menu
zoeken in:
Succes!

Succes!

avatar van Quentin
Bonne chance Stephan (om orgineel te blijven )!

us_raider
Vooral leuk om een stukje Donnie Darko-soundtrack te horen. Succes ermee.

avatar van Goodfella_90
Het oogt veelbelovend!

avatar van Stephan
Vanuit een warm Cannes... dank jullie wel voor de morele ondersteuning Ik houd jullie op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.

avatar van MXO
MXO
Succes!

avatar van feanaro surion
Succes, en hopelijk ook nog wat plezier, in Cannes!

hinie
Is er al iets positiefs te melden?

avatar van Stephan
Jazeker. Maar ook nu geldt wederom: eerst definitieve handtekeningen etc. Het budget is in ieder geval verhoogd naar 2,5 milj. dollar. Krijgt een actrice de rol die ze wil (en waar ik de tape van binnen moet krijgen met een auditie) dan hebben we buiten het budget met haar ook twee grote namen binnen. Maar voordat jullie vragen wie, eerst afwachten.

hinie
Leuk zeg.
Wie is het...?

avatar van Stephan
Hahaha

avatar van The One Ring
Het wordt een Engelstalige productie?

avatar van Stephan
The One Ring schreef:
Het wordt een Engelstalige productie?

Qua cast wel. Produktie team is Nederlands. Lokaties voor het grootste deel ook (zoniet geheel, afhankelijk of we geld bij moeten halen, zoals eerder vermeld over Isle of Man)

"Zaken doen" in Cannes was overigens erg leuk. Dagelijks stapte ik ons kantoor binnen in het Carlton Hotel, tegenover Universal en andere joekels. Zo groette ik verlegen Julianne Moore en Helen Mirren die tegenover moesten zijn. Ze zullen me niet gezien hebben. Op de trappen kwam ik een enkele Nederlandse bekende tegen die in een fractie verdwaasd naar me keek wat ik op die verdieping te zoeken had. Erg grappig

De trailer deed het erg goed. Haast iedere distributeur had interesse. Bottom line is enkel: Wie speelt erin mee. Al is het script nog zo goed, met onbekende acteurs is er bijna geen deal te sluiten. Ook eerder genoemde Eric Roberts zet geen zoden aan de dijk. Afhankelijk wie de lead krijgt van Andromeda (Ashly Rae is inmiddels afgevallen) komen er echter twee acteurs binnen die Roberts doen verbleken. Om een klein tipje op te lichtten... Ze speelden samen in True Romance.

Maar goed... talk is cheap. Dus vooralsnog ventileer ik hier enkel voorpret en moet het allemaal maar eerst zien gebeuren.

Ons streven is in ieder geval om in oktober te draaien. Het budget is dus naar $ 2,5 miljoen gezet. Casting voor de lead (Andromeda) is gaande. Ik krijg ofwel online audities binnen, of via tape per post. Dit zijn actrices die al aardige credits hebben. Desperate Housewifes, Boston legal, Lost... Niet de minste series dus. Leuk om hen jouw scènes te zien auditeren.

Hopelijk krijg ik deze week de tape binnen waarop de persoon staat die de twee mannen meeneemt. Ze heeft minder ervaring dan de andere actrices, maar als ik haar goedkeur zal het hard gaan. Als ze slecht speelt houdt het v.w.b. die twee joekels op.

Ik vrees enkel voor dat grijze gebied ertussen.

avatar van Quentin
Ik gok op Dennis Hopper en Tom Sizemore, in ieder geval veel succes.

Walken zou ook leuk zijn...

avatar van Quentin
Zou leuk zijn, maar lijkt me dan eerder Slater.

What happened to Ashly Rae?

avatar van Stephan
Wouter schreef:
What happened to Ashly Rae?

Haar financier krabbelde terug.

Zij bracht zelf geld mee?

avatar van Stephan
Ja. Ik bevind me in de vreemde positie dat men wil betalen voor de rol van Andromeda. De aanbiedingen variëren van 50k tot 1 mill.

hinie
Komt dat vaker voor?

avatar van kos
kos
Nou, dat lijkt me prettig .

avatar van Stephan
Het is een dubbel gevoel eerlijk gezegd. Het is zeker geen Nederlandse manier van films financieren. In dit geval zoeken acteurs (m/v) een manier om de voor hen geschikte rollen te krijgen. De acteurs die ik kan bedenken zitten veelal boven het budget. Er zijn een aantal zéér rijke benefactors (lees: suikerooms) die hun protegé graag financieel willen steunen. Zo rijk, dat het budget geen onoverkomelijk probleem is. Denk aan de jachten in de Cannes baai en je weet over welk geld we praten)
Ze zullen zich als de contracten komen echt wel indekken, maar daar bemoei ik me niet mee.

Het wordt de afweging: wil ik de meest perfect actrice en zit ik over twee jaar nóg naar geld te zoeken, of neem ik een risico en vertrouw op mijzelf dat ik een 'mindere' actrice naar een overtuigend niveau kan tillen en maak ik de film in oktober met twee kannonen 'on the side'.

Aan mij de keuze...

hinie
Die eerste optie is dus wel met enig risico voor je.
Waarom dan niet voor de tweede kiezen. Een minder bekende actrice hoeft toch niet minder goed te presteren?

avatar van Stephan
Dat is helemaal waar. Als het een project was dat pas recent geboren was, had ik de keuze ook allang gemaakt. Dit script 'leeft' echter al vanaf '92. Het zgn. ei waar ze het wel eens over hebben. Dus ik moet er nog een 'nachtje' over slapen.

hinie
Wat heeft de tijdsduur daarmee te maken dan?

Ik neem aan dat Stephan het daardoor beschouwt als een soort eigen 'kind' en het best mogelijke wil hebben.

avatar van Stephan
Yup.

avatar van Goodfella_90
Of je gaat voor het geld en komt later met een grootschalige remake.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:44 uur

geplaatst: vandaag om 14:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.