• 9.369.845 stemmen

Alternatieve titels: Blackport, Verbúð

Genre: Drama / Misdaad

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Björn Hlynur Haraldsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Gísli Örn Garðarsson en Mikael Torfason

Met: Nína Dögg Filippusdóttir, Gísli Örn Garðarsson en Björn Hlynur Haraldsson

Oorsprong: IJsland

Datum van release: zondag 26 december 2021

Eerst uitgezonden op: RÚV (IJsland)

• myLum (Lumière) Bekijk miniserie via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Verbúðin

Colombia heeft cocaïne. Afrika heeft goud. En IJsland heeft... vis. In het knusse vissersdorpje Westfjorden volgen we het koppel Harpa en Grimur, terwijl ze samen met hun jeugdvrienden een heus vissersimperium opbouwen. Met de invoering van een nieuw quotasysteem in het land, waarbij de visgronden worden geprivatiseerd, moeten Harpa en Grimur zich aanpassen aan alle veranderingen die dat met zich meebrengt. Het is meteen het begin van een bittere strijd vol verraad, jaloezie en hebzucht binnen én buiten hun huwelijk.

Afleveringen

1. 1. Samningurinn

26 december 2021 (50 minuten)

2. 2. Verkfall

2 januari 2022 (54 minuten)

3. 3. Kalt Stríð

9 januari 2022 (50 minuten)

4. 4. Vestfjarðanornin

16 januari 2022 (50 minuten)

5. 5. Maður ársins

23 januari 2022 (50 minuten)

6. 6. Í Öfugum Nnærbuxum

30 januari 2022 (50 minuten)

7. 7. Kóngar og Drottningar

6 februari 2022 (50 minuten)

8. 8. Ísland

13 februari 2022 (50 minuten)

avatar van Movsin

Movsin

Grillige en vaak graag chockerende serie van IJslandse makkelijk over een groepje mensen die onder mom van een weldadige werk- en verzekerd inkomensverschaffing in de eerste plaats zich zelf verrijkt en dit doorgaans niet op een toelaatbare manier, maar als ge de wet zelf een beetje kunt aanpassen....

Antipathieke personages in overvloed dus en een hekeling van media (De TV houdt liefst schandalen gedekt en brengt bij voorkeur wat de kijker graag gezapig kan knabbelen) en overheid (daar zoekt men ook in eerste instantie eigen profijt) en moest ge er aan twijfelen, als de toestand dan toch even verandert, daar past ons groepje profiteurs wel een mouw aan en verandert er eigenlijk niet zo veel.

Naar een waar gebeuren, lees ik, en dan is dit zeker straffe kost.

Al bij al, toch een bekijkbare serie met acteurs die wel stevig in hun rol zitten.