• 9.370.338 stemmen

Geregisseerd door: Satyajit Ray

Met onder meer: Charuprakash Ghosh, Prasad Mukherjee en Gitali Roy

Gesproken taal: Bengaals

Plot Mahapurush

Een goedgelovige en zeer godsvruchtige advocaat komt nadat hij gestopt is met werken volledig in de ban van een valse heilige, Birinchi Baba. Hij vertrouwt erop dat deze hem zal helpen om voor zijn dochter Buchki een echtgenoot te vinden. Zij is echter verliefd op Satya. Een jongeman die de charlatan al gauw door heeft wil hem zo snel mogelijk ontmaskeren.

avatar van they can dance

they can dance

Eigenlijk niet veel meer dan een vermakelijke komedie over religie, geloofwaardigheid en spot.

Het verhaal is leuk gevonden, al zitten er wat zwakke kanten aan. Het voelt lichtjes geforceerd, alsof Ray zich toch in flink wat bochten heeft moeten wringen en extra verhaallijntjes heeft moeten bedenken om het tot een film te spinnen, die overigens krap een uur duurt. Ik voel dat de vraag "waarom geloof ik deze persoon niet, en de andere persoon wel?" ergens relevant had moeten zijn bij het kijken van deze film. Maar deze kern wordt ondergesneeuwd door een dikke laag humor en liefdesgeneuzel.

Mede dankzij de originaliteit, toch nog krap 2.5*

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Dit is inderdaad Ray-lite, maar wel zeer amusant! En dat trucje met je vingers in tegengestelde richtingen draaien heeft me toch zo'n twintig minuten bezig gehouden (t lukt me nog steeds niet overigens)