menu

Hier kun je zien welke berichten Lucaij als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Captain America: The First Avenger (2011)

1,5
Vond het maar pulp.

Ik dacht al dat de film pattriotisch-Amerikaans zou zijn, maar het lag er hier wel erg dik op. Captain America slacht met zijn schildje nazi's af alsof het kinderen zijn. De nazi's waren in de tweede wereldoorlog gevreesd, maar daar zie je niks van terug in deze film.

Captain America is bedacht in de jaren 40 en dat zie je overal aan terug. Het lijkt wel rechtstreekste propaganda uit die tijd, met de technieken van nu. Het is allemaal wel een beetje achterhaald. Pluspuntje was wel dat Captain America realistisch uitzag als klein iel mannetje.

Ik heb het gevoel dat deze film zonder inspiratie is gemaakt om toch nog even Captain America te introduceren voor The Avengers.

Dark Knight Rises, The (2012)

Alternatieve titel: T.D.K.R.

2,5
Een tijd geleden al dat ik deze blockbuster heb gezien, maar ik kan me nog goed herinneren dat de opgezette stem van Bruce, nadat hij zichzelf in het batmanpak heeft gehesen, onbedoeld lachwekkend overkwam.

Ondertussen wist half Gotham wie Batman was en zelfs tegen mensen wie wisten wie achter het masker schuilde zette hij alsnog zijn nepstemmetje, die zo van een zware sigarenroker kon zijn, op.

Vooral de scenes met Batman en Bane kwamen erg komisch over. Twee onverstaanbare personages met rare stemmen zorgen ervoor dat je de dialogen niet serieus kan nemen. Leek me niet de bedoeling, maar dit is wel een groot minpunt voor mij.

Ook opvallend dat de held bijna de gehele film half gehandicapt was. Bane moest dus het grootste gedeelte van de actie invullen, maar daarvoor is hij net niet boeiend genoeg.

De film had wel een typische Batmansfeer en het zag er allemaal gelikt uit. Dit zorgt ervoor dat het van mij een krappe voldoende krijgt.

Divide, The (2011)

3,5
Rauwe thriller die beter is dan ik had verwacht.

Pluspunten van deze film zijn voor mij de sterk neergezette claustrofobische en donkere sfeer. Vooral bij het tweede gedeelte van de film komt dit sterk naar voren. Mijn verwachtingen waren laag door het gemiddelde hier, waardoor ik een flauwe b-film verwachte, maar ik ben blij dat ik deze film toch heb gekeken.

De film had desondanks toch wel wat minpunten. Het begin is een beetje rommelig en de personages krijgen totaal geen introductie. Hier had wat mij betreft wel even de tijd voor mogen worden genomen. Omdat dit niet is gedaan wordt er niet echt een band opgebouwd met de personages in de schuilkelder en geef je er niet veel om wat er gaat gebeuren met de personages.

De donkere sfeer (vooral in het tweede gedeelte van de film) is erg sterk neergezet door de regisseur, maar de sfeer veranderd wat mij betreft wel erg snel. Ze zitten net een paar minuten in de schuilkelder en de eerste ruzietjes barsten al los. Ook vond ik de opstelling van de groep tegenover de conciërgie, die de groep onderdak verleend, wel erg agressief. Er kwam geen bedankje van af en de groep keert zich zelfs tegen de conciërge. In eerste instantie lijkt de conciërge de badguy te worden, maar de film weet te verrassen door dit niet te doen.

Dat de mensen zich gedragen, zoals in deze film, zal komen door constante isolatie. Maar toch vond ik dit te abrupt. De enkele normalere personen durven niks te ondernemen en volgen als slaafse hondjes de twee meest doorgedraaide personen. Je kan niet voorspellen hoe je zou handelen in dat soort situaties, maar ik denk toch dat ik liever met wat wapens strijdend ten onder was gegaan dan constant te moeten leven met en vrezen voor die twee psychopaten. En ik begreep ook niet waarom de conciërge niet eerder werd bevrijd. Het was toch allang duidelijk dat hij niet degene was die vastgebonden hoorde te worden.

Ook waren de personages niet echt bezig om een oplossing te vinden voor de problemen. Ondanks de minpunten blijft The Divide nog even in je hoofd spoken en dat zorgt ervoor dat hij een ruime voldoende krijgt. 3,5*

De regisseur is wat mij betreft toch degene die de meeste credits verdient voor deze film, want de acteurs zijn goed, maar tillen de film niet naar een hoger niveau. Ik ga daarom ook zijn eerste film (Frontier) kijken in de hoop dat daar ook de sterke sfeer in zit en voor Franse films heb ik sowieso wel een zwak.

