menu

Satyajit Ray

mijn gemiddelde
3,72 (480)
480 stemmen

Geboren:
2 mei 1921
Calcutta (Brits India)

Overleden:
23 april 1992 (70 jaar)
Calcutta (India)

Er staan 30 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 480 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,72 sterren.

De standaardafwijking van deze stemmen is 0,74

Filmografie

  • 3,93 (151)
    Pather Panchali (1955)
    Alternatieve titel: Song of the Little Road
  • 3,79 (68)
    Aparajito (1956)
    Alternatieve titel: The Unvanquished
  • 3,61 (41)
    Jalsaghar (1958)
    Alternatieve titel: The Music Room
  • 3,00 (2)
    Parash Pathar (1958)
    Alternatieve titel: The Philosopher's Stone
  • 3,79 (59)
    Apur Sansar (1959)
    Alternatieve titel: The World of Apu
  • 3,86 (11)
    Devi (1960)
    Alternatieve titel: The Goddess
  • 3,25 (2)
  • 4,00 (2)
    Teen Kanya (1961)
    Alternatieve titel: Two Daughters
  • 3,44 (9)
    Abhijaan (1962)
    Alternatieve titel: The Expedition
  • 2,50 (1)
  • 3,66 (16)
    Mahanagar (1963)
    Alternatieve titel: The Big City
  • 3,66 (29)
    Charulata (1964)
    Alternatieve titel: The Lonely Wife
  • 3,28 (9)
    Kapurush (1965)
    Alternatieve titel: The Coward
  • 3,00 (7)
    Mahapurush (1965)
    Alternatieve titel: The Saint
  • 3,85 (13)
    Nayak (1966)
    Alternatieve titel: Nayak: The Hero
  • Chiriyakhana (1967)
    Alternatieve titel: The Zoo
  • 3,65 (10)
    Aranyer Din Ratri (1970)
    Alternatieve titel: Days and Nights in the Forest
  • 3,44 (8)
    Pratidwandi (1971)
    Alternatieve titel: The Adversary
  • 3,00 (3)
    Seemabaddha (1971)
    Alternatieve titel: Company Limited
  • 4,00 (3)
    Ashani Sanket (1973)
    Alternatieve titel: Distant Thunder
  • 2,75 (2)
    Sonar Kella (1974)
    Alternatieve titel: The Golden Fortress
  • Jana Aranya (1976)
    Alternatieve titel: The Middleman
  • 3,33 (12)
    Shatranj Ke Khilari (1977)
    Alternatieve titel: The Chess Players
  • 2,67 (3)
    Joi Baba Felunath (1978)
    Alternatieve titel: The Elephant God
  • Heerak Rajar Deshe (1980)
    Alternatieve titel: The Kingdom of Diamonds
  • 3,12 (4)
    Sadgati (1981)
    Alternatieve titel: Deliverance
  • 3,67 (3)
    Ghare-Baire (1984)
    Alternatieve titel: The Home and the World
  • 3,67 (3)
    Ganashatru (1989)
    Alternatieve titel: An Enemy of the People
  • Shakha Proshakha (1990)
    Alternatieve titel: Les Branches de l'Arbre
  • 3,28 (9)
    Agantuk (1991)
    Alternatieve titel: The Stranger