Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Jill Larson, Anne Ramsay en Michelle Ang
Releasedatum: 29 januari 2015
Plot The Taking of Deborah Logan
"Evil lives within you"
Mia Medina heeft eindelijk het perfecte onderwerp gevonden voor haar proefschrift: een film over de ziekte Alzheimer. Voor de komende maanden zullen camera's het dagelijkse leven vastleggen van moeder Deborah Logan en haar dochter Sarah. Maar naarmate de dagen vorderen beginnen er vreemde dingen te gebeuren rond Deborah die niet consistent zijn met de bevindingen over Alzheimer. Het wordt duidelijk dat er nog iets anders is dat de controle heeft over Deborah's leven.
Deborah Logan
Luis
Deputy Linda Tweed
Cara's Mother
Cara
Vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
tattoobob
Wat een heerlijk filmpje in zijn genre zeg......ik hoopte eindelijk weer eens op iets moois omdat er zo veel bagger horrors/thrillers uitkomen de laatste tijd..en ik word op mijn wenken bediend.
Eigenlijk is dit gewoon weer een soort exorcisme film maar eentje die rustig de tijd neemt om de boel te ontvouwen..ik ben niet iemand die nog een gaat vertellen waar het over gaat want dat staat hier boven al.
Ik kan wel zeggen dat de hoofdrolspeelster goed in haar rol zit en lekker freaky is ook haar dochter in de film speelt een apparte dame en dat gaat haar heel goed af...beide actrices ken ik volgens mij niet,de rest van de cast doet het ook prima.
Voor mij de beste horror/thriller van de afgelopen maanden....
Maar ja ....smaken verschillen
Trouwens heb een verzoek tot verandering van het genre gestuurd....duidelijk meer een Horror/Thriller dan alleen een thriller.
En zit zelfs te twijfelen nu of dit niet gewoon een horrorfilm is......wat vinden jullie?
tattoobob
Schijnbaar een film van Netflix...of hij ook te zien is op de nederlandse Netflix weet ik niet.
Cinemaniak
Leuk filmpje en best aardig voor tussendoor. Jill Larson is echt wel de uitblinker hier en draagt in principe de hele film naar een hoger niveau. Helaas niet hoog genoeg voor mij, maar wel degelijk acceptabel. Ik vond het alleen nergens echt eng worden, maar aan Jill Larson ligt het dus niet.
De hele setting en het verhaal voelde wat beperkt aan en de manier van filmen vormt voor mij geen toegevoegde waarde. Dat deden ze bij de Blair Witch Project (en Paranormal Activity) toch wat geraffineerder.
Het einde bracht toch een big smile op m'n gezicht
FillumGek
Het zoveelste documentary/found footage filmpje, maar dan wel eentje van bovengemiddeld niveau. Ditmaal loopt een driekoppige crew mee met een moeder en dochter om een documentaire te maken over Alzheimer. Doordat het eerste halfuur ook professionals aan het woord komen en er zelfs wat is gespeeld met computeranimaties om een en ander over de ziekte uit te leggen heb je toch het gevoel naar een echte docu te kijken. Maar daar ligt zeker niet de nadruk op. We willen immers niet slimmer worden van een horrorfilm, maar gewoon ge-entertaind, of liever nog verplicht worden tot het verschonen van je onderbroek.
Alzheimer-patient Deborah wordt uitstekend vertolkt door Jill Larson. Bij daglicht kan ze al behoorlijk spooky kijken, maar hoe verder ze aftakelt, hoe creepier ze wordt. Meerdere malen zullen films als Paranormal Activity en Blair Witch Project in je gedachte opduiken aangezien deze film daar zijn graantje van heeft meegepikt. De uitvoering is echter goed, waarbij er veel in het donker wordt gefilmd en er regelmatig jumpscares tussendoor worden gegooid.
Eerlijk gezegd weet een dergelijk genrefilmpje me niet meer te verrassen. Het is weer een possession-filmpje in een iets ander jasje. Het achtergrond verhaaltje kan geen potten breken, maar desondanks is er genoeg aandacht aan besteed. Thumbs up voor het shot waarin Deborah als een slang dat meisje wil verorberen, disturbing. Helaas vervolgd door een teleurstellend shot waarin ze haar CGI-smoel lostrekt. The Taking is van een best hoog niveau.
Filmkriebel
Docu horror, een mengelmoes van ideetjes uit [Rec], Paranormal Activity en Blair Witch. Het is altijd wel fijn als het werkt, en hier is dat in grote mate het geval, maar niet volledig. Er is ergens een dunne lijn tussen dementerend gedrag en bezetenheid , en dat wordt goed uitgebuit; de spanning is er wel degelijk. Het eerste uur is sterk en kent zeer creepy momenten, het tweede uur is een opeenvolging van déjà vu's. Grote minpunt : dat dit omaatje een gevaarlijke sekteleider heeft omgebracht en nu door zijn geest is bezeten haalt het realistische van de documentaire stijl voor mij volledig uit de film, waardoor deze film niet helemaal geslaagd is.
Nieuwe poster en foto's Taking of Deborah Logan - denachtvlinders.nl
Eind januari in nederland te zien....plus nieuwe poster.
Filmkriebel
Verhoogd met halfje; film blijft wel hangen. Ik herneem wat ik heb gezegd : de film is grotendeels geslaagd. Blijft plakken.Samen met Dyatlov Pass Incident een betere in dit genre
knusse stoel
Echt een goede film?
Ik hoop het want er wordt elke week wel een griezelfilm door ons geconsumeerd en tot heden veel rommel. Sorry voor mijn negatieve commentaar maar het is onze "waarheid".