Expendables 2, The (2012)

Alternatieve titel: EX2

3,5
Doet wat je er van kan verwachten.

Je moet uiteraard niet verwachten dat je een goed verhaal en diepgang krijgt voorgeschoteld. Het is gewoon leuk om deze oude actiehelden uit de jaren 80 en 90 bij elkaar te zien in een actiefilm op steroide. Als klein jongetje vond ik het geweldig om zaterdagavond dit soort films te kijken. Toen waren het mijn favoriete films. Dus deze film zorgt ook lekker voor een stukje nostalgie voor mij.

JCVD zette een goede badguy neer. Jammer dat hij overleed, want ik vond hem een van de leukste acteurs in de film. Jet Li hadden ze wat mij betreft net zo goed kunnen weglaten, want die was alleen in het begin even te bewonderen. De entree van Chuck Norris was grappig en opzettelijk overdreven en er werd leuk gespeeld met de Chuck Norris grappen. Die worstelaar (Couture) mag van mij wel worden weggelaten. Voegt totaal niks toe. Statham is leuk natuurlijk als hedendaagse actieheld. Stallone ziet er niet zo oud uit als Arnie, maar zij vielen mij beide tegen. Vroeger lette ik waarschijnlijk niet zo op acteerprestaties Maar dit verwachtte ik ook niet bij deze film.
Lundgren is wel grappig als grote norse Zweed, Crews doet niet veel boeiends en had wat mij betreft meer gebruikt mogen worden voor de inbreng van de humor. Hemsworth zat in de film om dood te gaan. en Willis deed leuk zijn ding.

Ik begrijp dat een groep mensen absoluut niet kan genieten van dit soort films, maar soms is het wel fijn even verstand op nul en lekker knallen. Wat mij betreft had er nog meer actie in gemogen. Het middenstuk was een beetje traag.

Ik ben benieuwd wie ze in deel 3 gaan introduceren als deze komt. Als deze acteurs in een film zouden spelen in de jaren 90 dan zouden mensen gek worden denk ik

Klinkt allemaal redelijk positief, maar de film had zeker ook minpunten, maar deze zijn had ik van te voren al kunnen invullen en zijn niet echt noemenwaardig. Maar alsnog: Slecht verhaal, acteerwerk viel tegen, frapante gebeurtenissen etc. Maar dit deed niks af aan het plezier.

Gangster Squad (2013)

3,0
Vermakelijke maffiafilm, waarbij helaas het maffiagedeelte een beetje naar de achtergrond wordt gedrukt door de actie.

Het zag er allemaal erg goed verzorgd uit, maar mijn grootste minpunt is dat de film te oppervlakkig bleef voor een maffiafilm, zodat het voornamelijk een actiefilm wordt. Er wordt weinig aandacht besteed aan de echte maffiapraktijken. De Gangster Squad bestaat voornamelijk uit stereotypes met een oude knor, een gladjanus, een slim figuur etc.

Ik weet niet precies wat ze met Sean Penn hebben gedaan, maar zijn gezicht zag voor mij een beetje CGI-achtig uit. Hij speelde redelijk de badguy die wel erg standaard was. Alleen dat het een Jood was in plaats van een Italiaan onderscheide hem enigzins.

Ik was niet bekend met Mickey Cohen, maar qua uiterlijk zitten ze er wel ver naast. Danny Devito zou qua uiterlijk een betere keuze zijn geweest. Alleen dan zouden de gevechtscenes snel komisch worden.

En kan ook iemand mij uitleggen wat er met de stem van Ryan Gosling aan de hand is? Hij had hier wel een erg hoge stem. Ik kan me niet herinneren dat hij altijd met zo een hoge stem praat.
Voor de rest speelde hij wel een goede gladjanus. Ik hoop hem wel eens een heel ander soort rol te zien spelen, want hij lijkt nu een beetje eendemensionaal te worden.

Dat O'Mara onnodig gaat vechten met Cohen vond ik wel weer erg flauw. Dit zien we al zo vaak terug in allerlei films. Beter had hij hem gewoon gearresteerd of neergeschoten

Maar omdat het er allemaal erg strak gefilmd uitzag en de tijdsperiode goed is neergezet geef ik deze film toch 3,5* Tijdens het kijken dacht ik zelfs aan een 4,5*, maar het einde viel me erg tegen. Misschien komt dit door de geschrapte scene?
Als ze een iets beter script zouden hebben gemaakt, waardoor de film wat minder oppervlakkig en origineler zou worden dan kon deze film zomaar een topper zijn geworden, maar nu blijft het voor mij een redelijke maffiafilm.

