Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Chantal Janzen, Benja Bruijning en Fedja van Huêt
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 6 november 2014
Plot Pak van Mijn Hart
De broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...
Unique
Dat is onzin Verhoeven. Zaterdag deed de film al 25.000 bezoekers in 1 dag. Vrijdag 15.000 en donderdag 7.000. Kan zich meten met Interstellar als je iMax zou weglaten
Hou op met de hetze
Unique
70.000 voorpremieres, 60.000 do-zo. 131.000 bezoekers tot en met zondag.
Flat Eric
Ik probeer het steeds weer maar zo een Nederlandse romkom is niet voor mij weggelegd. Altijd diezelfde koppen in de film, ik noem een Chantal Janssen, een Halina Reijn en dan nog wat van die types. Verhaaltje is uiteraard flinterdun met een goede afloop en dat alles doordrenkt in een feestelijke decembersfeer.
Nee, het was een pak van mijn hart dat ik de bioscoopzaal kon verlaten!
Malick
Unique
De film ging donderdag in release en werd zaterdag goud. Dat klopt.
Waar zie jij die foutieve cijfers waar je het over hebt?
De film trok in voorpremieres 70k, de 1e week 80k bezoekers. Totaal nu boven 150.000.
Er valt gewoon niet te ontkennen dat de film succesvol is. Of er nu voorpremieres waren of niet.
Ste*
- 2072 berichten
Nogmaals, zegt het bezoekersaantal dan iets over de kwaliteit van de film? Dit soort films halen rond de feestdagen altijd wel de gouden status, is een kwalificatie die echt totaal geen betekenis heeft.
mjk87 (moderator films)
Nee, het zegt iets dat genoeg mensen voorgekauwde prak willen hebben, niet al te spannend en zeker niet iets dat men nog niet kent. Dat is net als bij Ivo Niehe die alleen de vragen stelt waarop men het antwoord al weet (en ja, op zondagavond wil ik ook wel eens iets makkelijks zien, en hij spreekt zijn talen en heeft toch vaak grote gasten). En ook Ivo heeft keurige kijkcijfers.
Flat Eric
En doodgegooid worden met marketingtechnische trucjes als de stad volplakken met posters, aandacht in Dwdd en de Rtl Boulevards van deze wereld, helpt de film ook wel naar de gouden status omdat men dan denkt :"oh, dit is een film die ik moét zien".
Malick
De film ging donderdag in release en werd zaterdag goud. Dat klopt.
Waar zie jij die foutieve cijfers waar je het over hebt?
Momfromhell
Geen film die je moét zien maar met gratis kaartjes was het een leuke wegkijk film. Maar ik hou dan ook van de feestelijke decembersfeer.
hheleen
Slap verhaal! Na Alle Tijd, Alles is Familie en Alles is liefde begon ik even het idee te krijgen dat Nederlandse romkom's wel goed konden zijn. Dit kan er zeker niet aan tippen. Het december sfeertje maakt het nog enigzins vermakelijk om naar te kijken, maar geen bioscoopkaartje waard.
hannes64
- 1926 berichten
Allemaal aftreksels van 'Love Actually', snap niet dat mensen hier nog heen gaan.
Zelfs de covers lijken er allemaal op.....Alle Tijd, Alles is Familie en Alles is liefde....èèn en al slappe aftreksels.
De enige echte Nederlandse film die ik nog tamelijk goed vond is Schatjes.
En de films van Maas, maar zoals de laatste tijd, ze weten niet echt om een goed verhaal te verpakken in een goeie feelgood zoals Love Actually.
Toch nog een anderhalf voor `t proberen.
Timothyvdmeer
Allemaal aftreksels van 'Love Actually'
precies. En bijzonder slap is het zeker.
Cinemaniak
De enige echte Nederlandse film die ik nog tamelijk goed vond is Schatjes.
En de films van Maas,
Het lijkt er sterk op dat je er dan een aantal gemist hebt. Er zijn de afgelopen jaren best nog wel wat puike films verschenen van eigen bodem. En nee... niet dit soort prutswerk
De Eyeworks feelgood film PAK VAN MIJN HART van regisseur Kees van Nieuwkerk heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en dat betekent een Platina Film.
Sgrspice
Een leuke romkom kan ik op zijn tijd best wel waarderen. Deze was echter tenenkrommend slecht. Ik raad iedereen aan deze recensie te lezen, alvorens je besluit om hier geld voor neer te leggen. Helemaal eens met deze
Waku
Wat zit er toch een groot verschil vaak in kwaliteit van de nederlandse films onderling.
In dit geval weer eens negatief.
Wat een strontvervelende komedie is dit zeg.
Zelfs een gedeeltelijke "Divorce" cast kan deze film niet redden.
Afschuwelijk acteerwerk, belachelijk verhaal en simpelweg niet leuk.
