel van verwacht.
dutchtuga
Deel 3 is bagger eerste klas. Niet goor, niet leuk. Eigenlijk geheel in de lijn van de eerste twee delen.
yeyo
Sja, dit deel vond ik om eerlijk te zijn ook best wel leuk.
al besef ik natuurlijk dat dit rotslechte films zijn, maar ik vind die leprechaun nog wel een geestig mannetje.
dutchtuga
Ik vond 'm eigenlijk ook behoorlijk irritant met z'n rijmpjes enzo. Daarnaast is 'ie gewoon veel te mild. Nee, doe mij maar honderd keer Chucky.
yeyo
Child's Play heb ik eigenlijk nooit gezien, maakt die Chucky ook veel mopjes?
In de latere films wel (4 en 5). Maar echt voor geen meter te vergelijken met de eerste Child's Play films.
Pastichio Rocker
Waarom kijk je in godsnaam deel 2 als je deel 1 al kut vond?
Misschien iets voor morgen of zo? Je zal de recensie wel zien verschijnen.
Pastichio Rocker
Ja, maar de drijfveer om uberhaupt de rest te kijken als je deel 1 en 2 al niks vond ontgaat me hier.
dutchtuga
Misschien is hij wel een completist. Is toch logisch dat als je aan een reeks begint, deze ook afmaakt?
Pastichio Rocker
Um, nee. Want als je deel 1 al kut vindt en deel 2 is al niet veel beter, dan kun je die tijd toch beter anders besteden? Na Hellraiser 4 heb ik het ook voor gezien gehouden, terwijl er iets 9 delen zijn ondertussen. Ik voel me niet verplicht om de rest ook te kijken, wetende dat ze alleen maar slechter zullen zijn. Maar ja, dat ben ik.
Hellraiser 4 was na een bedroevend tweede deel en een tegenvallend derde deel een grote opleving. Zo zie je maar.
Verder een beetje wat dutchtuga zegt en omdat het niet anders kan dat Leprechaun + rappers gewoon een geweldige leuke, foute (maar waarschijnlijk ook weer slechte) combinatie wordt.
Niet dat dit alles ook maar enigszins relevant is.

Leprechaun Returns

Leprechaun 3
1995

Leprechaun
1993

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Bloody Hell
Komedie / Horror, 2020