De laatste goede griezel van dit jaar was volgens ons "As above so below" die zich afspeelt in de gewelven onder Parijs waar duizenden doden zijn begraven in het verleden. Toch zijn er weinig die het niveau van b.v. "The Shinning" (1980) halen.
We zijn benieuwd!
Joeri1977
Ziek. Zwaar Ziek. Om die reden dik genoten, vond 'm zwaar vet.
Duister Meeslepend met unieke Elementen, vooral op het einde 1 scene heb 'm amper in mijn leven zo gruwelijk meegekregen op het scherm, hou je van enge films dan is dit een absolute aanrader, zeker kijken !
Rickyman
Een alleraardigst possession/handycam filmpje,
Met vooral een sterke rol van Jill Larson, van aangrijpend tot angstaanjagend creepy.
Het deed mij ook aan allerlei andere, eerder genoemde films denken, had wat dat betreft misschien iets meer verwacht. Maar moet zeggen dat dit horrorfilmpje me tot het eind met m'n neus aan de beeldscherm gekluisterd hield.
trueblood
Vette horror schrik niet vaak maar.... deze liet me meermalen schrikken
Moeder speelt super goed een aanrader
AmazingPP
Lang geleden dat ik zo'n creepy film zag. Ik hou heel veel van horror en zeker als het op een manier uitgevoerd wordt zoals deze film. Meestal ben ik niet zo van de z.g. "docu"- horror, maar deze film zit zeer goed in elkaar. Er wordt uitstekend in geacteerd, het camerawerk vond ik zelf niet zo bijster goed, maar het script en de effecten maken de film tot een ware cult-klassieker. Jill Larson (nog nooit van gehoord) speelt de sterren van de hemel en je gelooft ieder shot waarin ze voorkomt. Deze film is zeker niet voor tere zieltjes, meer voor de doorgewinterde horrorkijker. Ik heb er erg van genoten. Vier dikke sterren van mij! 4 *
Thorak
Aardig low budget genre filmpje. Alleen die Mia is een vreselijk ongeloofwaardig, irritant en naïef personage.
Edie
Redelijke film, Jill en dochter Anne spelen wel leuk, vooral Jill natuurlijk. Echt spannend is het niet, soms dwaalde ik ook af (kwam niet echt in de film), maar echt vervelen deed het nog net niet. Geen film voor een tweede keer, nog net een voldoende dan.
Brabants
Horrorfilms op basis van found footage rijzen dezer dagen als paddenstoelen uit de grond. Zo is deze film weinig vernieuwend en om die reden is het allemaal vrij verzadigd beeldmateriaal. Toch kent deze film binnen het subgenre een macaber en vreesaanjagend sfeertje en zitten er best wel redelijke scènes tussen. Met name het optreden van Jill Larson en in zekere zin dat van Anne Ramsay zijn er samen met het creepy sfeertje debet aan, dat deze film binnen het subgenre een van de betere producties is van de afgelopen tijd.
Filmkriebel
Vind het ook niks. Paranormal Activity kopieerwerk. Vorige poster nodigde meer uit om de film te bekijken.
bjerik76
wat een enorm trage langzame ( low budget) film.
Het handycam gefilm werkte me behoorlijk op mijn zenuwen.
Als deze cameraman in zijn eindejaars studie bevind is het een enorm slechte cameraman.
het ongelofelijke gegil en gekrijs door iedereen op het eind was ook niet om aan te horen.
Voor een horror zat er veel te weinig drive in.
tattoobob
Deze film ziet er alles behalve low budget uit bovenbuurman.
Gewoon jouw ding niet zou ik zeggen
Lekker ouderwets creepy filmpje , ik zou zou zeggen kijk als het donker is doe alle lichten uit en je tv extra hard en laat je verrassen door deze goede horror film.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Je beseft toch dat ze dit in de jaren 70 heeft gedaan en toen dus geen "omaatje" was !?
Antonev
Ik zie dat een aantal mede horror fanaten zich goed hebben vermaakt met deze film. Het was voor mij in eerste instantie een beetje een twijfel geval, maar ik denk dat ik hem vanavond toch maar eens een kans ga geven!
tattoobob
Je zult er geen spijt van krijgen(denk ik)
Filmkriebel
Ja hoor, had het niet zozeer op het oude, toen nog jonge vrouwtje. Maar een dergelijke uitleg verzinnen om haar bezetenheid te verklaren en het realisme van handycam filmen vond ik hier niet goed bij elkaar passen. In dit soort films vind ik : hoe minder uitleg hoe beter (zoals in Blair Witch Project). Dit terzijde blijft het één van de betere horrors van 2014.
ralfsjam
Moet zeggen dat ik de horror zonder al te veel irritaties deze film heb gekeken. Maar om nou te zeggen 'wauw', nee dat ook weer niet. Opbouw was wel aardig, cast redelijk, al hoe wel moeder en dochter de rest van de cast deed verbleken. Eerste helft was prima te volgen en redelijk onderhoudend in beeld gebracht zonder al te veel foutjes en ongeloofwaardigheden... Tweede helft ging wat rommelig, en dan heb ik het nog niet eens over camerawerk dat op de belangrijke momenten natuurlijk weer niet te doen was. Maargoed, dat weet je bij dit soort. Nergens echt spannend of puntje van je stoel. En al helemaal niet weggekropen achter kussen...
Handicam horror film die het maar niet voor elkaar wilde krijgen...
3**

The Desert Rats
Drama / Oorlog, 1953

Red Dog
Familie, 2011
slangbezitpsychopathische moordenaarseriemoordenaargevonden beeldenshaky camera shot