• 9.376.493 stemmen

Met onder meer: Rupert Friend, Zachary Quinto en Hannah Ware

Releasedatum: 3 september 2015

Plot Hitman: Agent 47

"Your Number is Up."

Hitman: Agent 47 gaat over een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar. Deze perfecte moordmachine is vernoemd naar de laatste twee cijfers van een in zijn nek getatoeëerde barcode en is het resultaat van tientallen jaren onderzoek en 46 prototypes. Dat heeft ertoe geleid dat 47 over ongekende kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie beschikt. Zijn nieuwste doelwit is een mega-bedrijf dat het geheime verleden van Agent 47 wil achterhalen, om zo een leger van nog betere moordenaars te creëren. Samen met een jonge vrouw, die misschien in staat is hun machtige en geheime tegenstanders te verslaan, wordt 47 geconfronteerd met zijn verbijsterende afkomst en begint hij een episch gevecht tegen zijn dodelijkste vijand.

avatar van blurp194

blurp194

Ondanks, of misschien juist omdat, ik de eerdere film niet gezien heb en de game nooit gespeeld heb vond ik het wel een aardig actiefilmpje. Wel een beetje teveel Jason-Bourne jatwerk in de stijl van de actiescenes en het wat moeizaam uitgewerkte mysterie misschien, en in de verhaallijn ook hier en daar echt teveel gezocht om op de mooiste actielocaties uit te komen - jaja, middenin een testopstelling voor een vliegtuigmotor. Maar als je daar overheen stapt best aardig en vermakelijk. Friend en Ware vond ik ook niet tegenvallen, beide zaten goed in hun rol en speelden voor wat er van ze gevraagd werd prima.

avatar van Nino_1993

Nino_1993

Leuke actie iets te snel gefilmd.Moet toch kunnen voor 10 euro PP

avatar van Renkjan

Renkjan

Heerlijke film vol actie.. Geweldig!

avatar van _Casper_

_Casper_

ben een fan van de games maar dit was niks

avatar van james_cameron

Slappe hap. Het is natuurlijk zinloos om een aktiefilm gebaseerd op een computerspel ervan te beschuldigen dat het lijkt op een computerspel, maar zo is het eigenlijk wel. Alles ziet er veel te nepperig en vooral digitaal gemanipuleerd uit, waardoor de aktiescenes amper impact hebben. Hoofdrolspeler Ruper Friend mist daarnaast het benodigde charisma en speelt zo houterig als een plank. Alleen de mooie hoofdrolspeelster Hannah Ware is een lichtpuntje.

avatar van gatygun

gatygun

Super slechte film en acteurs. Vorige hitman was vele male beter.

avatar van Theunissen

De vorige Hitman uit 2007 vond ik gewoon goed (mede door het meespelen van de fraaie Olga Kurylenko), maar deze flauwe verfilming van het computerspel (welke ik overigens nooit gespeeld heb) weet gewoon nergens te overtuigen en is daarom ook gewoon slecht.

Het vergezochte (soms ook geen touw aan vast te knopen) dertien in een dozijn verhaal wist me totaal niet te boeien, laat staan dat het ergens spannend werd, en ook de uitvoering van het verhaal vond ik niet al te best. Dat laatste komt mede door de steriele cast, waar ik totaal geen binding mee had en ze hadden ook totaal geen uitstraling of humor. Ze speelden allemaal hun rol heel saai, serieus, stijf en stereotype en ze wisten me ook totaal niet te overtuigen. Hoofdrolspeler Rupert Friend als Agent 47 deed het nog het minst slecht. Zachary Quinto (in de rol van agent John Smith) en Hannah Ware (in de rol van Katia) speelden op zijn zachts gezegd als een drol. De gaven die beide laatste genoemde personen hadden, vond ik ook erg flauw en belachelijk en mede daarom zat er ook totaal geen verassing in het verhaal. Want zo zag Katia alles vlak van te voren aankomen en was John Smith ongevoelig voor kogels en messen Overigens vond ik het begin van de film (zeg maar t/m de Amerikaanse ambassade) best veel overeenkomsten hebben met het begin van de film "The Terminator (1984)".