Gunnm (1993)

Alternatieve titel: Battle Angel Alita

3,0
Leuke anime. Het eerste gedeelte was sterker dan het tweede gedeelte, want volgens mij wisten ze in het tweede gedeelte niet meer echt waar ze naar toe moesten. Het einde vond ik ook slap.

Maar de setting was interessant en het verhaal was ook goed voor een anime. Kan me best voorstellen dat ze deze anime willen verfilmen in Hollywood. Zaten wel enkele rare gebeurtenissen in, maarja daarvoor is het een anime. Drie sterren voor Gunmu.

De cover is trouwens ontiegelijk lelijk die hierboven staat.

Hasta la Vista! (2011)

Alternatieve titel: Come as You Are

2,5
Leuk, maar niet meer dan dat. Vooral sterk acteerwerk van de slechtziende man. Hij drukt de rest van de acteurs naar de achtergrond.

Hij was ook de meest komische van het stel. En op het punt van komedie valt deze film toch wel teleur. De rest van de cast zorgt nauwelijks voor komische inbreng met als dieptepunt de blonde jongen. Het dramagedeelte kon mij helaas nog minder bekoren.

Het ergste was dat het verloop van de film voor mij erg voorspelbaar was. De dag nadat ik deze film zag keek ik Burn after reading en toen besefte ik nogmaals dat een film veel interessanter is als je totaal geen idee hebt waar het heen gaat. Dat de begeleidster toch sympathiek zou worden en dat de blonde jongen zou overlijden zag je van mijlenver aankomen.. Hasta la vista verraste mij nauwelijks. De film had heeft potentie en die had eruit kunnen komen als er een sterker script was.

Alsnog een krappe voldoende van mij.

Haunted House, A (2013)

1,0
Te platte onoriginele komedie.

Beide hoofdpersonages zijn niet leuk genoeg en beperken zich voornamelijk tot flauwe scheetgrappen.

Na de eerste 10 minuten wist ik al waar het heen ging met de banale scène met het hondje. de bijrollen redden gelukkig de film nog een beetje met als hoogtepunt Cedric the entertainer als coke snuivende ghettopriester.

Maar de wrange nasmaak van de erg platte grapjes die constant herhaald worden blijft overheersen. Daarom blijft het bij 1, 5*. De persiflagefilms met betrekking tot horrorfilms worden steeds slechter en platter. Er wordt bijna niet op een leuke manier afgeweken van het verhaal van de originele Paranormal activity. Voor mij was het gewoon Paranormal activity met kinderachtige scheetgrappen.

Hobbit: An Unexpected Journey, The (2012)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

2,0
Redelijke fantasyfilm die helaas wel erg lang duurt.

Ik heb van LoTR wel vlagen meegekregen, maar ik kan het me allemaal niet meer goed herinneren. Ik had gehoopt dat deze film me meer kon bekoren en ging er met een frisse blik naar kijken, maar helaas viel het me allemaal weer tegen. Ten eerste ben ik al niet zo een fantasyfan, omdat fantasy al snel goedkoop en gemakkelijk wordt. Er zijn uiteraard wel uitzonderingen en dat is voor mij Game of Thrones. Maar dat ik deze serie volg heeft er wel waarschijnlijk voor gezorgd dat ik het hele LoTR nog lastiger serieus kan nemen. De politieke intriges, de sterke dialogen en de onderhuidse spanningen kan je in ieder geval niet verwachten in The Hobbit. Het is meer een soort van Finding Nemo met dwergen en andere aparte wezens met een portie special effects.

De intro duurt veel te lang en had voor mij ingekort kunnen worden tot een 5 minuutjes. De grappen zijn erg kinderachtig en als de dwergen met borden gaan jongleren en gooien door het huis begin ik me af te vragen of deze film wel gericht is op volwassenen. Dat zowat iedereen in de film 1 meter 50 is helpt ook niet echt mee..

Bijna alle dialogen in deze film vond ik uitermate slaapverwekkend met als hoogtepunt het gesprek in de grot waarbij ze een soort van woordspelletje spelen van een half uur. Ook het bezoekje aan de elven begreep ik niet helemaal en had volgens mij net zo goed geschrapt kunnen worden.

Ook belachelijk is het dat iedereen er bijna zonder schrammetje vanaf komt. Ik moest hierbij echt denken aan kindertekenfilms uit mijn jeugd, zoals Ducktales. Sorry, maar vooral als ze skiënd de berg afgaan op een plateau gaat me echt te ver. Ook de vechtende rotsen vond ik misplaatst. Ik vond dat stuk erg PowerRanger-achtig..