Bah.
carlak
Ook technisch is het weer helemaal mis, de volumeknop stond haast op max om de dialogen te kunnen verstaan. Oud euvel waarvan ik dacht dat ze het bij de laatste films wel onder controle hadden. Verder zie je dat acteren en ook regisseren een vak is. Natuurlijk een Bram van der Vlugt heeft geen aanwijzingen meer nodig en ook Huet en Janzen blijven wel overeind, maar de rest klungelt maar door. Wat wil je ook met een amateur aan het roer en alleen maar al die aandacht en kansen omdat hij het zoontje van... en verloofde van... is. Een ander was hier nooit mee weggekomen. Bruijning speelt eigenlijk zichzelf : de hunk die de romcom moet dragen. Hup meiden naar de bios: lekkere man te zien en dan dat onvermijdelijke blik BN'ers Weer die eeneiige 2ling Weisz en Broekman etc. Nee, als je dit zo ziet dan is Gooische Vrouwen al stukken beter (maar ook nog dik onvoldoende) en is Aanmodderfakker dan terecht met een Gouden Kalf beloond.
Geen hoogvlieger maar wel amusant daarom een dikke voldoende . Film is ook vermaak en ondanks alle min punten hier boven door andere gebruikers geschreven heb ik me goed vermaakt.
Ebella
Hoewel het een film vol clichés is, ik niet vaak heel hard heb moeten lachen en ik ook niet overdonderd door alle liefde de bioscoop verliet, is het wel een film die je graag wilt zien, omdat deze Nederlandse kerstfilm ook een traditie is geworden. Eentje die we hoop ik in ere gaan houden!
Volledige recensie lees je hier: Recensie Pak van mijn Hart
Nightfalls
Vandaag op dvd gezien en ach het was wel vermakelijk. Vooral Chantal jansen waar ik een zwak voor heb, maar voor de rest een beetje veel hetzelfde maar dan met een ander sausje.
gauke
Een verouderd overkomende, amateuristisch ogende, gemakzuchtig en slordig gemonteerde, voorspelbare, clichématige en borstplaatzoete romantische sinter-kerstkomedie, gemaakt voor de decembermaand. Ik denk dat enkel de invalshoek van de zwarte pietendiscussie geslaagd genoemd kon worden. Maar ik miste vooral de emotie, sprankelende magie en chemie tussen de hoofdrolspelers.
missl
Flauw niemendalletje die nergens de juiste snaar raakt. Een film zonder chemie, zonder humor en zonder liefde gemaakt.
Quentin
Scenario is al slap, maar amateuristische regie maakt er echt een drama van. Spel (ook van geroutineerde acteurs) is matig, sfeer klopt gewoon niet en ook technisch valt er erg veel op deze prent aan te merken.
N00dles
Gooi alle cliché's van Love Actually, Alles is Liefde, Mannenharten, Hartenstraat en Alles is Familie bij elkaar en je krijgt dit soort ongeïnspireerde meuk, maar dan nóg slechter geproduceerd.
Ik heb me nog nooit zo gruwelijk verveeld als bij deze halfslachtige Sinterklaas-romcom. De personages, de verhaallijnen, de pogingen tot humor; het boeit me allemaal geen ene flikker en er zit nergens een greintje originaliteit in. Zelfs de cast bestaat uit gezichten die we al tien keer eerder hebben gezien in soortgelijke rollen. Wat een verschrikking.
Ik doe het niet vaak, maar ik geef dit een welverdiende 0,5*, opdat ze maar eens leren dat dit soort films gewoon nooit meer gemaakt mogen worden. Dat zou pas echt een pak van mijn hart zijn.
Ste*
- 2072 berichten
Het moet nu eens afgelopen zijn met films die nog willen teren op het succes van Alles is Liefde.
Ik wist natuurlijk al best dat dit hoogstwaarschijnlijk niks zou worden, dat is ook waarom ik dit soort werkjes eens in de zoveel tijd opzet. Maar deze was eigenlijk niet eens leuk uit slechtheid. Vooral eigenlijk zo onorigineel als het maar kan. Het idee dat je alles weer opnieuw moet gaan zien dat al in tig andere film is gedaan is nogal vermoeiend.
Daarnaast straalt het allemaal wat houterigs en amateuristisch uit. Ik denk dat ik daar eerder de scenaristen de schuld van geef dan Kees van Nieuwkerk. Die jongen was waarschijnlijk gewoon blij dat hij zoiets 'groots' als dit te doen kreeg en ik kan me best voorstellen dat hij uiteindelijk meer in zijn mars heeft dan standaard romkoms.
Benja Bruijning is altijd fijn om te zien, en ook Chantal Janzen weet er nog wel wat van te maken. Afgezien daarvan gewoon echt helemaal niks mee te beleven.
Mr. Chiel
Veelal negatieve reacties op Moviemeter. Mijn verwachtingen waren dus niet zo hoog. Maar wat een leuke kerstfilm! Ik hou eigenlijk helemaal niet van romantische films, maar hier was de humor gelukkig flink aanwezig. Verhaal zat goed in elkaar, leuke personages, muziek en kerstsfeer!
Wel erg storend vind ik dat je alle mensen ziet die je ook weer in vrijwel alle films en series ziet. En de ENORM duidelijke reclame voor SkyRadio, Postcode Loterij en De Telegraaf. Hoop dat ze er flink voor hebben moeten betalen!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'