De vaart in het verhaal is gelukkig wel hoog en er zit ook best veel pief poef paf actie in het verhaal. Maar deze actie is behoorlijk eenzijdig (en dus weer saai) en is ook niet echt spectaculair (de scene met de vliegtuigmotor was nog wel leuk) en dat komt mede omdat alles er te nep en te computer-achtig uitzag. Soms leverde dat wel fraaie en gelikte beelden op, zoals de beelden van de omgevingen in Jakarta. De film duurt gelukkig maar 90 minuten, waardoor je relatief snel verlost bent uit je lijden van deze matige bedoeling.

Deze matige Actie / Misdaad is niet meer dan leuk om eens gezien te hebben (als je geen andere film voorhanden hebt en er ook niets leukers te zien is op de televisie), maar meer ook niet.

avatar van jerry r

jerry r

hitman uit 2007 was goed .

maar dit 3 drie keer niks

avatar van Noud

Noud

Het spel was beter dan de film

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Heerlijke actiefilm, wel af en toe wat moeilijk om volgen. Het game ken ik niet, hoeft ook niet om deze film te bekijken. 4,5 sterren

avatar van Brabants

Brabants

Over de top actie die visueel prima is verzorgd en waarbij de vaart er lekker in zit. Helaas heeft het verhaal zowat geen body en dat nekt de film wel.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Had veel veels minder verwacht van deze tweede Hitman film, maar vind Hitman: Agent 47 nog wel wat beter dan de vorige van 2007.

Visueel is deze erg goed onderhoudend.

Beetje rommelig verhaal, maar natuurlijk bij zo een films als deze gaat het vooral om de erg coole actie, en lekkere over de top stunts, en in deze is dat allemaal zeker aanwezig.

Ik weet nog goed als de vorige uitkwam dat ik echt veel liever Jason Statham bezig wou zien als Agent 47 dan timothy olyphant (die is zeker geen slecht acteur) maar voor zo een rol als deze is Statham meer de man. Nou ja in deze kreeg dus Rupert Friend de eer om in de huis als 47 te gaan wat ik toch precies een veel betere keus vind ok ik las hier boven dat iemand het had over houterig acteren maar dat moet toch ik bedoel 47 is een houterig personage op zijn eigen al, en aangezien Olyphant dat in de vorige film niet echt had of kon naar voren laten komen Friend dus juist wel.

Tot mijn verbazing een echt goed leuk actie filmpje waar ik wel goed van heb kunnen genieten.

3,5

avatar van Thorak

Thorak

3 keer aan begonnen en 3 keer binnen een kwartier uit gezet. Niet verwacht dat dit nog slechter kon zijn dan de eerdere verfilming met Olyphant!

avatar van The Oceanic Six

Thorak schreef:

Ik heb de film verkozen tot mijn grootste kutfilm van 2015.

Echt troep in elke zin van het woord.

avatar van Thorak

Thorak

Normaal stem ik niet als ik een film niet voor het grootste deel heb uit gekeken, maar na 3 pogingen vond ik van mezelf dat ik toch wel mocht stemmen.

Ik was een groot fan van de games (op het laatste deel na) en had dus goede hoop bij de film uit 2007, maar helaas was dat verhaal zo níet Hitman. Toen kwam de trailer van deze film en had ik weer een klein beetje hoop, maar dit was zó vreselijk slecht!

avatar van MadMekx

MadMekx

Aardige actie film. Allemaal niet heel bijzonder maar nog wel het kijken waard als je van actiefilms houdt. Voor 'Quinn' uit de serie Homeland is deze rol natuurlijk vrijwel hetzelfde.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Een probeersel: Ik geef deze film na de eerste gesproken zin, om 0:15 uur, 1,5 ster. Eens zien of ik aan het eind gelijk heb.

edit: Jep. Bagger. Sterker nog: 1*

avatar van Rowinos

Rowinos

Waardeloze verfilming van een serie toffe games. De vorige film was nog wel oké, maar bij deze had ik constant het idee naar een reclame voor Audi te kijken, met in de hoofdrol wat slechte acteurs. Ik heb de games gespeeld, en de film staat daar averechts tegenover. Waar het in het spel draait om een goed verhaal, met daarbij het zo sneaky mogelijk vermoorden van doelwitten in realistische weergave, wordt er in deze film op los geschoten door Agent 47 alsof hij is veranderd in een wild-west held. Ook al laat ik de referentie met de games buiten beschouwing, nog steeds wordt er slecht geacteerd en kloppen er zoveel dingen niet in de film, dat hij het kijken niet echt waard is. Pluspuntje gaat naar het camerawerk waar sommige shots er wel lekker uitkomen.

avatar van syno

syno

Viel wel mee deze prent, al vond Timothy Olyphant als 47 hem beter portretteren, maar er zat meer actie in deze film, dus ik kan niet echt goed kiezen tussen de 2, om een voorkeur te geven.