Gelukkig had deze film ook wel pluspunten. En dat was voornamelijk als er niet werd gepraat. De special effects zagen er best goed uit. Dit zorgde ervoor dat ik de film toch heb uitgekeken. Vooral in de actiescenes naar het einde toe kwam dit het beste naar voren. Ook de grote trollen waren amusant. Maar weer zorgde de film ervoor dat ik me begon te ergeren doordat er opeens reusachtige vogels aankomen vliegen de onze helden wel even vervoeren. Doe dit dan meteen in het begin van de film en zet de dwergenclub bij de dwergenstadaf of ben ik nou gek?

Ik weet niet of ik de vervolgen nog ga kijken, maar hopelijk stoppen ze er dan wat meer actie in en rekken ze de boel niet eindeloos uit. Ook mag er gerust iemand doodgaan in de vervolgen, want anders krijgt dit wel een erg hoog a-team gehalte.

Ik heb mijn stem zojuist verlaagd met 0,5* naar 2*, omdat ik tijdens het schrijven van mijn mening me wel weer begon te ergeren aan bepaalde elementen uit deze film.

Ice Age: Continental Drift (2012)

Alternatieve titel: Ice Age 4: Continental Drift

3,5
Leuk, maar niet verrassend.

Er worden weer een boel personages uit de kast getrokken om het groepje steeds groter te maken. Maar de 'grote' 3 blijven voor mij toch wel het meest vermakelijk.

Een van de hoogtepuntjes vond ik de koddige hamsters die ten strijde trokken.

Ook de vijanden waren leuk. Toch denk ik dat het tijd is om deze serie af te sluiten met een mooi slotakkoord. Hierboven werd het idee genoemd om naar Siberie te gaan en dat lijkt me wel een leuke setting.

Dus ik hoop dat ze deze serie niet te lang gaan rekken en dat ze met een mooie nieuwe titel komen.

Inglourious Basterds (2009)

1,0
Ik vind de te hoge klassering voor deze film schrikbarend. Dit is voor mij een van de meest overgewaardeerde films op MM.

Tarantino is een goede regisseur die sterke films heeft gemaakt zoals Resevoir Dogs. Maar ik vrees dat het gros van de mensen films van hem hoger beoordelen, alleen omdat het een Tarantino-film is. Als deze film niet van Tarantino wad dan zou deze film zeker 1,5 ster minder hebben. Iedereen maakt wel eens misstap, zoals Tarantino met deze film.

Hoe de nazi's worden neergezet is uiterst bespottelijk, met als toppunt natuurlijk Adolf Hitler. Ik sta open voor humor, zelfs in een ernstige serieuze setting als de tweede wereldoorlog, maar dan moet er wel enige vorm van respect in terug te vinden zijn. Dat is hier niet het geval.

Ik zie dit misbaksel als een niet-komische allo allo met Amerikanen die Nazi's afslachten alsof het blinde kippen zijn. De verschrikkelijke tweede wereldoorlog wordt in deze film uitgebuit in alsof het een burenruzie was. Het overdreven Amerikaanse patriottisme druipt ervan af als de Amerikanen in deze film onterecht worden neergezet als de overwinnaars van de tweede wereldoorlog en zelfs als moordenaar van Hitler.

Brad Pitt kan zelfs deze film niet redden en speelt hier een van zijn slechtste rollen. Het lijkt wel een karikatuur. En hoewel ik deze film lang geleden heb gezien, en ik toch mijn reactie kwijt wilde door de belachelijk hoge klassering, blijft deze film voor mij een slappe karikatuur die ik helaas nog niet uit mijn geheugen heb gewist.

0,5*. Jammer, want Tarantino had een sterke oorlogsfilm kunnen maken als hij blijk had kunnen geven van enig historisch besef.

Iron Man 3 (2013)

Alternatieve titel: Iron Man Three

2,0
2* voor Robert Downey Jr. Met zijn charisma maakt hij de film nog enigszins dragelijk.

Voor de rest een standaard slap uitgewerkte superhelden Hollywood blockbuster zonder originaliteit. Helaas brengt het ze waarschijnlijk geld op, want er komt elk half jaar wel weer een inpiratieloze superheldenfilm uit.

Iron Sky (2012)

3,0
Bizarre film met hoogte- en dieptepunten.

Ten eerste is het verhaal erg over the top. Als je het alleen al zou verhaal zou vertellen aan iemand die de film niet heeft gezien, dan kan je zelf moeilijk je lach inhouden. Een donkere Amerikaanse ruimtevaarder wordt gevangengenomen op Mars door nazi's die gevlucht zijn naar deze planeet, nadat ze de oorlog verloren. De astronaut wordt blank gemaakt door de nazi's. Vervolgens gaat de astronaut terug naar de aarde samen met wat nazi's om smartphones en tabblets te halen, zodat ze het grootste nazi-ruimteschip op Mars kunnen voorzien van energie.

