• 9.369.900 stemmen

Ontwikkeld door: Christopher Thompson en Danièle Thompson

Met: Julia de Nunez, Victor Belmondo en Oscar Lesage

Oorsprong: Frankrijk

Datum van release: maandag 8 mei 2023

Eerst uitgezonden op: France 2 (Frankrijk)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bardot

Biopic over het leven van Brigitte Bardot, vanaf haar debuut op 15-jarige leeftijd in 1949 tot de geboorte van haar zoon in 1960. Het begin van een jong meisje, streng opgevoed, dat ervan droomt danseres te worden. Geleid door haar liefde voor Vadim en gedreven door haar verlangen naar vrijheid en emancipatie, wordt ze gegrepen door de cinema. Spoedig wordt ze erg bekend en een echt sekssymbool.

Afleveringen

1. 1. Une Enfant Sage

8 mei 2023 (52 minuten)

De jonge Brigitte was nog geen 15 jaar oud toen ze poseerde voor de cover van het gloednieuwe tijdschrift "ELLE". Brigitte werd al snel opgemerkt door Christian Vadim, assistent van de prestigieuze regisseur Marc Allégret, en kreeg toestemming van haar familie, bourgeoisie uit de chique wijk Passy, om zich te wagen aan een film.

2. 2. B.B

8 mei 2023 (52 minuten)

Twee jaar na zijn huwelijk met Brigitte Bardot maakte Christian Vadim zijn eerste film, "Et Dieu... créa la femme". Voor zijn heldin liet hij zich inspireren door zijn vrouw.

3. 3. La Madrague

15 mei 2023 (55 minuten)

De filmopnames volgen elkaar op. Brigitte manipuleert de journalisten met charme en vaardigheid, maar haar roem wordt steeds indringender. Ze is ook nuttig: Brigitte slaagt erin Jean-Louis, die in Duitsland gestationeerd is, naar Parijs te laten terugkeren om zijn militaire dienst ver van Algerije af te maken. Een telefoontje van haar idool, de zanger Gilbert Bécaud, betovert haar. De twee sterren worden verliefd.

4. 4. Le Papillon

15 mei 2023 (50 minuten)

Bij de begrafenis van haar geliefde grootvader is het verdriet van Brigitte immens. Gelukkig begint er een filmopname: "Babette s'en va-t-en guerre" met Jacques Charrier.

5. 5. Bébé

22 mei 2023 (45 minuten)

Brigitte is drie maanden zwanger en niemand op de set van 'Voulez-vous danser avec moi?' mag het weten. Jacques heeft zijn contract verbroken. Alain Delon zal hem vervangen.

6. 6. La Vérité

22 mei 2023 (1 uur)

Het is feest in La Madrague. Brigitte danst, vindt wat vreugde in het leven, en zelfs Jacques die mokt en de baby die huilt zullen de avond niet bederven.

Alle Acteurs en Actrices

Pierre Lazareff

Christine Gouze-Renal

avatar van YSV

YSV

Nooit geweten dat Bardot zo’n manipulatief kreng was. Die er totaal niet mee zat om andermans relatie of huwelijk stuk te maken

avatar van lang pee

lang pee

Zal het kort houden, vreselijke miniserie over een vreselijk mens met afschuwelijke ideeen...

avatar van Bxian32

Bxian32

Lastig dit, het is wederom losjes op waarheid gebaseerd, maar de makke hiervan is dat iedereen het toch als echt ervaart. Zit nu in aflevering 4. Ik vind het tijdsbeeld prachtig neergezet. Dat hebben ze knap gedaan. Verder zie ik enkel een manipulatieve vrouw die nogal egocentrisch in het leven staat en veel relaties kapot maakt. Ze wordt in ieder geval niet neergezet als een schatje. De actrice doet het dan wel weer erg goed.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Is deze serie de moeite om uit te kijken, ik weet het nog niet... zit aan aflevering twee. Visuele setting okay, maar toch niet boeiend.

avatar van Killkong

Killkong

Ik heb me niet verveeld met naar deze serie te kijken maar als ik de kritieken van anderen lees ben ik misschien toch te gul geweest met mijn 3 sterren.

Ze geven ons een inkijk in het leven van Brigitte Bardot.

Er is één constante en dat is dat deze vrouw een verwend, snobistisch nest is.

Het zal wel zo geweest zijn maar op den duur beginnen de opeenvolgende relatiedrama's tegen te steken.

De acteerprestaties zijn ook niet altijd wat ze zouden moeten zijn.

De historische gebeurtenissen die kort worden aangesneden, zoals bijvoorbeeld de Algerijnse oorlog, zijn ook niet goed uitgewerkt.

Ik bleef toch wat op mijn honger zitten en wat mij het meeste stoort is dat ze met geen woord reppen over haar donkere kant, namelijk haar racistische uitspraken en haar huwelijk met een extreemrechtse politicus.