Ik vond hem goed. Kort en krachtig

avatar van skipy05

skipy05

Heel wat minder an ik had verwacht. Actie was wel goed en verhaal ook.

Acteurs vielen wel erg tegen vond ik. Daardoor denk ik dat ik hem ook niet echt goed vond.

Er mocht ook wel een pak meer spanning in zitten.

avatar van soberman

soberman

goeie film ! 3,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Wel aardig en vermakelijk kijkvoer. Het tempo is aangenaam, de actie is volop aanwezig en ziet er degelijk uit. Het verhaal is verder niet echt speciaal, maar onderhoudend uitgevoerd. Het acteerwerk ging er ook mee door. 2,5 Ster.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Jammer, jammer jammer

avatar van PEN15

PEN15

Heb de vorige nog niet gezien, maar heb begrepen dat agent 74 mogelijk wordt beschouwd als reboot. Daar heeft Cyril van GBF het onder meer over. Waar een reboot binnen acht jaar al ook voor nodig mag zijn. De vraag stellen is hem beantwoorden lijkt me, als ik alleen al zie dat er nu al een vervolgdeel is van maze runner tussen 2014 en 2015. Was het dan echt zo succesvol?

Behalve de vermakelijk en belachelijk overdreven actiescenes op zijn Len Wisemans en de mooie shots van Singapore ging de rest van de film totaal langs me heen. Er viel naar te kijken en ik zou hem zeker nog eens herzien als hij weer voorbij komt, maar van dit soort films bestaan er gewoonweg al veel te veel.

Tot slot nog even een muggenziftertje: Wat is dat nou toch tegenwoordig met het gebruik van het woord "games"? Onder games versta ik verstoppertje, tikkertje, apekooi, boter kaas eieren en wat niet, maar geen computerspelletjes of video games. Hoe is het zo gekomen dat iedereen elkaar maar napapegaait en dit "games" zit te noemen? Moest ik even kwijt.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Jeetje wat een lage score! Het is een simpel doch vermakelijk filmpje hoor! Lekkere actie en het ziet er allemaal prima uit, en het acteerwerk kan er best mee door. Ik heb me in ieder geval niet verveeld! Dit verdient toch minimaal ☆☆☆

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Nog wel vermakelijk deze hitman agent 47. Verveelt nergens en actiescenes zijn weer best te pruimen, alleen zag het er soms een beetje nep uit. Dat was in de eerste film niet zo vond ik. Vind dan ook de eerste hitman film beter. Pluspunt in deze wel vind ik dat Rupert Friend beter past als Olyphant uit de eerste. Gewoon niet te veel nadenken en gewoon kijken voor de actie krijgt van mij een 6/10

avatar van nadrin

nadrin

Ik haakte al bijna af helemaal in het begin. Door het storende stroboscoop effect. Ik heb hem uitgekeken maar me nog vaak gestoord aan de manier waarop de actie in beeld werd gebracht.

avatar van psychopath

psychopath

Prima film en in tegenstelling tot de meeste vond ik em beter dan de vorige.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Vroeger, toen ik nog niet zoveel verantwoordelijkheden had en tijd genoeg had in de avonden, was ik hopeloos verslaafd aan het spelen van videogames. Menig uurtjes spendeerde ik achter mijn monitor waarbij ik me doorheen allerhande levels ploeterde. Telkens benieuwd wat hierna zou volgen. En een tomeloze drang om mezelf op alle vlak te verbeteren. Tegenwoordig kan ik mezelf er niet meer toebrengen om nog urenlang verslaafd naar een scherm te turen. Enerzijds ontbreekt me de tijd en anderzijds de zin. Waar ik dan telkens wel enigszins enthousiast van wordt zijn de pogingen om zo’n videogame in een film te gieten. De schamele pogingen die er tot nu toe zijn geweest en die in mijn ogen succesvol leken, zijn alleen de “Tomb Raider” en “Resident Evil” franchise. Maar toch missen die films iets subtiel tegenover hun console-versie. Misschien komt het wel omdat je niet zelf de touwtjes in handen hebt en alles gewoon moet ondergaan. Misschien is het gewoonweg dat videogames zich niet lenen voor verfilmingen.