Als je deze film met de juiste instelling gaat kijken dan zal deze film je vermaken, vooral door de aparte setting en het aparte verhaal. Het is een film, zoals je ze niet vaak tegenkomt. De speciale effecten zien er relatief goed uit. De wereldpolitiek wordt op een kostelijke manier op de hak genomen met als hoogtepunt de vrouwlijke president van de Verenigde Staten. De nazi's spreken gelukkig Duits en je merkt aan meerdere vlakken dat deze film niet gemaakt is in de Verenigde Staten, vooral doordat dit land er niet zonder kleerscheuren ervanaf komt. Het is namelijk een Finse, Duitse en Australische productie. En dat de Duitsers ook durven zichzelf zo op de hak te nemen kunnen meerdere landen nog wat van leren.

De film heeft helaas ook genoeg minpunten, waaronder een aantal matige acteurs en de soms erg verkeerde actie- en komediescenes. Bij sommige scenes moest ik lachen, omdat het wel erg slecht uitzag. Maar de film kan het zich veroorloofen, omdat het gewoon allemaal wel past in het totaalplaatje.

Al bij al is het geen topfilm, maar het is er wel eentje die ik niet snel zal vergeten. 3*

Jack Reacher (2012)

2,5
Redelijke misdaad/actiefilm.

Het verhaal was niet slecht en ook de actie zat redelijk in elkaar, maar nergens blonk deze film ergens in uit. Leuk was het dat Jack Reacher veel zijn boekje te buiten ging en dit maakte het nog een redelijk originele film.

Jammer vond ik het dat er bepaalde scenes waren die compleet de plank missloegen. Denk aan de badkamerscene. Zoals hierboven al gezegd is moest ik ook gelijk aan Home Alone denken. Sorry, maar dat ging er bij mij echt niet in. Twee beren van kerels met knuppels kunnen een persoon die knockout in een badkuip ligt niet even meer toetakelen, maar vallen over elkaar.

Ook vervelend vond ik de scene waarin Reacher de rechterhand van de badguy een loop tegen het hoofd zet, maar toch besluit om even stoer te gaan vechten met hem.
Ik snap niet waarom dit toch altijd zo vaak moet gebeuren in films. Gewoon om er nog even een knokpartij in te stoppen denk ik...
Ook begreep ik niet waarom niemand bij de bushalte wat zegt tegen de politie en een man geeft hem zelfs zijn petje.. Voor hetzelfde geld is onze Tom Cruise een vluchtende verkrachtende kannibaal.. Maar gelukkig herkende iedereen Tom Cruise en wisten ze dat hij toch de good guy was die wel wat hulp kon gebruiken

Voordeel van de film is dat Jack Reacher wel een interessant personage is dan de meeste actiehelden.

Al bij al is dit blijft dit een degelijke film die ik 2,5* (voldoende) geef.

O Brother, Where Art Thou? (2000)

4,5
Geweldig sfeervolle avonturenfilm met de typische Coens-humor.

George Clooney schittert van het scherm als enige boef met een goed stel hersenen die vooral geinteresseerd is in zijn kapsel. Dit zorgt voor leuke scenes, waaronder natuurlijk de scene waarbij hij zegt: I'm a Dapper Dan man!

De andere twee boeven vind ik een beetje op elkaar lijken, waarbij de een nog sukkeliger is dan de ander. Zij vielen een beetje tegen, maar het is ook lastig om je staande te houden tegenover deze Clooney in topvorm.

De sfeer van de jaren '20 zit goed in elkaar, waarbij de soundtrack veel aan bijdraagt met als hoogtepunt natuurlijk: I'm a man of constant sorrow.. Dat het een soort Odysseus is in de jaren '20 is maakt het geheel nog leuker. Ik herkende een paar verwijzingen naar Odysseus, zoals de cycloop en de sirens. Maar als je niet weet dat het iets met Odysseys heeft te maken dan valt dit niet gelijk op als je geen kenner bent van Odysseus. Het ligt er allemaal niet te dik op.

Een van de leukste avonturenfilms die ik heb gezien, want hij verveeld geen moment en de 3 boeven komen in allerlei aparte situaties, zoals o.a. het optreden, de overval, de Ku Kux Klan en de sirens. Ook komen ze allerlei aparte en komische personages tegen tijdens hun avontuur.

Voorlopig geef ik 4,5*, vooral doordat de twee andere boeven naast Clooney me wat tegenvielen.

