• 9.369.500 stemmen

Ontwikkeld door: Hong Jong-chan en Kim Min-suk

Met onder meer: Kim Hye-soo, Kim Moo-yul en Lee Sung-min

Oorspronkelijke taal: Koreaans

Release datum: vrijdag 25 februari 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sonyeon Simpan

De taaie, elitaire rechter Shim Eun-seok heeft een koude, afstandelijke persoonlijkheid, en staat bekend om haar afkeer van de jongere medemens. Ze wordt aangesteld als nieuwe rechter voor een gerechtshof in het Yeonhwa-district, dat gespecialiseerd is in het jeugdrecht. Hier breekt ze met de conventies, en hanteert haar eigen regels voor het straffen van de jeugddelinquenten. Ze moet leren omgaan met haar aversie jegens hen, door haar krachtig geloof in rechtvaardigheid en straf, terwijl ze complexe zaken afhandelt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Sonyeon Simpan

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

vrijdag 5 juli 2024
Sonyeon Simpan seizoen 1 Een Zuid-Koreaanse rechtbank-serie, dat heb ik nog maar zelden of niet gezien. Maar de serie zit uitstekend in elkaar, zit vol emoties en de cast doet het ook geweldig. Zo, nu ik dit alweer gezien heb van de Zuid-Koreanen, wordt het nog maar enkel sterker benadrukt dat ik vaak giga fan ben van Zuid-Koreaanse content. 9/10.

lang pee

donderdag 31 maart 2022
Sonyeon Simpan seizoen 1 Ik vond dit een zeer mooie serie over een koele rechter die te maken krijgt met jonge misdadigers. Het begint traag, en na de eerste aflevering had ik mijn twijfels, maar daarna was het zeer aangenaam om volgen. Wat niet belicht word is de enorme druk die er op de jeugd in Zuid Korea word gelegd, er zijn enorm veel zelfmoorden onder de jongeren.....