• 9.372.816 stemmen

FernGully 2: The Magical Rescue (1998)

Animatie / Familie | 75 minuten

Genre: Animatie / Familie

Geregisseerd door: Phil Robinson en Dave Marshall

Met onder meer: Connie Champagne

Plot FernGully 2: The Magical Rescue

Gemene bandieten hebben de baby's van de dieren uit FernGully gestolen. Maar onze vrienden smeden een plan om de baby's weer terug te krijgen. Dat blijkt echter allesbehalve een gemakkelijke taak te zijn. Ze beleven volop avonturen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Stump & Captain

Nugget, Bandy, Mrs. K, and Additional stemrols

Mr. Chuckles

Boof & Slasher

film_kaza

ik vond deel 1 spannender en leuker. deze was minder maar wel leuk.

avatar van Film_La_Timo

Film_La_Timo

heel kinder achtig

2,0

avatar van neo

neo

Goed dat ze de ''red de bossen'' booschap nu aan de kant hebben gezet....

film_kaza

Juist en nu is het "red de dieren".

avatar van Jessu123

Jessu123

echt te slecht voor worden

film_kaza

Vroeger was het altijd mijn favoriet van de Ferngully reeks. Kwam door de liedjes, humor en het minder sirieuze verhaal.

De nadelen van nu:

- Liedjes zijn kinderachtig. Vrolijk maar kinderachtig. Op mijn leeftijd kun je nog net zoiets aan als je er maar geen gewoonte van maakt. Ze maken deel 1 ook wel belachelijk met die tekst "Er is plaats voor iedereen, hier in Ferngully (la la la)". De muziek is verslechterd terwijl ik al niet echt tevreden was met die uit 1.

- Humor is hier gewoon"hoofdrollen krijgen pijn of er gebeurd iets vies. Betty die in deel 1 grappige immitaties deed vliegt en botst hier gewoon overal tegenaan bijvoorbeeld.

- Pips die vind het mooie Ferngully niet meer mooi.

- Pips probeerde in deel 1 Krista te versieren en hier leek het al alsof ze iets hadden.

- Ik dacht dat alleen feën magie hadden? Dat kleine bijrolletje uit deel 1 probeerde het hier ineens ook.

- Deel 1 vond ik al ietjes slechter getekend dat de standaard tekenfilms die ik ken. Maar dit is nog slechter getekend.

Gelukkig is het nog wel te doen. Er zijn andere makers en die maken de hoofrollen een beetje belachelijk en anders dan dat ik ze eerst zag.

- Zack uit deel 1 is 1 van mijn favorieten tekenfilmrollen ooit. Hier lijkt het wel alsof hij nooit geboren is. Waarom ging het vervolg niet gewoon over Krista die Zack weer op ging zoeken?

- Hexxus was ook erg leuk. Hetzelfde met Hexxus. Is Hexxus in deze ooit geboren? Ach het is beter dan "Ferngully 2: Hexxus's Return".

Erg veel nadelen dus.

Het was nog wel leuk om deze 1 keer te zien. Maar dit is de laatste keer dat ik Ferngully 2 kijk.

neo schreef:

Goed dat ze de ''red de bossen'' booschap nu aan de kant hebben gezet....

Die boodschap was er inderdaad in deel 1. Maar ik bekeek die eerder vanuit andere ogen. En het voelde voor mij meer een boodschap voor het broeikas-effect. Die boodschap viel mij toen niet op.

1,5 voor deze.

avatar van MrEd

MrEd

is een erg mager verhaaltje geworden vergeleken met deel 1.

avatar van Metalfist

Metalfist

Nodeloos vervolg

Hoewel er uiteindelijk minder nostalgie aan te pas is gekomen dan ik in eerste instantie had verwacht, vond ik de eerste FernGully film best nog leuk. Van deze sequel had ik nog nooit gehoord, maar het was mooi meegenomen dat mijn DVD beide films bevatte op hetzelfde schijfje. Met blanco verwachtingen aan begonnen, al zat in het achterhoofd al wel de schrik dat dit wel eens zou kunnen uitdraaien zoals die nodeloze Disney sequels.

Wat blijkt? De schrik was terecht. FernGully 2 is in alle opzichten een mindere film dan zijn voorganger. Het plotje van 'red het milieu' is vervangen door 'red de dieren' en dat wordt gewoon niet al te boeiend gebracht. Zelfs met een speelduur van iets meer dan 1 uur is deze The Magical Rescue nog altijd te lang. Naar het einde toe geraakt er iets meer vaart in de film door de toevoeging van Budgie en haar grootvader, maar voor het overige is dit niet al te veel soeps. De eerste film had dat probleem weliswaar ook wel een beetje, maar wist dat nog mooi te maskeren door er een hele hoop liedjes in te steken. Hoewel niet alle nummers weliswaar altijd even geslaagd waren, was dat op zich nog wel een aangename afwisseling. Deze sequel kent ook wel een paar muzikale onderbrekingen, maar je bent ze al vergeten wanneer het nummer gewoon nog bezig is.

Altijd straf ook als een sequel slechter geanimeerd is dan zijn voorganger. De eerste FernGully schatte ik sowieso al ouder in dan hij eigenlijk was en deze film doet het niet veel beter. Erg vreemde keuzes ook met bijvoorbeeld het design van Batty. In de eerste film nog klauwen en deze keer een soort van handen? Nog een nadeel dat je meestal bij dit soort goedkopere sequels hebt, is dat de stemmencast niet meer wederkeert. Deze keer dus geen Robin Williams als Batty maar Matt K. Miller geraakt er eigenlijk nog vrij goed mee weg. Een aantal leuke momentjes in ieder geval. Geen Christian Slater ook als Pips en vooral ook geen Cheech & Chong meer. Al doen de nieuwe acteurs op zich nog wel een behoorlijke poging.

Nah, deze FernGully is duidelijk bedoeld om zo goedkoop mogelijk nog te kunnen cashen op het succes van de voorganger. Wat me dan nog het meest verbaast is dat het 6 jaar heeft geduurd eer ze met de sequel zijn gekomen. In die tijd had je toch echt wel met een iets beter verhaal kunnen komen.

Nipte 2*