Outlaw King (2018)

4,0
Misschien wel de beste Netflix film? Ik ben het eens met bovenstaand commentaar van RuudC. Ik had lage verwachtingen na de nogal onterechte tegenvallende score.

Voor mij voelt het aan als een niet Hollywoodachtige Braveheart. Het verhaal is dan ook een soort van vervolg op Braveheart. Dit is dan ook een Engelse productie en ik kan dat sombere en wat realistischere, dat Engelse films en series vaak hebben, altijd goed waarderen.

Ook weer geleerd dat kilts geen gebruikelijke kleding was in deze periode

Perks of Being a Wallflower, The (2012)

1,5
Gooi zoveel mogelijk zware thema's als homofilie, kindermisbruik, eenzaamheid etc op een hoop en probeer daarmee de kijker te raken. Een beetje goedkoop wat mij betreft. Overdaad schaadt is van toepassing op deze film. En de overdaad zijn de zware thema's in deze.

De humor werkte niet dus dan bleven er alleen maar zware onderwerpen over die mij niet interesseerde doordat de personages slapjes en saai werden ingevuld. Boeiend werd het allemaal niet. Had veel meer verwacht van deze film na al die positieve verhalen.

Red Dog (2011)

4,5
Geweldige leuke en ontroerende film over een Australische 'zwerfhond'.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dit zal uiteraard een beetje aangedikt zijn. Ik weet niet meer waarom ik besloot om deze film te kijken, maar ik verwachtte er niet veel van. Dit kwam voornamelijk door de poster. Deze geeft een beeld van een standaard honden/kinderfilmpje, maar Red Dog is verrassend volwassen.

De humor is leuk. Vooral de Italiaan uit Abruzzi zorgde voor leuke momenten. Ook het dramagedeelte zorgt voor ontroerende momenten. De film zet een leuk Australische sfeertje neer en verslapt eigenlijk niet. De personages zijn ook vrijwel allemaal leuk, alleen John vond ik wat minder, maar niet vervelend. Alleen hét gevecht vond ik een beetje raar uitzien. Was misschien de makkelijkste oplossing

De film begint al gelijk sterk en houdt dit niveau vol. De beginscené, die me nog goed in het geheugen staat is als de barman verteld tegen de trucker dat het waarschijnlijk de beroemdste hond is van Australië. De trucker vraagt is het de hond die die mensen waarschuwde voor een brand? Is het de hond die dat kind redde? De barman: I'ts not what he did. It is who he is.

Ook een leuk stuk is als iedereen helemaal gek wordt van de Italiaan die het constant over zijn Abruzzi heeft. Vervolgens vindt hij bij Red Dog iemand die het niet erg vindt om te luisteren naar zijn verhalen over Abruzzi. Maar na een tijdje blijkt Red Dog toch niet alleen trouw te zijn aan de Italiaan en eet uit het handje van de stoere breier .

Klein minpuntje was dat ze het reisgedeelte van de film wat snel afraffelde. Red Dog is o.a. zo bekend geworden, omdat hij zwerfde door half Australie en heeft tijdens zijn reis ook vrienden gemaakt. Nu speelt de film zich bijna alleen maar af bij de mijnwerkers. Dus voorlopig geef ik het 4,5*, maar neigt naar 5*

Het reizen van de hond hadden zo nog mooier in beeld kunnen brengen, want het gegeven dat een hond het grote en wilde Australie alleen doorreist is geweldig. Red dog was geen watje in ieder geval.

Back in the mean old days when men were men, dogs were dogs - rougher, harder, brighter, redder...

Requiem for a Dream (2000)

4,5
Wat een weergaloze trip.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en dat is zeker toepasbaar bij deze film. Het verhaal is interessant, maar ondergeschikt gemaakt aan het beeld. Vooral het tweede gedeelte is een hele ervaring en soms vraag je jezelf af of je wel nuchter naar deze film aan het kijken bent.

Ik denk dat Breaking Bad veel inspiratie heeft gehaald uit deze film. Vooral enkele scènes met Jessie lijken regelrecht uit deze film gekopieerd. Denk dan bv aan de chaotische versnelde scenes waarbij ze aan de drugs zitten.

De muziek versterkt dit gevoel op een geweldige manier. Er zijn maar weinig films waarbij de beelden zo goed worden ondersteund door muziek.

Vooral mevrouw Goldfarb wordt geweldig neergezet in de film. Haar verval in deze film is zo sterk neergezet dat het eng wordt.

Ik geef deze film voorlopig 4, 5* maar het zit dicht tegen een 5 aan.
Een van de meest surrealistische films die ik heb gezien. Het laatste kwartier heb ik inmiddels twee keer gekeken

Rise of the Guardians (2012)

Alternatieve titel: De Vijf Legendes

3,5
Verrassend leuke film.