Wat te denken van de Hitman verfilming? Spijtig genoeg heb ik de originele film uit 2007 niet gezien. Ik heb dus ook geen idee hoe slecht of goed deze was, en wat de vergelijkingspunten zijn met deze versie van “Hitman : agent 47”. Agent 47 (Rupert Friend) is een koelbloedige, emotieloze geheimagent die een soort reïncarnatie is van Neo gemengd met John Wick en “The Equalizer”. Onverschrokken, intelligent, razendsnel en dodelijk. Op de cover staat een kale, emotieloze man in een strak, zwart pak en een rode stropdas die twee vervaarlijk uitziende pistolen vasthoudt. Een genetisch gemanipuleerde moordenaar die ontstond in de laboratoria van Dr. Pitor Litvenko (Ciaran Hinds), waar iedereen naar op zoek is voor verschillende redenen. Agent 47 is op zoek naar de achtergelaten dochter Katia (Hannah Ware) om haar te elimineren, zodanig dat de “Syndicate International “ haar niet kan gebruiken om Litvenko op te sporen. De organisatie “Syndicate International” wil namelijk het Agent-programma terug initiëren.

“Hitman : Agent 47” is niet meer dan een aaneenschakeling van actierijke scenes vol nietszeggende gewelddadige confrontaties en dommigheden, maar qua verhaallijn is het nogal zwak. Het geweld wordt overvloedig over je uitgebraakt en zorgt voor een vloedgolf van schermutselingen waarbij er gretig gebruik wordt gemaakt van de bovenmenselijke eigenschappen zoals een onderhuidse titanium bescherming. Daarbij wordt er overdadig gebruik gemaakt van slow-motion effecten. Ook niet bepaald vernieuwend. Verwacht je dus niet aan een ingewikkeld verhaal. Het is allemaal redelijk voorspelbaar en simplistisch. Ook de dialogen zijn niet bepaald intelligent of boeiend te noemen. En de personages kan je gerust steriel noemen. Maar beweren dat Rupert Friend een totaal gebrek aan emoties toont, is echter ronduit belachelijk. Dit is juist essentieel om de rol van Agent 47 op een gepaste manier te brengen, daar deze gemanipuleerde geheimagent het begrip emotie niet een beheerst.

Hitman zorgt voor plezant vertier en brengt hersenloze entertainment, maar als geheel is het allesbehalve een echte hit.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hitman: Agent 47

Ik heb dan toch eindelijk het derde deel van Hitman gekeken. Ik was al erg bekend met de spelletjes reeks van deze film Hitman alleen heb ik deze nooit gespeeld. Niet echt mijn smaak om te spelen (ben meer een battlefield man). Toch wist deze film mij deels te vermaken. Hij kan wat dat betreft het goeie eerste deel Hitman (2007) niet overtreffen, wel is het hem gelukt om op het zelfde niveau te blijven als Interview with a Hitman (2012). Hij was niet spannender maar ook niet slechter, in het algemeen vond ik Interview with a Hitman (2012) als wat aan de slechte kant en nee, deze is zeker niet beter!

Het verhaal is in het algemeen te simpel en wat mij betreft ook best saai om te volgen. Hitman verteld het verhaal als een soort slechte dubbelganger dan de films van The Terminator (1984) reeks. Al vind ik het daar erg oplijken. Hitman verteld het verhaal over de huurmoordenaar agent 47, die graag de bedenker van de hitman wil vernietigen om het project geheel stop te zetten en er voor te zorgen dat er geen nieuwe hitman's mee komen. Om dit waar te kunnen maken heeft hij de hulp van Hannah Ware of te wel Katia van Dees een soortgelijk persoon die nummer 90 is. 43 keer beter. Samen gaan ze de strijd aan tegen de Syndicate gemeenschap die graag de zelfde soldaten willen maken.

Aan actie zit er echter genoeg in de film maar, de film is op speciale effect gebied erg amateuristisch, kijk naar de scene dat de avond tegen de stoppaaltjes aan rijd. Eeuwig zonde is dat want er had zoveel beters uit kunnen komen. Het concept was prima en het acteerwerk was te doen. Rupert Friend deed het fijn. Jammer dat het zo uitgepakt is, in mijn ogen kon het veel beter.