• 9.370.617 stemmen

Ontwikkeld door: Hannelore Vandenbussche

Met onder meer: Idris Elba

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 30 september 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Human Playground

Deze documentaireserie verkent de oorsprong en de evolutie van sport- en spelelementen over de hele wereld. Dit vangt aan in eeuwenoude rituelen die zulke elementen bevatten tot miljardenbedrijven die aan eenzelfde soort spel overgeleverd zijn. Hoezo is de mens over de hele wereld en in alle tijden zo gefascineerd door sport en spel?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Human Playground

avatar van james_cameron

zondag 12 maart 2023
Human Playground seizoen 1 Wisselvallige documentaire-reeks die de oorsprong en de evolutie van sport- en spelelementen over de hele wereld verkent. De voice-over van Idris Elba verleent het gebeuren de nodige klasse en het camerawerk is indrukwekkend, maar inhoudelijk laat de serie herhaaldelijk te wensen over. En niet alle afleveringen zijn even boeiend. Leuk detail is dat de regie is verzorgd door de nederlander Thomas Kaan. Er is vier jaar voor gefilmd, in 25 verschillende landen, deels tijdens de pandemie.
avatar van marsie&annie

marsie&annie

donderdag 29 september 2022
Human Playground seizoen 1 Omdat ik zijdelings bij het project betrokken ben (naast deze serie ook een boek en expositie met prints, waar ik bij heb mogen helpen) gisteren de internationale premiere mogen bijwonen in ITA te Amsterdam. Daar een eerste aflevering mogen zien en ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg onder in druk ben. Prachtige beelden, mooie verhalen, sterke muziek (wel af en toe iets over the top vind ik) en met Idris Elba een fijne narrator. In elke aflevering 1 thema, gekoppeld aan 3 spellen/sporten van over de gehele wereld. Zo gingen we in de aflevering van gisteren van Afrika naar Friesland naar Nepal. Leuk gedaan, benieuwd hoe het wordt ontvangen wereldwijd.