Vooral het eerste gedeelte van de film was fris en had een gezellig sfeertje. Helaas viel het tweede gedeelte wat meer in het standaard animatiefilmstramien. Ik had het idee dat ze op een gegeven moment niet meer wisten waar ze heen moesten met het verhaal en er maar een leuk en redelijk standaard einde aan hebben gebreid.

De rol van de kinderen op het einde was een beetje een rare keuze, maar wat wel een goede keuze was dat de badguy niet opeens het goede pad kiest op het einde, zoals al bij genoeg van dit soort films is gedaan.

De guardians vond ik allemaal leuke personages met als hoogtepunt de paashaas met Australisch accent, ingesproken door Hugh Jackman. Leukste scene van hem is als hij opeens tevoorschijn komt als een klein haasje, maar nog steeds met zijn grote mond.

Daarentegen vond ik de tandenfee en Jack Frost minder interessante personages, maar gelukkig verveelden ze ook weer niet. De protagonist in deze film is redelijk standaard, maar heeft gelukkig ook nog wel een aantal scherpe randjes, waardoor het niet te standaard en slapjes wordt.

Dat ze ervoor hebben gekozen om de Kerstman af te beelden als een Rus is voor mij een beetje een opvallende keuze. Op een gegeven moment zei hij zelfs kaput en toen begreep ik zijn achtergrond al helemaal niet meer. Toch kwam hij wel lekker badass over met zijn zwaarden en tattoo's.

De randpersonages, waaronder de elfjes van de kerstman en de tandenfee en de yeti's, waren ook leuk en zorgden voor diversiteit en voor grappige momenten.

De film kent weinig slappe momenten en bleef lekker op de rails als een magisch stoomtrein. Ook voor volwassenen vind ik het een leuke film, maar toch denk ik dat deze film voor kinderen nog net iets leuker is dan dat deze voor volwassenen is.

Als er een vervolg komt dan ga ik deze zeker kijken en dan ben ik benieuwd welke personages ze dan gaan introduceren. Want bij een vervolg is dit dan wel nodig denk ik, omdat in het begin vooral de personages en hun achtergronden en magische krachten het interessants zijn. Bij een tweede film zijn deze al bekend dus dan zullen ze moeten kijken hoe ze dan de kijker willen blijven verbazen en amuseren. Misschien een idee om er Sinterklaas in te stoppen (European Division)

Ik twijfel tussen 3,5 of 4 sterren, maar ik hou het voorlopig bij 3,5.

Ronnie Coleman: The King (2018)

3,5
Ronnie Coleman kwam hier over als een sympathieke doorzetter. Wat een extreem gespierd lichaam had hij op zijn top.

Ik vond het gedeelte over zijn verleden interessanter dan de alledaagse beelden van zijn familie die bv gaan schaatsen. Dat had wat minder gemogen. De beelden dat hij als bodybuilder op zijn top, bij de politie rondloopt zijn wat mij betreft interessanter.
Na zijn verlies voor de 9e titel wordt het verleden ook een beetje afgeraffeld. Ik had graag willen zien hoe hij terecht komt waar die nu is. Er zit eigenlijk een soort gat in van pakweg 15 jaar. Je ziet eigenlijk de rise, maar niet the fall. Alleen de landing.

Ik vond het wel frappant dat er totaal niks werd gezegd over anabolen. Wordt dat als vanzelfsprekend beschouwd?

Wel dramatisch dat die nu zo moet lijden, voor de successen die die in het verleden heeft behaald. Maar mooi om te zien dat hij er zo positief onder blijft.

Super 8 (2011)

2,0
Super 8 komt langzaam op gang en weet niet goed de aandacht vast te houden. Vooral in het midden zakt de film in als slappe puding, maar toch wilde ik hem afkijken.

Het laatste half uur zorgt er nog voor dat deze film nog wel te verteren is. Maar eigenlijk komt alles pas veel te laat op gang.

De hoofdrolspeler was niet boeiend en de rest van de cast viel ook tegen. De kinderen speelden niet sterk. Alleen de wat dikkige jongen kwam goed over op het grote scherm. Ook de volwassenen konden de kijker niet boeien.

Het zag er wel allemaal redelijk goed uit alleen irriteerde ik me mateloos aan de lensflare. Ik zag hier totaal het nut niet van in. Misschien moest dit zorgen voor een SF-look..

Ik denk dat deze film vooral leuk is voor de jongere kijkers, maar ik had gehoopt dat er wel een bepaalde diepgang in zou zitten, waardoor deze film ook vermakelijk zou zijn voor volwassenen, maar dit viel mij zwaar tegen.

