• 9.370.976 stemmen

Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators (2023)

Documentaire / Historisch | Miniserie

Show titel: Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators

Genre: Documentaire / Historisch

Afleveringen: 5

Speelduur: 3 uur en 31 minuten

Ontwikkeld door: Jared Hess en Tony Vainuku

Datum van release: woensdag 28 juni 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators

In de jaren 90 was 'American Gladiators', een televisieprogramma vol stunts, een sensatie voor liefhebbers. Deze vijfdelige documentaireserie onderzoekt het succes van de show, beschrijft de razendsnelle opkomst en toont de dramatische ondergang. Verhalen van achter de schermen worden uit de eerste hand verteld door de sterren die het hebben meegemaakt.

Afleveringen

1. 1. Pilot Madness

28 juni 2023 (36 minuten)

Zes atleten met een fotogenieke glimlach en cartoonachtige bijnamen maken hun debuut. Critici doen de gewelddadige show af als 'crash tv', maar fans blijven kijken.

2. 2. Let the Games Begin

28 juni 2023 (47 minuten)

Als blessures zich opstapelen en een riskante stunt een carrière beëindigt, voegen producenten meer gladiatoren toe. Een woedeaanval leidt tot geruchten over steroïdengebruik.

3. 3. A Global Phenomenon

28 juni 2023 (46 minuten)

Gladiators-merchandise duikt overal op, maar ondanks de populariteit van de show verdienen de sterren zelf niet veel geld aan het succes.

4. 4. Sex, Drugs & Merchandise

28 juni 2023 (46 minuten)

Hun derde seizoen eindigt en de Gladiators gaan op tournee. Gefrustreerd door vermoeidheid, blessures en lage lonen regelen kernleden een ontmoeting met producenten − en schrikken.

5. 5. The Final Legacy

28 juni 2023 (36 minuten)

avatar van DSZ86

DSZ86

Het keek wel aardig weg, maar achteraf vraag ik me af waarom deze docu nodig werd geacht. Ik heb eigenlijk niks schokkends of memorabels o.i.d. voorbij zien komen. Het was eerder een samenvatting/terugblik vd spelshow, geen onthullingen, misstanden, etc. Enkel wat geklaag over de contracten die ze hadden getekend. Niet heel boeiend.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Leuke inkijkje in een blijkbaar ware sensatie. De Gladiators zijn sympathiek en de docu heeft die typische Netflix saus eroverheen, wat ervoor zorgt dat het lekker weg kijkt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Eens met de bovenstaande reactie. De documentaire wordt hapklaar geserveerd en kijkt vlot weg. De sympathieke Gladiators doen hun verhaal omtrent hun eigen ervaringen binnen de spelshow, wat gepaard gaat met een vracht aan archiefmateriaal. Prima en onderhoudende docu.

3,5 Ster.