Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Duits, Spaans en Engels
Releasedatum: 16 oktober 1997
Plot Volcano
"The coast is toast."
Mike Roark, directeur van de Los Angeles Office of Emergency Management, is aan het werk als een tot dan toe onbekende vulkaan uitbarst in het hartje van Los Angeles. Hij raakt gescheiden van zijn vrouw en dochter die thuis zitten. De lava baant zich een weg door de straten van L.A. en verwoest alles op zijn weg. Het is aan Mike om samen met zijn rechterhand Emmit Reese en de seismologe Dr. Amy Barnes de lava te bevechten.
Mike Roark
Gator Harris
Stan Olber
Kevin
Exxon
Dit is niet de film die as zaterdag komt op RTL7! Dat is de film die jullie onder 22.30 hebben gezet maar om 22.30 komt een documentaire!
TheRisingSun
Dit moet dan omgezet zijn,want in de gids staat dat eerst Volcano komt en daarna 'gewoon' Supervolcano,dus jij weet meer...?
Exxon
Sorry, het klopt wel wat hier allemaal staat, ook wat er om 22.30 staat.
meclane
echt een geweldigen rampen film met tommy lee jones
ik ga er niet te veel over vertellen wand dan is het niet spanend meer ( voor in hoeverren dat dan nog kan wand het is weer het vaste senario )
verder klopt het ook niet wat er staad julie 22.30 hebben gezet maar om 22.30 komt een documentaire!
meclane
ok zo is hij goed voor de documantaire is de film
bvonk
ik vond de documantaire die er na kwam spannender dan deze film! 2.0 voor de moeite
sinsie-girl
supervolcano was saai .... deze film mocht wel wat spannender !!!! en wat echter lijken !
Materny
Als we de belabberde special-effects en het IQ van die dochter achterwege laten dan staat er nog een redelijke film overeind.
Het acteren is redelijk uitgevoerd, '' op dat dom kind na''.
Bijv : het torenhogen gebouw stort in maar wat doet zij?. ze schreeuwt moord en brand en laat pappie de 500 meter rennen.
Heeft dat mens geen Iq ?,zodat ze zelf ff dekking zoekt.
Waarschijnlijk niet dus.
Anyway, het kan er mee door, maar Dante's Peak is beter in alle opzichten.
Materny
supervolcano was saai
Oneens.
Vondt ik een geweldige film / docu.
Stel je maar dat zoiets echt gebeurd, echt sjiek...
Het is dat ik die niet kon vinden hier op MM ( jammer genoeg ) want die is zeker wel een 4* waardt
gideonvdb
Anyway, het kan er mee door, maar Dante's Peak is beter in alle opzichten.
mikoz
Erg slechte film , het verhaal is onrealistisch en dat het dan juist weer over LA moet gaan loopt me ook de spui-gaten uit. Acteerwerk en special effects waren ook niet al te best.
jack-sparrow
spannende film met geweldige special effects .
knap acteerwerk en prachtige locatie.
erg leuke laatavondfilm
ik geef hem 4.0
Waku
De special effects nekken deze rampenfilm.
Nadeel is dat er rond deze zelfde periode meer van gelijksoortige thema's uitkwamen waaronder het betere Dante Peak.
Yommy Lee Jones is top maar hij kan het niveau van Volcano ook niet naar een voldoende tillen..
patrickyo2006
deze film is heftig goede rampen vulkaan film zijn goed.
hij is zeker een 3.5 waard.
Van Nunen
deze film is heftig goede rampen vulkaan film zijn goed.
Dan ga ik 'm ook maar eens bekijken..
JurassicPark
een 3,5. voor de 2de keer gezien erg leuke film mooi gemaakt.
Redrabbit
De special effects, vooral dan de lava stroom vond ik echt niet goed. Ook hou ik niet van het "alles ontploft achter mij en bovenop mij maar toch kom ik er zonder kleerscheuren uit" stijl. De film op zich was zeker niet slecht, maar nogmaals de special effects vond ik van zo een laag niveau dat deze film maximaal een 2.5* krijgt
tuureluur
wat een bout film is dit met rubber banden over lava rijden wat een onzin en er ongeschonden uitkomen met als gevolg een happy end. 1,5
gentenaar
Goeie rampenfilm maar weinig geloofwaardig, wel goeie rollen van alle acteurs, best wel goed om eens te bekijken, maar iets te weinig realistisch naar mijn opinie
goeie visuele effecten
%%%%%%
Deze film was me tog wat te voorspelbaar
.En die kon me niet 100% boeien.En het mocht wel wat spannender. 2 sterren
P8rb
een beetje ondergewaardeerd, nee het was geen goede film, maar wel redeljk vermakelijk om te kijken. en de spanning vond ik ook nog redelijk te noemen.
daarom krijgt hij van mij een 2,5.
*kelly*
Ik vind dit wel een mooie, natuurlijke en spannende film met behoorlijke acteerprestaties.
De special effects zijn zo goed gemaakt dat je echt het gevoel krijgt dat het echt gebeurd is.
---------->4*
RealLife
Wat een tegenvaller. Acteerprestaties waren bagger Die dochter van Mike moet het meest achterlijke kind ooit zijn, melige feel good momenten waren weer veel te talrijk aanwezig, en de film rammelt aan alle kanten.
Matchostomos
Hapklare brok cinema die zonder enige pretentie de nodige nonsens verkoopt, en met andere woorden de geknipte vorm van onschuldig entertainment biedt.

Colossus: The Forbin Project

Waterloo
Oorlog / Drama, 1970

The X Files
Thriller / Sciencefiction, 1998
metrolava vulkaanvolcanology burned alivelos angeles, californiërampen filmdisaster filmfiremen