• 10.586 nieuwsartikelen
  • 161.797 films
  • 10.108 series
  • 29.667 seizoenen
  • 613.352 acteurs
  • 192.950 gebruikers
  • 8.967.000 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten sperwer 27 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Age of Adaline, The (2015)

(Gezien op 4/1/18)

Wat indien we onsterfelijk zouden zijn? En wat als dan nog blijkt dat je uniek bent en de anderen wel verouderen. Dit is verhaal van Adaline. Schitterend bedacht en 'geloofwaardig' uitgewerkt.

Stel je maar eens voor dat je niet verouderd, dat je kinderen ouder worden dan jij. De liefde vinden, is een immens probleem, want tenslotte ben je (wordt je) veel ouder dan al je kandidaat-partners.

Adaline wil niemand kwetsen en vlucht voortdurend weg. Iemand zegt haar: "Al die jaren heb je geleefd, maar je hebt geen leven gehad!".

Laat me (ons) dan maar gewoon ouder worden en niet weglopen van het zeldzame liefdesgeluk dat je maar sporadisch vindt.

Het einde van de film mag ik niet verklappen, maar ik vond het prima. Een goede film. **1/2

American Pastoral (2016)

(Gezien op 05-01-17)

Levov, bijgenaamd 'de Zweed' heeft alles wat hij wou, behalve het geluk. En dat is nu net het belangrijkste in het leven. Hij lijdt onder de verdwijning van zijn 'ontspoorde' dochter Meryl.

Zijn vrouw begrijpt het niet en zij begrijpt ook hem niet.

De film spitst zich toe op de zoektocht naar die 'verloren' dochter.

Heel mooie, sfeervolle film, die ons terugbrengt naar het begin van de jaren zestig na de moord op John Kennedy en diens opvolger Lyndon B. Johnson

Sommigen beweren dat de regisseur van de film een soap maakte van het gekende boek van Philip Roth (ook vertaald in het Nederlands). Het heeft mij niet gestoord..

Amy (2015)

(Gezien op 28.08.15)

Een 'straffe, trieste en ontluisterende film'. Amy Winehouse was een zuiver toptalent.

Is de interpretatie van de cineast vanzelf subjectief, dan toont de film toch aan dat macht, misbruik en manipulatie een leven kunnen ruïneren. De aan drank en drugs verslaafde Amy is een andere dan de ontwapenend aantrekkelijke verschijning van daarvoor.

In het tweede deel van de film zitten we mee op een roetsjbaan die voert naar een dodelijke afloop.

Maar of we de echte Amy zagen, is niet zeker. Misschien vinden we die nog het best terug in haar pakkende songs. Een film om niet over te slaan.

Anna Karenina (2012)

Toen ik een jonge intelligente vrouw vertelde dat ik naar deze film ging kijken, dan bekende ze nog nooit van Anna karenina te hebben gehoord...

Ik geef 'Anna Kerenina' drie sterren omdat ik (helaas) nooit echt werd aangegrepen door dit toch wel dramatisch verhaal. Hij is overigens prachtig gemaakt en het inschakelen van toneelscènerie is een vndst.

'Het leven is een schouwtoneel. Ieder speelt zijn rol en krijgt zijn deel'. We zijn steeds weer op zoek naar wat liefde heet. Soms vinden we die ook. Al is het maar even...

Nog een vraag: Wie zou je willen zijn? Anna of Kitty? Vronski of Levin? Jet is duidelijk voor wie de schrijver Tolstoi uiteindelijk kiest... En jij?

Apostle Peter and the Last Supper (2012)

(Gezien op 24/03/16)

Jezus bracht een boodschap van vrede, hoop en liefde. Dat is een heel mooi iets.

Maar jammer genoeg is deze film allesbehalve een hoogvlieger. Enkele opvallende scènes niet te na gesproken: Jezus en zijn leerlingen in een prachtig heuvelachtig landschap, Judas die voelt dat hij Jezus 'moet' verraden (hij was ontgoocheld, ervan overtuigd dat wat Jezus zei leugens waren ...), de voetwassing. Grote scènes krijgen we niet te zien. Waarschijnlijk werd met een kleiner budget gewerkt. Het lijkt allemaal te gespeeld, onecht en onwezenlijk.

Alleen het bekijken waard omwille van de boodschap. (Al zijn er in dat verband betere films!)