Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Chantal Janzen, Benja Bruijning en Fedja van Huêt
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 6 november 2014
Plot Pak van Mijn Hart
De broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...
Trailer geplaatst.
Dit is wel een erg schaamteloze Alles Is Liefde kloon...
chevy93
27 oktober gaat de splinternieuwe, state-of-the-art JT bioscoop in Hilversum open. Met deze film als première.
Mug
En een vreselijke titelsong van Nick en Simon overigens...godallemachtig, daar gaat het glazuur.
mjk87 (moderator films)
Had helemaal niet gekeken wie de regisseur was, is het de zoon van Mathijs hoor ik net bij DWDD.
Overigens, afgaande op de trailer en meer van dit soort meuk: ik verbaas me er niet over dat men zulk een product op de proppen komt - het verkoopt immers wel, ik verbaas me er eerder over dat er echt mensen zijn die dit oprecht leuk vinden. Dat kan gewoon niet.
rustugan
Mainstream Nederlands filmpje numero ontelbaar. Afgaande op de trailer weer acteerwerk op schoolmusical niveau
rose
Ladiesnight in Pathé. Film zal verkopen, maar verdiend dit niet. Veel spelers van Soof. Je verwacht iets moois, je krijgt een niksig iets. Hangt van clichés aan elkaar. Een aan elkaar gebreid zooitje wat maar doorkabbelt. De regisseur weet niet het beste naar boven te halen van de acteurs. Chantal is een mooie vrouw om te zien, maar in geen enkele film vind ik haar écht geloofwaardig.
Ste*
- 2072 berichten
Apart, op een of andere manier had ik van Kees van Nieuwkerk (niet dat ik hem echt ken) iets creatievers verwacht dan dit, maar blijkbaar bezondigt hij zich ook aan mainstream feestdagenromkom.
rose
Reactie van Carice v Houten;' hij heeft het echt heel erg goed gedaan'. Ze zou ook gaan zeggen dat het een flutfilm was. Wat ze ook vindt. Kan niet anders.
The One Ring
Er werd laatst al bij Aanmodderfakker gesproken over een stroom aan Nederlandse films met een scheldwoord in de titel. Er is ook een andere epidemie in Nederlandse films met hartentitels: Mannenharten, Hartenstraat en nu Pak van Mijn Hart. Allemaal romantische komedies die als een beetje een zelfde soort film gepromoot worden, vooral ook met een suf liedje.
rose
Ik hou mijn hart vast! Waar het hart van vol is....
Van mij mag er een titel zijn waar het 'hart' in voorkomt. Maar laat het dan ook hartverwarmend zijn. Deze was eerder hartverscheurend. ( in de negatieve zin van het woord)
John Lee Hooker
In weze vrij cheesy, maar doordat mijn verwachtingen zo laag lagen als een steen in de Grote Oceaan was het uiteindelijk nog best meegevallen. Er komen niet teveel flauwe grappen aan bod en het valt best mee met de dramatiek. Ik vond het eigenlijk ook wel apart om die Amerikanen aan die tafel te zien zitten om ons sinterklaasfeest te observeren en er andere twist aan proberen te geven. Ik weet niet of de makers het heel erg belangrijk vonden om het concept met Santaman goed uit te werken, want zoals vaker zijn enkele kandidaten aangesteld om elkaar te ontmoeten en te wantrouwen en blijft de focus voornamelijk op hun gesteld. Voorspelbaarheid en een standaard cast zijn terug te vinden en ik irriteerde me aan dat langharige zoontje met die vervelende stem. Ook was het erg onwaarschijnlijk hoe Tim die vliegtuigdeur openkreeg en er een medewerker op de grond hem een lichte waarschuwing gaf alsof zijn hoed was afgepakt.
Als geheel kon ik het wel door de vingers zien en Kenzari als nerd viel ook te waarderen.
soom
Ik las hier vergelijkingen met de mozaiekfilms van mevr. Derwig-van Kooten/Joram Lürsen, maar die vergelijking tast bij mij in het duister. Het enige dat ik zie aan gelijkheid, is dat er een thema in zit wat kerst en heikneuterklaas betreft. Dit is gewoon een romantische film zonder bijbanen en zijsporen, rechttoe rechtaan. Het is gewoon een Amerikaanse romcom, maar dan vertaald naar het polderlandschap van Nederland. Enigszins vlak en onorigineel is het wel natuurlijk.
