• 9.379.128 stemmen

Dark Winds - Seizoen 2 (2023)

Show titel: Dark Winds

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 47 minuten

Ontwikkeld door: Graham Roland

Met: Zahn McClarnon, Kiowa Gordon en Jessica Matten

Datum van release: zondag 30 juli 2023

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dark Winds

Dark Winds volgt de twee Navajo-politieagenten Joe Leaphorn en Jim Chee in het zuidwesten van de Verenigde Staten in de jaren 70. Terwijl ze zoeken naar aanwijzingen na een gruwelijke dubbele moord in een hotelkamer worden ze gedwongen hun eigen spirituele overtuigingen in twijfel te trekken en het trauma te verwerken van hun verleden. Door het gebrek aan aanwijzingen en getuigen wordt hun taak steeds ingewikkelder.

Afleveringen Seizoen 2 (2023)

1. 1. Na'niłkaadii

30 juli 2023 (46 minuten)

Nu Chee een privédetective is, neemt hij een zaak aan van de vrouw van de rijke magnaat B.J. Vines. Leaphorn onderzoekt een autobomaanslag die verband houdt met een peyote-sekte.

2. 2. Wonders of the Unknown

6 augustus 2023 (48 minuten)

Terwijl Chee herstelt in het ziekenhuis, ondervraagt Leaphorn zijn vader, Henry Leaphorn, en B.J. Vines om meer te weten te komen over de People of Darkness.

3. 3. Antigonish

13 augustus 2023 (45 minuten)

De blonde huurmoordenaar die Chee verwondde, probeert de klus af te maken. Leaphorn komt erachter dat de moordenaar en de People of Darkness zijn gelinkt aan de dood van zijn zoon.

4. 4. The March

20 augustus 2023 (47 minuten)

Leaphorn en Manuelito komen steeds dichter bij de blonde moordenaar. Chee raakt steeds meer betrokken bij de familie Vines. De jonge Sally is overweldigd door het moederschap.

5. 5. Black Hole Sun

27 augustus 2023 (48 minuten)

Omdat zijn verdachte vrij dreigt te komen, probeert Leaphorn een bekentenis te krijgen. Chee gaat undercover bij een ritueel van People of Darkness.

6. 6. Hózhó Náhásdlįį

3 september 2023 (53 minuten)

Leaphorn en zijn vader, een gepensioneerde politieagent, bereiken een doorbraak in hun zaak. Chee confronteert Vines en Manuelito overweegt een grote verandering te maken.

avatar van lang pee

lang pee

Iets minder vind ik dan het eerste seizoen, ook een paar keer zeer ongeloofwaardig en paar zeer slechte acteurs zoals die Navajo die enkele vingers kwijt is door een schaap, tenenkrullend slecht. Ook het verhaal boeit niet genoeg, maar ik heb het al gezegd, je zou alleen al kijken voor die fantastische natuur, doet mij terug dromen van de reizen door het westen van de VS en dat geeft dan toch weer een zeer goed gevoel met mooie herinneringen....

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

lang pee schreef:

Ik snapte dat ook niet helemaal. Volgens mij is dat een soort 'Native American' lore rond een paranormaal verschijnsel, maar het werd nooit helemaal uitgelegd of verklaard. Zelf interpreteer ik het als het schaap (volgzaam, braaf, ongevaarlijk) dat de mogelijkheid pakt om terug te vechten. Het schaap wordt als de schaapsherder. Een beetje zoals hoe Joe Leaphorn zelf buiten de wet treedt om rechtvaardigheid op te eisen voor de verloren levens van andere Indianen. De rechtelozen kunnen een kracht worden om rekening mee te moeten houden.

avatar van lang pee

lang pee

Donkerwoud schreef:

Beste, zoals u ziet is het heel lang geleden dat ik dit gezien heb, kan mij zelfs de bewuste scene niet meer voorstellen, ook omdat ik zoveel zie.

In de Native American overlevering, specifiek bij de Navajo is het schaap diep verbonden, met zowel het goddelijke als het paranormale. Natuurlijk gewoon van AI. Maar bij ons heeft de rector van een Universiteit ook haar speech geschreven met Ai, dus geen probleem. Alleen had zij de pech dat al de quotes van o.a Einstein fout waren....