• 9.369.925 stemmen

Ontwikkeld door: Graham Roland

Met onder meer: Zahn McClarnon, Kiowa Gordon en Jessica Matten

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 12 juni 2022

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dark Winds

Dark Winds volgt de twee Navajo-politieagenten Joe Leaphorn en Jim Chee in het zuidwesten van de Verenigde Staten in de jaren 70. Terwijl ze zoeken naar aanwijzingen na een gruwelijke dubbele moord in een hotelkamer worden ze gedwongen hun eigen spirituele overtuigingen in twijfel te trekken en het trauma te verwerken van hun verleden. Door het gebrek aan aanwijzingen en getuigen wordt hun taak steeds ingewikkelder.

Meningen over Dark Winds

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

woensdag 14 januari 2026
Dark Winds seizoen 1 No Country For Indian Men. 'Dark Winds' weet een eigen draai te geven aan de broeierige neo-westerns van literaire grootheden als Cormac McCarthy en Elmore Leonard. Nu dan vanuit het perspectief van 'Native Americans' op een Navajo-reservaat. Joe Leaphorn (Zahn McClarnon) als de rechtschapen speurneus die lijdt aan de immense slechtheid van anderen. Hij heeft steeds meer moeite om de veranderende wereld te begrijpen. Misschien nog wel wranger omdat de historische pijn van de indianen nog dagelijks op zijn gemoed drukt. Ook de jonge agenten Jim Chee (Kiowa Gordon) en Bernadette Manuelito (Jessica Matten) worstelen op hun eigen manieren met de erfenis van het verleden. De serie is zo herkenbaar en toch ook weer geheel eigen door de gekozen invalshoek. Zoals de respectvolle omgang met het magisch-realistische wereldbeeld van de hoofdrolspelers.

lang pee

maandag 8 mei 2023
Dark Winds seizoen 1 Redelijk mooie serie in een Navajo reservaat dat zich afspeelt in de prachtige omgeving van Monument Valley, daarvoor alleen zou ik al kijken. Ben er enkele keren geweest, deze omgeving waar de afschuwelijke westerns met John Wayne zijn opgenomen. De natuur is prachtig maar er zijn vreselijke dingen gebeurt met de oorspronkelijke bevolking natuurlijk. Het acteren is meestal goed zeker McClarnon is sterk....