Marwan vond ik een vreemde gans in het geheel. Typisch ook wel. Had wel beter geschreven mogen worden en net een vlammetje meer diepgang.
Verder is het extra typisch dat de beste actrice van Nederland niet even langs komt. Wel een vriendin van haar casten, maar je liefje zelf geen rol toeschrijven? Tut tut Kees, geen stijl hoor!
Verder is vooral Chantal Janzen heerlijk op dreef. De bijrollen in Alles is Familie of toch Alles is liefde en Soof, smaakten blijkbaar naar meer. Ze doet haar best, en met haar Tegelse charme spreekt ze de beste acteertaal. Fedja is aardig, Benja wat mij betreft na Alles is Familie hartstikke leuk. Gewoon niets mis mee. Lekker zwijmelen.
Apster
Die tagline ook: de feelgoodfilm voor de feestdagen. Ugh
Cinemaniak
Die tagline ook: de feelgoodfilm voor de feestdagen. Ugh
Dat is dan nog hetgeen dat ik het meest kan waarderen. Ze pretenderen duidelijk niets meer dan dat te zijn namelijk.
Reg29
Na Alles is Familie is het nu wel leuk geweest!Schaamteloos gekopieerd van Alles is Liefde/Alles is Familie/Soof.Wanneer maakt Nederland nou eens een goede film en geen wonder dat het slecht gaat met Nederlandse filmindustrie!Geen punten op dit film!
cordiacovens
Voordat je naar Pak van mijn Hart gaat weet je precies wat je voorgeschoteld krijgt. Verrast zal je dan ook zeker niet worden, maar wanneer een middelmatige romkom is waar je bewust een kaartje voor koopt dan krijg je precies waarom je hebt gevraagd. Ik vind het alleen jammer dat er niet wat meer geprobeerd wordt dan het minimale dat een romkom nodig heeft. Een leuk uitgangspunt resulteert namelijk in een formulematige romantische komedie die afgeraffeld aanvoelt.
Er74
Deze film viel zeker niet tegen. Leuk en met de nodige humor. Een film om een beetje in de feestdagen stemming te komen.
SunChaser
Wat was dit slecht. Dit genre mag best cheesy zijn maar dan nog kun je best iets leuks er van maken. Zoals Alles is Liefde en hartenstraat. Dit is zo niet grappig, slechte dialogen, slechte timing.
Cinemaniak
Matterhorn, De Marathon en Borgman zijn anders toch zeer fraaie films van de afgelopen jaren.
Zelfs Ho's before Bro's zou ik nog aanraden, aangezien je dat soort films als typisch Nederlands kan beschouwen
Franklin1975
Gisteren met mijn date anders heerlijk genoten van deze film. Wat mij betreft van hetzelfde niveau als Alles Is Liefde, hoe cheesy en standaard het verhaal ook mag zijn.
Lefgozer
Het is helaas geeneens meer een verrassing. Deze film heeft al meer dan 100.000 bezoekers mogen ontvangen in drie dagen. Ben je een geldhongerige regisseur? Maak dan een romcom rond de feestdagen of als het buiten weer koud wordt, trek een blik BN'ers open, wees het liefst nog vriend of familielid van Matthijs van Nieuwkerk en de DWDD-promoshow en commercieel succes gegarandeerd!
Al DeNiro
Ik vond Alles is Familie, Mannenharten en Hartenstraat wel heel leuk, maar dit lijkt me echt helemaal niets. Veel te zoet en kinderachtig. De meeste acteurs trekken mij ook niet en Fedje moet weer terug naar misdaadfilms/drama!
Ste*
- 2072 berichten
Ja, erger nog is dat men doet alsof dat iets zegt over de kwaliteit van de film. Misschien vonden al die 100.000 bezoekers er wel geen reet aan, maar dat zegt het verhaal niet.
Unique
Laat mensen gewoon lekker er plezier in hebben (zie reacties Twitter, zeer veel positief) en ga zelf naar AANMODDERFAKKER. Maak je niet zo druk en wees blij dat het geld naar de NL-industrie gaat ipv buitenlands geneuzel wat vaak net zo erg gejat kan zijn (THE BEST OF ME).
Die haat jegens commerciele voorspelbare NL-films is zo voorspelbaar en makkelijk. Richt je pijlen eens op AL die zelfde Liam Neeson films, of al die zelfde klonen van The Notebook. Net zo erg.
Malick
Deze film heeft al meer dan 100.000 bezoekers mogen ontvangen in drie dagen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime