menu
zoeken in:
avatar van Knisper
De Alex van Warmerdam DVD-box met 5 films is nu slechts 24 euro bij bol.com!

Pure
Laat ik maar eens zo'n onzinnig lijstje plaatsen:

De Noorderlingen 4*
Abel 3.5*
Kleine Teun 3,5*
Ober 3,5*
Grimm 3,0*
De Jurk 3,0*

Goed tot zeer goed dus. Elke film heeft geweldige personages (met 'De Noorderlingen' als toppunt) en de absurde situaties zijn ook geweldig. Toch heeft van Warmerdam nog geen film gemaakt waarbij alles precies samenkomt zoals het zijn moet. M.a.w. ik heb het idee dat hij nog meer kan dan wat hij tot nu toe heeft laten zien.

Een eigenzinnig regisseur/scenarist/acteur .

avatar van Drs. DAJA
Van Warmerdam was van de week te gast bij DWDD:

Gesprek Alex van Warmerdam: De Wereld Draait Door

Erg goede filmmaker, maar wel enorm moeilijk om te interviewen.

neo (crew)
Vanwege de expositie van Alex van Warmerdam in het Stedelijk Museum Schiedam draait Filmhuis Schiedam ook enkele films van hem:

Do 11 Maart 2010 21:00 De jurk
Vr 12 Maa rt 2010 21:00 De Noorderlingen
Za 13 Maa rt 2010 21:00 Abel
Zo 14 Maart 2010 20:00 Kleine Teun

Voor meer info: website filmhuis

avatar van weaselweasel
Voor de Van Warmerdam-fans:
Alex van Warmerdam is op Donderdag 1 April 2010 te gast op de "Heldenavond" in Lantaren/Venster Rotterdam, waar hij zal vertellen over zijn oeuvre.
Zie Heldenavond voor meer info.

Vandaag zijn gehele oeuvre tot dusver voor slechts 26,95 via http://onedayonly.nl/


Jammer van die foto die ze erbij hebben gedaan.

avatar van eRCee
Hebben de opstellers misschien ook een idee waar er dan wél meer geld weg kan?
Of is het weer een van de vele, verlammende lobby's waarbij er alleen wordt gekeken naar de eigen, korte-termijns belangen?

Klinkt misschien een beetje fel, maar ik vind zo'n brandbrief wel erg gemakkelijk geschreven, en je kan er met evenveel recht en reden nog wel 100 schrijven over andere onderwerpen.

(Check ook dit filmpje vanaf 14:24 en vanaf 30:00, Fareed Zakaria over de negatieve invloed van belangengroepen binnen de democratie.)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Borgman (2013)avatar van Verhoeven
De afgelopen maanden op chronologische basis het oeuvre van Alex van Warmerdam afgelopen en hoewel ik het talent zie vind ik zijn films over het algemeen wat onevenwichtig, vermoeiend en een tikkeltje doorgeslagen in zijn absurdisme. Hij past daardoor met een aantal films perfect binnen de recente Griekse 'Weird Wave' als je het mij vraagt.

01. Abel (★★★★)
02. Kleine Teun (★★★)
03. De Jurk (★★★)
04. Ober (★★★)
05. De Laatste Dagen van Emma Blank (★★★)
06. Grimm (★★★)
07. De Noorderlingen (★★½)

De Stedeling (1984 | Short)
Het schilderij (2006 | Short)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Schneider vs. Bax (2015)

avatar van Cellulord
Ken deze regisseur eigenlijk niet. Heb wel van enkele van zijn films gehoord (Abel, De Laatste Dagen van Emma Blank), maar die zijn langs me voorbij gegaan.
maar op "Senses of Cinema" hebben ze een (lang) artikel aan hem gewijd. De titel van dit artikel "Middle-of-the-Road Absurdism" wekte onmiddelijk mijn interesse. En nadat Verhoeven hierboven me een nieuwe term 'Weird Wave' leert kennen, ben ik zeer geintreseert

Middle-of-the-Road Absurdis...

Dick2008
6 gezien

Top 3

1 Ober (2006)
2 Kleine Teun (1998)
3 Abel (1986)


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Imagine - Masterclass Alex van Warmerdam at EYE Film in Amsterdam | EYE - eyefilm.nl

In een gesprek met Phil van Tongeren geeft Van Warmerdam aan de hand van veel werkmateriaal inzicht in zijn keuzes voor zelfgebouwde locaties en het gebruik van de ruimtes daarin.

Kaartjes zijn gratis en kunnen alleen op de dag zelf aan de balie van EYE opgehaald worden.
Max. 2 tickets per persoon. Er kan niet worden gereserveerd.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De tiende film van Warmerdam heet (vooralsnog):
Nr. 10 (2018) - imdb.com

NBF - Van Warmerdam aan de slag met Nummer Tien
Er komt een nieuwe film van Alex van Warmerdam. Niet direct – er wordt pas in 2018 gedraaid – maar het scenario is klaar.
Daarmee is ook alles gezegd, want behalve dat het de duurste Van Warmerdam tot nu toe wordt, wilde de producent niet ingaan op de inhoud van het verhaal: ‘De meeste films zijn leuker om te zien als je er van tevoren niets van weet, en dat geldt voor dit project nog nét iets meer dan voor eerdere projecten van Alex.’
Nummer Tien speelt zich af in Nederland en Duitsland en er zal behalve Nederlands en Duits ook Engels in worden gesproken. De cast bestaat uit Nederlandse en buitenlandse acteurs. Naar verwachting zullen Van Warmerdam zelf en actrice/echtgenote Annet Malherbe niet in de film te zien zijn.
Het hoge budget heeft te maken met het aantal acteurs en het opvallende aantal locaties waar het verhaal zich afspeelt. Producent Van Warmerdam schat het aantal draaidagen op zestig, wat voor een Nederlandse productie veel is. Graniet Film heeft in Cannes contracten afgesloten met een Belgische en Duitse coproducent.avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Alex van Warmerdam: 'Ik maak wat ik te maken heb' - vpro cinema - VPRO

Met een expositie van voornamelijk nieuw beeldend werk en een filmretrospectief eert Eye Filmmuseum deze zomer Alex van Warmerdam. De VPRO Gids ging bij hem op atelierbezoek in Antwerpen.

avatar van Flipman
Knisper schreef:
De Alex van Warmerdam DVD-box met 5 films is nu slechts 24 euro bij bol.com!
Ik zoek nog naar die met zes films, tot en met Ober, dus. Ik wil die best ruilen met iemand voor mijn eigen set met zeven films, want ik heb De laatste Dagen van Emma Blank dubbel.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=MxeECxMqTGg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Nieuws over Van Warmerdam's nieuwe film:

Filmkrant schreef:
Dit najaar begint Van Warmerdam aan de opnames voor zijn volgende film. Die heet Nr 10 en is – inderdaad – zijn tiende film. Hij gaat over de acteur Günther die als kind in een Duits bos is gevonden maar later over zijn afkomst op de hoogte wordt gesteld door afgezanten van kardinaal Wassinski. De hoofdrol wordt gespeeld door Tom Dewispelaere, die eerder ook te zien was in Borgman en Schneider vs Bax. Met een budget van €5,4 miljoen is Nr 10 de duurste film die Van Warmerdam tot nu toe maakte. De première staat gepland voor eind 2020.

Bron

Klinkt goed!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:23 uur

geplaatst: vandaag om 06:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.