They Live (1988)

Alternatieve titel: John Nada: De Hel Breekt Los

4,0
Heerlijk foute cultfilm die zo fout is dat die weer goed wordt.

Normaal gezien zou ik een film met een nepworstelaar al niet gaan kijken, maar hier past het perfect. Lekker fout kapsel met jaren 80 kleding en een stoere bril die de waarheid laat zien. Ook het einde was heerlijk en de te lange vechtscene in het steegje vergeef ik de film maar voor het gemak.

Ik vroeg me wel af of John Carpenter deze film als komedie had bedoelt of dat het gewoon komisch overkomt. De matschappijkritische blik lag er lekker dik op en Roddy Piper was een echte badass met heerlijke qoutes. Volgens mij heeft menige conspiracytheoriebedenker hier zijn inspirate vandaan gehaald. Denk bv aan de reptilianstheorie.

Trespass (1992)

3,5
Deze film nog eens gekeken, omdat deze erg veel indruk op mee maakte in mijn jeugd.

Vond de film deze keer nog steeds leuk, maar was natuurlijk wel wat minder indrukwekkend. Ik kon me vooral Ice-T, Ice Cube en de gast met de stalen pinnen onder zijn schoenen herinneren. Blijkbaar had die laatste veel indruk achtergelaten, want bij de herziening viel deze erg tegen en keek die alleen een beetje scheel in het rond.
De twee brandweermannen vielen ook erg tegen. Deze liepen er een beetje inspiratieloos bij, maar gelukkig fleurde de zwerver de boel een beetje op.

Echt een lekkere platte jaren '90 actiefilm. 3,5 sterren.

Wrath of the Titans (2012)

2,0
De speciale effecten waren gewoon goed en deden niet onder voor die van bijvoorbeeld Lord of The Rings. Ook de gevechten waren in orde. Helaas waren de personages niet boeiend en het zou me niks interesseren als iedereen dood was gegaan. Het is toch nog wel een knappe prestatie om geen enkel boeiend personage in een film neer te zetten. Zelfs Neelson zag er niet uit en stelde erg teleur.

Het verhaal was lastig te volgen, maar dit kwam meer omdat het me op een gegeven moment niet meer interesseerde. Ik kan nog lang door gaan over de minpunten van deze film, maar uiteindelijk draait het toch om de gevechten en deze waren gewoon in orde.

Liet me erg denken aan de televisieserie Hercules van vroeger alleen dan met betere speciale effecten. Ik wilde in eerste instantie 2,5 sterren geven, maar omdat het hoofdpersonage zo inwisselbaar is maak ik er 2 sterren van.

Wrong (2012)

2,5
Ik sta normaal gezien wel open voor de wat apartere films en ik had er ook zin in na het zien van de trailer. Maar helaas viel Wrong mij tegen.

Ik had het idee dat er vooral rare situaties zijn ingestopt om de film apart te maken, maar niet met een achterliggende gedachte. Ik hoopte dat de film op een gegeven moment nog los zou gaan, maar dit bleef helaas achterwege.

Toch zaten er een aantal leuke scènes is en nu ik terugdenk aan de film ga ik mijn stem verhogen van 2 tot 2,5*. Vooral mr. Chang en het gebeuren rondom de verdwenen hond waren leuk. De tuinman, de random schilder en het meisje van de pizzeria vond ik minder interessant en soms zelfs irritant.

Geen vervelende film, maar Wrong had iets te weinig vaart voor mij.

X: First Class (2011)

Alternatieve titel: X-Men: First Class

2,0
Matig tot slechte superheldenfilm.

Het begin was goed, maar als de pupillen worden geintroduceerd valt de film in een diep gat. De pupillen zijn allemaal niet boeiend en sommige zelfs belachelijk. Eigenlijk waren alleen Magneto en Xavier interessant, maar niet interessant genoeg om de gehele film te dragen. Ik vond veel figuren wat kinderachtig overkomen.

Er zat een formidabele scene in en dat was die met Magneto in de bar te Argentinië. Echt top gedaan. Ook het begin met Helaas komen dit soort stukjes niet voor in de rest van de film. Dat het blauwe vrouwtje opeens bij Magneto's groepje gaat sloeg nergens op. Maar er waren wel meer dingen die nergens op sloegen in deze film. Ik heb de film nog deze week gezien, maar ik kan me nog maar weinig herinneren ervan. Ik denk dat ik veel heb verdrongen.

Ik geef alsnog 2* voor het sterke begin. Dan heb ik het vooral over Magneto. Voor de rest snel vergeten deze film.